• 1
    çok önemli, çok dikkat edilmesi gereken, taraftarın reaksiyonunu çok doğru yönetmesi gereken bir konudur.

    şöyle açayım:

    bildiğiniz gibi zaten şu an yönetici kademesinde üç büyük kulübe de diz çöktürmüş durumda iktidar. aziz yıldırım ve fikret orman, aynı zamanda dursun özbek dünden razı, yahut da dün razı edilmiş diz çökmeye. nasıl ifade etmek isterseniz.

    fenerbahçe ve beşiktaş'ın böyle bir refleksi yok, fakat galatasaray cephesinde mekteb-i sultani kültürü, muhalefet gerekliliği gibi olguları düşünürsek en fazla direnen biz olabileceğiz.

    az önce gördüğüm bir haber üzerinden, bir anda yakın geçmişte eylemlerine katıldığım birkaç olay geçti gözlerimin önünden.

    şu anki siyasi iktidarın, muhalif kurumları el altına almak için bir stratejisi var. bunu, mezun olduğum üniversite olan boğaziçi üniversitesi rektörlük seçimlerinde olayların içinde yaşadım. aynı zamanda itü rektörü için de aynı süreç geçerliydi.

    bu strateji şöyle; rektörlük seçimlerinden ilkinde hükümete yakın birini aday gösteriyorsun. bu aday genellikle mantıksız, ama çok mantıksız olmayan bir aday oluyor. atanmıyor tabii, sadece öğrencileri bu fikre alıştırıyorsun. boğaziçi için bu ilk aday prof. dr. vedat akgiray idi.

    sonra ikinci rektörlük seçiminde, direkt olarak hükümet kanadından gelme rektörü seçtiriyorsun, ki o dönemde cumhurbaşkanının rektör atama yetkisi kanunlaştı, ve şu an boğaziçi üniversitesi'nin kayyum rektörü, akp'li milletvekili emine nur günay'ın kardeşi mehmed özkan. yasaklamalar başladı bile.

    yamulmuyorsam aynı süreç itü'de de gerçekleşti.

    az önce göksel gümüşdağ'ın başkan adayı olacağı şeklinde söylentiler duydum:

    https://www.cnnturk.com/...igina-aday-olacak-mi

    çok dikkat etmek gerekiyor. aday olursa, akp'nin galatasaray'ı elde etme stratejisi içeriğinde bir adım olabilir.

    şu an söylediklerim teori, çok uçuk bir teori de olabilir ama bence verilmesi gereken reaksiyon konuşulmalı.

    not: boğaziçi üniversitesi'nde geçmişten beri rektörler şu şekilde seçildi; adaylar arasında okul personeli ve hocaları arası bir seçim yapılır, aday sayısı 1'e indirilir, diğer adaylar üniversite kültürü gereği adaylıktan çekilir ve kalan tek aday cumhurbaşkanına onaya gönderilirdi. böylece cumhurbaşkanının rektör atayamaması sağlanırdı. bu töreyi önce vedat akgiray büyük protestolara karşın bozdu, sonrasında da kanunun da verdiği güçle üniversitenin seçmemesine rağmen aday olduğunu belirten mehmed özkan atandı.
  • 3
    çok önemli olduğuna yürekten katıldığım ve doğruluğuna da maalesef uzun zamandır ikna olduğum tespittir.

    ancak 'en fazla direnen biz olabileceğiz' lafına biraz şaşırmadım desem yalan olur, zira bence direniş safhasını çoktan geride bıraktık. hatta belki o aşamayı hiç yaşamadan geçtik. çabucak aklıma gelen, buna ikna olduğum anlardan biri için:

    http://www.hurriyet.com.tr/...-degistirdi-40471770

    bu durum ortaya çıktığında herkesten önce biz davranmış ve stadımızın ismini değiştirmiştik.

    "cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın "statlardan arena ismi kalkacak" talimatının ardından stadının ilk ismini değiştiren kulüp galatasaray oldu."

    yukarıdaki cümle tek başına, durumun doğruluğunu üzücü bir şekilde gözler önüne sermeye yetiyor bence. fakat yine de göksel gümüşdağ'ın galatasaray spor kulübü başkanı yapılabileceğini sanmıyorum. zaten kendisi bir sonraki tff başkanlığı için en güçlü adaylardan birisi.
  • 4
    dünya yıkılsa mümkün olmayacak olan durumdur. bizi ne sultan abdülhamit'in yönlendirdiği kuduz köpeklerini (bkz: tevfik fikret)'in kendini demir kapıya zincirleyip püskürttüğü gibi;

    ne kurucu önderimiz mustafa kemal atatürk ateş-güneş olayıyla karşımıza rakip çıkartarak ve başkanımız yusuf ziya öniş'i transfer ederek:) (bkz: #2311827);

    ne celal bayar üyesi olduğu kulübe destek verip yönlendirmek isteyerek (bkz: celal bayar);

    ne cemal gürsel önderliğindeki mbk, başkanımız sadık giz'i hapse atıp arslan galatasaraylı fatin rüşdü zorlu'yu asarak;

    ne kenan evren istediğini lige çıkartıp galatasaray'a anavatan partisi kurucularından ali tanrıyar başkan üzerinden aba altından sopa göstererek, galatasarayı baskı altına alabilmiş ki şimdinin yeni yetme çömezleri bizi kontrol altına alacak:)

    göksel gümüşdağ ile alakalı söylentiler tamamen asılsızdır. çok isterse çiçek pasajında dernek yararına peçete satabilir kendisi ki hukuken rakip bir takımın başkanı olduğundan üyeliği çakmadır da laf-ı güzaf zaten ya neyse...

    galatasaray'da siyaset 30 sene geriden geliyor şu an hala galasataray siyasetinde anap-dyp çekişmesi var:) ancak bir çeyrek asır sonra akpliler galatasarayda konuşulmaya başlar:) o zamana kadar tüzel kişiliklerini yaşatabilirlerse...herkesin bildiği üzere tayyip bey olmasa akp'nin ömrü 3-5 senedir ki nereden 15.asırdan beri var olan bir kimliği kontrol altına alabilsin.

    ezcümle galatasaray taraftarı rahat olsun hiçbir siyasi güç ister rahmetli celal bayar gibi hasta galatasaraylı olsun ister şimdi ki cumhurbaşkanımız gibi galatasaray'a en uzak siyasetçi olsun, allahtan başka hiç kimsenin gücü bizi kontrol etmeye yetmez...bakmayın siz j'accuse j'accuse diye salya saçan yeni yetme siyaset namzeti zıpır galatasaray üyesinin atmasyonlarına sanki ışın çelebi akp'liydi:) onun o zaman ki derdi gslaag gibi öbeklerden gelen talimatla adnan polat yönetimi yere düşmüşken bir tekme de kendilerinin savurmasıydı.

    not: müsterih olun göksel bey ya da başkası ancak zabıta gönderip kaldırımımıza karışabilir...bilmeyenler için galatasaray ve devlet arasındaki tüm davalar feragat edilerek sulh yoluyla halledildi...ayrıca göksel gümüşdağ galatasaray başkanı seçilsin kendimi benzin döküp yakarım mr. photoshop (onu da aslında senin dediğini biliyoruz can ağabey:) bekle seçim sonrasını)...
  • 6
    direnmek noktasında benim daha çok aklımda olan kısım lise tarafı. zira başkanlar gelir, başkanlar gider, o kısım çok önemli değil. adnan polat'ın el pençe divan durduğu günleri de geçirdik fakat lise tarafındaki yönetim bana göre önemli burada. bütün hatalara, sıkıntılara karşın orada güçlü bir elimizin varlığından umutluyum.

    ayrıca diğer konu, içi boşaldıktan sonra pek umurlarında olacağını sanmıyorum konusu. çünkü galatasaray gibi taraftar kitlesine sahip bir oluşumun içini maddi olarak boşaltmanız mümkün değil. sürekliliği oldukça geliri olacaktır, başarısız olsa dahi.

    göksel gümüşdağ'ın başkan olması mümkün değil bana göre de, ama bir alıştırma adayı olabileceğini düşünüyorum. 2021'e kadar medya ayağıyla ve göksel gümüşdağ başkanlığı fikriyle alıştırılıp, sonrasında hiç beklemediğimiz bir başkanı yönetimimizde görebiliriz, korkum bu.
  • 7
    fatih terim üzerinden galatasaray'ı yıpratma çalışmaları aralık 2017'de başlamıştı. şu an verilen cezalar ile de zirve yapmış durumda. tff'nin ve tüpçünün siyasilerin kuklası olduğunu biliyoruz.

    30 milyon taraftarı olan camiayı mart 2019'daki yerel seçimler öncesi karşısına almak siyasiler için pek mantıklı değil ama yine de kendileri bilir.
  • 9
    dursun ozbek’in baskanligi zaten galatasaray’in arazilerine ucuza cokmek icin hukumetin kulubun basina kayyum atamasindan farksizdi, ozbekin baskanligi surecinde galatasaray zaten en azindan yonetim duzeyinde kontrol altindaydi. 2018 ocak ayinda genel kurul bu kayyumu basindan savdi. galatasaray’a simdi yapilan saldirinin bir sebebi terim-federasyon cekismesi ve terim’in “ben de evet diyorum” furyasina katilmamasiysa diger sebebi de kulubun kayyumlari def etmesidir.
  • 13
    2017 yılında gerçekleşmiş ve o günden bu yana süregelen acı gerçektir. 2017 yılında hakan şükür'ün ihraç edilmemesi yanlış karardı o ayrı konu. ama kulüp üyelerinin verdiği kararı hiçe sayıp ertesi gün cumhurbaşkanının baskısı ile ihraç edilmesi galatasaray'ın rejime hapsolduğunu bizlere göstermişti. dursun özbek'ten sonra mustafa cengiz yönetimi ile bu durum iyice pekişti. mevcut yönetim tff'nin başına siyasetin atadığı nihat özdemir yönetimine ses etmediği gibi iyi niyetli diyerek korumaya çalışıyor ve ligde oynanan tiyatroya ses çıkaramıyor çünkü yukarıdan gelen bir sus emri var. kim bilir belki de "kemerburgaz'ı vermeyiz" tehdidi ile karşı karşıyalar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın