7426
dolar ve euro borçlarımızın hatırı sayılır bir miktarını türk lirasına çevirerek, dövizin çılgın attığı şu günlerde kulübü finansal krizlerden krizlere sokmuşmuşmuş allah aşkına ünal başkana sallarken başka argümanlar geliştirin adamın finansal atakları mevcut siyasi atmosfer ve gs genel kurulu tarafından defalarca engellenmişken finansal demeyin ayıp oluyor.
yerlilerle yaptığı yüksek bedelli sözleşmeler yüzünden yabancı sınırını kaldırmak zorunda kaldı tff ama ekmeğini kendisi yiyemedi. bunun aksine yabancının sınırsız olduğu senede fatih terimin kuklası teknik direktörümüz yedi yabancı ile kadro kurdu, onlarında bir kısmını oynatmıyor. resmen milli takımın pilot takımıyız, ft umut'u hazırla diyor hamza umut'u oynatıyor haftalarca. kötü olmasına rağmen selçuğu kesip jose'yi oynatamıyor maç eksiği olmasın diye. ünal başkan döneminde takımımız kimsenin kuklası veya emir eri olmadı.
varsayalım her anlamda kötü başkandı, ekonomi, transfer vs. ama kimsenin kuklası değildi, adaletten yanaydı erkek gibi başkandı çıkar çatır çatır konuşurdu, bu bile yeterdi.
7427
ünal aysal, benim gözümde her ne kadar çok üzse de büyük başkan olarak kalacaklardan...
7428
gelirken aldığı borç ile giderken bıraktığı borç arasında 10 milyon dolar olan başkan.
ama kimsenin farketmediği bir şey var. bu adam geldiğinde vip koltuklar, localar bilmem kaç yıl satılmıştı. stadın isim hakkı 5 yıl peşin 5 yıl taksitle olmak üzere satılmıştı. bu adam bu şartlar altında o kadar başarı yakaladı ve borcu arttırmadı. vip koltuk, loca ve isim hakkından eğer gelir elde ediyor olsaydık 10 milyon dolar borç da bırakmamış olacaktı. tabi geleceğin paralarını yiyen adnan polatın bıraktığı borcun üstüne aslında bu tutarları da katmak lazım ama eleştiren arkadaşlar o kadar da finanstan anlayan arkadaşlar değiller maalesef.
7429
kendisi hakkında borçları artırmadı ile ilgili entry tamamen yalan ve yanlış bilgiler içeren niteliksiz entrylerdir. kulübü 300 milyon lira daha içeri sokmuştur. alırken 500 milyon lira olan borçlar o bırakırken 831 milyon liradır.
gs borç batağının en büyük sorumlusudur. özhan canaydın da ikinci (sahip som - aıg soyulması sebebiyle) o kadar şampiyonluğa, kuparlara başarılara rağmen kulüp hala eksideyse ya içerden büyük paralar yenmiştir ki yendi. (avukat ve gs store skandalları) ayrıca kendisi finansal konularda (sermaye artırımı- hisse satışı) o kadar ekmek yese de kulüp yine eksidedir. düşünün başarısızlığın boyutunu.
ünal aysal için bir sorum daha kulüp bu kadar para ve başarı aldı ama hala eksi acaba bir yatırım mı oldu da bu kadar eksideyiz? hayır ünal aysal döneminde bir çivi bile çakılmamıştır.
sadece sneijder ve drogba, fatih terim'i de ali dürüst ve abdürrahim'in getirdiği cümle alem biliyor sanırım.
ayrıca linç edileceğimi bildiğim için not: yangın tayfa üyesi olarak dursun özbek'i beğenmeyenlerden, hamza hamzaoğlu'nun istifasını isteyenlerdenim. bir adamı savunurken savunulacak argümanları iyi seçin. adamın yaptığı her bok doğru değil, tıpkı adnan polat'ın yaptığı her bok yanlış olmadığı gibi.
7432
offfff harbiden essegin vajinasina su kaciriyorsunuz artik ya. harbiden yeter. gerizekali olsa bu adamin galatasaray ekonomisinde naptigini anlar, siz hala "bizi fakir birakti, parasiz birakti" vs. olm harbiden yeter ya. cikin acikca diyin ki biz terim'in hincini alamadik; terim'in ne mal oldugunu gorunce de passat medyanin, galatasaray'a yerlesmis terimci hucrelerin salladigi her seye inaniyoruz. rahatlarsiniz. adam yaptiklarini defalarca anlatti, paylasilmis, basarilar desen ortada, bir gun basin one egilmedi bu adam varken. mevcut durumu anlatmaya gerek yok ama art niyetiniz harbiden igrendirmeye basladi.
keske geri gelse de kulubu batirsa. bi de terime nasi koyd sey kovdu antremanda?
7433
çok zararlı transfer hamleleri vardır ama bunlar arasında eleştirilecek olanlardan birisi tarık çamdal transferi değildir. tarık çamdan transferi maalesef galatasaray taraftarının klasik bilip bilmeden gaza gelmesinin sonucu ortaya çıkmış bir transfer yanlışıdır. yok almazsak fb'ye bjk'ye giderse uçar gider kopar gider yanarız biteriz. bunlar amrabat'ta da oldu alper potuk'ta da oldu ozan tufan'da da oldu daha aklıma gelmeyen de bir sürü vardır kimse de çıkıp noluyor lan tarık çamdal kim alınacak adam mı demedi ki herkes de bir güzelleme gazlama. taraftar ne isterse o olur mantığı ile hareket eden bir başkanın da bu transferi bitirmesi kadar normal birşey yok.
oyüzden tarık çamdal konu dışıdır burada, ünal aysal çıksın bana hayroviç'i ontiveiro'yu yabancı sınırı varken yokmuş gibi davranmayı selçuk'un burak'ın sözleşmelerini açıklasın.
ama ünal aysal bizi batırdıcılar da çıksın yapılmasına engel olunan sermaye artışını, kapalı tutulan metro'yu, bize hukuksuzca devredilmeyen stadı, talip olan sponsorlara yapılan tehditleri, koyulan yabancı sınırını, playoff'u ve bir sürü rezil orta oyununu açıklasın.
ünal aysal'ın hali hazırdaki mali durumda sorumluluğu vardır ama şunu gözardı ederek konuşulmaması gerek; kendisinin yüksek gelir getireceği, başarılı olacağı, bize seviye atlatacağı neredeyse garanti olan projeleri vardı ve bunlara hepsi kuralına ve usulüne uygun yapılmış olmasına ragmen emsalsiz ve kesinlikle öngörülemez bir şekilde engel olundu. rezalet iç ve dış transfer politikasıyla beraber bunların da önü kesilmeseydi şuan içinde bulunduğumuz tablo çok daha iç açıcı olurdu. karşısında böyle aşalık bir organizasyonun olduğunu kestirememesi veya kestirebilmiş olsa bile hukuk dışına çıkılmayacağını düşünmesi kendisinin suçu değildir, durmadan objektif olmaktan ve görüşlere saygıdan bahseden her taraftarın da bunu bilmesi objektif olduğunu düşündüğü fikirlerini tekrar tartması gerekir.
bu adam sorumludur ama birinci sorumlu kesinlikle değildir.
7434
şu sıralar ekonomik olarak dibe vuruşumuzun sebebidir. o kadar hisse satışı, stat gelirleri, store vs. o kadar para ne oldu kimlerin cebine gitti bilen yok. ayrıca hala ısrarla üzerine basa basa söylüyorum, 13/14 sezonunun devre arasındaki çok pis işler döndü bu durum aşırı derecede midemi bulandırıyor. milyonlarca taraftar salak yerine koyuldu resmen.
7435
biz laf edince terimsporlu oluyoruz. o yuzden bekleyelim gorelim geleceğimizde neler yaşayacağız bu adamın yanlış ekonomik politikalari yüzünden. yani ben demiştim demek istemiyorum, insallah hic bisey olmaz ama o girdigimiz borc harc bi yerimizde patlayacak gibi. dursunu hic sevmiyorum, ama çapsız lakabinin bir kısmı aşırı çaplı aysal başkanın harcamalarını nötrlemeye çalışması yüzünden geliyor.
7436
klişe veya şehir efsanesi tadında bir laf "ünal aysal galatasarayı batırdı." oysa daha somut verilerle konuşulabilir. geldiğinde borç ne kadarmış? gittiğinde kaça yükselmiş? geldiğinde hangi gelirler kaç yıllığına peşin tahsil edilmiş? gittiğinde o kaç yıllık geliri önceden tüketmiş? döneminin en yüksek maliyetleri: drogba, muslera, sneijder, melo, selçuk, burak... keşke bunlar alınmasaydı, şampiyonluklar, süper kupalar, şampiyonlar liginde iyi sonuçlar, 4. yıldız filan olmasaydı da açılmasaydık mı? öyleyse dursun özbek doğru yolda mı? çöp transferlere gelince isterseniz sözlükteki tarık çamdal transferine kadar yazılanları tekrar okuyun. kim bu transfere karşı çıkmış, kim alınmazsa diye başlayan felaket senaryoları yazmış...
daha önce de yazdım, yine söylüyorum. ben galatasaraylıyım. ne ünal aysal ne de fatih terim umurumda. hatta ne hagidir galatasaray ne de sneijder. kişiler gelir ve gider baki olan benim renklere olan aşkımdır. aynı şekilde ünal aysal ne hint kumaşıdır ne de paçavra. gelmiş, kendince hizmet etmiş, sportif olarak başarılı olmuş, duruşu takdirle karşılanmış buna karşılık ister ekibi, ister hocalarından kaynaklansın kendi döneminde bolca da yanlış transferler yapılmış bir eski başkandır.
7437
başkanlığı bırakacağını açıkladığı stadyum programında başkanlık sonrası da galatasaray'a hizmet edeceğini hatta kulübün kasasına önemli para getirecek bir projesi olduğundan söz etmişti.
7438
sene oldu 2015, adam 20 kere divan kuruluna cikti, 40 yerde mali durum konusmalari yapti, herkesin onune rakamlari koydu, stat loca gelirlerinin parasinin zaten harcandigini 1000 kere soyledi. ama hala burada adamin konusmalarini dinlemeden ergen ergen konusanlar mevcut. cunku kendileri galatasaray'in yonetim kurulunda. hepsi mali durum takip ediyor. alayi finans muduru arkadas. evet bir telles ve bruma ile kulubu batirdi.tebrikler. sorunu cozdunuz lan. helal.
7439
2 kanat oyuncusuna "olmazsa olmaz", "onlarla uçarız", "muhakkak alalım" diyip hiçbir verim almadığı adamlar için takımın kasasından 21 milyon euro para çıkmasına neden olan birini aldıktan 1 sene diğerini aldıktan 20 gün sonra takımdan giden- evet,giden- fatih terim kadar galatasaray'a zarar vermemiştir. bakın terim'in ikinci döneminde yaptığı transferlere değinmiyorum bile.
7440
genele bakıldığında başarıları başarısızlıklarından kat kat fazla olan eski başkanımız. son transfer dönemindeki saçma tercihleri, fıstık gibi işleyen yönetimini yoketmesi ve burak ve selçuk'un kontratları benim için yanlış yaptığı konulardır bu adamın ama bu adamla tepe noktasını görmüştür neredeyse her branş. dursun'a verilen destek bu adama verilse farklı yerlerde olurduk diyorum, böyle düşünüyorum. çat diye bırakıp gitmesi de hata olarak söylenebilir ancak belki de adamın mizacı böyle. ben hep başarı başarı başarı diye hatırlayacağım kendisini. bu adam başkanken hayat hep güzel değil miydi arkadaşlar?
7441
özal gibi adamdı aysal, evet aynı özal.
iyi diyeni de çok, kötü diyeni de,
çok faydası oldu diyeni de çok, çok zararı oldu diyeni de...
özal ile liberak ekonomiye geçildi, büyük bir sansasyon oldu,
aysal ile kurumsallaşma, birleşme ve sermaye arttırımı girişimi büyük sansasyon oldu,
özal yabancı sermayenin önünü açtı, cari açık başa bela oldu,
aysal çilek işine girdi, her alanda çok ciddi paralar harcadı gelir gider makası açıldı,
ikisi de uzun dönemli projelerin adamıydı falan filan…
sonunda özal derin devletin kurbanı oldu,
aysal da derin galatasaray'ın...
özetle,
özalı çözemedi bu ülke senelerdir,
aysalı da çözemeyecek, tartışmayın boş yere.
7442
başına geldiği kurumun yozluğunu da düşününce çağının ilerisinde bir adam, aynı özal gibi. burda prostatlı dedelerin parmağında oyuncak olmuş mezunlar derneği yapısını değil de bruma üzerinden galatasaray spor kulübü yönetim analizi yapan adamın vizyonu ne ise ünal aysal'ın vizyonu da onun tam tersidir.
7443
en büyük başarısı sportif herhangi bir başarı değildir. en büyük başarısı görevinin ilk yılında galatasaray ailesi tarafından hep bir borç olarak hatırlanacak şike sürecindeki duruşudur. yıllar sonra değeri kat be kat anlaşılacak efsanevi sözleri ve cesaretidir. takdire şayan ve unutulmaması gereken bir dönemdir.
7445
galatasaray'ı batırdi diyenler var ya... ya lan şimdi ben... neyse...
birader... eğer ergenliğin çok başlarında değilsen, galatasaray'ı en az şöyle bi 20 senedir falan takip ediyorsan, galatasaray'ın faruk süren'den bu yana battığını biliyorsundur zaten... bu takımın borç batağına girmesi değil sürpriz olan, türkiye'de tüm takımlar borç batağındayken sadece galatasaray'ın haberleri yapıldı, neden? coştuk gidiyorduk çünkü rakipler nal topluyordu...
ha gelelim rakiplere falan... ben bilanço kasıyorum sabah akşam meslek gereği...
azıcık merak edenler ve anlayanlar google'a "galatasaray bilanço investing.com" ve yeni sekmeye de "fenerbahçe bilanco investing.com" yazsınlar...
fenerbahçe'nin durumu bize göre çok çok çok daha kötü ve içler acısı...
kurtuluşları yok...
tek avantajları 2 senedir avrupa'da olmamalarıydı, bu sene itibariyle avrupa'nın denetlemesine tabi tutulacaklar...
ünal aysal galatasaray'ı batırdı diyor hala... adam gelir yükseltti, dolayısıyla gider de yükseltti... keyfinden mi artırdı bu rakamları? gelirlerin tamamı temlikliydi, ne yapacaktı? masa altı falan mı?
geçin abi ya, bilmeden yorum yapmayın gözünüzü seveyim...
7446
kahvehane muhabbetleriyle eleştirilen adam.
tarık camdal transfer edilirken herkes iyi hamle olduğunu söylüyordu. balık hafızamiz yok allaha şükür hatırlıyoruz. göz gore gore yalan soylemeyinde tarık camdalin transfer olduğu dönemdeki entrylere bakın.
sener in o dönemde adı bile yoktu ortada. tarık camdal o dönemin en sükseli adamıydı.
transfer konusunda ise bence başarılıdır. hajrovic ve o dönem kiraladigimiz stoper (adını unuttum şimdi) dışında yanlış bir hamlesi yoktur. ontivero ise zaten transfer bedelsiz geldi, ha kontratı kabarık mi? evet o konu sıkıntılı.
teraziye günahlarını ve sevaplarini koyarsak, kesinlikle sevapları ağır basar. avrupa da başarılıdır. ligde de başarılıdır. rakiplere karşı da başımızı egdirmemistir. benim bir hakkım varsa helal olsun.
7447
olur da önümüzdeki sezon avrupadan men cezası alırsak, bol bol kendisini anacağım.
her sene şampiyonlar ligine giderken, her sene şampiyon olurken, her sene 45.000 kombine satarken bu kulübü nasıl bu hale getirdin diye.
kendi şirketlerini de böyle mi yönetiyor acaba?
7448
eger sermaye artirimi karari spk tarafindan engellenmeseydi ve yine eger riva projesi derin galatasaray tarafindan veto edilmeseydi su anda "efsane basgan coq osledik kibs" falan yazilacakti.
buyuk sieketlerin gelir ve giderleri buyuk olur. sen bir bakkal olarak ulkerin odedigi milyon tl vergiyi cok bulursun onlar ise kazancin bi kismi der. baskan zamaninda onune tas koyulmayacagini dusunerek harcamadan kacmamis ancak 100 milyon tl borc olunca gelir yaratmak istemesi reddedilmistr. tek hatasi dusmanlarini dostlarini ayiramamasidir.
yillar sonra anlasilmasini bekliyorum degerinin.
7449
önümüzdeki sezon finansal fair play'den bağımsız olarak avrupa'ya gidemezsek ki bence gidemeyeceğiz. uefa'nın yaptırımına bile kalmayacak. bu durumda da kendisi iyi anılmayacak. muslera'nın satılmak zorunda kalması da kendisini daha da kötü anılmasına yol açacak. evet, musleralar, sneijderler'e kimse hayır diyemez. hepimiz seviyoruz bu adamları, hepimiz galatasaray'a bu gibi oyuncuları yakıştırıyoruz da uefa sana ayağını denk al, gittiğin yol yol değil deyip para cezası verdiğinde adamları ciddiye almayıp devre arasında yapılan vurgunun hesabı ne olacak? kimlerin cepleri dolması uğruna galatasaray avrupa'ya gidemeyecek duruma düştü? biz muslera'dan, sneijder'den vazgeçmek zorunda kalacaksak eğer, bu ünal aysal dönemindeki burdisso'lu, ontivero'lu devre arası vurgunundan dolayı olacak.
edit: sevdiğiniz ya da sempati duyduğunuz adamları neden ilahlaştırıyorsunuz? amrabat, bruma ve yiğit gökoğlan transfer fiyaskolarıydı. kabul. bunlarda fatih terim de çok büyük pay sahibiydi de ontivero, hajrovic, burdisso, olcan, tarık çamdal, salih, veysel sarı, pandev, dzemaili gibi adamlar kimin kazıkları? hele hele uefa açıkça seni zararını düşürmen gerekiyor diye uyarmışken. bu arada amrabat'tan kiralama bedelleriyle ve bonservis bedeli yoluyla (zararı karşılamasa bile) belli bir ücret kazanıldı. bruma da keza 12'ye satılmayacak belki ama 6-7 milyona gönderilebilme ihtimali olan bir adam. 3 milyona alıp gaziantep'te bile kiralık oynatamadığın ontivero ne olacak? 3.500.000 milyon verip de elinden kaçırdığın hajrovic? 1.800.000 milyona alınabilecek bir şener varken 5 milyona aldığın tarık? şener tarık'tan daha iyi bir yedek olamaz mıydı yani? şimdi satmak istesen tarık'a 1 milyon eu veren çıkar mı? 3 milyona aldığın salih şu an ne yapıyor? olcan? hani bizim gökhan töre'yle aşağı yukarı aynı fiyata aldığımız adam. şimdi kimse beşiktaş satın alma opsiyonunu kullandı demesin. o fiyatın altına aldı. yani opsiyonu kullanmadı. sen de alabilirdin gökhan'ı şimdi en azından kara geçerek satardın. olcan gibi çöpe atılacak duruma gelmezdi. peki yaşları ilerliyor olmasına rağmen dünyanın parasını kazanacak olan ve elimizi kolumuzu bağlayacak selçuk ile burak'ın sözleşmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? selçuk'un bu umarsızlığı, tembelliğine rağmen kazandığı 4 milyon hakkında ne düşünüyorsunuz?
neden ünal aysal'ın her yaptığını doğru kabul etmek zorunda olduğunuzu hissediyorsunuz? uefa sana zararı azalt diyorsa azaltacaksın, çoğaltmayacaksın. aksi takdirde bu senin yönetiminin başarısızlığıdır. bunları söylemek demek drogba transferinin, sneijder transferinin ya da muslera transferinin yanlış olduğunu savunmak anlamına gelmez. para harcayacaksan bu şekilde harcanır. vizyon budur evet de uyarıldığın halde israfın arttırılması ne anlama geliyor?
7450
bazıları için efsane başkan...şuan ki halimiz ortada...bu durumun böyle olmasın asıl sorumlusunun da kim olduğunu söylemeye gerek yok hepimiz biliyoruz....durun ama drogbayı getirdi dimi?