iyi bir tasarımcıya, lige özel bir font tasarlatılsa tamam. iyi bir tasarımcıya, lige özel bir kaç font tasarlattırılıp, bunlar ülke içinde federasyonun resmi sitesince taraftarlar için oylamaya açılsa, daha çok tamam. ama herkes arial kullansın demek? saçma. hoş değil. vizyonsuzluk.
yahu yaptırt bir kaç tasarım, çak anketi, kat taraftarı da işin içine. ne güzel fırsat işte. öf, içim daralıyor artık şu ardı arkası kesilmez vizyonsuzluk ve zevksizlikten.
28
bir yarışma açıp çok değil 5000 lira ödül koysalar yüzlerce harika font tasarımı gelir. şu saçma fonttan kurtarın bizi. her ligin kendine has fontu olması güzel. ama olacaksa şık olsun arkadaş. premier lig fontu tam anlamıyla efsanedir. eskisi ayrı yenisi ayrı :)
29
söz konusu rezillikle alakalı mail attım tff'ye. isterseniz siz de atın, 3 dk'nızı ayırıp.
ülkemizin spor faaliyetlerinde neyi dogru ki bu iyi olsun diyecegim de en kötüsü bu. nefret ediyorum bu olaydan ve arialden. daha kötüsü ise en kötü arial fontuda galatasaray kullaniyor. fenerbahce'nin fontu daha hos mesela. anlatamassin, yaptiramassin tamamen kafalari siğ adamlarin.
32
şaka maka baya büyük utanç 2018 dünyasında. baskı yerine isim ve numaranın daktilo ettirilmesi ve federasyona fakslanması, federasyonda onaylanan ve mektupla kulübe geri gönderilen kağıtların formaya zımbalanması gibi bir çözüm de üretilebilirmiş de akla gelmedi galiba.
bari comic sans ms yapsaydınız da dünya çapında makara olsaydık, ligin bilinirliği artardı hem.
33
bir standart getirilmesi ne kadar güzelse bunun bürokrasiyle, memur zihniyetiyle özdeşleşmiş, esasında çirkin olmamasına rağmen eskimiş bir font olan arial olarak belirlenmesi artık can sıkmaya başlayan zorunluluk.
ancak şöyle bir durum var: arial otuz küsur varyasyonu olan bir font. dolayısıyla arial kullanarak bile özgün ve modern bir çizgi yakalamak mümkün. fenerbahçe arial'in yumuşak ve oval bir versiyonunu kullanıyor. (rounded yanılmıyorsam) başakşehir ve beşiktaş çerçeveli olarak kullanıyor. bunlar nispeten modern görünümler sağlıyor formalara. galatasarayımız ise bir 2. lig kırmızı grup takımının bile kullandığı en sıradan versiyonlardan birini kullanıyor. bu özensizlik yüzünden aldığım formalara isim numara bastırmıyorum ben.
kulübümüz bu konuya önem veriyor olsa mesela, arial'ın versiyonlarından 2018 dünya kupası'nda nike ve adidas'ın font çizgilerine yakın bir tarz yakalanabilir. versiyonu değiştirip çerçeve ve tonlama gibi enstrümanlar kullanılarak federasyonun kuralı ve fontun imtiyaz sahibinin hakkı çiğnenmeden formalarımıza özgün bir imaj kazandırılabilir. bir adım öteye giderek fontun sahiplerinden galatasaray'a özgü resmi bir versiyon tasarlamaları ücreti mukabilinde talep edilebilir.
federasyonu değişime ve süper lig için özel fontlar vs. ürettirmeye teşvik edebilecek aksiyonlar bunlardır. ancak kulübümüzün ve çoğu kulübün bu durumdan rahatsız olduğunu zannetmiyorum. öyle olsa en azından arial'in birkaç farklı versiyonunu kullanırlardı, değişim yaratırlardı.
bu konuda ilk yapılması gereken yukarılarda bahsedildiği gibi federasyona mail atmak değil, kulübümüze yıllardır değişmeyen fontlardan dolayı şikayetlerimizi bildirmektir. çünkü kurallar içinde yapılabilecek şeyleri bile yapmamaktalar.
34
skandalların federasyonunun skandal karar ve uygulamalarından sadece bir tanesidir.
marka değeri diye bas bas bağıran sözde televizyonculardan hiç birisi bu konuyu gündeme getirmiyor. taraftarın bundan şikayetçi olduklarından bile haberleri olmayabilir federasyonun. e-posta yoluyla bildirimde bulunduğumuz bile olmuştu resmi federasyon adresine ama sonuç alabilen oldu mu? sanmıyorum.
spor camiasından ya da adı herkesçe saygın görülen bir spor yorumcusu bu konuyu televizyonda dillendirmedikçe bu basit font ile devam edeceğiz gibi görünüyor. çok zor değil şık ve özgün bir font belirlemek. ya her takımın aynı olup süper ligin yeni tek fontu olsun ya da bırakın kulüpleri istediği gibi yapsın; bundan daha kötüsünü ve özensizini yapacak takım tanımıyorum.
35
bu karari veren kisilerin hayatinda tipografi kelimesini duyduklarini bile sanmiyorum. hatta ileri gidiyim, bu kelimeyi bilen insanlardan bir tanesini bile tanidiklarini sanmiyorum. cunku turkiye neydi, turkiye liyakatti.
36
daha önce yazıldığı gibi arial fontunun birçok türü var. en azından farklı birini seçip bir nebze estetik görünüm elde edebiliriz.
37
her turlu guzellige, estetige dusman olanlarin saksakcisi federasyonun ayni minvalde davranmasi hic sasirtmiyor.
38
arial formayı bunla yazarım arial gözü bunla kanatırım arial adını formaya yazarım arial ben arial
"var ya" melodisiyle okuyunuz :(
39
fenerbahcenin 18 agustos 2018de malatyasporla yaptigi macta dikkate almadigi kural. ya da kural degisti.
40
2013-2014 sezonundan beri süregelen, saçma sapan tff kuralı.
bu sene değişip değişmeyeceğimi merak ediyorum. umarım göz kanamasından kurtuluruz. elinde kaynak olan varsa, bir zahmet paylaşabilir mi?
41
ısrarla değişmeyen şey. rezalet.
42
süper ligin marka değeri gelişmeli diye ağlayan profesyonellerin, bu kuralın daha doğrusu bu rezaletin değişimini ısrarla gündemine almadığı uygulamadır.
bu kadar basit, ilk akla gelen fontun kullanılması bu futbol çağında skandaldır.
43
tff'nin ya da kulüpler birliği'nin içinde bir tane bile zevkli insanın olmadığını gösteren zorunluluktur. futbolu zevksiz müteahhitlere yönettirirseniz olacağı budur.
44
süper lig’e aslında tek tip font uygulaması çağı yakalamak bakımından son derece mantıklı. ancak zamanında hangi üşengeç word’ü açtığında aşağıya inmeye tenezzül etmediyse kendisini 6222 sayılı kanunla anıyorum. bu kadar zevksiz, çağdışı bir yazı biçiminin hala formalarda yer alması rezalettir. ayrıca tek tip dediler ama, son yıllarda takımlar yine kafalarına göre takılıyor. örneğin suyun öte tarafıyla bizim font aynı değil başka tür.
45
bu uygulamadan nefret etsem de, o lanet 2013-2014 sezonundan önceye dönmek istesem de; bir tek macron sponsorluğunda hazırlanan formalarda şık duruyor.
avrupa'da kullanmak zorunda olmadığımız fontlardır. falcao gelecekse imza töreninde kendi fontumuzu kullanabiliriz.
47
diger liglerde ne fontlar kullanildigini merak ettiren zorunluluk.
48
birde şu formalardaki futbolcu isimleri ile reklamlar yer değiştirse; futbolcunun ismi üstte yazsa daha şık olmaz mı? neden bizde her şey tersine?
49
2013 yazında başlayan ve 6 yıldır devam eden uygulama. ilginçtir ki aynı dönemde kullanmaya başladığımız avrupa maçları fontunu da 6 yıldır kullanıyoruz ve yüksek ihtimal bu sene de kullanmaya devam edeceğiz.
50
2019 yılında kullanmak zorunda olduğumuz basit yazı stili. bunun zorunlu olması komik ve anlaşılır değil. bu çağdaşı anlayıştan umarım kurtuluruz.