• 4301
    fanatik olanlarının neredeyse tamamı akp sempatizmanı.

    eskide de benzer şeyler olsa da en az 10-15 yıldır karadeniz'li, özellikle rize'li, trabzon'lu olan güruh esnaflık olsun, devlet daireleri, makamlar, inşaat sektörü, polis teşkilatı bir çok yerde ucundan da olsa iş güç, mevki sahibi. bir çoğunun da bir yerlerden rahatlıkla torpil bulabildiğini etrafında bu güruhtan bir tanıdık olan herkes görüyordur.

    bunların yanı sıra benim kendilerini rezil olarak tanımladığım bir konu daha var.
    galatasaray şampiyonluğu gayriresmi kazandıktan sonra ligi saldılar. bizi yendikten sonra tamamen misyonlarını tamamlamış gibiydiler. fenerbaçe'lerini yani salıncağına oturdukları abilerini geçmek onlar içi haşa, düşünlmesi dahi teklif edilmeyecek bir durum gibi adeta. gerçekten tiksinç bir durum.

    güçleri yetmedi falan de değil bu arada. lig 5 hafta daha devam etse henüz şampiyonluk ortada olsa yine iddialarına devam ederlerdi ta ki abileri fenerbahçe için bir tehdit oluşturana kadar elbette.
  • 4308
    her zaman söylediğim üzere acilen türk futbolundan silinmesi gereken kulüp. 1461 olarak alt yapı üzerinde çalışmalarına devam etse yeterlidir. çünkü bu takıma mensup insnalar yıllarca karadeniz insanı asi olur, fevridir ama kalbi temizdir gibi aptal saptal argümanlarla türk toplumunda ayrıcalık elde etmiş ve yaptıkları tüm rezillikleri de bu kalkanın arkasına saklamış olanlardan oluşuyor.

    bunlara her şey hak başkalarına her şey haram. yani rakibimiz diye çok dillendirilmiyor belki ama bu herifler bir otobüs insanı doğrudan öldürme maksatlı hedef aldı ve tam da bu toplumdaki algıları nedeniyle hala failini vermediler. emin olun bu işi yapan adam sağ da solda övünçle anlatıyordur yaptığı eylemi.
  • 4311
    son 5 sezonda bir şampiyonluk iki üçüncülükleri var. son üç senede de türkiye kupası'nda iki final bir şampiyonlukları var.
    bizden sonra türkiye'deki en başarılı takım oldular.

    beşiktaş ve fenerbahçe'ye de fark atmış durumdalar.
    beşiktaş bu 5 sezonda bir kez 3. olmuş iki kez 6. iki kez de 4. olmuş. son üç senede ise 1 kez türkiye kupası kazandılar ve finalleri yok.

    fenerbahçe ise son 5 sezonun hepsinde 2. oldu. türkiye kupasında ise son üç sezonda da çeyrek finali geçemedi.

    açıkçası mevcut ekonomilerine ve rezil bir şehrin takımı olmalarına rağmen 5 sezon için büyük bir başarı yakaladıklarını söylemek mümkün.
  • 4312
    yabancı transferi konusunda epey iyi gidiyor gibi görünen ancak yerli transferinde ne yapacaklarını merak ettiğim itici takım. takımda güvenilir ozan ve eskihellaç haricinde başka yerli oyuncu bulunmuyor. belki bir nebze göktan rotasyona girebilir. adil, ahmetcan, taha, mithat gibi oyuncuları kadroya katarak yerli sayısını artırmaya çalışıyorlar. 14 yabancının yanına en az 6-7 iyi yerli oyuncu gerekiyor ki lig ve avrupa’da sorun yaşamasın.
  • 4313
    bir türk takımlarından beklenmeyecek kadar iyi yönetilen kulüp. baya baya al-sat işine başlamış durumdalar, güzel kar edecek gibi duruyorlar. yabancı oyuncu transferlerinin ise çoğunu yaptılar gibi duruyor. bakalım müthiş vizyoner futbol aklımız devre arası hangi oyuncularının peşine düşüp 30 milyon sıkmak isteyecek. nhaga’yı kendileri alsa muhtemelen parlatıp bir güzel satarlardı, bizde ise futbol kariyeri bitmezse iyi çocuğun çünkü kaan gibi bir futbolcudan süre çalacak hali yok.
  • 4314
    portekiz liginden 2 milyona 23 yasinda pedro malheiro diye bir sağ bek aldılar. oyuncunun savunması zayıftı ancak çok teknik ve hucumcu bir oyuncuydu. sonuç olarak bu çocuğu 5 milyona sattılar. bu adamın yerine yine portekiz liginden 22 yasinda pina diye bir sağ bek aldılar ki bu oyuncuda yine aynı şekilde hucumcu, çok iyi orta açan bir oyuncuydu sonuç olarak 10-15 milyon seviyelerinde transferi konuşuluyor. olaya bakın ki trabzonspor yine portekiz liginden 23 yasinda, hucumcu, ayağı iyi ve hatta pina ile aynı memleketten bir sağ bek daha aldı. devre arası oulai bize gider diye yine aynı yaşta, portekiz liginden oyuncunun kopyası nhaga alacaklardı gidip biz aldık. sonuç olarak ellerinde scout ekibi mi var hamsi yediği için kafası çalışan bir yöneticimi var kim var bilmiyorum ama almaya çalıştıkları-aldiklari-sattiklari adamların hepsi birbirinin ikamesi ve benzer oyuncular. birde bize bakıyoruz boey yerine aynı transfer dönemi hem 1.90 boyunda stoperimsi doue hem 1.75 cılız jelert hem de ofansif franky transfer ediyoruz. şu heriflerin 10 milyon bütçe ile çorap değiştirir gibi sürekli yaptığını 100 milyon bütçe ile yapamayan okan buruk-emre utkucan-yönetim gerçekten çok ayıp ediyor...
  • 4315
    transferde bütçeleri ve konumlarına göre fena işler yapmayan takım.

    uğurcan'ı geçen yaz bize çok güzel paraya okuttular. köpürtüldükleri kadar yüksek değerlere çıkacaklarını düşünmemekle birlikte yine batagov, pina, oulai ve augusto gibi paraya çevirebilecekleri oyuncuları var.

    yaz aylarına daha yeni adım atmışken şimdiden ernest muci, ruslan malinovskyi, thierry karadeniz ve sidny lopes cabral transferlerini tamamladılar. ayrıca noah saviolo ve viktor tsygankov transferinde de sona yakınlar.

    bu sezon 3. olduk, şampiyonluk fırsatı ayağımıza geldi ama değerlendiremedik, kadroyu çok bozmadan 1-2 transfer yapalım diye düşünmüyorlar. biz de şampiyon olduk diye bütün sorunları halının altına süpürüyoruz.

    sadece scout ekibini örnek almamak gerek. aynı zamanda trabzonspor yönetiminin ciddiyetini ve erken aksiyon alışlarını da uyuşuk dursun özbek yönetimi örnek almalı.
  • 4316
    her sezon süper lig üçüncüsü dördüncüsü olacaksa başarılı sayılması gereken takım. galatasaray biraz düşerse, fener'in de şikesi azaltılırsa siyasi destekle 10 senede 1 şampiyon olmayı hedefleyebilirler. bunun dışında şehrin cazibesi, lojistiği ve maddi imkânları daha ötesine izin vermez zaten. bunun için yapılması gereken tek şey ekonomik olarak batmamak. aynı büyüklükte olmasa da samsunspor ve göztepe'nin de bir plan dahilinde hareket ettiğini görüyorum. samsunspor başkanı biraz deli ama en azından alman teknik direktör kovuyorsa yerine alman getiriyor mesela, bunlar iyi hamleler.

    türkiye'de gerçekçi bakılırsa sadece 2-3 takım şampiyon olabilir. sadece 1 takımın avrupa'da başarı diye bir derdi var. hiçbir takımın oyuncu yetiştirmek gibi bir derdi yok. hiçbir takımın ekstra taraftar çekmek, güzel oyun gibi bir derdi yok. böyle bir lig burası. eğer şampiyonluğa oynamıyorsan yaşlı transferler yapsan da aynı olacak, genç transfer de. ama ilginçtir küme düşecekleri zaman batacaklarını bildiğinden anadolu kulüpleri yanaşmıyor buna. karın tokluğuna çalışıyorlar sadece. hiçbir plan, vizyon ve miras yok.

    buradan galatasaray'a gelirsek de galatasaray şu anda kocaman ağzı olan hantal bir dev. trabzonspor'un yaptığı transferleri yapamaz, öyle düşük beklentili işlere girişemiyor. 10+4'e en çok sesi çıkan kulüp. ona büyük lokma lazım. hocası da başkanı da o tarz. şimdilik iyi gözüküyor durumu ama aslında dev bir obez. diğer rakip obez de yatalak olmasa durum vahim olurdu ama hala idare ediyoruz aslında.
  • 4317
    nasıl bir scouting sistemleri var bunu nasıl kurdular bilmiyorum ancak son dönemde neredeyse %100 başarı sağladıkları oulai, zubkov, malheiro, pina, agusto, nwaiwu, folcarelli gibi transferlerin ardından bu sezon da oldukça mantıklı ve makul hamleler yaptılar. şu ana kadar ismi düşen ve ilgilendikleri oyuncular arasında da fiyat/performans açısından neredeyse tek boş oyuncu yok. diğer takdir edilesi taraf ise alışılmışın dışında dünya kupasıydı, lig arasıydı bekleyip, oyalanmadan ilgilendikleri oyuncuları ivedilikle kadroya katıyorlar. belli ki yönetimin de scouting departmanına güveni tam. kendi ölçeklerinde takdir edilesi işler yapıyorlar ve belki şu an değil ancak belirli süre sonra transferde kendini döndürme anlamında hep bahsedilen o hayale belki de ilk defa bu kadar yaklaşan kulüp olacaklar. belirli açılardan bir sporting örneği olma yolunda gidiyorlar.

    https://x.com/...819464064778303?s=46
  • 4319
    https://x.com/...378346480685094?s=46

    forma tanıtımı yapayım diye napoli ve italya tanıtımı yapmış kulüp. bir türk kulübünün italyanca tanıtım yapması kadar bayat bir şey olamaz. yarın öbür gün amed veya bir başka doğu takımı, yani bu memleketin takımı şehirlerine gelince düşmanlık yapmayacaklarının garantisi yok ama elin italya takımını reklamlarına koymakta beis görmemişler. bordo mavi renkli herhangi bir bez bul ve italyana ver bakayım tuvalet kağıdı yapıyor mu yapmıyor mu o bezi.
  • 4320
    son yıllarda en doğru yönetilen futbol kulübüdür. augustoyu 20'ye sattılar şimdi dünya kupası oynayan oulayi'ye çok ciddi talipler çıkıyor. bu işten ciddi paralar kazanacaklar. galatasaray kadar büyük değilsen yapılacak en doğru işi yapıyorlar. bende her yıl böyle 2 tane yatırımlık futbolcu alınması taraftarıyım ama hobi olarak değil oynatmak şans vermek gerekiyor. (bkz: nhaga)
  • 4325
    --- alıntı ---
    hiçbir zaman unutmyacağız!

    her zaman haykıracağzı!

    2010-2011 sezonu tertemiz şampiyonu trabzonspor!

    --- alıntı ---

    geçen sezon sokak röportajlarını hatırlıyorum da,
    gerekirse şampiyon fb olsun yeter ki gs olmasın diyordunuz.

    bence de 2011 yılı şampiyonu trabzon ama bu kafayla giderseniz kupa falan göremezssiniz kardeşim!
    senede bir gün hatırlamak la olmuyor bu işler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın