• 104
    -------------------------------------------------------------
    l l_____l l
    l l
    l nando l
    l l
    l semih chedjou l
    l eboue kolarov l
    l l
    l gökhan inler l
    l l
    l x x x x x l
    l x x l
    l x x l
    l---------hamit---x--------------x----selçuk------------l
    l x x l
    l x x l
    l x x x x x l
    l l
    l sneijder l
    l l
    l drogba l
    l burak l
    l _____ l
    l l l l
    l------------------------------------------------------------l

    ***(u: bu da tam olmamıştır zaten, kesin yolla diyince bi sıkıntı çıkacak, editlemek zorunda kalcam)*

    edit: **:

    http://i.imgur.com/6BtHiEP.png
  • 134
    olur da şöyle harbici yıldız ismi patlatırsak, en az sneijder ayarında, işte o zaman takımlar & oyuncular niyetimizi anlayacaklar. acil mevkilerin transfer işlerinin imzaya kaldığını düşünüyorum, bu yüzden bu konuya kafa patlatıyorum.

    benim aklıma nani geliyor. manu gibi bir takımdan gelecek, kulübünde cr7'nin boşluğunu doldurmaya çalışmış hatta ilk 100 maçında ronaldo'dan daha faydalı olmuş bir oyuncu. alırsak avrupa'daki tüm futbol izleyicileri "bu galatasaray nabıyor amk canavar gibi takım oldular" diyecek. bu korkuyu götlerine şimdiden salmak lazım işte. bu transfer olursa buraya burun kıvıran oyuncuların önyargıları kırılacak. "sneijder gitti drogba gitti nani gitti ben niye gitmeyeyim amk" diyecekler. olacak bunlar. hele seneye de şampiyon olursak "paso şampiyon oluyorlar, sürekli şl'de oluyorlar" düşüncesi de cabası.

    di maria ismi ise hayal. yani bu transfer olsun artık messi'nin bile gelebileceğine inanırım ben. bu asist makinesi genco ile adımız dedikodu düzeyinde geçti ama keşke teklif yaptığımız haberleri falan gelseydi, olmasa bile şanımız yürürdü amk. farfan yerine di maria. düşünsene.

    şampiyonlar ligi'nin tekrar gediklisi olacağız artık bize böyle hamleler lazım aga ya off içim içimi yiyor düşündükçe. kafamda ne yarı finaller, finaller oynayıp duruyorum ya, bizimki de can :( jfghdfjgjdfg
  • 173
    öncelikle şu fatih terim'i eleştirilemez görenlere anlam veremiyorum. tamam hocaya hepimiz güveniyoruz da fatih terim de insan. ciddi hatalar yapmıştır, yapacaktır da. işin bir de yönetim boyutu var ki şu biat kültürü yüzünden koskoca başkan mı bilecek sen mi bileceksin mantığı. evet kardeşim yeri geldiğinde ben, sen, o bilecek başkan değil. başkanlar hep doğru bilseydi zamanında taptığımız adnan polat'ın gidişine göbek atmazdık.

    yabancı sınırlaması bir yıldır bilinmesine rağmen lobi çalışması yapılmadı. federasyondaki fenerbahçe hakimiyetinin bilimesine rağmen yabancı sınırının kaldırılacağı hesaplanarak yanlış transfer politikası uygulandı. amrabat ve dany'ye teklif gelmesine rağmen (ki gelmemiş olsa bile 3 ayda kendilerine kulüp bulurlardı) karar düzeltilecek diye elden çıkarılmadılar. yine yabancı sınırlaması düşünülmeyerek çok yüksek bedeller ödenerek chedjou transfer edildi. kendisine ödenen rakamlarla gayet ömer toprak transfer edilebilrdi.

    yine kulübünün satmak istediği gökhan inler alınamadı. çok para istedi diyenler: ikna gücü ve pazarlık yeteneği bir sanattır. ve doğru kişiler olduğu zaman işe yarar. oyuncu gelmek isterse ve doğru pazarlık yaparsan rakamı istediğin düzeye çekebilirsin. beşiktaşın tolga örneği gibi. 29 yaşında son transferini yapacak ve kulübünün son kez para kazabileceği oyuncuydu gökhan ve bittabi alınabilirdi.

    bu noktada bülent tulun meselesi var. başkan, kulübün içinde tek güvendiği isim olarak onu orda tutuyor. ama zamanında kendi menfaatleri uğruna galatasaray'ı şikeyle suçlayabilecek mektuplar üreten bu adam fatih terim nefreti üzerinden neler yapabilir. üstelik 3 sene önce bedava diye zapata'yı öneren bu adam transfer komitesinin başında. (kimse sneijder, drogba demesin. bu adamları önerenler zaten menajerleri ve ikna edenler sneijder'de lütfi arıboğan, drogba'da başkan ve terim)

    bir diğer mesele de rotasyonu tamamlayacak ortalama üstü yerli oyuncumuz yok. tamam en iyi yerli oyunculardan selçuk, burak, hamit bizde. ama bunların yanına bir tek semih'i ekleyebiliyorsun. bir de yedek olarak umut'u. sonrası sıradan anadolu takımında bile zar zor 11 oynar. bunu arttırmanın şimdilik iki yolu var: ya yüksek meblağlar ödeyip alper, hasan ali, erkan zengin, salih dursun vb azıcık parlayan adamları alacaksın, ya da genç yaşta parlayan ama devamını getiremeyen oğuzhan, kerim, gökhan töre, atila turan gibi adamlara kumar oynayacaksın. (burda birisi emre çolak töre'den daha yetenekliydi falan demişti, töre dediğin adam alt kategorilerde mevkisinin sayılı oyuncularındandı ve almanya'nın elinden kapıldı.) yerli kalitesini arttırmanın en iyi yolu ise altyapıdır. şu an bunun için bazı çalışmalar yapılıyor. ama bu noktada bruma bir scouting başarısı değildir, iyi bir transferdir. scouting başarısı kagawa'dır, thauvin'dir.

    ezcümle; yönetim açısından başarısızlıklarla dolu bir transfer dönemi geçirdik. üstüne fatih terim'in konsantrasyonunu ikiye böldürdük. iki senedir yarattığımız farkı neredeyse sıfırladık. umarım yeniden açabiliriz.
  • 149
    her geçen gün sinirlerimin daha da arttığı sezondur. bak arkadaş biz 2 sezondur yapılanıyoruz ve artık son noktaya geldik. takımın net 2 tane eksiği var. nedir bunlar? sol bek ve orta saha yani melo'nun yeri.

    bu net 2 eksik taa sezonun başından beri belli. melo kiralık ve sol bek devşirme. yani bizim gelecek sezon için transfer sezonunun açıldığı ilk gün bu iki yer için transfer yapmış olmamız gerekirdi. bakın aday bulmamız gerekirdi demiyoruz almış olmalıydık. koca sezon boyunca adaylar belirlenmeliydi. transfer sezonu açıldığı vakit tak imzayı attıracaktık ve kafamız rahat bir şekilde gelişmeleri bekler durumda olmalıydık. kelepir bir transfer olur tak alırsın. nasıl olsa takımın 2 net eksiğini almışsın ve kafan rahattır.

    bu net 2 eksik takımın gerilemesine de etken olur takımın cl'de yarı final görmesine de etken olur. eğer buraya 2 tane kaliteli adam alınsa cl'de yarı final görmek imkansız olmaz.

    olay bu kadar net iken biz neden bu 2 bölgeye transfer yapmadık ve yapmamak için diretiyoruz? yapmamak için diyorum yoksa koskoca futbol dünyasında binlerce ortasaha ve sol bek arasından melo ve wellington denen adam arasında seçim yapmak zorunda kalmazdık. aynı şekilde ya carlinho ya da hiç durumda olmazdık.

    ben anlamıyorum arkadaş. anlayan biri varsa lütfen mesaj kutumu yeşillendirsin.

    neden takımın 2 net eksiğinde cimri davranıyoruz? cimri lafını hem maddi açıdan hemde oyuncu tercihleri anlamında kullanıyorum.

    bizim alacağımız sol bek carlinhos, orta saha ise melo veya wellington olmak zorunda mı? böyle bir kural mı var?

    transferde kafası en rahat olması gereken takımın biz olmalıydık. çünkü çok eksiğimiz yoktu.

    lütfen anlayan beni bilgilendirsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın