• 2
    kamuoyunun gözünde hiçbir anlam ifade etmeyen duruşmadır. hükümet-cemaat kavgasında hükümetin kucağına oturan ve cemaati sözde! düşman ilan eden fenerbahçe'ye verilmiş bir mükafattır. yeniden yargılanma hukuki dayanağı yoktur.

    hani derin devlet işlediği -güya faili meçhul- cinayetleri daha sonra bir şekilde ölmüş ya da öldürülmüş birinin üzerine yıkar ya; türkiye'de de son dönemde hükümet ve cemaat arasındaki ilişki buna döndü. hükümetle cemaat ne zaman çıkar çatışması yaşayıp ters düştü ondan sonra savaş başladı. haliyle de şu an muktedir elindeki güçle birçok olayı cemaate ihale ediyor. böylelikle akılları sıra kendilerini aklayacaklar. 17 aralık operasyonunu bir komplo olarak göstermeye çalışmalarının altyapı hazırlıkları tüm bunlar.

    şike davasında iddianame ve deliller çok açıktır. sanıklardan hiçbiri ortaya konulan delilleri reddetememiştir. bu sebeple ergenekon, balyoz vb. davalarla karşılaştırmak komiktir. ayrıca uluslararası birçok kuruluş da türkiye'deki yargılamadan bağımsız olarak fenerbahçe'nin şike yaptığını kabul edip onaylamıştır.

    konuyla ilgili trabzonspor'un yaptığı açıklama söylenmesi gerekenleri özetleyen niteliktedir:

    --- alıntı ---

    bilindiği üzere 2010-2011 sezonunda gerçekleştirilen şike eylemleri tespit edilmiş ve yapılan yargılama sonucunda şikenin failleri istanbul 16. ağır ceza mahkemesi tarafından cezalandırılmıştır. istanbul 16. ağır ceza mahkemesi’nin şikeyi sabit gören kararı yargıtay 5. ceza dairesince de onanmıştır. (kısmi bozma şike yaptığı sabit olan sanıklara verilen cezalarının ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkindir.)

    sona eren ve yargıtay tarafından onanan ceza yargılamasında, türk yargı tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş bir şekilde, görünmez bir el, kesinleşen hükmün infazını engellemiştir. cezası kesinleşen sanıkların dosyası yeniden yargılama adı altında yeniden görülmeye başlanmıştır. kanunlara, içtihatlara, doktrine aykırı olarak yeniden yargılamaya ilişkin karar verilmiş, usul kanununda yapılan değişiklik yeni olay sayılmıştır.

    şike davası dosyasında sahte ve üretilmiş hiçbir delil yoktur. şike davası dosyasındaki deliller yürürlükte olan kanunlara uygun olarak elde edilmiştir. delillerin içeriklerine itiraz edil(e)memiştir. kumpas iddiaları, bizzat yeniden yargılama kararı veren mahkeme tarafından reddedilmiştir. hal böyle iken, sahte ve üretilmiş delillerin mevcut olduğu ortaya çıkan bazı davalar emsal gösterilmekte ve kamuoyu şike davası hakkında yanlış bilgilendirilmektedir.

    spor disiplin yargılamasında; uefa kontrol, etik ve disiplin kurulu, yöneticileri şike yapan takımlara ceza vermiştir. bu ceza uefa temyiz kurulu tarafından onanmıştır. şike yapan kulüplerin, aldıkları cezalara karşı spor tahkim mahkemesi’nde açmış oldukları davalar da reddedilmiştir. hatta, yoğun şike eylemleri yapan fenerbahçe kulübü’ne verilen cezanın çok az olduğu cas tarafından belirtilmiştir. son olarak, isviçre federal mahkemesi kararı, trabzonspor aleyhine şike yapıldığını tekrar ortaya koymuştur.

    önemle belirtmek gerekir ki, cas kararının 267. paragrafında açıklandığı üzere, ceza yargılamasındaki karar, cas’ın şikeye dair kararını etkilemeyecektir. yani, şike yapıldığı gerçeği, sportif açıdan değişmeyecektir.

    sonuç olarak;

    ülke futbolu şikeden korunamamıştır. şike yapanlar, maalesef halen futbol kulüplerimizde görev almaktadırlar. futbola yabancı unsurlar futbolumuzu idare ederken; kamuoyu, yabancı futbolcuların sayısıyla meşgul edilmektedir.

    2010-2011 sezonunda şike yapıldığı uefa yargısı, cas yargısı, türkiye cumhuriyeti yargısı ve isviçre yargısı kararları ile sabittir. bu nedenle, trabzonspor kulübü’nün şike yapıldığını ispatlamak gibi bir amacı yoktur. trabzonspor kulübü’nün amacı gasp edilen haklarını geri almak, adil yarışma şartlarını temin etmek, bozulan kamu düzenini tekrar eski haline getirmek, futbol düzenimizi şike unsurlarından arındırmak ve ülke insanına, hak ettiği sağlıklı spor ortamını sunmaktır.

    şike davasında verilen yeniden yargılama kararı hukuka aykırıdır. kanun ve usullere uyulmamaktadır. bu iddialarımızı doğrulayan bilimsel görüşler de aşağıda sunulmuştur.

    trabzonspor kulübü, statükoyla mücadele etmek için kurulmuştur. trabzonspor kulübü, 2010-2011 sezonunda gasp edilen haklarını almak için mücadeleye devam edecektir.

    kamuoyuna duyurulur.

    trabzonspor kulübü

    trabzonspor hukuk kurulu

    yeniden yargilama dosyasi hakkindaki bilimsel görüş

    http://www.trabzonspor.org.tr/download/mütalaa.pdf

    http://www.trabzonspor.org.tr/...amp;IND=16941#Icerik

    --- alıntı ---
  • 5
    ne zaman ki bu dava ile ilgili bütün hukuk teamülleri ve gelenekleri ayaklar altına alınarak yeniden yargılama kararı verildi, ben o günden sonra türkiye'deki futbol ortamından adeta tiksindim. yeniden yargılama kararinin hukuki altyapisi ne kadar boşsa siyasi ve konjonktürel kısmı bir o kadar dolu.

    normal şartlarda aklı başında bir kişinin davayı şu aşamadan sonra takip edip sinirlerini zıplatması akıl karı değil. ama davayı başından bu yana öylesine dikkatli ve detayları ile takip ettim ki bu aşamadan sonra rezilliklerin hangi seviyede ve yogunlukta yaşanacağını merak etmiyor değilim!!

    herşeye rağmen bu davaya müthiş bir sabırla sahip çıkan ve bu yönde çalışan trabzonspor'un halihazırdaki hukuk kurulu üyeleri ve avukatlarının mücadele azimleri bu dava ile ilgili içimde taşıdıgım son umut kırıntısıdır.

    dava sürecini de kalemlerini binbir yıldırma ve korku ile oynatmaktan imtina eden rezil spor medyasından değil de sosyal medya üzerinden trabzonspor hukuk kurulu üyesi atilla dilaverden takip etmenizi öneririm.

    twitter @atilladilaver
  • 6
    ülke de nasıl ki yolsuzluk,ayakkabı kutuları,rüşvetçiler aklandı hatta faiz ile paraları geri ödendi ise, şike davasıda aynen öyle olacak, şike hükümlüleri beraat edecek, özür dilenecek bir nevi ödül verilecek.

    kimse de hiç ama hiç kimse de birşey diyemeyecek, diyemez, darda olan anıt kabir'e gider, atatürkün arkasına sığınır sonra başka mevsim siyasetçilerin peşine gider onlar adına gizliden gizli propoganda yapar, cumhurbaşkanı, muhalefete giderler imza toplarlar, askerlere giderler yardım beklerler.

    bu ülke de adalet yok, vicdan yok, biz umut bekliyoruz ! bu úlke de pislik çok, herkes kendi çıkarı menfaati peşinde, uefa veya fifa hatta cas bunlar kadar kirli ve karanlık, öyle olmasaydı zaten blatter ve platini bunlara cezayı çoktan keserdi, ama işin uçunda paralar olunca herkes 3 maymunu oynar.

    hatta senaryo belli, biz suçlanacağaz ! ünal aysal felan, biz onlara yardım etmedik diye, tüm şikeye bulaşmamış renkler suçlanacak ondan da adım gibi eminim, çünkü ya taraf olursun ya da bertaraf olursun mentalitesine sahip olan hükümet,iktidar,cumhurbaşkanı varsa böyle düşünmek zorunda kalırsın.

    üzülüyorum, şu durumlara bak, koskoca cumhuriyetin geldiği noktaya bak, tarih kimseyi unutmaz, haksız, suçlu elbet cezasını kat kat çekecek, adalet elbet bir gün gelecek, vicdan tekrar hatırlanacak, bir gün olacak ama bugün yarın değil.
  • 8
    hakimler savcılar kusura bakmayacak. şikeci yöneticiler malum partinin hırsızları gibi uyanamadılar vaktiyle. tüm tapeler avukatlar nezninde okundu ve gerçekliği hukuk önünde de televizyonlarda kamuoyu önünde de şikeciler tarafından kabul edildi. aziz yıldırım'ın "şike anlamına gelmeyen tapeler de var :(" sözü de bunun itirafıdır. tapeler ilk çıktığında kafalarını ağababaları gibi çalıştırıp paralel diye ağlayacaklardı. bu yargıtay'dan sonra alınan yeniden yargılama kararı cinayetti. yeniden yargılanmada ne gibi hukuk cinayetleri işlenecek göreceğiz.
  • 12
    yapılan şikenin gerçekliği aşikar, ve yeniden yargılamanın nasıl gerçekleştiği ise bilinen bir gerçek. şu ana kadar ajanslara düşen mahkeme savunmalarına baktığında ise toplanan deliller ve şikeyle ilgili edilen tek cümle var o da (bkz: memleket elden gidiyor, ne şikesi kardeşim). sadece savunmaya bakınca bile şike var, bu adamlar trabzonspor'un hakkını gasp etmiştir.

    dipnot:aslında şike savunması için kullandıkları cümle çok doğru bir cümle ama anlayana...
  • 18
    http://www.trabzonajans.com/...asladi-2-h19305.html

    --- alıntı ---

    "şike davası kapsamında ifade veren aziz yıldırım “devlet içerisinde kurumlar vasıtası ile başka devlet kurulmak istenilmesinin karşısında oluruz” dedi.

    savunması sırasında bir ara trabzonspor avukatları ile tartışan yıldırım “biz bu davanın bir operasyon olduğunu söylüyoruz. biz bu sürece operasyon diyoruz, onlar da ne diyorlarsa çıksın söylesinler” dedi.

    yeniden görülen şike davasında hakim karşısına çıkan yıldırım yazılı savunmasını mahkemeye sundu. mahkeme tarafında yazılı savunması okunan yıldırım daha sonra sözlü olarak açıklamalarda bulundu.

    “yargi sistemini illegal yapi hükümdarliğindan kurtaran ateşi yaktiniz”

    “öncelikle almış olduğunuz bu yürekli ve haklılığı her geçen gün artarak anlaşılan kararınızdan ötürü sizleri kutluyorum” sözleri ile savunmasına başlayan yıldırım’ın yazılı savunmasında “sizler bu kararla sadece adaleti sağlamakla kalmadınız, adil yargılanma ve savunma hakkı ihlalleri ile kuşatılan türk yargı sistemini illegal yapı ve yapılanmaların vesayet ve hükümdarlığından kurtaran ilk ateşi yaktınız. bu yüzden kendim , ülkem ve hukuk adına minnettarım” dedi.

    “paralel hukuk yaratmaya yönelik kararlari tanimiyorum”

    yıldırım’ın yazılı savunmasında şu ifadeler yer aldı: “hukuka aykırı olarak kurulan özel makamlarını, bu makamlarca oluşturulan hukuka aykırı delillerini ve en önemlisi mülkün hukukuna paralel yeni bir hukuk yaratmaya yönelik bu kararlarını tanımadığımı buradan bir kez daha ilan ediyorum. bugün yaşanılanlar ve yaşatılanlar sadece aziz yıldırım'a ve fenerbahçe'ye yönelik değildir. ülke barışına, vatansever gazeteci ve yazarlara, saygın emniyet mensuplarına, ve bu iddialar yüzünden onuru ve şerefi uğruna gözünü kırpmadan hayatına son veren şanlı tsk mensuplarına, kısacası bu toprakları vatan yapan tüm değerlere yöneliktir. ve bugün ben aziz yıldırım olarak bu nedenlerle savunmamın yüce türk milleti adına yapıldığının kayda geçmesini istiyorum."

    “cumhuriyet için yaşayan insanlara yönelik asilsiz iddialari reddediyorum”

    "ve bugün, bu vatan için bu ülke için bu cumhuriyet için yaşayan insanlara yönelik olarak yapılan örgüt kurma, şike yapmak, darbe yapmak, casusluk yapmak ve onlarca asılsız iddiaları ülkem ve bu onurlu insanlar adına külliyen reddediyorum. bu zihniyetin türkiye cumhuriyeti yargısını, emniyetini ve tsk hedef alarak türkiyeyi savunmasız bir şekilde uluslararası emperyalist politikaların kucağına atıldığını söylediğimizde bize gülenler bugün televizyonlarda haklılığımızı tekrarlıyorlar.ve bunları sayın cumhurbaşkanı'na yazdığımızda ve asıl hedefin türkiye cumhuriyeti devleti ve hükümeti olacağını anlattığımızda bizi eleştirenler şimdilerde adımızla konuşuyorlar"

    süraatle verilecek beraat kararlari türkiye’nin itibari olacktir"

    "süratle ve kararlılıkla sonlandırılacak bu davalar ve verilecek beraat kararları; belki bu dönemin faturasını canıyla, onuruyla hürriyetiyle ya da geri kalan tüm hayatı ile ödeyenlerin acısını hafifletmeyecektir. ancak aynı şartlarda aynı direnişi göstermekten kaçınmayacak bu insanlara iade edilecek itibar, türkiye'nin itibarı olacaktır.aziz yıldırım'ın başkanı olduğu tek örgüt ise atatürk türkiyesi'nin en büyük sivil toplum ve spor örgütü olan fenerbahçe spor kulübü olarak kalacaktır."

    yildirim, trabzonspor avukatlari ile tartişti

    yazılı savunması mahkeme başkanı tarafından okunan yıldırım daha sonra sözlü açıklamalarda bulundu.

    trabzonspor avukatlarının reddi hakim talebinde bulunmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan yıldırım “trabzonspor avukatlarının iddia ettiği gibi yöneticimiz mahmut uslu’ya hiçbir şekilde başbakanlığı döneminde şimdiki cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’ın ‘yeniden yargılama olacağı’ konusunda beyanda bulunmamıştır.

    trabzonspor başkanı mitinglerde erdoğan’la buluşmuştu. kulüpler birliği toplantısında ts başkanın, ‘eğer erdoğan’dan randevu isterseniz ben alırım’ demiştir. eğer yargıyı etkileme söz konusuysa bunun trabzonspor yapmıştır” dedi.

    bu sözler üzerine trabzonspor avukatları yıldırım’a tepki gösterdi. yıldırım’a savunmasını yapması gerektiğini belirten avukatlara yıldırım, “ben sizi dinledim. sizde dinleyeceksiniz. dinle, otur. siz daha davanın olduğunu anlamadınız. biz bu davanın operasyon olduğunu söylüyoruz. biz bu sürece operasyon diyoruz, onlar da ne diyorlarsa çıksın söylesinler” diye konuştu.

    “ben serbest kalinca bir devlet büyüğü hani tutuklanacakti demiş”

    gözaltındayken hastaneye gittiğini belirten yıldırım, 4 gün dolduğu için serbest kaldığını ancak bunun kendisine bildirilmediğini söyledi. bu sırada istediği kişiyle görüştüğünü ifade eden yıldırım, “ben serbest kalınca bir devlet büyüğü, ‘böyle olmayacaktı, tutuklanacaktı’ ifadelerini kullanmış. sonra tekrar gözaltı kararı verildi” diye konuştu.

    polis fezlekesinde 70 sayfa ergenekon sanığı sedat peker’den bahsedildiğini kaydeden yıldırım, mecnun odyakmaz ve olgun peker’in sedat peker ile ilişkili olduğunu, buradan da kendisinin ergenekon’a bağlanmak istendiğini savundu. bu olmayınca 2010 yılında şike yasasının çıkarıldığını ve 2011’de uygulanmaya başlandığını belirten yıldırım, “beni yasa uygulanmaya başlamadan önce dinlemeye başlamışlar. yasadan sonra örgütten dinlemeye başlıyorlar” dedi.

    “bu davalarda ölenler oldu, bunlari yapanlar hesaplarini verecek”

    bu davanın sadeçe şike davası olmadığını kaydeden yıldırım, “son 7-8 yıla yönelik bir yargılama. siz buna ışık tuttunuz” dedi. ergenekon ve balyoz davalarını işaret eden yıldırım “bu davalarda ölenler oldu. bunları yapanlar hesabını verecek.” diye konuştu.

    “tc içinde başka devlet kurulmasina karşiyiz”

    adil yargılama istediklerine vurgu yapan yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü “ergenekon, balyoz, odatv, askeri casusluk ve özel yetkili mahkemelerde görülen tüm davalar bu davada bir operasyondur. türkiye cumhuriyeti tektir. türkiye cumhuriyeti içinde kurumlar vasıtasıyla başka bir devlet olursa bunun karşısındayız” dedi.

    beratini istediğini belirten yıldırım’ın ardından diğer sanıklar söz alarak savunmalarını yaptı.

    ilhan ekşioğlu savunmasında şu sözlere yer verdi...

    o zaman da savunmamı yapmıştım ama kaale alınmamıştı. hepimiz ailem hepimiz dinlendik. bize yöneltilen suçlar izlendiğimiz tarihte suç değildi. hangi suça dayalı dinlendik izlendik? şike suç değilken bile bizi dinlediler.

    savcı ve hakimler tarafından ben cezaevindeyken avukatlarıma defalarca "aziz yıldırım'ı bize ver akşam yemeğe git denildi. bu bana haber olarak gönderildi ve bu teklif sadece bana yapılmadı. aynı teklif emniyet güçleri tarafından tamer yelkovan'a da yapıldı. bu teklif aziz yıldırım'ı tanıyan herkese yapılmış bir tekliftir.

    bugüne kadarki savunmalarımın arkasındayım. hukuka aykırı elde edilmiş olan tüm sorulara da cevap verdim. tarafıma yöneltilen suçlamalar var ama bir tane suç üstü yok. neden suç üstü yok. zarfın içinde şu kadar milyon dolar olduğu düşünülmektedir deniyor. neden suç üstü yok?

    biz hep şunu dedik. bu adalet bir gün döner hepimize lazim olur. allah bize bu günleri de çok kısa sürede gösterdi. polis, savcı ve hakimler alındı. ne hikmetse o görevden alınanlar bizim dosyamızda görevliydi. bu kişiler neden görevden alındı. size tekrar bu yargılamayı açtığınız için teşekkür ediyor beraatimi istiyorum.

    olgun peker savunmasını yaptı. işte olgun peker'in savunmasından satır başları

    benimle ilgili süreç 2002'de başladı. 2004'te "kelebek öper" yapıldı ve adım bile yoktu. savcı selim dinleme kaydının iptali için imzamı aldı. başka operasyonlar da ben içindeymişim gibi medyada gösterildi.

    şikeden beraat eden şike örgütünün bir numarasıyım. bana şikeyle ilgili tek soru bile sorulmadı. tanımadığım insanlar var onlarla örgütmüşüz.

    şike davasında beni kullandılar. aziz yıldırım, özel yetkili mahkeme'ye çıkarılması lazımdı. suç örgütü lazımdı. kamuoyunda kabul edilecek futbolun içinde biri lazımdı. bunu algılattılar."

    --- alıntı ---

    edit: hoaydaaa yanlış başlığa yazmışım pardon yaa
  • 19
    türk ve uluslararası yargı organları tarafından şike suçu sabitlenmiş fenerbahçe'nin aklanmaya çalışılacağı davanın ilk duruşması. aziz ve işbirlikçilerinin ellerindeki tek savunma donesi, 3 temmuz'un komplo olduğu ve hukuka aykırı elde edildiği iddaa edilen delillerin geçersizliği. yani savunma bütünüyle uydurmadan, hedef saptırmadan, safsatadan ve masallardan ibaret. bu davada fenerbahçe'yi aklamak için hukuku ayaklar altına almak gerek. istediği kadar saraydan emir gelsin, o kadar kolay değil bu işler. bakalım bu hukuk tiyatrosu hangi sonla bitecek?
  • 21
    --- alıntı ---
    bilale anlatır gibi anlatmak terimini fenerbahçelilere anlatır gibi anlatmak diye değiştirmek lazım.

    yargılandığı bütün mahkemelerde şike suçu sabit görülen aziz yıldırım'ın recep tayyip erdoğan'ın söz vermesi sonrası yeniden yargılanacağı duruşmadır diye tanım düşelim.
    ocak 2014'de mahmut uslu "başbakan (tayyip erdoğandı o zaman) bize söz verdi yeniden yargılama yapılacak" dediğinde ali ismail korkmaz fenerbahçe yıkılmaz ve hırsız/katil tayyip erdoğan diye bağıran fenerbahçe taraftarı sus pus oldu. neden? başkanları yeniden yargılanacak diye. kim sayesinde? o çok sövdükleri tayyip erdoğan sayesinde.

    neyse.. okumaya devam ediyorsan bundan sonrasını bilale anlatır gibi anlatayım kuş beyinli..

    cas'ın fenerbahçe hakkındaki gerekçeli kararı da mı kumpas? açın okuyun aziz yıldırım kendini nasıl savunmuş diye. uefa, cas ve isviçre federal mahkemesinde yargılanırken "şikenin cezasını çektik neden bir daha ceza veriyorsunuz" diyen fenerbahçe camiası türkiye'de olayı kumpas diye örtüyor. neden? türkiyede buna inanacak milyonlarca insan var.

    aziz yıldırım "3 temmuz'da hedef recep tayyip erdoğandı" diyor, fenerbahçe taraftarı "hedef fenerbahçeyi devirmekti" diyor. camianın zeka seviyesi bu kadar ama bakıyorsun trabzonsporlularla sizin kafa 12'den sonra çalışmaz goygoyu yapıyorlar.

    bir akplinin yolsuzluğu savunmasıyla fenerbahçelinin şikeyi savunması arasında hiçbir fark yok. savunma argümanları bile aynı paralellikte.

    bak evladım bilal,
    fenerbahçe ilk uefa'dan ceza aldı. sonra türk medyası ayaklandı "fenerbahçe cas'a başvuracak" diye. derken "cas davası namusumuzdur" pankartı ile yürüyen fenerbahçe taraftarları..

    neyse cas savunmasını yaptı fenerbahçe. türk medyası akp yandaş medyası gibi manşetler attı. ntvspor, ligtv, trtspor, fanatik, fotomaç vs. kahramanlık hikayeleri yazdı. neydi manşetler? "şimdi uefa düşünsün". hatırlıyorsunuz değil mi?

    neyse,
    cas gerekçeli kararı açıkladı. "cezanın devamına.."
    türk basını sustu, fenerbahçeliler de sustu.
    cas gerekçeli kararını "okuyanlar" bilir.. orada şu yazıyor "ilgili maçlarda şike yapılmıştır ve verilen ceza en az 7-8 yıl olmalıdır. ancak bizim cezayı şu aşamada arttırmamız söz konusu değildir". yani diyor ki, uefa bi ibnelik yapmış az ceza vermiş. ah sen yok musun şenes erzik?

    devam edelim evladım bilal..
    fenerbahçenin şikesi suratına tekrar çarpıldı hemen yeni bir kamuoyu lazımdı türk halkına.
    "isviçre federal mahkemesine başvuracağız"
    babababa, taraftarı salak yerine koymaya bak.
    bu başvuru yapılırken taraftarın gazını almak için konu lazımdı. derken "şike yaptıysak kimle yaptık" demeye başladılar. şike yaptıklarına inandılar kimle yaptıklarını merak ediyorlar.

    eskişehirspor ve sivasspor avrupa kupalarına katılma hakkı kazandı geçen sene. uefa "siz hayırdır?" dedi ve 2010-2011 sezonunda fenerbahçe ile oynanan maçlarda "şike yapmaktan" dolayı ikisini de sepetledi.

    o sırada fenerbahçelilere şunu sorduk "şimdi öğrendiniz mi kimle şike yaptığınızı?"
    isviçre federal mahkemesini bekliyoruz dediler. şunu dedik "ifm davaya usulen bakar, davada bi yanlış var mı onu kontrol eder. yani oradan bir şey çıkmaz" tam da dediğimiz gibi oldu, ifm "olm siz şike yapmışsınız siktirin gidin" dedi.

    yine ikna olmadınız değil mi?
    ee normal, akpliler de yolsuzluğa inanmıyor.
    birbirinizden hiç farkınız yok.

    trabzon : notsporluyum.
    --- alıntı ---

    ek$i sözlük
App Store'dan indirin Google Play'den alın