• 102
    açıkçası kimin ya da kimlerin geleceği zerre umrumda değil.

    tek isteğim, tek düşüncem eğer transfer yapılacaksa bir şekilde kamplara yetiştirilsin bana/bize yeter.

    kimse alınmayacaksa da gökhan zan, umut bulut ve felipe melo ile sözleşme imzalansın ve transfer kapatılsın.

    geçen sene özellikle 2. yarı başlarken iki tane derdimiz vardı; maç sıkıştığı anlarda pozisyon üretemiyorduk, ciddi anlamda lider ve yaratıcı oyuncu eksikliği yaşıyorduk, sağda solda "üretemiyoruz, üretemiyoruz" diye bas bas bağırıyorduk. yönetim bize devre arasında beklentilermizin on katını sundu, önce dünya üzerindeki en iyi oyun kuruculardan biri olarak gösterilen wesley sneijder'i ardındansa dünya futbolunun son 10 yılda gördüğü en büyük beş liderden biri olarak gösterebilecek drogba'yı hediye etti. bir diğer derdimiz ise ne yazık ki stoperdi ve o sorunu o dönem çözemedik ve sezona öyle devam ettik. iyi ki de çözemedik çünkü drogba'yı getirdik !*

    şimdi ise 2013 - 2014 transfer sezonu açıldı ve ilk iş olarak taş gibi bir stoper aldık.* geçen sene ki tüm eksiklerimizi henüz haziran başında kapattık.* dahası geçen sene şişire şişire bitiremediğimiz yıldızlarımızdan biri olan hollandalımız sadece sneij'dı ve ismi bir çok maça fazla geldi. bu sene iyi bir hazırlık kampı sonrası sneijder'i izlemeye başlayacağız ve işte işler o zaman sarpa saracak.

    elimizde hala esas mevkisi sol bek olmadığı için hayıflandığımız riera'mız var, aslan gibi bir sol bek alsak belki gücümüze birazcık daha güç katabiliriz ancak türkiye'yi geçtim sıçtığımın dünyasında sol bek yetişmiyor. son 10 senedir yerli carlos diye mahmut hanefileri, yeni hakan ünsal diye volkan yamanları, brezilya incisi diye santos'ları, arjantinin en iyisi diye insuaları izledik. hazır riera'yı başarıyla devşirmiş ve alternatif de bulamazken ben vazgeçmem matadordan.

    uzun lafın kısası bundan sonra gelecek her transfer hoş gelir, gelmez ise de ligde şampiyonluk, şampiyonlar liginde de en az çeyrek final rahatlıkla gelir.

    dostlarımın içi rahat olsun.
  • 103
    süper lig'de yer alan tüm ekiplerin federasyon ve federasyonu yıldırım demirören aracılığıyla uzaktan kumanda eden hükümet tarafından baltalandığı transfer sezonu. ortada bir yabancı buhranı var. süper lig başkanlığının bitmesine 4 gün* kalmış bir şahıs dışında komple bu sınıra karşı. en azından şu haline... ve klüplerin sürekli bir revize talebi var. bu talep o kadar güçlü ki hayata geçme olasılığı son derece yüksek. işte bu sebeple henüz kimse transfer stratejisini oluşturabilmiş değil. yarın öbür gün kalksa bile elden kaçan futbolcular nedeniyle sıkıntı yaşanacaktır.
  • 104
    -------------------------------------------------------------
    l l_____l l
    l l
    l nando l
    l l
    l semih chedjou l
    l eboue kolarov l
    l l
    l gökhan inler l
    l l
    l x x x x x l
    l x x l
    l x x l
    l---------hamit---x--------------x----selçuk------------l
    l x x l
    l x x l
    l x x x x x l
    l l
    l sneijder l
    l l
    l drogba l
    l burak l
    l _____ l
    l l l l
    l------------------------------------------------------------l

    ***(u: bu da tam olmamıştır zaten, kesin yolla diyince bi sıkıntı çıkacak, editlemek zorunda kalcam)*

    edit: **:

    http://i.imgur.com/6BtHiEP.png
  • 105
    http://www.footballtransferleague.co.uk/...all_club=Galatasaray

    bu linkten 2013 - 2014 transfer sezonunda, yabancı basında galatasaray'la ilgili çıkan transfer haberleri/dedikoduları görülebilir..

    sağ tarafta, gazetelerde çıkan dedikoduların isabet oranı var; la gazzetta dello sport ve tuttosport birer kez haber yapmış, onu da tam yapmışlar.. gökhan inler'i veya kolarov'u yazarlarsa umutlanabiliriz..

    ayrıca daily mail, daily mirror ve the sun'ın genellikle sallamasyon haber yaptığını ve bunlara pek itimat edilmemesi gerektiğini anlamış bulunmaktayız.. adadan obi mikel veya nani haberleri gelince kimin yazdığına da bakmak lazım..
  • 113
    kesinlikle takıma bir kaç tane genç oyuncu katmamız gereken sezon. şu 2 yıllık takımda en büyük eksik genç oyuncu eksikliği. mesela bu isimler hakan çalhanoğlu, kerim frei olabilir. genç oyuncu demek hem takım kimyası hemde taraftar açısından heyecan, umut demektir.

    açıkcası erman kılıç yerine kerim frei'in alınmasını isterdim ben. yada buca'da ki taylan antalyalı. umarım bu isimler alınır, bir şansımız var bu transferleri yaparken salça olacak özellikle fenerbahçe yok. beşiktaş salça olabilir ama bizle - bjk arasında kalan bi oyuncu bizi seçer bugünkü şartlarda.

    edit : tozsoy ve aslan gibi yazar 'a teşekkürlerimi iletirim.
  • 115
    kadrosu hemen hemen tamam olan takıma chedjou takviyesi yapılmış sezondur. federasyon'un belirleyeceği yabancı sınırı kuralına göre gökhan inler, melo yada çok istediğim obi mikel alınarak sona erer. ondan sonra gelecek her isim işin bonusudur. sol bek, sol açık ve gelecek vaad eden isimler tamamen keyfe keder olacağından sezon açılışına yetişmesi elzem değildir.

    ancak ünal aysal'ın neticelenecek ilk mevki melo'nun bölgesi açıklamasından anladığım kadarıyla anlaşılmış en az 2 isim var ve yabancı konusundaki karar bekleniyor.
    ayrıca transfer sezonunun sonlarına doğru bir arda süprizi de bekliyorum.
  • 117
    carlinhos'u transfer etmezsek mutlu olacağım transfer sezonudur. yeter amk bu adamdan hayır gelmez. sneijder transferinde bile bu kadar beklemedik. evet bende sol bek transferi yapılması gerektiğini düşünüyorum da alacağımız ismin riera'dan ekstra işler yapabilecek olması lazım. 26 yaşında brezilya dışında oynamamış ve oynamayı da pek hedeflemeyen bir oyuncu için çabalamak net vakit kaybı. avrupa futbolunu bilen savunma yönü riera'dan daha iyi hücum olarak da riera gibi olan bir sol bek bulalım. kolarov mesela. adam zaten city'den ayrılabilirim açıklaması yapmıştı sinyal vermişti. daha ne bekliyoruz ?

    genç türk oyuncular kadroya katılabilir. kerim frei gibi taylan antalyalı gibi.

    amrabat'a herhangi bir teklif varsa hemen satılmalı bu durumda yedek kalmayı sorun etmeyek, amrabat'dan daha genç, yetenekli ve en önemlisi de iyi bir seviyede oyun zekasına sahip bir oyuncu alınmalı. böyle tipte bir oyuncuyu gidip dev kulüplerden almayacaksın. scout ekibin bir işe yarıyorsa zaten vardır listelerinde böyle tipte oyuncular. yahut büyük takımlardan oyuncu kiralamada olabilir.
  • 118
    haziran sonu itibariyle beklemek zorunda olduğumuz sezon.

    türkiye'nin gerçeği bu. kamplar başlayacak yabancı kontenjanının akıbeti belirsiz. fener'in bjk'nin durumuna göre bir şeyler düşünecekler muhtemelen. o zamana kadar yabancı kontenjanı muhtemelen değişmez ama şu ab pasaportu taşıyan oyuncular işinden ümitliyim. ve bu durumun gerçekleşmesi transfer politikamızı %500 etkiler.

    örneğin yerli statüsündeki gökhan inler pek çoğumuzun rüyası. bu adamı getirmek için kesenin ağzını sonuna kadar açmak gerekli. yerli statüsünde olduğu için pazarlıklarda elimiz illa ki sıkışacaktır. ama bi yandan da almak zorundayız zira 6+0+4 gibi salak saçma bir sistem var şu anda.

    yarın oldu ab pasaportlu oyuncularımız yerli statüsüne geçti. şimdi gökhan inler'i almak yerine obi mikel'e yönelmez miyiz? yerli kontenjanından elimiz rahatlamış bir şekilde kaliteli bir kanat/forvet alıp sol beke mümkün olduğunca faideli bir yatırım yapmaz mıyız? örnekler çoğaltılabilir. demek istediğim transfer politikamızı bu karar belirleyecek. nasıl olsa şampiyonlar ligi geliri var kombineler yok sattı o halde 3'e 5'e bakmadan transfer yapıp kampa yetiştirelim dersek mantıklı bir hareket olmaz. yönetimin böyle bir hataya düşeceğini sanmıyorum.
  • 119
    her transfer döneminde 3 büyüklerin, özellikle galatasaray ve fenerbahçe'nin yaklaşık 50 milyon euro harcadığını biliyoruz. transfermarkt'e göre geçen sezon* sadece bonservislere 27.400.000euro harcadık ki aynı sezon içerisinde beklenin üzerinde şampiyonlar ligi başarısıyla beklentinin üzerinde paralar da kazandık. bu durumda bence artık amrabat gibi riskli transferlere gereğinden fazla para harcamak yerine madem bu ciddi paraları harcayacağız nokta ve sansasyonel 2 ismi aynı anda alıp transferi kapatırsak müthiş bir iş başarmış oluruz. bu iki isim aynı takımda olmalı. her ikisi de yeni teknik direktörlerinin istemediği ve satışına onay verebileceği isimler olmalı. her ikisi de her ne kadar yeni hocaları istemese de fatih hocanın reddemeyeceği kadar ciddi isimler olmalı. bunlardan biri sol bek, diğeri hücum özellikli orta saha olmalı(sağ açık da olabilir). ve son olarak her ikisi aynı takımda olduğundan 25-30 milyon gibi ciddi bir rakam ile paket halinde alınabilmeli. şimdi sıra geldi bu bulmacanın cevabına.

    *
  • 120
    sadece felipe melo'yu alarak kapatabileceğimiz transfer sezonuymuş! biri üzerime toprak atsın..!

    ab vatandaşlarına gelecek serbestiyetle beraber en az 5, 6+2 kuralında ise en az 4 transfer beklediğim transfer sezonudur.. bakıyorum da cl'de çeyrek finale çıktık diye bazı arkadaşlar havaya girmiş, takımı yeterli görmeye başlamışlar..

    - takımın kulübesi çok zayıf, uzun vadede bu sorun çözülmeli..

    - savunma hattı cl kalitesinde değil ama bu sene sol bek hariç idare eder.. sol bek şart oğlu şart!

    -önlibero için hem as hem yedek oyuncu lazım.. 'sadece melo alınsa yeter' diyenler melo sakatlansa oraya kimi koymayı planlıyorlar? andrea yekta!? yaya gülselam!!?

    -takımın -yabancı kuralı düzenlenirse- acil olarak kanatlı düzene geçmesi lazım.. kanatsız futbol olmaz.. 1 değil 2 adam bekliyorum kanatlara. amrabat da onları yedekler.

    vs. daha da devam eder ihtiyaçlar..

    bizim hedefimiz nedir? cl şampiyonluğu.. o zaman kadro kalitesi olarak avrupa'da -tartışmasız- ilk 10'a girene kadar devam.. bu potansiyel var..

    son olarak 4 - 3 - 1 - 2 olmaz.. geçen sezon düşünülerek romantikleşmeyelim.. dayanabilen varsa ilk real maçını izlesin.. sonra otursun kanatlı sistemde oynayan dortmund'u real'e karşı izlesin..

    schalke mi? öncelikle onlar bizim vizyonumuz değiller.. 2ncisi fernando muslera olmasa görürdüm o 4 - 3 - 1 - 2 yi! ve yedek kulübesi boş takımı...
  • 121
    fenerbahçe ve beşiktaş'ın avrup kupalarından men edildiği bir sırada genç futbolcu yatırımının eksikliğini gördüğümüz sezondur. evet felipe melo lazım, gökhan inler alınmalı, tecrübeli bir sol bek lazım. ancak alacağımız adamların hepsi 30+. oysa avrupa'da kalıcı bir başarı istiyorsak bir yanda yıldızlarla dolu kadro kurarken öte yanda bu yıldızlardan bir şeyler öğrenecek gençler takıma katılmalı. sağ bek eboue'nin yedeği sabri, sol bek'e alınması muhtemel yabancı oyuncunun yedeği hakan balta olmamalı bu transfer sezonunda. sağ bek'efatih turan, sol bek'e ilkay durmuş gibi admalar olmalı takımda. yoksa her sene aynı minval üzere döner durur transfer.
  • 124
    nani ile başladık, farfan ile bi kademe düştük. şimdi farfan transferi de yattığına göre bi kademe daha düşeceğiz sanırım.

    transfer delisi değiliz de melo ile umut bitirilsin bari ya. şu hoca da bi kere kafası rahat çalışsın.

    başkan diyor #1269771 en fazla üç oyuncu alacağız ama bütçe 2 oyuncuya yetiyor. e melo ile umut zaten 2 etmiyor mu? sol bek ne olacak?

    hadi yönetici abilerim işlere biraz hız verin. bastos ya da kolarov'u alın sol beke, umut ile melo'yu da alın bitsin amk transferler işte.
  • 125
    kalan 2'dir.*

    (bkz: felipe melo)
    (bkz: umut bulut)

    transferlerin kampa yetiştirilememesi yine ve yine büyük rezilliktir. tanımadığınız oyuncular, anlaşamayacağınız kulüpler olsa yine gıkımı çıkaramayacağım ancak 2 senedir masadan kalkmadığımız juventusve de bir senelik geçmişimiz olan toulouse. ya hoca ikisini de gerçekten istemiyor, daha iyi alternatifler üzerinde duruyor** ya da yönetimimiz yalnızca bu konuda başarısız.

    ben sadece bu ikisini isterim.
    fazlası benim için çilektir.

    (bkz: #1264436)
App Store'dan indirin Google Play'den alın