• 27
    yarın başlıyor. bildiğimiz kadar kısa analiz ve tahminler yapalım:

    a grubu : brezilya - mısır - sırbistan - fransa - iran - ispanya.
    klişe olacak ama ölüm grubu diyelim mi ? 4 takım arasında geçecek.
    brezilya: nba oyuncuları tiago splitter, anderson varejao, nene hilario ve leandrinho barbosa kadroda. pota altı korkutucu. barcelona'nın oyun kurucusu marcelinho huertas da kadroda. 2 numarada amerikalı devşirmeleri larry taylor çok iyi bir şutör. yaşlı bir takım ama tempolu oynuyorlar. kadroda ki uzunları da buna müsait zaten. çok zor bir gruptalar ama ilk 2 ye girerlerse madalya gayette var.
    fransa: son avrupa şampiyonu sonuçta ama tony parker gelmedi, thomas heurtel ve antoine diot ile oyun kuruculuğu idare etmeye çalışacaklar. batum, diaw var ama nereye kadar gidebilirler parker'sız onu kestirmek kolay değil.
    ispanya: söylenecek fazla bir şey yok, tam kadrolar ve şiir gibi basketbol oynuyorlar. bırak grubu, şampiyonluk için ciddi favoriler.
    sırbistan: tam kadro gelen bir başka takım. aslında tek kayıpları ivkovic. milos teodosiç'in performansı çok önemli. patlama yapabilecek oyuncu fb ülker'in yeni transferi bogdan bogdanovic.
    mısır ve iran içinse söylenebilecek tek şey aralarındaki maçı hangisi kazanırsa o grup sonuncusu olmayacak.
    sıralama tahminim : ispanya-brezilya-fransa-sırbistan

    b grubu : yunanistan - arjantin - senegal - porto riko - filipinler - hırvatistan
    orta şekerli bir grup. yunanistan diamantidis ve spanoulis'siz ilk defa bir turnuva geçirecek ama nick calathes bu işi kotaracaktır. ikili oyunlar yunanistan'ın en büyük kozu.oynamayı ve oynatmayı bilen guard ve uzunlara sahipler. turnuvaya formda gelen bir çok oyuncusu var. grubun favorisi. arjantin'de tabi ki emanuel ginobili'nin yokluğu çok hissedilecek. carlos delfino ve oberto'da yok artık. porto riko carlos arroyo önderliğinde 2.turu görecektir. hıvatistan'ın yunanistan'ın peşine takılabileceğini düşünüyorum burda. genç bir kadroları var. efes'in yeni transferi 94'lü dario saric'e dikkat.
    sıralama tahminim : yunanistan-hırvatistan-arjantin-porto riko

    c grubu : dominik - ukrayna - türkiye - abd - finlandiya - yeni zelanda
    orta şekerli bir grup daha. abd 1 tabi geçelim. biz ersan ilyasova'yı çok ararız gibime geliyor. kadro ümit vermiyor. 2.lik çok önemli aslında zira çarprazdan gelecek 3 ve 4. takımlar şeker gibi olacak bu da direk çeyrek final oluyor. 2013 avrupa basketbol şampiyonasının sürpriz takımları ukrayna ve finlandiya tam kadro geliyorlar. ukrayna'nın devşirme guardı eugene jeter'in performansı hala akıllarda. şutörleri sergii gladyr'e dikkat. finlandiya petteri kopenen liderliğinde hızlı hücumlarıyla gruba renk katacaktır. son avrupa şampiyonasında bizi yendiklerini de not düşelim.
    sıralama tahminim : abd - ukrayna - türkiye - finlandiya

    d grubu: angola - litvanya - meksika - slovenya - avustralya - güney kore
    şeker gibi bir grup. bir a'ya bak bir de buna. sözü uzatmadan sıralama tahmini yapalım. litvanya - slovenya - avustralya - angola

    italya, rusya hatta polonya gibi takımlar da olaydı iyiydi. ama kısfmet. abd'nin tam kadro gelmemesi de bence iyi oldu en azından başka bir takımın* şampiyon olma ihtimali de oluyor. umarım zevkli bir turnuva izleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın