resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:84
Uyruk:Türkiye
  • 7758
    şu an gelse kimse hayır diyemez herhalde. ama kendisi ve yönetimi yüzünden ne uefa'dan aldığımız cezayı görmezden gelecek kadar kendisine aşığım ne de göremeyecek kadar aptalım. son dönemini saymazsak ağzımızda çok güzel bir tat bırakmıştır. ünal başkan, gelsin gelsin ama bir italyan'ı daha kaldırmaz bu kulüp. * gelecek ise revizyon ile gelsin aynı yönetim tarzı, aynı oyuncular, aynı zihniyet olacaksa ise hiç boşa gelmesin hem kendini hem bizi iyice demode eder.
  • 7761
    daha hala inatla aldığı borçla bıraktı diye savunulan ex başkan. o kadar gelir ne oldu diye sorduğumuzda ise sneijder ile drogba geldi ya lan diye cevap alıyoruz.

    arkadaşlar bir drogba, bir sneijder ile o gelirler iç edilemez. bugün kendisini savunan bahri havadır gibilere hayatının fırsatlarını vererek müdür, genel müdür, genel koordinatör gibi aklınıza gelebilecek her türlü ciddi titr ile donatmış ve kulübün parasını bir güzel yedirmiştir. örneğin nedensiz yere ali kırca'yı kulüpte deli paralarla (tam 40 bin dolar) işe almasının en ufak mantıklı bir açıklaması olamaz. öte yandan bülent tulun için maaşını ben veriyorum demiş istifa ettikten sonra ise tulun'un kulüpten maaş aldığı anlaşılmştı.

    2010-2012 arası kulüpte bulundum. stada taşındıktan sonra giderler aşırı şekilde arttı. biz koç holding yahut sabancı değiliz bu kadar gideri kaldıramazdık ve kaldıramadık da. aysal dönemi işe alınan kim varsa yine aysal'ın aldığı kararla işine son verildi ancak bu iş duygun yarsuvat'ın başına patladı ve kış günü kulübün emekçilerini sokağa atıyorsunuz diye olayla alakası olmayanyönetim zan altında kaldı. her yönetici tv'ye yahut diğer departmanlara bol maaşlarla adamını yerleştirdi. işini zaten yapan çalışanlar aysal döneminde devasa tazminatlarına rağmen işten çıkarılarak daha yüksek maaşlara yeni profesyoneller getirildi. sebebi ise öncekilerin polat'ın adamı olmasıydı.

    satış rekorları kıran, inanılmaz rakamlar yakalayan ve belki de fenerbahçe'yi ilk kez geçen store yine aysal döneminde istikrarlı şekilde zarar açıkladı. kaybolan tır dolusu formalar, boş depolara aylarca verilen kiralar vs. işte kulübün gelirleri böyle böyle hiç edildi.

    futbol konusuna çok girmek istemiyorum ama aysal'ı savunanlar işin ciddiyetini bozup, sulandırmak için hajrovic ile kiralık burdisso yüzünden kulüp ceza aldı lol diyorlar ama pandev, cemali, olcan, tarık gibi çöpleri alan da burak-selçuk ikilisiyle sözleşme yenileyen de aysal ve onun futbol aklı bülent tulun'du. ve tüm bu hamleler uefa'dan ceza ve uyarı aldıktan sonra yapıldı.

    ayrıca muhalif kimliğine rağmen rasim ozan gibi hötöröflere özel mesajlaşmalarını afişe ettirmiş, lütfi arıboğan, eşi deniz ülke arıboğan ve savcı öz gibi cemaatçi olduğu en ufak şüphe götürmeyen karanlık şahısları kulübe üye yapmış yahut iş vermiş ve bizi doğrudan diktatöre hedef haline getirmiştir.

    ilk göreve geldiğinde kurduğu mükemmel ötesi yönetimi bir hiç uğruna bozarak candan erçetinli, şükrü ergünlü ne idüğü belirsiz bir yönetim kurmuş ve kulübün iyice çiftlik olmasına yol açmıştır.

    aysal kulübe ivme kazandırdı mı? evet. aysal taraftarın isteklerini yerine getirdi mi? ilk 2 senesinde evet. aysal gelir yaratma sponsor bulma konusunda şimdiye kadar ki en iyi başkandır, evet ama aysal'ın benim gözümde günahı sevabından çoktur.
  • 7762
    kulübü batırdığı iddiaları doğru olsa dahi kendisi kesinlikle duruşuyla hayatıyla görevi yerine getirmesiyle vizyon sahibidir.

    siz avrupada madrid'i eleyecek noktaya geldiyseniz bu parayla satın alınamayacak bi durumdur. insanlar sizden bahsetmeye başlar. aysal karşıtı olanların mantığı ile, her yıl ikinci veya üçüncü olalım. risk içeren hiç bir transfer yapmayalım. bu mantıkla bir kulüp büyümez.

    kendisi galatasaray'ı ileri taşıma yönünde çalışmış, bir çok projesi olan bir yöneticiydi. ama yönetim kurulunın kafası kendisini ütopik buldu.

    liseden çıkacak daha nice başkanları gördükten sonra ünal aysal'ı mumla arayacağız merak etmeyin.
  • 7764
    ne başarı ne ekonomi ne terim olayları... şuan bunların hiç biri umurumda değil. ünal aysal galatasarayı kuş familyasına ve onların medyasına ezdirmiyor, güzelce ayar veriyor, aziz de kemiğe havlayan köpek gibi oluyor, hakemlere ezdirtmiyor ve dik bir duruş sergiliyordu. şuan benim için önemli olan bunlar. gelsin ilk aşamada ekonomi de istemiyorum başarı da,omurgası sağlam olsun dik dursun yeter.
  • 7765
    kendisinin galatasaray'a gelmesiyle birlikte kulup atağa kalkıp rakiplerini böcek gibi ezmiş, avrupa'da mükemmel işlere imza atmıştır.

    şöyle borca soktu, böyle borca soktu falan bırakın bu işleri. 4 senede 3 şampiyonluk, 2-3 süper kupa, 2 türkiye kupası, şl çeyrek finali, ikinci turu bu adamın eseridir.

    kulube altın caglarından birisini yaşatıp rakip takımlara karşı psikolojik üstünlügün kralını sağlamıştır. fenerbahçe'nin karşımızda nasıl ezik büzük kaldığını, beşiktaş'ın galatasaray'ı yenmek icin mahpus kardesler gibi 5 sene saydıgını unutmayın.

    borca girilir, zamanla ödenirdi. borç yiğidin kamçısıdır. ekmeğe dilenerek avrupa'dan gelen 1 yıllık cezaya seviniyoruz şu an. sabri gibilere yıllık 2,5 milyon euro ödeyen yönetimle baş başayız.

    şu an galatasaray'da hem başarı yok hem borç çok. ünal başganla başarı ve borç çoktu. ben bunu tercih ederim.
  • 7766
    camia o kadar buhranlı, bitik bir halde ki, bizi tekrar ayağa kaldırabilecek tek olgunun hatalarından ders çıkarmış bir ünal aysal olduğunu düşünüyorum. hani diyorum şu berbat gidişat nasıl tersine döner de havamızı tekrar buluruz, inanın aklıma başka bir şey gelmiyor.

    tecrübeli haliyle tekrar başkan olmasını istediğim saygıdeğer adam. bence herşeye rağmen bir şansı daha hakediyor, hakediyoruz.
  • 7768
    6+0+4 aktarmalı 5+0+3 yabancı kuralının açıklanmasının ardından dönemin en kaliteli yerli oyuncuları selçuk inan, burak yılmaz ve hamit altıntop ile uzun süreli kontratlar yapmış olan başkan. yabancı sınırının gevşediği bir dönemde aynı hataya düşmeyeceğine eminim. ayrıca ne kadar kabul etmek istemeseniz de(dursun özbek'in sportif başarısız mali politikasını saymazsak) son 15 yılın mali açıdan en başarılı galatasaray spor kulübü başkanı olmuştur. tl/euro kurunun 2'den 3'e çıktığı, devletin pek çok kurumunun galatasaray ile ters düştüğü bir durumda galatasaray'ı aldığından 30 milyon euro fazla bir borçla sonraki başkana bırakmıştır ki kendisinden önceki başkanlarla kıyaslandığında bu mükemmel bir başarıdır. galatasaray'ı bir futbol kulübü olarak görenlere inatla diğer branşlarla da ilgilenmiştir. futbol dışındaki branşların maçlarını izlemeye başladınız onun sayesinde daha ne konuşuyorsunuz?
  • 7770
    özhan canaydın'ın ortağı haim fresco milliyet gazetesine verdiği röportajda şunları söylüyor.

    --- alıntı ---

    "ünal aysal döneminde kulüp duvara tosladi"
    en çok tartışılan isim ünal aysal. aysal için neler söyleyeceksiniz?
    - h.f.: ünal aysal dönemi kulübün duvara tosladığı dönemdir. tek başarısı teknik ekibin ve futbolcuların kazandırdığı üst üste iki şampiyonluktur. o başarının mimarı da g.saray’da efsaneleşmiş fatih terim’i şahsi kapris ve egoizmi yüzünden ayrılmasına neden olarak gölgeledi.
    o devirdeki profesyonellerin, maaş ve masraflarına, menajerlere ödenen komisyonlara, seyahat giderlerine ödenen fahiş bonservis bedellerine bakarsanız bazı şeyleri daha iyi anlarız. çok yüksek bedellerle kısa sürede başarısız iki teknik direktörle anlaşıldı. hiç kimsenin fikir ve tavsiyelerini dikkate almadan bruno gibi bir salgını (ribery olayının yaratıcısı) kulübün içinde görevlendirerek orada kulübe hizmet verenleri küçülttü. kendisinin kulübe herhangi bir maddi katkısı da olmadı.
    üzülerek söylüyorum, ibra ederek yanlış yaptık. drogba’nın transferini 10 milyon euro olduğu söylendi. futbolcunun ifadesi cebine 6 milyon girdiği yönünde... geri kalan 4 milyon euro kimin cebine girdi?
    --- alıntı ---

    sayın aysal, bugünkü mali kongreye katılır ve bu iddiaya mantıklı bir cevap verir umarım.

    samimi olarak söylüyorum, aysal'ın bu kulüpte saygınlığını yitirmesine gönlüm razı olmaz.

    ancak şunu şimdiden söyleyeyim; bu gök kubbe altında yapılan hiçbir yanlış gizli kalmaz ve kalmayacaktır. bir gün herkesin karnesi önüne konulur.
  • 7771
    ünal aysal'a ne hakaret ederim ne de gereksiz suçlarım. hiçbir galatasaray başkanına yapmam bunu.

    ancak, canaydın döneminde yapılmış yanlışlar diğer yöneticileri aklamaz. yani hiçbir yöneticinin yaptığı yanlış diğerlerini aklamaz. dediğim gibi herkesin karnesi önüne konmalı.

    galatasaray parasını, gelirini iyi idare ederse, menejerlere akbabalara kaptırmazsa hiçbir şekilde mali sıkıntı çekmez. bu çok nettir.
  • 7773
    kebabçı tavsiyesi ile futbolcu transfer eden başkanımız hemde bu fiili bazılarınca savunulan başkanımız. bir öğretmen olarak kendisine milli eğitim işine girmesini tavsiye ediyorum özel okullara verilen teşvik vs ortada eğitime verilen yatırımın uzun vadede zarar etme durumu da yok peki beni dinler mi yok?

    eee neyin tatavası bu? galatasaray'ın kaynaklarını har vurup harman savurmak ne zamandan beri büyük başkanlık oldu?
App Store'dan indirin Google Play'den alın