• 1
    1)muslera konusu çözüme kavuştuktan sonra duruma göre bir kaleci şarttır.
    2)bir adet hatta belki 2 adet çok sağlam stoper şarttır.
    3)sağ bek'e dany'i monte etmek gerekmektedir veya çok sağlam bir sağ bek alınmalıdır.
    4)acil bir sol bek lazımdır.
    5)ortasaha göbeği yedekleyecek daha doğrusu zaman zaman oynayarak oyuncuları dinlendirecek bir oyuncu alınmalıdır. ilk aday alper potuktur. bir diğeri jem paul karacandır.
    6)sneijder'in yedeği olarak emre çolak kalmalıdır. menajerlik oyunlarında olduğu gibi sneijder'e zimmetlenmelidir.
    7)burak yılmaz muhtemelen satılacağından dolayı colin kazım richards takıma geri çağrılarak forvet oyuncusu olarak denenmelidir. evet ısrarcıyım bu çocuğu burak yılmaz gibi kanat yerine forvette denersek olacak bu çocuk.
    8)genç oyuncularımız reading fc'ye kiralanmalıdır ve orada tempo kazanmaları sağlanmalıdır.
    9)fatih terim ne yapıp edilip ikna edilmeli ve takımın başında kalmalıdır.
    10)adam gibi bir scout ekibi kurulmalı ve başına erdal keser getirilmelidir.
  • 2
    (bkz: 3 nisan 2013 real madrid galatasaray maçı) başlamadan önce kendimce hesap yapıyordum acaba real madrid' te ronaldo hariç kim oynamasa real madrid sorun çeker diye. şöyle bi baktım sadece ronaldo alternatifsiz. yani benzema olmasa higuian, mesut olmasa kaka,di maria olmasa callejón-alonso olmasa modric vs. birde bizim takımımıza baktım nerdeyse bütün futbolcularımız alternatifsiz. allah korusun muslera'ya bişey olsa eray ne yapıcağı bilinmiyor, eboue oynamasa sabrinin kapasitesi belli, danny ve semih yedeği gökhan zan, riera oynamasa hakanı söylemeye gerek yok zatem defans bu halde iken birde orta saha'da selçuk, hamit, melo alternatifi yekra, emre çolak, engin baytar. sadece santrafor bölümünde, burak ve drogba oynamasa, elmader ve umuta güvenebiliriz. yani söylemek istediğim alternatifsiz bir kadromuz var. 2013-2014 sezonununda alternatifli bir kadro kurmamız gerekiyor. örnek muslera seneye biryere gitmez ise bizimle dewam ederse bile kesinlikle iyi bir türk kaleci alınmalıdır.

    1)yerli iyi bir kaleci. (onur kıvrak)

    2)ujfalusi konusu ne olucağını bilmediğim için 1 tane yerli stoper alınmalıdır.(ömer toprak, serdar taşçı olabilir)

    3)sağ bek, ebuoe formsuzluğu ortada şayet kendisi satılacak ise sağlam bir yabancı sağ bek ve alternatif türk bir sağ bek.

    4)cok iyi biryabancı sol bek lazım ve alternatif tüek sol bek.

    5)orta saha melo bu formda devam ederse kalmalıdır. ve kesinlikle alper potukalınmalıdır.çünkü seneye yabancı oyuncu sınırlaması ne olucağı ortada.

    6)hamit alternatifi (engin baytar'ın durumu ne olucağı bilinmediği için) birşey diyemicem. draxler adı geçiyor. öle bir şey olur ise gerçekten muhteşem olur.

    7)selçuk durumunu göz önünde bulundurursak alternatifsiz tek futbolucu kendisidir. çünkü türkiye standartlarında böle bir futbolcu yok. türkiyede yekta emre çolak'la bi nebze idare edilebilir ama avrupa'da zor. (real madrid te ronaldo neyse bizdede selçuk)

    8) burak yılmaz konusu bence satılmamalıdır. çünkü hem yerli hemde avrupanın sayılı santraforlarından. (alternatif olara umut)

    sneijder emre çolak yedekleyebilir ve kazım kazım kadroda olamalıdır. drogba'ya gelince elmander var orda sıkıntı yok. 2013 2014 sezonu galatasaray futbol takımı planlaması bence böle olmalıdır.
  • 4
    bir josep guardiola sala'ya ihtiyacı olan takımım. tabi ki teknik direktör olarak değil. stoperde de, ön liberoda da mükemmel oynayacak bir isimden bahsediyorum. var mı şu an dünyada? emin değilim. belki mascherano. ama ben oyunu yönetecek bir lider istiyorum. fatih terim'e maç içerisinde büyük taktik üstünlük sağlayacak bir isim. canı istediğinde dün gökhan zan'la yaptığı gibi dany ve semih'in arasına çekecek, canı istediğinde ön liberoya çıkarıp takımı daha hücumcu hale getirecek... ve tabi iki tane üretken, hücumcu bek.

    şahane olmaz mıydı?
  • 6
    malum 6+0+4. bizim için pek 0 lık durum olmayacak. kulübede yabancı bırakacağımızı sanmıyorum. sahada ve tribünde olarak ayırırız sanırım.

    masadan dostlar eksilecek. ujfalusi ve elmander'in takımda kalma ihtimalleri artık zor maalesef. culio zaten gider.

    geriye kalan yabancılar muslera, riera, eboue, chedjou, sneijder, drogba, amrabat, dany. bunlara eklenebilecek olası sol bek ve melo transferleri var. kanat transferi haberleri var orası büyük sıkıntı şu an.

    herkesin ideal kadrosu: muslera-eboue-chedjou-semih-x veya riera-melo-selçuk-sneijder-sisteme göre bir kanatta olabilir-drogba-burak

    8 yabancı. hadi o kanadı geçtim. iyi ihtimalle 7 yabancı.

    riera: yıllık olarak yüksek alıyor. beğenir beğenmezsin ama taraftarın bu kural yüzünden +4e inmesine çok ses edemeyeceği bir isim.

    amrabat: sev sevme beğen beğenme gitmesi için bir sebep yok şu an. eğer kendisi kalmayı sorun etmezse +4ün bankosu.

    dany: dany miz charmander ise chedjou charmeleon. kalmayı kabul ederse +4e sezon başı itibariyle yakın isim.

    ilk 11e gelirsek; muslera, semih, selçuk, çift devam edersek burak-drogba, sneijder garanti. 7 adam garanti. ön libero gelecek 8. bence melo veya yabancı gelecektir. inler transferinin kontenjan dışında kalite olarak çok esprisi yok. yani kontenjan açmak için 3 yerimiz var. ve 2 tanesinde açmalıyız. 1 orta saha, sağ bek ve sol bek.

    sol bek hakan balta'ya emanet edilmez gibi duruyor. yabancı olacak. yani en mantıklı iş orta saha ve sağ bek. eboue mecburen yapmak zorunda bırakıldığımız bu düzende ilk 11den çıkarabileceğimiz bir isim geçen sezon ki oyunuyla.
    orta saha hamit oynasa eboue sağ bek olacak yine sayı sorunu. bu yüzden bu sezon hamit sağ bek olarak kullanılabilir. gücü ve futbol aklı bu bölgeyi kaldırabilecek düzeyde. orta sahaya ise her ne kadar hep karşı olup istemesem de arda transferi en mantıklı hamle.

    velhasılıkelam;

    -------------------------------muslera------------------------------

    hamit----------semih-------------------chedjou---------riera?--

    --------------selçuk----------melo------------arda---------------

    ----------------------------sneijder--------------------------------

    ---------------------drogba----------burak----------------------

    şeklindeki diziliş çok ideal duruyor. yedek olarak yabancısız eray-sabri-zan-balta-engin-erman-umut

    burada yedekten girip skora direk etki etmese de oyuna hareketlilik getirip çok maç almamızı sağlayan amrabat değişikliği dışında zararımız yok.

    +4 dany-amrabat-eboue-sol bek transferine göre riera

    şöyle bakınca eboue ve birazda dany hariç +4ü takımda tutmamıza bile gerek yok. bu +4 için futbolcuların isteği kritik durum. sol bek alınmazsa riera oynar. elmander +4 olmak istemez. ujfa çok kalabalıklaştırır stoper pozisyonunu falan. buraları çözmek fatih hocamın işi. lig için arda'ya bile gerek yok gerçi ama hedef türk olmayan takımları yenmek işte aq. derdimiz bu. neye üzülüyorum biliyor musun sözlük? çıkıp yarı final falan oynasak ya da grupta 3.olup gidip uefa'yı alsak tff çıkıp bu kural geldi başarı geldi diyecek ona yanıyorum.
  • 8
    -----------------muslera-----------------------
    --------------------------------------------------
    eboue-----semih------chedjou-----h.balta
    --------------------------------------------------
    --------hamit-----melo------selçuk----------
    --------------------------------------------------
    ----------------sneijder------------------------
    --------------------------------------------------
    --------burak----------drogba----------------

    şu haliyle oturmuş bir takım oluyoruz... tabi ki en zayıf halka ve yerine adam alınması gereken isim hakan balta... galatasray'ın sol beki olacak ayarda değil...
    yukarıdaki kadroda da "oynamasın" diyebileceğimiz bir futbolcu yok ve toplam 6 yabancıyu kullanmış oluyoruz.

    yerli bir sol bek bulup alabilirsek çok hoş bir futbol sergileyebiliriz.
  • 9
    (bkz: 2013 - 2014 transfer sezonu/@aslan nihat)

    ne yazık ki 6-0-4 değişmedi. sahada olacak 6 yabancı için adaylar üç aşağı beş yukarı belli. hem kariyer hem de kulübe getirdikleri ekonomik yük olarak ilk onbirde yer bulması gerekenler:

    muslera
    çeju
    eboue
    sneijder
    drogba
    +ön libero/ tercihen melo

    +4 lük kısmın hepsini kullanmak ekonomik olarak mantıklı değil. en ideali +2 kişiyi dışarda bırakmak. dışarıda kalanlar:

    elmander/ yıllık 2 milyon euro
    riera/ yıllık 2.9 milyon euro
    amrabat/ 1 milyon euro
    dany/ 1 milyon euro

    kalmayı hak etseler bile elmander ve riera ile yolların ayrılması en mantıklısı gibi görünüyor. çünkü türkiye liginde hiç bir takım senede en fazla 15 maçta kullanacağı futbolculara 5 milyon euroluk bir bütçe ayıramaz. olası yerli ön libero transferi sol bek için yabancı alternatiflere yönelmemizi sağlar. böyle bir durumda bile riera'nın gönderilip sol beke devşirme olmayan, yerinin adamı bir bek almamız en hayırlısı olur. yedi kişilik yedekler

    ufuk
    gökhan
    engin veya erman
    sabri
    kazım veya emre çolak veya aydın*
    umut
    yekta

    türk ortasaha transferi ilk onbirimizi ideale yakın duruma getirir. hocanın 4-3-1-2 gibi bir diziliş tercih edeceğini tahmin ederek:

    http://this11.com/boards/abE5fHAaju.jpg

    türk orta saha için konuşulan tek aday gökhan inler. melo'nun %70'i kadar topçu ise öpüp başıma koyarım. arda transferinin şu an için mümkün olmadığını başkan söylemişti. hem arda-selçuk-hamit orta sahası diğer olasılıklara göre çok yumuşak kalır. sneijder'in yükünü de çekecek bir orta saha lazım bize. arda lı dizilim işimize gelmez. sol bek için adayım kolarov. ilaç olur. son iki yıldır adam akıllı hücum varyasyonu geliştiremediğimiz sol kanat şahlanır.

    yabancı ön libero/türk bek li on bir:

    http://this11.com/boards/abE5fLSaP.jpg

    elimizde hakan balta'nın yedeği bile yok. durum o kadar vahim. hakan'a alternatif olacak bir oyuncu bulmamız şart kere şart. kerim frei mı olur kim olur bilemiyorum ama sol beke hakan'ı yedekleyecek veya ondan formayı alacak biri lazım.

    şöyle genele bakınca bu yabancı sınırlamasıyla bile ligi geçen yıllara benzer şekilde sürklase edeceğimize inancım tam. hala en iyi yerliler, en iyi yabancılar bizde. en iyi hoca bizde. türkiye liginde beni korkutan tek bir takım yok. avrupa'da geçen sene benzeri bir performans gösterebilir miyiz? o konuda emin değilim.
  • 10
    ne yapılmaya çalışıldığı çok belli, bizim burada yapmamız gereken istediklerini kursaklarında bırakmak. madem mali yapı olarak durumumuz iyi her açıklamada böyle konuşulduğu için diyorum. madem adımız nani, farfan, kolarov ile anılıyor. madem bu arkadaşları alabilecek paramız, kalibremiz var o zaman kıy o paraya al arda turan'ı, al gökhan inler'i, al umut bulut'u, al kerim frei'yi al şener özbayraklı'yı. görsünler o zaman durdurmayaçalıştıkları galatasaray'ı. çünkü büyük takımlar böyle yapar, yarışmaya çalıştığımız büyük takımlar rakipleri güçlenmesin onların istedikleri olmasın diye ortadaki en güçlü oyuncuları alırlar. kaldi ki onlar gibi gidip 70, 80€'lar verip ronaldo, neymar, bale alın da demiyoruz en fazla 15m olacak arda turan en fazla 10m olacak gökhan inler ve toplasan bonservisleri 10m olacak 3 oyuncudan bahsediyoruz. alın o zaman görün 1 hafta içinde çıkacak dansözleri, 1 hafta içinde bakın nasıl kıvrıyorlar her taraflarını. siz alın bu adamları bu taraftar size para yağdırır nereye harcayacağınızı şaşırırsınız.
  • 13
    yapılması gereken, yabancı futbolculara acilen türk gelin bulmaktır. türk kızlarıyla evlendikleri takdirde türk vatandaşlığına geçiş hakkı kazancaklardır. sağdıç olayını dert etmesinler hepsinin sağdıcı olurum. ulan 10 tane yabancı var nerden bulacağız o kadar yengeyi diye düşünmeyin ben ananneme söylerim köyün en güzel kızlarını 2 haftada buluverir. çeyizdi, nişandı, kınaydı, düğündü maksimum lig açılışına yetiştirir.

    bizim köyün kızları da güzeldir he, bartın'ın güzelleri diye türkü bile var.

    drogba'yı evermem ama, bizim köyün kızlarını harcatmam. ona başka köyden bulcaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın