• 621
    lig aşaması için yazmıştım ama ikili eşleşmelerde de aynı durum devam ediyor.

    yakalayan affetmiyor. kontrollü oyun rafa kalkmış durumda.

    belli ki futbol bir değişim geçiriyor. futbolcular mental olarak eskisi kadar kuvvetli değiller.

    aynı zamanda azla yetinmek demode bir hayat felsefesi. hep daha fazlasını isteyen bir nesil büyüyor. eskiden ikili eşleşmelerde 2 fark yapan üçüncüyü kontrayla arardı. şimdi maç bitene kadar hız kesmiyor hiç bir takım. bununla birlikte ilk maçın skoru ne olursa olsun ikinci maçta yenilen takımın şansı hala var. çünkü diğer maçta kimin momentumu alacağı belli değil.
  • 649
    öyle bir tat bıraktı ki, bir an önce ligde şampiyon olup tekrar bu macerayı yaşamak istiyorum.
    şampiyonlar ligi bittiği anda hafif boşluk oluştu içimde. kafamda oynadığım maçlar ve hayaller aniden kesildi.
    şöyle bir bakıyorum;
    - son torbadan monaco ve union sg çektik. ilk 24'e kalabilirsek başarı sayarım diyordu herkes.
    - frankfurt maçında öne geçmemize rağmen, rakip ahım şahım oynamıyorken dikkatsizlik ve şanssızlık ile goller yedik, 5-1 kaybettik.
    - 5 yiyerek başladığımız için herkes rezalet bir sezon bekliyordu, ilk 24 imkansız denmeye başlandı.
    - derken liverpool galibiyeti, deplasmanda ajax galibiyeti, bodo galibiyeti üst üste geldi.
    - bu sefer de ilk 8'e kalırız denmeye başlandı.
    - içeride union sg ve deplasmanda monaco yenilgileriyle yeniden ilk 24'e kalırsak öp de başına koy noktasına geldik* zira atletico madrid ve manchester city bizi bekliyordu.
    - atletico madrid ile berabere kaldık, hatta gabriel sara son saniye karşı karşıya kaçırdı. city deplasmanı da beklendiği gibi oldu zaten.
    - kısacası; grup aşamasında her türlü duyguyu tattık. ilk 24, ilk 8, sonuncu oluruz vs. beklenmedik galibiyetler ve beklenmedik puan kayıpları.
    -sonra bir juventus eşleşmesi var ki, tarihimizin hem en önemli galibiyetlerinden biri hem de olası en büyük travması olacaktı. juventus gibi bir takıma 5 atıp, deplasmanda 10 kişilik juveden 3 yedik. yine her türlü duyguyu tattık.
    -ve liverpool eşleşmesi. tottenham gelse diye her türlü sinerji yapmamıza rağmen liverpool rakibimiz oldu.
    - grup aşamasında 1-0 yenmiş olabiliriz ama bu tarz elemelerde zor diye düşündü çoğunluk. fakat yine içeride adamları yendik. premier lig şampiyonu, transfer rekorları kırdığı sezonda 2 maçta da bize yenildi, gol bile atamadı.
    - orada 3 sonuçtan 2'si işimize yarıyor, turu geçeceğiz dedik. hatta çeyrek finalde psg eşleşmesine bile odaklanmaya başladık.
    - fakat her türlü olumsuzluk yaşandı. maçın hakemi sakatlandı, lang'ın parmağı koptu, osimhen'in kolu kırıldı, takım kötü oynadı, en ufak futbol oynamadık.
    - çeyrek finale çıkar mıyız diye izlemeye başladığımız maçta, beşiktaş'ın rekorunu kırar mıyız diye izlerken bulduk kendimizi.

    yani nasıl bir sezon ki, bir gün "buralar bize fazla" derken, diğer gün "çeyrek final, yarı final neden olmasın" dedik.
    qarabağ fk teknik direktörünün bize selamları, victor osimhen'in grup aşamasında gol krallığına oynaması, 20:45'teki tek maçı oynayıp tüm dünyanın bizi izlemesi, galatasaray taraftarı'nın surekli övgü alması vs vs.
    valla ben çok keyif aldım bu sezondan. daha iyi olabilirdi ama daha kötü de olabilirdi. geriye sadece güzel hatıralar ve avrupa tecrübesi ile veda ettik.
    yenisini ve daha iyisini sabırsızlıkla bekliyorum.
  • 463
    şu an ilk 24 hesapları yaparken aslında bugün ilk 8’i garantileme maçına çıkabilirdik. gilloise ve monaco maçlarında rotasyon sıkıntımız olmasa 4 puan alırdık.

    özellikle gilloise şu ana kadar oynadığımız en kötü takımdı. o maçta yedekten sadece arda ünyay girebildi o da kırmızı kart görüp çıktı. bize gol atan oyuncuları golden önce uğurcan’ın ayağına bastığı için ikinci sarıdan atılmalıydı. frankfurt maçı barış’ın kaçırdığı ve monaco maçı ilkay’ın kaçırdığı pozisyonları saymıyorum bile.

    gerçekten yazık oldu mücadelemize. umarım bugün kazanıp en azından sonuna kadar hakkettiğimiz ilk 24’ü alabiliriz. osimhen olduğu sürece rakip kim olursa olsun benim umudum var. başarılar aslanlar.

    (bkz: 21 ocak 2026 galatasaray atletico madrid maçı)
  • 637
    son 16 turu eşleşmeleri,

    bayern-atalanta : 10-2
    psg-chelsea : 8-2
    barcelona-newcastle : 8-3
    real madrid-m.city : 5-1
    a. madrid-tottenham : 7-5
    sporting-bodo : 5-3
    arsenal-leverkusen : 3-1
    liverpool-galatasaray : 4-1

    güç ve ekonomik farkın en yüksek olduğu eşleşme bizimkiydi.

    son 16'da tek bir sürpriz olmadı. tüm favoriler tur atladı.

    en azından ilk maçta kazanıp bize çeyrek finale çıkma heyecanını yaşattığınız için teşekkürler galatasaray ...
  • 347
    transfermarkt'a göre piyasa değeri açısından 32 takım arasında sıralamamız 24. her ne kadar transfermarkt verileri tartışılır olsa da piyasada başka referans gösterilecek site yok.

    galatasaray'ın tarihsel konumu gereği çıkabileceği en üst seviye avrupa'nın ilk 8-16 kulübü arasında yer almaktır, tabii daha üstünü hedefleyelim, ama hem gerçekçi olalım, hem de öncelikle sakin olalım.

    ilk maçımızda 5 yiyince hemen veda ettik derken iki maç üst üste alınca hemen ilk 8 hayalleri kuruluyor, biraz irrasyonel davranılıyor. burası şampiyonlar ligi. burada hayal kurmak güzel, hepimizin var, ama burada hayaller değil, gerçekler konuşuyor.

    galatasaray'ın bu seviyelerde ihtiyacı olan hedef, üç sene üst üste ilk 24 içerisinde kalmak olmalıdır.

    istikrar, istikrar, istikrar...
  • 279
    gecen sezon grup asamasindaki 144 macta sadece 18 beraberlikle puan enflasyonu yasanan, bu sezon ise islerin normale dondugu gorunen lig. su ana kadar oynanan 36 macta 8 beraberlik oldu bile. bu da ust tur icin gereken minimum puanin 11'den 10'a dusmesinde rol oynayacak, onemli bir gelisme.

    2 mac sonunda 6 puan yapabilen 7 takim var bile. uzerine 4 puan yapabilen 3 takim daha var. ilk 12 takim 6.mac sonunda rahatlayacak ve ilk 8 icin savas verecek gibi gorunuyor. tabi rakiplerimiz atletiko ve man city'nin puan kaybi yapmis olmasi problem... fikstur ilk cekildiginden beri dedigimiz uzere, galatasaray ihtiyaci olan puana ilk 6 macta ulasmayi hedeflemeli.

    galatasaray'in 1.torba ve 2. torba takimlariyla yaptigi ilk 2 mactan 3 puan almasi beklenenin uzerinde. simdi sira devamini getirip, asil hedef olan bodo ve ajax maclarini kazanmak. buradan alinacak 4 puanla cok farkli seyleri konusmaya baslayabiliriz.
  • 528
    çok zor bir kura çektiğimiz, üstüne çok moral bozucu ve şanssız şekilde başladığımız, sonra 3/3 ile müthiş bir ivme yakalamışken olağanüstü bir eksiklik dönemi yaşadığımız ve bütün bunlara rağmen genel olarak iyi oyun ve 10 puanla kendimizi ilk 20'ye attığımız sezon. gayet iyi iş.

    bizim için duygusal olarak da performans olarak da inişli çıkışlı oldu. kuralar çekildiğinde zaten zor bir kura olduğuna hemfikirdik, üstüne frankfurt maçından sonra neredeyse birçok insan ''şansımız kalmadı'' gözüyle bakıyordu. sonra liverpool da dahil 3/3 yapınca ''15 puan yapar mıyız?'' dedik, ilk 8 veya 16 havasına girildi. sonra usg ve monaco mağlubiyetleri sonrası atletico ve city'den puan alamayacağımızı düşünüp 9 puanın yetmeme ihtimalini hesapladık derken bir şekilde 10 puanla kafa rahat biçimde play-off'a kaldık.

    her şeyden önce oyunumuzla, stadımızla, atmosferimizle büyük renk kattık bence lig aşamasına. yani ben avrupalı bir futbolsever olsam kesinlikle bizim sahadaki maçları takip ederdim. umarım en azından son 16'ya da kalmayı başarır, 4 maça daha çıkabiliriz.
  • 460
    20 ocak salı günü 20:45 ve 23:00 seanslarında sonuçları bizi üzmeyen şampiyona.
    şu an için alt sıralarımızda yer alan takımların hiç biri üstümüze geçemedi, 7. hafta maçları bu skorlarla biterse 18. olarak başladığımız geceye 18. sırada devam edeceğiz. bizim için oldukça olumlu ilerliyor diyebiliriz, sadece olympiakos galibiyeti olmasa olurdu ancak ajax kazanarak bunu bir nebze dengeledi. son hafta maçında ajax evinde olympiakosu konuk edecek, ajax 6 olympiakos 8 puanda. her iki takım da averaj sebebi ile 9 puana çıktığı durumda biz iki maçımızı -11 averajla kaybetsek bile üstümüze çıkamıyor.

    18. sıradayız, 21 ocak çarşamba günü maçları oynanmadan önce üstümüze çıkabilecek en fazla 5 takım var. atletico madride kaybettiğimiz senaryoda 9 puanda kalıyoruz, altımızda bizi geçebilecek 8 puanda psv deplasmanda newcastle ile oynuyor. muhtemelen kaybederler.
    7 puandaki karabağ einde frankfurt ile oynayacak, maç her şeye gebe.
    6 puandaki takımlardan benfica juventus deplasmanına, pafos chelsea deplasmanına ve usg ise bayern deplasmanına gidiyor.

    hakkımızda hayırlısı olsun.
  • 341
    opta üçüncü maçlar sonrasında yaptığı analizlerde, galatasaray’ın grup aşamasını toplam 12 puanla 13. sırada tamamlayacağını öngörüyor. ilk 24'e kalma ihtimalimiz %80, ilk 8 yapma ihtimalimiz %10 olarak gosterilmis.

    enteresan verilerden biri ise 8. ve 24. siralarin puanlamasi... opta'ya gore 24. sira 8-9 puan arasina kadar dusecek. 8. takim ise 15-16 puan bandinda. bu da galatasaray'in ilk 24 sansinin neden yuksek, ilk 8 yapma sansinin neden dusuk oldugunu acikliyor.

    galatasaray'in onundeki sihirli yol ajax, monaco, usg maclarindan 9 puan almasindan geciyor. bunu yaptigi takdirde, 15 puan bile ilk 8'e yetebilir. diger yandan haftaya oynanacak bayern-psg, liverpool-realmadrid, mancity-dortmund gibi maclarda alinacak sonuclar, galatasaray'in umdugumuz ajax glaibiyetiyle bizi farkli seyler dusunmeye itebilir.
  • 456
    bu gece oynanacak alttaki 5 maç bizi yakından ilgilendiriyor.

    kairat-c.brügge: brügge puan kaybettiği an matematiksel olarak altımızda kalacak.

    bodo-city: city, deplasmanda bodo'yu mutlaka yenmeli. mümkünse farklı bir skorla kazanmalı. böylecek bodo matematiksel olarak rakip olmaktan çıkar, city de eğer garantilerse son maç rotasyona girebilir.

    kopenhag-napoli: her ikisinin de 7 puanı var. berabere kalırlarsa ikisinin de son hafta rakibi güçlü, muhtemelen 8'er puan ile sezonu kapatırlar. bir taraf kazanırsa üstümüze çıkacaklar. kazanan çıkacaksa en azından napoli kazansın.

    olimpiakos-leverkusen: oli kaybederse matematiksel olarak altımızda kalır. kazanırsa 8 puana çıkar ve son hafta rakibi ajax. o yüzden leverkusen mutlaka kazanmalı.

    real madrid monaco: monaco 9 puanda. ikide sıfır ihtimali yüksek. farklı madrid galibiyeti işimize gelir.
  • 590
    son 16'ya kaldığımız sezondur.
    ilk defa bir türk takımı, majör bir ligin en çok şampiyon olan takımını şampiyonlar ligi üst tur elemelerinde eleyerek tur atladı.

    daha önce biz 2000-2001 sezonunda gruptan çıkmış ve son 16'da o günkü formatta tekrar 4'erli 4 gruptan oluşan maclar oynamış ve çeyrek finale yükselmiştik ama direkt bir eşleşme degildi.
    2001-2002 sezonunda da gruptan cıkmıştık fakat tekrar 4'erli 4 gruptan oluşan son 16'ya kalmış ve orada 5 beraberlik 1 mağlubiyet ile elenmiştik.
    2012-2013'te ise son 16'da schalke'yi elemiştik.
    şampiyon kulüpler kupasında ise yarı finale giden yolda son 16'da neuchatel'i ve çeyrek finalde monaco'yu elemiştik.

    bir de fenerbahçe 1 kez gruptan çıkmış (2007-2008) ve son 16'ya kalmıştı. orada da sevilla'yı elemiş, sonrasında chelsea'ye elenmişti.

    diğer taraftan 2025-2026 sezonunda son 16'ya kalan takımların, grup aşamasında oynadığı takımlardan kaçı son 16'ya kalabilmiş diye baktığımızda,

    psg 7
    galatasaray 4
    bayern münih 4
    manchester city 4
    atletico madrid 4
    bodo/glimt 4
    barcelona 3
    liverpool 3
    chelsea 3
    newcastle 3
    b. leverkusen 3
    sporting lizbon 3
    tottenham 2
    real madrid 2
    atalanta 2
    arsenal 2

    psg'nin ekstrem bir fikstürü varmış. sadece deplasmanda oynadığı a.bilbao gruptan çıkamamış.

    bizim de gruplarda oynadığımız m.city, a.madrid, bodo ve liverpool son 16'ya kalmış.
    yani zor bir fikstürümüz varmış. ama işin en ilginci topladığımız 10 puanın 7'sini son 16'ya kalan 4 rakibimizden almışız.
  • 267
    lig aşamasında ilk 2 maçta 3 puana kimse hayır demezdi sanırım. ilk maçta sanki dünyanın sonuydu, ikinci maçta yine bulutlardayız. ikinci maçta dünyanın en iyi 3 takımından birini yenerek yine ezber bozduk ve her şeyi telafi ettik. ancak burada bedava maç yok. daha işin çok başındayız. her maçın doğrularını bulursak bu takımın kalitesi ilk 24'e yeter de artar bile. mücadeleye devam!

    (bkz: 18 eylül 2025 eintracht frankfurt galatasaray maçı)
    (bkz: 30 eylül 2025 galatasaray liverpool maçı
  • 305
    simülasyonlara göre 9 puanın çok büyük olasılık ile ilk 24’e sokacağı turnuva.

    garip bir sezon oluyor. bugün maç oynamamamıza rağmen, puan tablosunda 21.likten 20.liğe çıktık.

    geçen sene 11 puan ile millet averajdan dışarıda kaldı. bu sene çok beraberlik oldu. o sebeple barem düştü. üstelik üst grup gelene geçene vuruyor (liverpool bizle istisna oldu). bu da alt grubun puan tavanını düşürüyor.

    hali hazırda içeride bodo + usg galibiyetleri ile üst tura kalmayı büyük ölçüde halledebiliyoruz. ajax ve monaco galibiyet kovalayabileceğimiz dış saha maçları. açıkçası liverpool galibiyeti ile işler çok iyi gidiyor. herşeyin çok daha güzel olması için bodo maçı en önemli maçımız gibi gözüküyor.
  • 365
    en büyük şanssızlığımız devlerin hiç sürpriz kayıp yaşamaması. sadece birbirleriyle oynadıkları maçlarda puan bırakıyorlar. bizim dışımızda bir delikanlı yok amk sürpriz yapan.* nihayet bugün brugge bir güzellik yaptı barcelona'ya.

    bu durum ilk 24'e girmek için gereken puanı düşürürken ilk 8'e girmek için gereken puanı yükseltecek gibi. neyse... biz şimdilik usg maçını kazanıp ilk 24'ü cebe koyalım. sonra da monaco ve atletico'ya bela olmaya bakalım. olursa ne ala, olmazsa da sağlık olsun deriz.
  • 491
    nasıl ki ilk 24 dışında kalmamız çok düşük ihtimalse ilk 8'e girme ihtimalimiz de ona yakın seviyede.

    aşağıdaki sonuçlar gerçekleşirse ilk 8'e kalabiliyoruz:

    man city maçını en az 6 farklı kazanmamız lazım. bu olmazsa olmaz şartımız.

    dortmund - inter berabere bitmesi lazım.
    barcelona evinde kopenhag'a,
    chelsea deplasmanda napoli'ye
    atl. madrid evinde bodo'ya
    sporting deplasmanda atl. bilbao'ya
    atalanta deplasmanda union st. gillois'e kaybedecek.

    yukarıdakilerden biri gerçekleşmezse denkleme psg-newcastle maçı giriyor. iki takımdan herhangi birinin 6 farklı kazanması gerekiyor bu durumda.

    hesaplarıma göre ilk 8 ihtimali bu şekilde. gerçekleşme ihtimali yok tabii ki de son maça matematiksel olarak ilk 8 ihtimali ile girmek bile büyük başarı benim gözümde. bunu vurgulamak istedim.
  • 454
    su an icin ilk 24 disinda olan takımlarin kalan son iki maçına baktigimizda alttaki gibi bir tablo oluşuyor.

    25 benfica 6 puan
    juventus-benfica 1 puan
    benfica-real madrid 0 puan
    7 puan

    26 pafos 6 puan
    chelsea-pafos 0 puan
    pafos-slavia praha 3 puan
    3 puan çıkartabilir. -5 averajı var. eger biz atl madrid ve man city'e yenilirsek (ağzımdan yel alsın), az gol yemeliyiz. genel averaj cok onemli. atmak kadar az yemek de onemli.
    9 puan

    27 union saint-gilloise 6 puan
    bayern- union saint-gilloise 0 puan
    union saint-gilloise- atalanta 1 puan
    7 puan

    28 athletic club 5 puan
    atalanta-athletic club 0 puan
    athletic club-sporting 1 puan
    6 puan

    29 olympiacos 5 puan
    olympiacos-leverkusen ?
    ajax-olympiacos 0-1-3 puan
    bu maçların sonucunu kestiremiyorum. ama 2-3-4 puan alsalar dahi 7-8-9 puana ulaşıyorlar. -7 averajları var.

    30 eintracht frankfurt 4 puan
    qarabag-eintracht frankfurt 1 puan
    eintracht frankfurt-tottenham 1 puan
    2 puan. 6 puan

    31 club brugge 4 puan
    kairat - club brugge 3 puan
    club brugge- marseille kararsizim.
    marseille macindan 3 puan cikartirlarsa 9 puan oluyor. marsilya hemen üstümüzde +3 averaj ile ve liverpol ile oynayacak. club brugge'a kesin yenilmez diyorum. en kotu berabere kalır.
    7 yada 10 puan

    32 bodø/glimt 3 puan
    bodo glimt- man city 0 puan
    atl madrid- bodo glimt 0 puan
    3 puan

    33 slavia praha 3 puan
    slavia praha-barcelona 0 puan
    pafos- slavia praha 0 puan
    3 puan

    34 ajax 3 puan
    villareal-ajax 1 puan
    ajax-olympiacos 0-1-3 puan
    4-5-7 puan

    35 villarreal 1 puan (bizi hiç ilgilendirmiyor)
    villareal-ajax 1 puan
    leverkusen-villareal 0 puan
    2 puan

    36 kairat 1 puan (bizi hiç ilgilendirmiyor)
    kairat - club brugge 0 puan
    arsenal-kairat 0 puan (cok kotu bir skor çıkabilir karat adina)
    1 puan

    24 içerisinde hemen altımızdaki takımlara bakacak olursak;
    19 monaco 9 puan
    real madrid-monaco 0 puan
    monaco-juventus 1 puan
    10 puan

    20 leverkusen 9 puan
    olympiacos-leverkusen ?
    leverkusen-villareal 3 puan
    12 puan. oly macini bilemiyorum

    21 psv 8 puan
    newcastle-psv 0 puan
    psv-bayern 0 puan
    8 puan

    22 qarabag fk 7 puan
    qarabag-ent frankfurt 1 puan
    liverpol-karabag 0 puan
    8 puan

    23 napoli 7 puan
    copenhagen-napoli 1 puan
    napoli-chelsea 1 puan
    9 puan. - 5 averajı var

    24 copenhagen 7 puan
    copenhagen-napoli 1 puan
    barcelona- copenhagen 0 puan
    8 puan

    bu tahminlerime gore ve soru işaretli sonucların olası bitisine gore, hiç mac kazanamasak bile (allah korusun) 20 ila 22 arası bir yerde bitiriyoruz. bu durumda 11-12-13. takımlarla play off demek.

    ilk 8 ihtimalimiz olmadıgı icin, maclarimizi berabere yada kazanmamız durumunda nerede biteceği kısmına kafa yormak istemedim. su an icin sadece en kotu senaryo icin bu tahminlerimi yaptım.
  • 353
    24-25 avrupa liginde ilk 8 garanti derken yaşadıklarımız ortada. her maç alabileceğimiz en iyi sonucu almaya çalışmalıyız. ilk 6 hafta bitene kadar puan durumuna bakmak yanıltır.

    favorilerin neredeyse puan kaybetmediği bir üç maç geçirdik. bizim liverpool maçı istisnaydı. varsa iki ya da üç maç daha vardır böyle. bu şekilde giderse ilk 24 için 9 puan yeter tabii ki. ancak ilerleyen haftalarda yoğun fikstürde sürpriz sonuçlar gelebilir. bu durumda da puan baremi 11-12'ye çıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın