• 9
    (bkz: 2013 - 2014 transfer sezonu/@aslan nihat)

    ne yazık ki 6-0-4 değişmedi. sahada olacak 6 yabancı için adaylar üç aşağı beş yukarı belli. hem kariyer hem de kulübe getirdikleri ekonomik yük olarak ilk onbirde yer bulması gerekenler:

    muslera
    çeju
    eboue
    sneijder
    drogba
    +ön libero/ tercihen melo

    +4 lük kısmın hepsini kullanmak ekonomik olarak mantıklı değil. en ideali +2 kişiyi dışarda bırakmak. dışarıda kalanlar:

    elmander/ yıllık 2 milyon euro
    riera/ yıllık 2.9 milyon euro
    amrabat/ 1 milyon euro
    dany/ 1 milyon euro

    kalmayı hak etseler bile elmander ve riera ile yolların ayrılması en mantıklısı gibi görünüyor. çünkü türkiye liginde hiç bir takım senede en fazla 15 maçta kullanacağı futbolculara 5 milyon euroluk bir bütçe ayıramaz. olası yerli ön libero transferi sol bek için yabancı alternatiflere yönelmemizi sağlar. böyle bir durumda bile riera'nın gönderilip sol beke devşirme olmayan, yerinin adamı bir bek almamız en hayırlısı olur. yedi kişilik yedekler

    ufuk
    gökhan
    engin veya erman
    sabri
    kazım veya emre çolak veya aydın*
    umut
    yekta

    türk ortasaha transferi ilk onbirimizi ideale yakın duruma getirir. hocanın 4-3-1-2 gibi bir diziliş tercih edeceğini tahmin ederek:

    http://this11.com/boards/abE5fHAaju.jpg

    türk orta saha için konuşulan tek aday gökhan inler. melo'nun %70'i kadar topçu ise öpüp başıma koyarım. arda transferinin şu an için mümkün olmadığını başkan söylemişti. hem arda-selçuk-hamit orta sahası diğer olasılıklara göre çok yumuşak kalır. sneijder'in yükünü de çekecek bir orta saha lazım bize. arda lı dizilim işimize gelmez. sol bek için adayım kolarov. ilaç olur. son iki yıldır adam akıllı hücum varyasyonu geliştiremediğimiz sol kanat şahlanır.

    yabancı ön libero/türk bek li on bir:

    http://this11.com/boards/abE5fLSaP.jpg

    elimizde hakan balta'nın yedeği bile yok. durum o kadar vahim. hakan'a alternatif olacak bir oyuncu bulmamız şart kere şart. kerim frei mı olur kim olur bilemiyorum ama sol beke hakan'ı yedekleyecek veya ondan formayı alacak biri lazım.

    şöyle genele bakınca bu yabancı sınırlamasıyla bile ligi geçen yıllara benzer şekilde sürklase edeceğimize inancım tam. hala en iyi yerliler, en iyi yabancılar bizde. en iyi hoca bizde. türkiye liginde beni korkutan tek bir takım yok. avrupa'da geçen sene benzeri bir performans gösterebilir miyiz? o konuda emin değilim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın