• 27
    yarın başlıyor. bildiğimiz kadar kısa analiz ve tahminler yapalım:

    a grubu : brezilya - mısır - sırbistan - fransa - iran - ispanya.
    klişe olacak ama ölüm grubu diyelim mi ? 4 takım arasında geçecek.
    brezilya: nba oyuncuları tiago splitter, anderson varejao, nene hilario ve leandrinho barbosa kadroda. pota altı korkutucu. barcelona'nın oyun kurucusu marcelinho huertas da kadroda. 2 numarada amerikalı devşirmeleri larry taylor çok iyi bir şutör. yaşlı bir takım ama tempolu oynuyorlar. kadroda ki uzunları da buna müsait zaten. çok zor bir gruptalar ama ilk 2 ye girerlerse madalya gayette var.
    fransa: son avrupa şampiyonu sonuçta ama tony parker gelmedi, thomas heurtel ve antoine diot ile oyun kuruculuğu idare etmeye çalışacaklar. batum, diaw var ama nereye kadar gidebilirler parker'sız onu kestirmek kolay değil.
    ispanya: söylenecek fazla bir şey yok, tam kadrolar ve şiir gibi basketbol oynuyorlar. bırak grubu, şampiyonluk için ciddi favoriler.
    sırbistan: tam kadro gelen bir başka takım. aslında tek kayıpları ivkovic. milos teodosiç'in performansı çok önemli. patlama yapabilecek oyuncu fb ülker'in yeni transferi bogdan bogdanovic.
    mısır ve iran içinse söylenebilecek tek şey aralarındaki maçı hangisi kazanırsa o grup sonuncusu olmayacak.
    sıralama tahminim : ispanya-brezilya-fransa-sırbistan

    b grubu : yunanistan - arjantin - senegal - porto riko - filipinler - hırvatistan
    orta şekerli bir grup. yunanistan diamantidis ve spanoulis'siz ilk defa bir turnuva geçirecek ama nick calathes bu işi kotaracaktır. ikili oyunlar yunanistan'ın en büyük kozu.oynamayı ve oynatmayı bilen guard ve uzunlara sahipler. turnuvaya formda gelen bir çok oyuncusu var. grubun favorisi. arjantin'de tabi ki emanuel ginobili'nin yokluğu çok hissedilecek. carlos delfino ve oberto'da yok artık. porto riko carlos arroyo önderliğinde 2.turu görecektir. hıvatistan'ın yunanistan'ın peşine takılabileceğini düşünüyorum burda. genç bir kadroları var. efes'in yeni transferi 94'lü dario saric'e dikkat.
    sıralama tahminim : yunanistan-hırvatistan-arjantin-porto riko

    c grubu : dominik - ukrayna - türkiye - abd - finlandiya - yeni zelanda
    orta şekerli bir grup daha. abd 1 tabi geçelim. biz ersan ilyasova'yı çok ararız gibime geliyor. kadro ümit vermiyor. 2.lik çok önemli aslında zira çarprazdan gelecek 3 ve 4. takımlar şeker gibi olacak bu da direk çeyrek final oluyor. 2013 avrupa basketbol şampiyonasının sürpriz takımları ukrayna ve finlandiya tam kadro geliyorlar. ukrayna'nın devşirme guardı eugene jeter'in performansı hala akıllarda. şutörleri sergii gladyr'e dikkat. finlandiya petteri kopenen liderliğinde hızlı hücumlarıyla gruba renk katacaktır. son avrupa şampiyonasında bizi yendiklerini de not düşelim.
    sıralama tahminim : abd - ukrayna - türkiye - finlandiya

    d grubu: angola - litvanya - meksika - slovenya - avustralya - güney kore
    şeker gibi bir grup. bir a'ya bak bir de buna. sözü uzatmadan sıralama tahmini yapalım. litvanya - slovenya - avustralya - angola

    italya, rusya hatta polonya gibi takımlar da olaydı iyiydi. ama kısfmet. abd'nin tam kadro gelmemesi de bence iyi oldu en azından başka bir takımın* şampiyon olma ihtimali de oluyor. umarım zevkli bir turnuva izleriz.
  • 31
    bizim açımızdan çok boktan geçiyor. gruplar açıklandı aha dedik en kolay grup. onu geç çaprazdan doğru düzgün takım gelmiyor. banko çeyrek finaldeyiz. bok. çarşamba perşembe mevzusu azizim. 7 hazırlık maçı oynadık. sonuç olarak bakmamak lazım. tamam 7 maçın 5'ini kaybettik. dersin ki kaybettik ama bi planımız var yiğidim. ben misal hep şey düşündüm. biz aslında çok iyi takımmışız da mahsustan yeniliyormuşuz hazırlık maçlarında. turnuva başlayınca ortalığın amına koyacaz. bu düşünceyle başladım lan ben turnuvayı izlemeye. bi de ilk maç haka dansı yaptı rakip, bizimkiler sallamadı. ulan dedim ne güzel artiz bi takımız, şimdi çıkıcaz "o işler öyle hakayla hukayla olmuyor yeğen bak bu top bu da pota bunu burdan geçirince sayı alıyorsun" diyerekten adamlara ders vericez. lan son anda aklımız başımıza geldi de kazandık. hadi ilk maç, zor olur, alışma maçı falan. ikinci maç zaten abd. arkadaşa mesaj attım bak şimdi 50 sayı fark yiycez izle dedim. nerdeyse yeniyoduk nefesimiz yetmedi. yine kötü adam ben oldum. abd kaşısında bu kadar iyi olunca ukrayna kim yeaaa, fark atarız abi yeaaa moduna girdim. sadece ben girmemişim, bütün takım bu havaya girmiş zaar. yine bi güzel yenildik. aha dedim gitti 2.lik. bişeyler olmuş grupta dominik mi ne birini yenmiş, biz fin ile dominiği yenersek 2. olabiliyormuşuz. gazlandım tabi. aha dedim geçen sene bu sarı pipiler yüzünden turnuvadan elendik bu sene o sene saldırın aslanlarım. yakışıksız, kara kuru, tipsiz vatandaşlarınız için saldırın dedim. dedim ama beheeey. atıyor finler. öyle böyle değil. lan amına koyim adamlar her yerden attı. koponen olsun salin olsun içimizden geçtiler. çok sinirlendim öyle böyle değil. adam hem yakışıklı hem iyi oynuyor. madem yakışıklısın bari iyi oynama. bak serkan erdoğan'a. tipsiz önde gideni ama her yerden sokuyor. şutları! fesatlaşma! neyse. hani rakip günündedir, el kaldırırsın, kapatırsın gene atar adam. ama bu öyle değil bi dünya boş şut verdik. lan belli işte amına koyim ben bile biliyorum fin 3lükçü. neden alan savunması yaptık bi ara anlamadım. küfrettim. dur lan dedim sözlüğe gidip yazayım, böyle milli takım olmaz olsun, koç şöyle, oyun kurucu böyle diye. ama dedim dur bekle yiğidim soluklan. adamlar hakkaten yedirdi ya lan bana sözlerimi. müthiş geri dönüş. lakin sıkıntı şu. rakip finlandiya. yani turnuva öncesi bizim topçular çıkıp hedef madalya diyordu. ondan yani. çok büyük galibiyet değil. fin maçı buralara geliyorsa iş sıkıntı. neyse du bakalım. dominik maçı var daha. hayırlısı.

    edit: ulan en önemli kısmını unutmuşum. çok sinirlenmişim demek ki. <3 <3 <3 fin kızları <3 <3 <3
  • 33
    böyle şanslı bir yolla grupta 2. olarak yarı finale kadar yolumuzun açılmasına en çok ergin ataman için seviniyorum. hem ulusal hem sosyal medyada bazılarının silahşörlüğünü yapan isimlerin, hunharca saldırısına rağmen, son 16'da dişimize göre (u: bu turnuvada aslında öyle bir rakip yok bizim için, sadece kağıt üzerinde son dünya 2.siyiz) bir rakip ile eşleştik. (bkz: 7 eylül 2014 türkiye avustralya maçı)

    eğer bu maçı da kazanırsak zaten "yeni zelanda-litvanya" eşleşmesinin galibi ile karşılaşacağız. ben o maçta, avustralya maçından daha rahat olacağımızı düşünüyorum. ergin ataman üzerindeki baskılar son 8'e kalırsak çok azalacaktır. litvanya maçı da hedef maç olacağından ergin ataman'a güvenim sonsuz. artık yarı finale yakınız bence.

    yarı finalde abd'ye yenilip, diğer yarı finaliste yenilsek de problem değil. dünya 4. lüğü gayet iyi bir başarı olur, hele ki şu takımla.
  • 34
    kolay bir gruba düştük, 2. olmak pek başarı değil gözüyle bakılmaması gereken şampiyona. unutmayalım ki bizim takımımız geçen sene tanjevic önderliğinde tarihinin en rezil basketbolunu oynamıştı. ergin ataman böyle bir takımı devraldı.
    barış hersek bile ki ben hiç ama hiç beğenmem ondan maksimum verim alıyoruz. genç cedi osman bile ciddi işler yapıyor.

    hedef maçlarımızı kazanıp 2. olduk grupta. açıkçası avustralya'yı da geçeriz diye düşünüyorum. sonrası için umutlu değilim.

    umarım ispanya-abd finali olur ve bizler basketbola doyarız. ispanya'nın abd'yi yeneceğini düşünüyorum. abd takımı çok genç ve tecrübesiz. ispanya'nın pota altı çok kuvvetli.
  • 37
    şu ana kadar amerika hariç ortalama üstü herhangi bir takımla karşılaşmadığımız turnuva. litvanya maçı bu açıdan bir ölçü olabilir. fakat bu oyunla litvanya'ya karşı kazanmamızın zor olduğunu düşünüyorum. her zaman son saniyelerde bu kadar şanslı olamayız. çekirge misali. litvanya maçını kazanmak istiyorsak takım olarak maç içinde baştan sonra her pozisyon için akıllı oynamak zorundayız.
  • 42
    fiba, avustralya milli basketbol takımına, şaibeli angola maçı için soruşturma başlatmış. fiba yöneticilerinin, malum maç ile ilgili ciddi şüpheleri varmış. zaten yaptıkları resmi açıklama ile, nerdeyse resmen avustralya'nın bilerek maçı kaybettiğini belirtmişler.

    peki avustralya-angola maçında ne olmuştu?

    avustralya, son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantilemişti. sadece sıralaması belli değildi. gruptaki son maçlarında, zayıf angola'ya karşı 83-91 yenilmişlerdi. joe ingles ve aron baynes gibi önemli oyuncularını bu maçta oynatmamışlardı. ve bu mağlubiyetle grubu 3. sırada tamamlayarak, yarı finale kadar amerika ile eşleşmemeyi güya garantiye almışlardı. yani amerika korkusu yüzünden (sen önce maçlarını kazan sonra hesap yap odun), gruptaki son maçlarını bilerek kaybetmişlerdi. tabi ki evdeki hesap çarşıya uymadı. ve bizden son saniyelerde boruyu yiyerek, çeyrek finali bile görmeden elenmiş oldular. çok da güzel oldu doğrusu. malum! şikecileri hiç sevmiyoruz.

    (bkz: ilahi adalet)
    (bkz: cin olmadan adam çarpmak)
  • 43
    bizim için bitti. millet yarı final oynayacak falan ama. boşver bee. heyecanlandırdı bizi. ya bir de şeyi fark ettim lan. kıskançmışım olum ben. hem de böyle ayı gibi kıskançmışım. pisliğin önde gideni gibiymişim. bu turnuvada onu anladım. basketbolu kıskanıyormuşum. basketbol kıskanılacak şey değil aslında herkes sever falan ama aşıkmışım ben. normal sezonda falan basketi takip etmeyen adamdan, pivotun diğer adının center olduğunu bilmeyen kadından ve her şeyin üçlük olduğunu düşünen çocuktan ben bu oyunu kıskandım arkadaş! itirafsa itiraf amına koyim. neyse. allahtan elendik de millet futbola döndü rahatladık. misal bugün futbol milli maçı da vardı. eleme maçı. izlanda maçı. ortalık yıkıldı. kanallarda hala programlar falan var, neden oldu böyle, neden yenildik falan diye anlatıyorlar. basket tırt. kimse sikine takmamaya başladı. ehehe kıps ;) neyse ya olmasın zaten. öyle yani.
  • 44
    turnuvadaki abd takımı bugüne kadar izlediğim en iyi abd takımıydı diyebilirim. son yıllarda nba'i hiç takip etmiyorum. kobe sakatlandıktan sonra benim için nba de bitmiş oldu bir nevi. dolayısıyla yeni yetme oyuncuların hiçbirisini tanımıyordum. harden ve guy'ı isim olarak duymuştum o kadar ama izlemeye başladıkça abd takımının mükemmel oynadığını, rakiplerine karşı çok ciddi fizik üstünlüğü sağladığını gördüm. hiçbir maçı kafa kafaya oynamadılar. hep 20-30 sayı fark yaparak geçirdiler. lebronlu, carmelolu, wadeli abd takımı bile bu kadar rahat maçlar yapamamıştı. kaldı ki bu abd takımını harden-davis-irvine-farid ve thompson sürükledi. diğer oyuncular pek katkı vermedi desek yanlış olmaz. spikerlerin çok umutlu oldukları curry-rose-gay gibi oyuncular kendilerinden bekleneni veremediler. son maçlarda cusins biraz katkı verdi o kadar. yani demem o ki takım %100 le bile oynamadı ama gelene geçene 30-40 sayı fark yaptılar.

    bu takımda sanki nos tuşu varmış gibi bi basıyorlar rakibi hemen yakalıyorlar sonra bir daha basıyorlar ve uzayıp gidiyorlar. yetişmek imkansız. maçlarda bu tuşu 1 veya 2 defa kullanıyorlar sonra bir daha gerek kalmıyor.

    böyle bir takıma karşı kafa kafaya oynayan türk basketbol takımı gerçekten turnuvada bence iz bırakmıştır diyebiliriz. hem de o berbat kadromuza rağmen. tabii bunda en büyük pay ergin ataman'ın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın