• 976
    kimseyi hain ilan edecek degilim, isteyen istedigi gibi dusuncesini ifade edebilir fakat yangina gerek bir durumun henuz olmadigini dusunuyorum. yanginin sebebi yonetimdekilerin ve baskanin gereksiz ozguvenli aciklamalari oldu bu cok net. keske olmasaydi ama gunun sonunda iyi iki futbolcu alirlarsa bunlarin hicbir onemi kalmamis olacak.

    ana planimizda 2 as oyuncuya ihtiyacimiz var ve henuz temmuzu bile yarilamadik. kadro disi kalmis, kulup bulamayan, etebo veya ndombele vari futbolcular pesinde kosmadigimizi dusundugum icin 2 oyuncu kampa gelmis gelmemis cok fark olacagini sanmiyorum, sonucta bu futbolcular kendi kulubunde de kamp yiyorlar, ayrica henuz ilk kamp donemini bile bitirmedik. yeter ki okan hocanin istedigi iyi futbolcular alinsin. transfer obezligine girisip takimi corba yapmayalim yeterli.
  • 977
    twitter'da transferler nerede hashtag'i açan editçi ergen tayfadan değil kastım, baya baya takım üzerinde kafa yoran, mantıklı eleştiriler yapanlara yöneliktir söylediklerim şu an. sosyal medya taraftarını, twitter tayfasını ciddiye almam mümkün değil maalesef.

    şu durumlarda yangın yapılabilir.

    1- paralel evrende sene 2011 yazı. rezil bir sezon geçirmişsin. rakibin şampiyon olmuş. seni içerde dışarda yeniyor son yıllarda. kadro kalitesi açısından uçurumlar oluşmaya başlamış. kadro kalitesi açısından elinde arda turan'dan başka futbolcuya benzeyen bir adamın yok. kafadan 15 tranafer lazım as ve yedek olmak üzere ve şu zamana transfersiz girildi diyelim; işte bu durumda yangın yapılır hatta karagümrük'ü de yakarsın yangınla hiç sorun yok.

    2- paralel evrende 2022 yazına gidelim, yine rezil bir sezon geçirmişsin. kadro kalitesi kötü değil ama bariz eksikliklerin var. en az 6 7 transfer lazım. hepsi de 11 oyuncusu olmazı lazım. ezeli rakibin standart 2. oluyor ama beşiktaş, başakşehir vs şampiyon olmuş. onca seneden sonra trabzon bile olmuş. artık tek bir rakibin yok ve senin başında diğer tarafın kalorifercisinin kendisine bakıldığında üstat sayılabileceği bir teknik adam var. bu durumda da yaparsın. hiç sorun değil. hakkındır.

    3- biraz daha geriye gidelim 2006'lara: rakibinle arandaki kadro kalitesi açısında uçurum var. gelirleri neredeyse seninkinden 3 katı. görünürde borçları yok ve sürekli yıldız alıyorlar. los galacticos'un türkiye şubesi olmuşlar. alex, nobre, luciano, lugano, anelka vs vs. yerli oyuncular da sürekli oraya geliyor. senin mali durumun ölü durumda. oyuncuların antrenmana bile çıkmıyor zaten. içerde dışarda fark yediğin bi dönem. stadyumun eski ve gelir açısından rakiple ölçüşemezsin. şampiyonlar ligine carrusca, tolga seyhan ve inamoto ile falan giriyorsun. şu durumda yangının kralı yapılır zaten.

    4- hadi biraz yakın bir tarihe gidelim; 2016 yazı. 4 yıldızı takınca rehavet oluşmuş. kadron yaşlı. bir önceki sezon şmpiyon olmuşsun ama elindeki kaliteli kadronun devri bitiyor. başında vizyonu olmayan, yerli oyuncusu aşığı bir hoca var. rakibin yine yıldızları indiriyor .bariz eksiklikler var kadronda vs vs. şu durumda da yaparsın yangın.

    lakin 2 sene üst üste şampiyon olmuş, puan rekorları kırmış, kadro kalitesi açısından rakiplerine bariz üstünlük sağlayan, şu an satsa hemen paraya çevrilebilecek barış alper, nelsson, kerem, davinson, icardi, ziyech, tete, apokerim gibi oyuncuların var. zaha, torreira, yunus falan saymıyorum daha. say say bitmez çünkü. takımın omurgası oturmuş, sadece 2 transferle sezona hazırım mesajı vereceksin. maddi yönden sıkıntıların olsa da stadyum gelirlerin rakiplerinden fazla, taraftar sayısı açısından fark atmaya başlamışsın, başında türkiye'nin aktif en iyi hocası bulunan bir takıma da yangın yapmazsın be kardeşim. yaparsan da ciddiye alınmazsın. en azından ben almıyorum.

    şu yukarıda saydığım dönemleri yaşayanlar ciddiye almaz zaten bu yangınları. aklı başında bi taraftarın da bunları takacağını sanmıyorum.
  • 978
    şımarık galatasaray taraftarı’yla arasında ince bir çizgi ve geçişkenlik olan, yerine göre faydalı, yerine göre faydasız taraftar profili.

    faydasız -hatta zararlı- yanlarını biraz hatırlatmak isterim.

    1- geçen sezon taş gibi molde’ye karşı sırıttı diye berkan kutlu’yu yediler. bayern ve kopenhag maçlarında takımın pili bitince yedekten girecek kimse yoktu.

    2- hocanın istediği bir profil olan, öyle veya böyle futbolcu fiziği olan, uruguay’lı kötünün iyisi bir transfere emgel oldular, kötünün kötüsü ndombele’ye kaldık.

    3- bütün sene kerem’i itin bir tarafına soktular, değersizleştirdiler. adam bıkıp belki de 10-15 arası bir fiyata satılmak zorunda kalacak, yine yangın çıkaracaklar.

    bu liste uzar gider de, olayın özünde bazen okan buruk’a saygısızlık yapılıp adamın oyun planlarının içine ediliyor. erden timur çıktı açıkladı, “oyuncuyu teknik heyet seçer, benim işim gidip en ucuza almaktır” diye. hala aynı şekilde çalışılıyor bence. bu durumda da okan buruk’tan iyi teknik direktör olduğunuzu iddia etmiyorsanız adamın aklındaki planı bile bilmeden temmuz’un ortasında yangın çıkarmayın, oturun susun.

    ha yok okan buruk derse ki istediğim oyuncular alınmadı, o zaman yakarız.
  • 985
    hatırladığım kadarıyla ilk etkin oldukları olay internacional’in yedek kalecisi 30 yaşındaki lauro junior batista da cruz transferinin iptali ve yerine lazio’dan 24 yaşındaki fernando muslera’nın alınmasıydı.

    bu yangıncı taraftar coğunlukla kolektif bir bilinç ortaya koyarak takım için en iyisi için uğraşmaktadır. yıllar içinde falcao transferini zorlama (2 yıl forvetsiz gecirmekten dolayı) ve morutan ile cicaldau’nun transferlerine engel olmama (fatih terim, hagi ve popescu işbirliğine fazla güvenme) harici yanıldıkları pek bir konuyu ben de hatırlamıyorum.
  • 992
    yaz aylarında maç yokken yapılan yangınlara karşı değilim. ama yangının en büyük sıkıntısı çabucak kontrolden çıkması ve yarattığı panikle sağlıklı karar alınmasını imkansız kılmasıdır. hala paniğe gerek yok diyorum. ama bir şeyler yanlış gidiyor. aşağı yukarı 1 aydır tablo belli. bu kaçıncı rezillik, artık sayamadım. galatasaray transfer işlerinde bir an önce profesyonel kadrolardan yardım almalı. idari olarak sistemi kurmalı ve şu tüccar kafasından çıkmalıyız. ibrahim hatipoğlu ve cenk ergün bu işlerin adamı değil. erden timur da değil, sadece becerikli bir insan, o da bu işin profesyoneli değildi. artık şu kafadan çıkmamız lazım.
  • 993
    2 sezondur orta sahaya transfer bekleyen, tarihinin en yüksek satışı* sonrası transfer diye sakat sergei aurier alınmış, bankalar birliğinden çıkacağız denilip çıkılmamış, 23 yaşında italya milli takımı forması giyen oyuncusu sudan ucuz fiyata satılmış, kulübün en önemli ismi erden timur küstürülmüş, en büyük rakibin mourinho getirmiş ve futbolcu transferine çılgınca paralar harcıyor, diğer rakibin beşiktaş yüksek paralar saçarak bir sürü transfer yapmış ama sen ne bankalar birliğinden çıkmışsın, ne 2 senedir sözü geçen ihtiyaç olan orta sahayı indirebilmişsin ne sağ bek indirmişsin. anca pilav günlerine, şampiyonluk kutlamalarına katılın. aloooo mayısta şampiyon olduk hala ne kutlaması kardeşim! 2 hafta sonra beşiktaş’la süper kupa maçına çıkacaksın. 21 yaşında götü boklu isim yapmamış sağ beke bile imza attıramıyorsun. haksız mı bu taraftar yangın yapmakta?
  • 996
    yangını doğru yere yapsalar, mantıklı olarak değerlendirebileceğimiz bir kitledir.

    mesela buradaki doğru yangın, 'gidip de bir işi bitiremediniz?' yangını olmamalıdır. her oyuncuyu her takımdan alamazsın. mesela jude bellingham'ı gidip real madrid'den alamazsın.

    1- real madrid'in isteyeceği bonservisi ödeyemezsin.
    2- bellingham'ı ikna edemezsin.
    3- bellingham'ın isteyebileceği yıllık ücreti ödeyemezsin.

    her seferinde gidip de bir oyuncuya tıkanıp kalıyorsak, burada sistemsel bir hata vardır.

    1- oyuncu listesine, tövbe estağfurullah, kuran-ı kerim ayeti gibi davranılıyordur.
    2- eğer öyle davranılmıyorsa, yeni liste oluşturmak zaman alıyordur. (sistemsel hata)

    bu bizim scouting sistemindeki temel sistemsel hata şudur. bunlar filtreliyor, buluyor, kendi izliyor, hocaya izletiyor, ayhan akman'a izletiyor, dursun özbek'e izletiyor vs.*

    yahu bu grup 2 senedir beraber. bakın ben 2 yıldır galatasaray'ı dışarıdan izliyorum. okan buruk'un istediği sağ bek ve 8 numarayı ben filtreleyeyim size, hatta elinizdeki veri tabanından en çok isteyeceği 100 oyuncuyu sıralayayım.

    ha yok burada sistem hızlı işliyorsa, o zaman aracılarda sıkıntı yaşıyoruz demektir.

    1. aşama:
    sen 100 kişilik sağ bek listesi yap, telefon faturasından mı korkuyorsunuz ilk sırada oyuncunun temsilcisini arayın.
    diyin ki, 'biz istiyoruz, şartlarınız ne olur?'. adam cevap verecek biz de istiyoruz, yıllık ücret şu, koşullar bu.

    elindeki kaynağa yakınsa 2. aşamaya geç.
    elindeki kaynağa yakın değilse, veya oyuncu istemiyorsa 1. aşamadaki bir alt sıradaki oyuncunun temsilcisini ara.

    2. aşama:
    menajere sor. kulübün tahmini bonservis beklentisi nedir? herhalde oyuncunun menajeri az çok bunu bilir. bir fiyat al, elindeki kaynağa yakınsa 3. aşamaya geç, değilse 1. aşamaya geri dön.

    3. aşama:
    kulübü ara. de ki, elinizde şu oyuncu varmış, teklifim bu. adam karşı teklif verecektir illa ki. verdi ve diyelim ki, senin kaynak sınırının içerisinde. o zaman 4. aşamada pazarlığa başla. yoksa 1. aşamaya geri dön.

    bütün bu aşamalar bitti ve elinde 5 oyuncu kaldı. git o zaman 1 haftada hepsini kime izletiyorsan izlet, ille başka sorumlular da olsunlar istiyorsan. onlar sıralama yapsın 5. aşama olarak.

    6. aşamada temsilcini gönder. oyuncu, menajeri ve kulüp temsilcileri ile tanışsın. arada bir şeyler ekstra koparabilir mi baksın vs. yahu bizim nasıl bir sistemimiz var anlayan beri gelsin.

    sonuç olarak, bu cenk ergün ve ibrahim hatipoğlu neden dünyayı geziyor hiç anlamadım.
  • 997
    1 yıldır yapılmayan orta saha transferi ve 6-7 aydır yapılması gereken sağ bek transferi sebebiyle 1 ay önce tepki gösterdiklerinde de haklıydılar. 1.kamp dönemi bitti, 2.kamp dönemi geldi 10 gün sonra süper kupa 15 gün sonra lig başlıyor hala takımın eksikleri aynı şekilde duruyor. bu çapsız başkana, başkan yardımcılarına, sportif direktöre verilecek en sert tepki de şu saatten sonra haklıdır. trabzonspor devre arasında thomas meunier alıyor, adam 16 temmuz'da habersizce, plansızca takımı bırakıp gidiyor. 4 gün sonra yeni sağ bek transferini bitirip ülkeye getiriyor adamlar. bizim utanmazlarda 2 aydır şehir şehir dolaşıp şampiyonluk kutluyor. süper kupada olumsuz bir sonuç çıksın bakalım insan içine çıkabiliyor musun dursun efendi.
  • 998
    an itibari ile yerden göğe kadar haklı taraftardır. madem “anlaşıldı” haberi sızdırılan topçu bozuntuları kendi kulüplerinde mutlu (biri ilk 11 çıkıyor diğerini kulübüyle sırıtarak fotoğraf veriyor) ne halleri varsa görsünler diyip listedeki diğer oyunculara gidilmiyor?
    acaba liste mi yok? gerçi liste var sanırım çünkü gazetelerde manşet manşet çıkıyor. o zaman beceriksizlik ve kötü niyet var. tek anlam çıkıyor; erden timur’un bıraktığı liste komplekslerden çöpe atılmış ve yeni adaylar için çalışmamış yıllık 4 milyondan 5 sene saysan bile gelmiyorlar.
  • 1000
    yanıyoruz fuat abii!!!

    yangının sebebi çok açık ve net ortada. geçmiş tecrübeler. önceki döneminde taraftarı ıbrahimovicle uyuttuğunu zannedenler, salı günü transfer bombalarını patlatanlar, mayısta bankalar birliğinden çıkanlar yine iş başında çünkü. taraftar bu kez yangını erken başlattı sadece, ona hazırlıklı değillerdi muhtemelen ki korkup kaçacak delik arıyorlar, yancı muhabirleriyle birlikte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın