13652
kesinlikle göndermek gibi bir hata yapmamalıyız. senelerdir vasat bir kadroyla oynuyoruz, bu sene tekrar kalite hazır yükseltilmeye çalışılırken bizde kalması çok çok önemli. belhanda gelsin, iyi ki de geliyor. bir şekilde tudor da iki ismi de birlikte oynatsın artık. nasıl bütün bir sene juve mandzukic'i santrafor dışında pozisyonlarda oynatıp müthiş verim aldıysa, biz de buluruz bir yolunu, yeter ki kalite yüksek kalsın.
13653
amerikali bir arkadasimin turk oldugumu ogrenmesiyle kendisine formasini getirmemi istedigi futbolcumuz.
13655
takımın yıllardır en büyük sorunu nedir? temposuz durağan futbol. sneijde gibi akıcı oyunda büyük fark yaratan hızlı düşünüp tek oynayan bir adam için ne büyük kabus düşünsenize. her seferinde top sizin olduğu yere gelene kadar defans tamamen kapanmış durumda. çünkü sizin arkanızda oynayan iki topçu da, hatta defans oyuncuları da yan pas üstadı.
şimdi onların yerine dikine oynayabilen bir defans ve tempolu oynayan iki cengaverin geldiğini düşünün. topu alınca direk ileri oynayan. tek pas yapabilen. şimdi böyle bir ortamda bir de beklerinizin ileri çıktığını ve alan yarattığını düşünün. sonra da böyle bir takımda dünya kupası öncesi sneijderin neler yapabileceğini.
tudor ve yönetim bu adamın başını yemezse, direnir ve efsane olursa önümüzdeki sene çok acayip bir sneijder izleyeceğiz ben buna eminim. belki de yıllardır ilk defa tempolu oynayacak bir takım kurma ihtimali var, tabi eğer selçuktan kurtulabilirsek. bırakın da böyle bir takımın beyni sneijder olsun.
şimdiye kadar tabiri caizse fiziksel engelli bir takım vardı, şimdi ise sağlıklı bir vücut olabilir. ey yönetim sakın sneijderi harcamak gibi bir hataya düşme. bırakın adam en iyi bildiği şey yapsın. takımı yönetsin.
diren ve efsane ol şino.
13657
26 haziran gününden 11 saat geçmesine rağmen hala bugün kalmalı mı gitmeli mi diye kavgalar başlamamış. sözlükte bayram olduğu nasıl belli oluyor. milletin demek ki başka işleri de varmış sneijder 'den.
her neyse bence sneijder kalmalı arkadaşlar. önüne ve arkasına iyi bir iki adam aldık mı bu sene ki 15 asistin daha da üstüne koyar diye düşünüyorum.
edit: hadi bugünün kavgası da hayırlı olsun.
13658
eğer 5'e falan satılmayacaksa kalmasını istediğim futbolcu. komik rakamlara gideceğine 1 sene kalsın iyi oynarsa sözleşme uzatırız yoksa serbest bırakırız.
13659
de jong, donk ve cavanda gibi işe yaramaz adamları gönderdiğimiz zaman sneijder'in 1 yıllık maaşı çıkıyor. 3 kişilik de yabancı transfer hakkı getiriyor bu bize. bu çöplerden nasıl kurtuluruz diye kafa yoracağımıza, sneijder'den nasıl kurtuluruz derdine düştü taraftar. muazzam bir akıl tutulması gerçekten.
13660
seneye olacak dünya kupasinda boy göstermek adına bir yerlerini yırtacağını düşündüğüm topçumuz. o yüzden en azından sözleşmesini tamamlamasını beklemeliyiz.
13661
de jong, semih ve selçuk gibi faydasız oyuncuları göndersek bu adamın maaşını çıkarmış oluyoruz. ama kendisi ile ilgili asıl sorun maaş değil. hoca ile anlaşamadığı için gönderilecek gibi görünüyor.
13662
cuma gunune kadar abd'ye gidecek olan goz bebeğimiz. bonservis 4 ya da 5 milyon $ olacakmis.
3 transfer (belhanda, maicon, gomis) aciklandiktan sonra bu transfer de aciklanir muhtemelen. selcuk bir yildizi daha yedi. neyse artik. dusmanlari sevinebilir. bay gobek (?) artik yok. cılız kaptanınız daha da rahatlamıştır.
kaynak: gecenlerde bahsettigim yonetici ile tekrar konustum bugun. "kendisi istedi, buz kalsin diye cok ugrastik" dedi ama adamin yüzünden anliyorsunuz yalan soyledigini. dursun yonetimindeki herkes dalavereci.
13663
kendisini satarsak sampiyon olamayacagiz. bu entry burada dursun. aldigim kombinenin heyecani kacti. gitme sneijder.
13664
sözlüğü okuyacağını bilsem kendisine bir mektup yazar kalmasını ister ve şöyle derdim;
yerinde olsam, kim ne derse desin kalırdım ve yönetim dahil tüm çöplerin takımdan teker teker şutlanmasını izlerdim.
bu taraftar senin için florya'yı bastı, başkan'ı istifaya davet etti. yine yeni yeniden aynı şeyi yaparlar şüphen olmasın.
kal, kaptanımız ol, şampiyon yap, antrenörümüz ve td'miz ol. biraz direnirsen bunların hepsi olacak inanıyorum.
sen de inan ve asla pes etme. zira yenildiğinde değil pes ettiğinde kaybedersin. senin gibi winner bir yıldıza kaybetmek yakışmaz.
13665
5 milyon dolara gidiyorsa, giderken bile takıma kazandırıp gidecek. kendisini çok seviyorum, ama bu takımda artık bazı şeylerin değişmesi gerek. selçuk gibi çöpleri ne yazık ki alan çıkmıyor. gönül istedi ki onlar da gönderilsin. belhanda'nın yerini doldurmasını dilemekten başka çare yok.
13666
takımda gitmemesi gereken 2 futbolcudan birisidir. bruma'yı gönderdiniz elde muslera ve sneijder kaldı. yedirmeyiz kardeşim. yedirmeyelim! neden mi? sneijder'in alternatifi dedikleri oyuncu serseri kılıklı belhanda. daha ötesi nedir?
13667
sneijder hayrani degilim, yeterince iyi olmadigini dusunuyorum ancak;
sneijder'i yollamak, yollanmasini istemek, gonderilmesi icin olusturulan kamuoyuna canak tutmak gercekten tam bir akil tutulmasi. maasi cok, evet. indirime gidilebilse cok iyi olur ancak 5 milyondan asagi bir bonservisle satilacaksa gercekten buyuk hata olur.
sneijder kaliteli bir kadroda, olmadik bir anda ust turu getirecek golu atacak futbolcudur arkadaslar. aaa, bunu zaten yapti dimi? yapti evet. yine yapar, adamin o becerisi var.
13668
bu adamı göndermeye kalkmak tamamen ahmaklık başka birşey değil.
hayır işin enteresan tarafı adamı takımı sabote etmekle suçladılar yahu. kötünün iyisi isek şu an sebebi sneijder'dir.
adam asist kralı oldu son haftalarda tudor'un götünü kurtardı performansıyla.
bindikleri dalı kesmek hele de bunu adamı itibarsızlaştırarak yapmaya ne denir bilmiyorum.
13669
sneijder'i yollayıp belhanda'yı sonuçta kar etmeyerek almak akıl karı değil. bana sorsalar sneijder ile belhanda'yı takas eder misiniz diye saçmalama derdim. maddi olarak aynı şey. genç bir yatırım yapıyoruzdur, sneijder'den gelen para ile başka bölgelere transfer yapılacaktır veya sneijder'i yollayıp daha iyi ve daha genç bir 10 numara ile anlaşmışızdır bu da makul. fakat bence belhanda tam bir kapalı kutu, ve izlediğim kadarıyla öyle çok yetenekli bir oyuncu da değil. ayrıca çok lüks bir arayış içerisindeyiz, çok önemli bölgeler duruyor. bu transfere verdiğimiz uğraşı orta sahaya verseydik ilacımız olmuştu. o paraya kimler alınır merkeze.
kendisinden en iyi şekilde yararlanma taraftarı olduğum on numara.
13670
valla öyle 3-5 milyon gibi bir bonservis ücretine göndereceksek bundan sonraki yıllarda yüksek bedelde oyuncu satmamız zorlaşacaktır. zaten podolski gibi bir değeri 2,7 milyona gönderdik.
diyelim ki seneye yüksek bir bonservis bedeline göndermek istediğimiz bir oyuncumuz var. alıcı olan takım mutlaka der ki yahu siz geçen yıl podolski+sneijder gibi iki değeri toplam 6 m gibi bir değere sattınız alın şu 3-5 milyonu çok da ses etmeyin.
resmen adımız ucuzcuya çıkar bence.
adamlar kıçıkırık marceloya 10 m istiyor.
elimizdekileri değersiz göstermekte üstümüze yok gerçekten.tutturduk bir sözleşmesinde son yıl mazereti haraç mezat tüm kayda değer futbolcularımızı göndermeye çalışıyoruz.
13671
gitmesini isteyen 3 grup var;
1- fenerbahçeliler
2- beşiktaşlılar
3- galatasaray sözde yönetimi ve tudor.
ben böyle şey görmedim.
13672
5 m sneijderi sat yerine 8m e belhanda al. umarım gercekten gider de takımı oyununu bozuyor diye aglayan taraftarlar bruma ve kendisinden kurtulmus olur. ondan sonra semihinden carole una, selcugundan, yasinine, erenine efsane bir takım oluruz. tam bir kolej takımı, galatasaray asıkları ile sampiyonluk garanti olur.
ortada acık bir gercek var. gecen yıl dusme korkusu yasamadıysak bruma, sneijder ve podolski sayesinde oldu. inanmayan acar istatistiklere bakar. onlar dısında 10 ar gol atan eren ve yasin var ama durumları belli.
bu durumda sneijder de giderse gecen kotu yılın copleri elde kalmıs en iyi adamları gitmis oluyor.
gelmesi muhtemel adamlardan skora katkı verebilecek gomis ve belhanda var ki gomis tamam ama belhandanın gercek anlamda iyi, 5 sene oncesinde yasanmıs 2 sezonu var. belhandanın sapkadan tavsan cıkarmasını beklemek biraz iyimeser olur. tamamen en alacagını bilmediginden aklına gelen ilk adamı alma transferi gibi duruyor. bu durumda gecen yılın uzerine koyabildigimiz birseyi bırak kaybettigimiz cok sey var. acı ama kasım gibi yine bizim icin lig bitmis olur.
isin diger bir ilginc tarafı da taraftarın da gecen yıldan hic ders almamıs olması. ibrahimovic, diarra diye 3 ay oyalandıktan sonra neler alındıgını gordunuz, bu sene neye dayanarak sneijderi vs gonderip daha iyilerinin gelecegini umuyorsunuz aklım almıyor.
su an galatasaray sneijderde giderse gomis, maicon , belhanda gelse bile, bekleri olmayan, ortasahası olmayan, kanatları hic olmayan bu sefer bruması, sneijderi, podolskisi de olmayan ne oynayacagı belli olmayan belhandaya guvenen bir takım olacak. gelirse allah gomise ve maicona güc versin onun dısında galatasaray kalibresinde 1 adam daha olmayacak takımda
13673
maalesef ki bu transfer sezonunda taraftar sneijder konusunda ikiye ayrılmış durumda. gitmesini isteyenlerin savundukları argümanlar üzerinden birkaç kelam etmek gerekirse;
1-sneijder'in aldığı ücret çok fazla argümanı.
tolga ciğerci'nin yıllık 2 milyon euro garanti maaş aldığı bir düzende bu argüman açıkcası pek savunulabilir değil. şampiyonlar ligi apoleti olan, uefa tarafından 2009-2010'da en iyi orta saha oyuncusu seçilen, ülke milli takımının formasını en çok giyen bir dünya markasını yıllık 2 milyon euro'ya (hele ki türkiye liginde) oynatabileceğini düşünmek çok gerçekçi gelmiyor. sneijder size maç aldırır, tur getirir, forma sattırır, kombine sattırır, taraftar çeker vs.
2-geçen sene ilk 6 sıradaki takımlara karşı ne yaptı ki argümanı.
özellikle bu konu çok dillendirildi, böylesi kötü bir sezonda asist kralı oldu istatiğine cevaben kimlere karşı bu istatistiği yaptı diye çıkışanlar için şunu diyebilirim; geçen sene takım olarak ilk altıdaki takımlara ne yaptık ki sneijder'den mucize bekliyoruz, ilk altıyla olan maçları kazansak zaten şampiyonluğun en büyük adayı bizdik. keza ilk altı kriterse mesela vodafone arena'da 90 dk sahadaydı ve performansı gayet de iyiydi, son dk josue'ye al da at diye verdiği pas gol olsa 3 puan cepteydi. ya da içerdeki fenerbahçe maçında garry'e verdiği gollük pas gol olsaydı, içerdeki beşiktaş maçında hani şu yasine verdiği pasla hakemin önce penaltı çalıp sonra aut gösterdiği pozisyon. bu örnekleri vermemin sebebi; geçen seneyi konuşursak sneijder'den ziyade kadro mühendisliği hatalıydı ve kurulan kadro yetersizdi, ama bunu görmezden gelerek sadece sneijder'i eleştirmek pek adil gelmiyo. sneijder gibi bir dünya yıldızın varsa çevresindeki oyuncu grubunu da ona göre kurman gerekiyor.
3-sneijder bazı kişileri örgütlüyo, hocayı gönderecek, otorite sarsıyor argümanı.
oynadığı bunca sezon sneijder'in ne oyundan çıkarken el kol yaptığını gördük (yasin ve sinan gibi), ne formayı çıkartıp, yardımcı hocaya küfrettiğini gördük (selçuk gibi), ne kasten kırmızı kart görüp takımını yalnız bıraktığını gördük (yasin, chedjou gibi) ne taraftarı hor gördüğünü ne de saygısız bir davranışını gördük. eğer ki gerçekten böyle birşey varsa da bu tüm disiplinsizler için geçerlidir selçuğu,yasin'i, sinan'ı konuşmayıp sneijder üzerinden otorite vurgusu yapmak yine çok adaletli değil.
takımın eksik bölgelerine doğru transferleri yaparak koşan, baskı yapan ve sert bir takım oluşturduğunuzda o takımın beyni sneijder olmalı iken gitti mi kaldı mı kalmalı mı konusunu tartışıyoruz. 1 sene daha sözleşmesi olan uefa kupasında yer alacağımız bir sezonda üstelik sezon sonu dünya kupasının olacağını düşünürsek, göndermek yerine max verim alabilmenin hesabı yapılmalıdır. tabi bunları yazarken olayın aslını ve perde arkasını bilemiyoruz, operasyon mu yapılıyor, kendisi mi gitmek istiyor yoksa tamamen danışıklı suni bir gündem yaratılarak zaman mı kazanılmak isteniyo bilemiyoruz. sen maaşı pahalı maaş ücretlerini aşağıya çekmek istiyorum deyip yerine düşündüğün adama 8milyon euro bonservis ve 3.5milyon euro garanti ücretten bahsediliyo, bu parayı veriyorsan kusura bakma taraftarı salak yerine koyuyorsun demektir.
13674
bu adamın galatasaray' dan gitmesini isteyen, futboldan gram anlamıyordur bu net.yukarda yazıldıysa affola;geçen sezon galatasaray adına 33 maça çıkmış: 5 gol 17 asist. ondan önceki sezon: 40 maça çıkmış 6 gol 10 asist.adam yükü çekmiş yani.ayrıca 84 'lü yani 33 yaşında.kendine de bakıyor, iş disiplini de yüksek, en az iki yıl daha oynar mı? rahatlıkla oynar hemde. şu adam futbolu galatasaray'da bıraksa fena mı olur? al sportif direktör yap sonra. sırıtır mı? kimler kimler sportif direktörlük yaptı galatasaray'da bir hatırla.herif dünya markası; adamlık paçadan akıyor, bugün dediğini yarın hatırlamayan adamlar tarafından harcanmak isteniyor. tezata bakar mısın?
13675
34lük sagna'ya sulaniyoruz ama 33lük sneijder'i göndermek istiyoruz.
ülkemizde yabanci futbolcu hayranligi oldugu a$ikar. sevgiyi abartip, adeta tapanlar var. bence yanli$. bir futbolcu ismi ne olursa olsun asla galatasaray'dan üstün olmamali.
sneijder ya$laniyor. hali ile ilk yillarindaki gibi degil. bu adamin 1 yil daha kontrati var. bence kendisinin gelecegindeki en önemli faktör tudor'un oynatmak istedigi sistem ve sneijder'in buradaki rolü.
ben $ahsen sneijder'i sorunsuz ve kaprissiz bir olarak görüyorum. tudor $urda oynayacaksin, $u görevi üstleneceksin dediginde yapacaktir. sneijder i$ ahlaki yüksek bir sporcu ve hollanda ile avrupa $ampiyonasina katilmak istiyor. van der saar'in rekorunu da egale etti. yani efsenle$mek için önünde pek de büyük engel kalmadi.
öte yandan düzgün bir aile hayati ile de hepimizin gönüllerinde taht kurdu. yani her hali ile örnek bir fubolcu.
dolayisi ile sneijder'e astornomik bir transfer teklifi gelmedikçe, kendisini satmayi dogru bulmuyorum.
ya$i 33, seneye 34 olacak. 1 yil 1 yil devamli uzatirsin ve halihazirdaki performans durumuna göre hedefler belirlersin. atiyorum yillik ücreti dü$ük tutup maç ba$ilari, derbi galibiyetlerine, kupa finallerine falan bonuslar eklersin.
sneijder gibi bir futbol beynini buldun mu kaçirmayacaksin, etinden, sütünden faydalanacaksin. bu adam neden 3-5 yil sonra senin hocan olmasin?
kaptanlik yapmi$ adamin belli bazi meziyetleri vardir. gerekli egitimleri aldiktan sonra her $ey olur. zidane anasinin karnindan t.d. mü dogdu?
demek istedigim, böyle adamlari kolay harcamayacaksin.
..ama yillik 4.5 milyon aliyor
4.5 milyonu takimda toplamda 3 tane çöp de aliyor. önce çöp transfer yapmayacaksin.
ticaretin altin kuralidir alirken kazanmak. maliyeti dü$ük tut ki, ba$im agirmasin.
velhasil-i-kelam:
sneijder bu yil etrafinda kaliteli isimlerle top oynarasa takima faydali olacaktir ve bu takimin (gs > sneijder) bir parçasidir. i$leyen mekanizmanin çarklarindan bir tanesidir.