• 1
    öhm öhm biraz ucundan anladığım zımbırtıdır. okazyonearkadaşımın merakını gidermek için ve belki birine yardımım dokunur diye 3-5 şey yazacağım. ancak çok büyük umut beslemeyin çünkü bu iş insanın kendinde bitiyor. ha bu arada ne sıfatla mı yazıyorum, temiz 25 kilo vermiş ancak sigarayı bırakıp 4ünü geri almış biriyim. halbuse daha 15 kilo vermem gerekiyordu. belki sonra sigarayı bırakma entrysi de yazabilirim.

    1- açık ve net söylüyorum hiç bir şeyi kesmedim. ne şeker ne tuz ne eppeh. bunuda yapabilirisiniz ancak mutlak şart değil. kendime net bir diet rejimi programı hazırlamadım. ama sabahalarım yüzde seksen şöyle oluyordu: ya 2 dilim normal ekmek arası tost yada yarım peynirli gözleme, 1 bardak 2 çay kasığı şekerli çay. + salatalık vb. yada neskuiyk bolcana sütle yiyordum hatta çikolatalı yuvarlak olandan.

    2- ara öğün yüzde yüz alacak bi kere yoksa öğlene çok pis aç giriliyor. 1 elma bilemedin 3 püskevit yada 3 büsküvi ---burası kişinin siyasi görüşüyle alakalı--- vb.

    3- öğlenleri ise benim için şu şekilde oluyordu: ya tavuklu salata sosuda dökülerek. <== na örnek temsili için ====> mc veya burger kingdeki tavuklu salatalar verilebilir. ancak haftanın bir kaç günü okulun yemekhanesinde ne var ise onu yiyordum. 1 dilim ekmek ile ancak yemeğin 3 de 1i ni veya pilav vb gibi yemek varsa yarısını yemiyordum.(u: ilk başta bu mallığı epey yaptım sonra yemeği alırken az koydurtmak aklıma geldi )*

    4- yine ara öğün.

    5- akşam ise klasik 6 bilemedin 7 sonrası yemek yemedim. akşam ise evde ne yemek varsa öğlen olduğu gibi yedim. genelde tam tavugun yarısını salatayla yerdim.
    yatmadan elmadır eriktir götürr...

    not : her öğünde yemeğin yanında hayvani boyutlarda ki az yağlı salatalarla kendimi şişirirdim ki acıkmayayım.

    not2 : normal ekmekle kepekli ekmek aynı kaloridir. kepekli ekmeği zayıflmak için tercih etmeyiz sadece daha tok tutar o yüzden kullanılabilir. ama kişi hiç sevmiyorsada zorlamaya gerek yoktur. misal ben

    amma geldik en önemli yere mutlaka spor olmalı. yani olmazsa rejim filan yapmayın yani o derece. ekmeğin, şekerin, tuzun kesildiği rejimler varya hah onlar sporsuz şekilde diyet yaparak zayıflamak isteyenler için. ben hergün evde bsikletimle 1 buçuk saat 800-1000 civarı kalori harcıyordum üstüne yarım saat çeşitli egzersizler ile +250-300 kalori harcıyordum. egzersizler için uzman tv ile haşır neşir olmak gerek.

    alkol konusu ise epey sıkıntılı ancak ayda bire indirmek şart. şöyle açıklıyayım. 1 duble rakı = 2 muz= 200 kalori 5 duble rakı 1000 kalori karnınızı şişirmesi cabası.

    kola vb. yok net. pizza vb. yok. ancak tavuklu olmak şartıyla dürüm vb. yenebilir arada. ne yerseniz tavuklu olanı tercih etmek önemli ki zaten kırmızı eti kim alabiliyorki istediği zaman.

    ilk zamanlar verilen kilodan sonra bir durma dönemi oluyor orda moral bozmamak gerek sonra yine gidiyorlar.

    ben bu düzenle ayda 4-6 kilo verdim. ancak sınav döneminde kesinlikle böyle az olamamalı daha fazla meyve ve yemek yenmeli. o dönemlerde ayda 1 yada 2 kilo verebildiğim oluyordu. allah 2 vize 1 finali olanlara kolaylık versin.

    aklıma gelen herşeyden bahsetmeye çalıştım. merak ettiğiniz, bunu ne kadar yesem, yada şunu yemesem mi dediğiniz şeyleri sorabilirsiniz. umarım yardımcı olabilirim.

    edit: zayıfladın mı sıra vücutda mı o konuda ===> daniel tozser
  • 2
    istediginiz herseyi yiyebileceginiz ve hicbir zorlugu olmayan, cok basit bir formule dayali kilo kaybidir. gunluk harcadiginiz kaloriden daha azini alirsaniz zayiflarsiniz. bu kadar basit bir meseledir. ne kadar kasli olursaniz o kadar hizli metabolizmaniz olur ve asiri yemedikce kilo almazsiniz. istediginizi yiyin icin ama fazlasini yakin...

    ayrica daha derin detaylar icin;

    (bkz: #844192)
  • 4
    rakamlarla ifade edilecek olursa, 37 kilo ile dünya rekoru bendedir.. 107'den 70'e inmiştim, ki bu süreç biteli iki yıl oluyor.. birinci şartı kiloları kafaya takmak, ikincisi de sabır ve sebat göstermektir.. benim gibi sadece mutfağa gitmeye üşenmeyen bir adam, yerinde duramaz bir hal almıştır sonuç sayesinde.. vücut kitle indeksi 25'in üstünde olan herkese sağlıkları açısından şiddetle tavsiye ederim.. nedir bu indeks diyecek olursanız kilo/(boy)**. vücut kitle indeksi 22'lerin altında olursa da tadından yenmez olur
  • 5
    bu işi yazın yapacaklara tavsiyem;

    1. öğle yemeğini ya da akşam yemeğini kesin.
    2. şekeri azaltın.
    3. ekmeği azaltın.
    4. en önemlisi acıkınca meyve yiyin.
    5. günde en az 10 km yürüyün. eğer yürüyüş yolunuz yokuşluysa 8-10 km yeter. eğer düzse 10'dan fazla yürüyün.
    yani ben öyle bir yazda 10 kilo vermiştim. tabi metabolizma ile de alakalı bir durum. ben su içsem yarıyor. bu yöntemle başkası olsa 15 kilo da verebilir. bir de vücudunuzu en iyi tanıyan sizsiniz. biraz mantıklı düşünüp en iyi çözümü siz bulabilirsiniz.

    bu 5 maddeyi yapmak hiç zor değil. birincide ikincide zorlanırsınız ama vücut alışınca çok kolay olur. önemli olan alışmak.
  • 6
    çok kasmayın, belli bir yaştan sonra zaten doktor herşeyi yasaklayacak.
    istediğiniz herşeyi yemeye bakın, sadece miktarlarını abartmayın.
    akşam yemeklerini erken yiyin. bol su tüketin.
    spor yapmaya fırsatınız yoksa, arabanızı uzak noktalara park edin.
    sabahları aç karnına ılık su-elma sirkesi ve bal karışımının ben şahsen faydasını görmüştüm.
    bu ara yine şiştim,aklıma soktunuz bende başlayayım. yaz geliyor.
  • 8
    riski olan ama en garanti yöntemi hasta olmaktır. 10-15 gün boyunca hasta yatan adam en az 5 kilo verir. hayatım boyunca bunu gördüm. eğer işin içinde ameliyat varsa 10 kilo garanti.

    kuzenim basur ameliyatı oldu ve 1 haftalık yatış süreci sonunda 5 kilo verdi. fit duruma geldi.

    eğlenceli hale getirme yöntemi ise birkaç arkadaşla birlikte spora salonun yazılmak ve iddiaya girmek. eğer evde tek başınıza yapıyorsanız sağlık merkezinde tek başına olan tobias linderoth gibi olursunuz. zordur yani.
  • 11
    yine ulkemizde yanlis bilgilerle herkesin kendince bir seyler uydurdugu kilo verme yöntemi. ekmegi kes, suyu kes, sekeri yut, cocugunu kes, ac karnina sabah limonla limon tuzunu karistir, sirkeyi bas, aksamlari tavsan kaynat suyunu ic diye devam eden nedensiz ve hicbir mantikli aciklamasi olmayan bilgilerle bezenmisiz.

    oglen ve aksam yeme gunluk kalori miktarin 1200'un altina dussun vucut aclik modunu tetiklesin ve yedigin herseyi yag olarak depolasin sonra ben su icsem yariyor bana. sacma sapan götten uydurma ölum dietlerine gir bir iki haftada 5-10 kilo ver butun metabolizmanin ve direncin azina sic, sonra cogunlukla su kaybi olarak verdigin kilolari misli misli geri al.

    sevgili sözluk; istedigi ye ic, hicbir seyi kesme ama yedigin herseyin kalorisini bil, hesapla ve bazal metabolizma hizinin altinda tut, aksama kadar yatsan da, otursan da kilo verirsin. bazal metabolizma dedigimiz sey ise vucudun dolasim, sindirim, isi gibi temel enerji ihtiyacini karsilamak icin yaktigi kalori miktaridir ki bunu yas, boy ve kilonuzu kombine ettiginiz bir formulle bulabilirsiniz. "aclik modu" dedigimiz esigi gecmediginiz surece ve ögun sayinizi artirarak mis gibi olursunuz. yediginizden fazlasini yakin ki zayiflayin diet vs hikaye.

    kisaca kalori olarak formule edersek,

    kahvalti: 400 kalori (kcal)
    ara: 150 kcal
    ogle: 500 kcal
    ara: 150 kcal
    aksam: 500 kcal
    ara: 100 kcal ( yatmadan uc saat önce yemeyi kesin ac yatin)

    toplam: 1800 kcal eder.

    bazal hizin 2200 kalori olsun. gunde 400 kalori artmis olur ve 7000 kalori bir kiloya es degerdir. yani 15 gunde 1 kg verirsin. spor yapip 400 kalori de ekstra yakarsan haftada 1 kilo eder ki zaten haftada bir kilodan fazla zayiflamak son derece sagliksizdir.

    kisacasi gidip dietisyenlere para bayilmayin ya da bu isi bu kadar zor bir olaymis gibi görmeyin. son derece basit olan formul dogru utgulanirsa zayiflanir. neden kilo aldiniz? cunku bastiniz lahmacunu, dürümü, rakiyi, fistigi birayi, cipsi, baklavayi aldiginiz kalori 4000-5000'lere cikti kimi zaman. iste bu...

    ayrica eklemek istiyorum dietisyenlik kadar gerizekali, "sazan.avi" bir meslek görmedim. oraya yazacak; sabahlari 1 dilim ekmek, kibrit kutusu kadar peynir, ara ögun elma, öglen balik salatasi bik bik bik, millet de hem cile cekecek hem uste para bayilacak. oh valla ohhh...

    renktaslarim yiyin icin, keyfinize bakin ama kalori hesabinizi da bilin budur olay...
  • 12
    maalesef spor u ya$aminin bir parçasi haline getirememi$ olan türk toplumunun mü$terek derdi dir. kafaya takarsan yani..

    bir çogumuz (kadin / erkek) evlendikten sonra, nasil olsa artik kimseye kendimi begendirmek zorunda degilim, o yüzden kendimi salabilirim deyip götü, göbegi büyütüyoruz.

    halbuki düzenli spor yaptigimiz ve beslenmemize dikkat ettigmiz takdir de kilo derdimiz olmayacaktir.

    bu aslinda biraz da kültürel bir olay. yani biz türk insani biraz bogazimiz a dü$künüz ve yemeklerimiz de genelde yagli ve $ekerli.

    diyet degil de, $öyle bir önerim olabilir. her $ey i yeyin, caniniz ne çekiyorsa. lakin $imdiye kadar yediklerinizin yarisini tüketmeye çali$in ve aç kalmayin. vücudunuzu sifir diyeti (ölüm orucu gibi bir $ey) ile $oklamayin. zira metabolizmaniz aç kaldiginda enerji tasarrufuna gidip, yag depolamaya ba$layacaktir.

    abur cubur dan uzak kalip, ara ögünler de meyva, sebze yenilebilir. ve tabii ki en önemlisi spor. düzenli ve aksatilmadan yapilan sporun her zaman faydasini göreceksiniz.

    $imdi ki önerim ise iradesine %100 hakim olanlara geliyor. eger seri bir $ekilde kilo vemek istiyorsaniz, size protein diyetini önerebilirim.

    tavuk, balik ve yumurta. bir tek bunlarla besleneceksiniz.

    lakin tavuk un derisini ve gerisini yemeyeceksiniz ve balik in da yagsizini tüketeceksiniz. yumurta zaten belli. yiyebildiginiz kadar yeyin ve bol spor, bol gym fitness.

    bunu 4 hafta yapip, beim vücudum forma girmiyor diyen çikarsa benden ona 1 kg isviçre çikolatasi.

    son olarak da, john comes from bosphorus ve 3 günlük dünya, yeyin, için, israf etmeyin diyorum. *
  • 13
    malum yaz geliyor herkes derde düşmüş kilolarla ilgili. ben de şahsen bu aralar artık hayatım bir düzene girsin, ben de eski gömleklerime gireyim diye düşünüyorum. icraat sıfır tabi. ama bildiğim bir şeyi de paylaşmak istiyorum. sporsuz kilo veremezsiniz gençler. egzersiz yapmadan sadece aç kalırsınız. hem de baya bi aç. kabız olursunuz üstüne de.

    yürüyüş yapmak gözünüzde büyüyorsa, yüzmeye para ne gezer diyorsanız size ip atlamak gibi bir egzersiz öneririm. hem evde yapabilirsiniz rahatça, hem de masrafa girmezsiniz. ama yarım saat ip atlayınca kıçınızdan oluk oluk ter akar. hem de bir sürü kas aynı anda çalışır.

    erkeklerçoğunlukta olduğu için göbek kasları için de muhakkak mekik çekmeniz lazım. günde 5-10 tane iki tekrar mekik çekip, her gün düzenli olarak arttırırsanız iki üç hafta içinde epey bi miktar çekmeye başlarsınız.
  • 15
    bu işi adam gibi becermek için spor yapmak şart. çoğumuz koşuşturmacadan spor salonuna gidecek vakit dahi bulamıyoruz. ben de o kesimdenim. kendi adıma bu sorunu evde spor yaparak çözüyorum. bir dumbell seti ve doğru hareketlerle çalıştıramayacağınız yer yok gibi. kardiyo çalışmasını nasıl yapıyorsun peki evde diye sorduğunuzu duyuyorum. cevabı: ip. evet ip atlıyorum, ip atlamak da o kadar faydalı bir egzersiz ki... hem kardiyo yaparsınız, hem el ayak koordinasyonu sağlarsınız, ayak ve bacak kaslarınızı geliştirirsiniz ve basketbol ile uğraşıyorsanız zıplamanızı üst seviyelere taşırsınız. en iyi özelliği de zevkli olması.*
  • 16
    tek altın kuralı hiç şişmanlamamak olan eylem. zira 15+ kilo vermek zaten insanı yeterince zorlayan bir faaliyettir. verilecek kilo miktarı arttıkça hem süreç daha uzun ve yıpratıcı olacak, hem yeni halinize adapte olmanız daha büyük bir problem haline gelecek, hem de psikolojik anlamda o halinizi korumak adına en az kilo verme süreci kadar zorlanacaksınız. 15+ kilo gibi büyük bir değişimden bahsediyorsak vücudunuzun asla tam olarak istediğiniz hale gelemeyecek olması, eski göbeğinizden geriye içi boş bir torba misali kalan ve tıbbi müdahale olmaksızın ne yaparsanız yapın kurtulamayacağınız sarkık derileriniz de cabası...

    2 sene canınız çıkana kadar antreman yaparak 40 kilo verip ancak sıradan bir insan fiziğine kavuşursunuz.
    emeğinizin karşılığını alamadığınızı düşünüp daha beter üzülür, bunalıma girer, belki de yeniden yemeye başlarsınız filan...

    en iyisi hiç şişmanlamamak...
  • 18
    bazı insanlarda "bilincsizce" yapılan sporun ve diyetin göbeğe yansımaması ile sonuçlanır.

    bel bölgesi ayrica ilk kilo alan ve en son eriyen bölge oldugu icin, kilo verseniz dahi göbek gitmez, ne zaman vucutta birikmis diger yaglari yakarsiniz, ondan sonra göbek erimeye baslar. ayrica iyi ve saglam spor yapip iki ay sonuc alamayanlarin, gözle görmesekte ic organlarimizin da etrafinin yag topladigini unutmamasi gerekir. diet yapmak yerine duzenli beslenmek cok daha etkilidir. kisaca,

    zayiflama= duzenli beslenme+ bilincli spor+sabir+disiplin

    not: aksam 7'den sonra yatana kadar yemegi icmeyi kesip, ara ögunde ananas yiyin. hem tok tutar hem acligi tetiklemez. ayrica bol su icin.
  • 21
    malum yaz geldi, o göbeklere veda etmenin tam sırası. sizlere ufak tavsiyelerim olacak bu başlık altında.

    öncelikle zayıflamak için düzenli olarak spor yapılması gerekiyor. fitness bunun için en güzel yol. güzel bir spor salonuna giriş yapıyoruz. ağırlıktan çok cardio idmanı gerekmekte malum, programınızı verelim.

    öncelikle yarım saat koşu bandına çıkıyoruz. 9-10 kilometre hızları arası 20 dakika koşuyorsunuz, kalan 10 dakika 6-7 kilometre arası hızda yürüyor yarım saati tamamlıyorsunuz.

    oradan eliptik'e geçiyoruz. 20 dakika burada ter attıkdan sonra, suyumuzu alıp biraz dinleniyoruz.

    bir yirmi dakika daha bisiklet çeviriyoruz, cardio idmanımız bitiyor.

    dumblelar ile hafif hareketler yapıyoruz. omuzları, karnı çalıştırıyoruz.

    daha sonra mekik,çakı hareketleri geliyor. başlangıc seviyesi için 3 setten 25 tekrar yapmanız uygundur.

    beslenme kısmı çok önemli. tamamiylen disiplin gerektiriyor. fast food, şeker, hamur işi, tuz unutun. sebze, et, bakliyat ağırlıklı besleniyoruz. aşırı bir diet yapmaya gerek yok. sağlıklı , doğru beslenmek çok önemli, ara öğünler önemli. kesinlikle akşam 8'den sonra ana öğün yemeyin. sadece meyve, yağsız patlamış mısır tarzı şeyler tüketin. çünkü geç saatlerde yenen yemekler fazla yağ yapar. kuru gıdalara yönelin, incir, kayısı gibi. yaz kış yiyebilirsiniz. bitki çayı için. bol kahve tüketin. mutlafak minimum 7 saat uyumalısınız.

    spor salonunda ise performansınız arttıracak en önemli etken müziktir. bir müzik çalar alıyorsunuz ve içerisinde gaz verici şarkılar yüklüyorsunuz. bu önemli bir detay. performansın düşebilir, koşu bandında dağılabilirsin, müzik seni bir nevi toparlar, kendine getirir. size bu konuda önerilerim;

    http://www.youtube.com/watch?v=LYZ6gXWZfZM

    http://www.youtube.com/watch?v=PkQ5rEJaTmk

    http://www.youtube.com/watch?v=i3Jv9fNPjgk

    http://www.youtube.com/watch?v=XNtTEibFvlQ

    http://www.youtube.com/watch?v=qimiWfZAtXw

    http://www.youtube.com/watch?v=YJVmu6yttiw

    http://www.youtube.com/watch?v=3OnnDqH6Wj8

    http://www.youtube.com/watch?v=CQf13Mbza9k

    http://www.youtube.com/watch?v=FYXTgb35Xas

    http://www.youtube.com/watch?v=TbQaCCb_Gzc

    yardıradurun arkadaşlar, olay gelsin. * bu dediklerimi yapın haftada minimum bir kilo garanti verirsiniz. sadece üç gün spora gidin hafta içerisinde yeter.

    ayrıca beslenme, spor her türlü sorunuzu özel mesaj yoluyla iletebilirsiniz, yardımcı olurum seve seve.
App Store'dan indirin Google Play'den alın