• 21
    --- alıntı ---
    bilale anlatır gibi anlatmak terimini fenerbahçelilere anlatır gibi anlatmak diye değiştirmek lazım.

    yargılandığı bütün mahkemelerde şike suçu sabit görülen aziz yıldırım'ın recep tayyip erdoğan'ın söz vermesi sonrası yeniden yargılanacağı duruşmadır diye tanım düşelim.
    ocak 2014'de mahmut uslu "başbakan (tayyip erdoğandı o zaman) bize söz verdi yeniden yargılama yapılacak" dediğinde ali ismail korkmaz fenerbahçe yıkılmaz ve hırsız/katil tayyip erdoğan diye bağıran fenerbahçe taraftarı sus pus oldu. neden? başkanları yeniden yargılanacak diye. kim sayesinde? o çok sövdükleri tayyip erdoğan sayesinde.

    neyse.. okumaya devam ediyorsan bundan sonrasını bilale anlatır gibi anlatayım kuş beyinli..

    cas'ın fenerbahçe hakkındaki gerekçeli kararı da mı kumpas? açın okuyun aziz yıldırım kendini nasıl savunmuş diye. uefa, cas ve isviçre federal mahkemesinde yargılanırken "şikenin cezasını çektik neden bir daha ceza veriyorsunuz" diyen fenerbahçe camiası türkiye'de olayı kumpas diye örtüyor. neden? türkiyede buna inanacak milyonlarca insan var.

    aziz yıldırım "3 temmuz'da hedef recep tayyip erdoğandı" diyor, fenerbahçe taraftarı "hedef fenerbahçeyi devirmekti" diyor. camianın zeka seviyesi bu kadar ama bakıyorsun trabzonsporlularla sizin kafa 12'den sonra çalışmaz goygoyu yapıyorlar.

    bir akplinin yolsuzluğu savunmasıyla fenerbahçelinin şikeyi savunması arasında hiçbir fark yok. savunma argümanları bile aynı paralellikte.

    bak evladım bilal,
    fenerbahçe ilk uefa'dan ceza aldı. sonra türk medyası ayaklandı "fenerbahçe cas'a başvuracak" diye. derken "cas davası namusumuzdur" pankartı ile yürüyen fenerbahçe taraftarları..

    neyse cas savunmasını yaptı fenerbahçe. türk medyası akp yandaş medyası gibi manşetler attı. ntvspor, ligtv, trtspor, fanatik, fotomaç vs. kahramanlık hikayeleri yazdı. neydi manşetler? "şimdi uefa düşünsün". hatırlıyorsunuz değil mi?

    neyse,
    cas gerekçeli kararı açıkladı. "cezanın devamına.."
    türk basını sustu, fenerbahçeliler de sustu.
    cas gerekçeli kararını "okuyanlar" bilir.. orada şu yazıyor "ilgili maçlarda şike yapılmıştır ve verilen ceza en az 7-8 yıl olmalıdır. ancak bizim cezayı şu aşamada arttırmamız söz konusu değildir". yani diyor ki, uefa bi ibnelik yapmış az ceza vermiş. ah sen yok musun şenes erzik?

    devam edelim evladım bilal..
    fenerbahçenin şikesi suratına tekrar çarpıldı hemen yeni bir kamuoyu lazımdı türk halkına.
    "isviçre federal mahkemesine başvuracağız"
    babababa, taraftarı salak yerine koymaya bak.
    bu başvuru yapılırken taraftarın gazını almak için konu lazımdı. derken "şike yaptıysak kimle yaptık" demeye başladılar. şike yaptıklarına inandılar kimle yaptıklarını merak ediyorlar.

    eskişehirspor ve sivasspor avrupa kupalarına katılma hakkı kazandı geçen sene. uefa "siz hayırdır?" dedi ve 2010-2011 sezonunda fenerbahçe ile oynanan maçlarda "şike yapmaktan" dolayı ikisini de sepetledi.

    o sırada fenerbahçelilere şunu sorduk "şimdi öğrendiniz mi kimle şike yaptığınızı?"
    isviçre federal mahkemesini bekliyoruz dediler. şunu dedik "ifm davaya usulen bakar, davada bi yanlış var mı onu kontrol eder. yani oradan bir şey çıkmaz" tam da dediğimiz gibi oldu, ifm "olm siz şike yapmışsınız siktirin gidin" dedi.

    yine ikna olmadınız değil mi?
    ee normal, akpliler de yolsuzluğa inanmıyor.
    birbirinizden hiç farkınız yok.

    trabzon : notsporluyum.
    --- alıntı ---

    ek$i sözlük
App Store'dan indirin Google Play'den alın