resim
Sinan Gümüş
Takım:-
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:32
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 2680
    galatasaray'da oynamış binlerce futbolcu gördüm. yeteneksizini de gördüm arma için kanını akıtmaktan çekinmeyenini de. ama bunun kadar ahlaksızını hiç görmedim. bu saatten tezi yok takımla ilişkisi kesilmelidir.

    sampdoria'dan ya da benfica'dan bu saat itibariyle gelen resmi bir teklif yok. belki hazırlık yapıyorlardır orasını bilmiyorum. menajeri umarım kulüp bulur.
  • 3317
    cidden yetenekli kimsenin buna itirazı olamaz. ve sanırım kendisi ile ilgili söylenen asperger sendromu hastalığı doğru. ona alıntı ile sonra geleceğim ama 17 mart 2018 fenerbahçe galatasaray maçında yaptığı göbekten driblingler ile fenerbahçe savunmasını hallaç pamuğuna çevirdi. cevap veremediler. onun dışında topsuz katkısı da iyiydi.

    asperger sendromu ile ilgili ekşi de bir arkadaş şunu yazmıştı:

    galiba bu çocuğun özel bir durumu var. bugünkü de dahil maç sonu vb. röportajlarını izleyin, sonra da açın messi’nin röportajlarını izleyin. yeteneklerini kıyaslamıyorum, haşa! ama enteresan bir benzerlik var aralarında: ikisi de şaşırtıcı derecede şanslı (ya da kendi şanslarını yaratmak konusunda becerikli), ikisinin de bariz bir iletişim/ifade sorunu var ve ikisi de gerçekten çocuk gibi bakıyorlar.
    messi’de otizmin daha hafif bir şekli olan asperger sendromu olduğu biliniyor. bu sendromu taşıyan insanların en belirgin ortak özellikleri iletişim sorunları aşılabildiğinde muazzam bir potansiyel göstermeleri. sinan’ın da nagatomo haricindeki takım arkadaşlarıyla ilişkilerinin kopuk olduğu belli. nagatomo’yla gelir gelmez bu kadar kolay iletişim kurmasının ise japonların saygı ve tevazu kültürüyle bir alakası olabilir. belki bundan önceki dönemlerde “şımardı, havalara girdi” vb. diye haklı olarak eleştirdiğimiz gönülsüz hallerinin sebebi de o dönem yaşadığı iletişim kopukluğuydu. yani belki de elimizde iletişim sorunları aşılsa, ihtiyaç duyduğu sevgi ve saygı gösterilse inanılmaz işlere imza atacak bir cevher var. hemen dalgaya almayın gençler, iki dakika bir düşünün; emre belözoğlu’na saygı duyalım demiyorum amk, şu anda bu kutsal formayı terleten, bu arma için çalışıp güzel işler yapan ve şu yaşında halen çocuk gibi konuşan genç bir insanı tüm büyüklüğümüzle kazanmaya çalışalım diyorum. ne eksilir büyüklüğümüzden?
  • 2917
    yaz boyu bedava gidebilmek için türlü numaralar denediler menajeri ile ama yemedi, şimdi pişmanmış falan filan... ben daha önce de yazmıştım, 2 yıl süründüreceksin florya'da, ondan sonra nereye isterse gitsin. ulan belçika'lı çocuk buraya gelmek için neler yapıyor. sonra diyorlar ki yabancı hayranlığı, evet kardeşim gs forması için mücadele eden yabancıya hayranım.
  • 2736
    u-17 takımına yollayacaksın.
    aldığı maaş bize koymaz.kontratı bitene kadar orada yatacak.
    bir de sağlam mobbing yapacaksın buna.
    sabah-akşam antrenman. menajeri ile diyaloğu keseceksin.
    getir lan 5 milyon euro'yu yoksa gözüme gözükme diye.
    a takımla hiçbir iletişimi olmayacak. olanı da cezalandıracaksın.
    götü kalkan ve kendini oyuncu zanneden şahıs.
  • 2731
    kendisi için anlayamadığım nokta tribi kime? bu taraftar en çok desteği kendisine verdi. o gol atınca ekstra sevindik, konya maçında sakatlandığında ona tezahurat yaptık. tribi kesinlikle bize olamaz. bizi geçtim.

    teknik ekibe mi diye düşünüyorum. kanat kıtlığında, kötü oyununa rağmen 11 çıkartmakta ısrarcı bir teknik ekip var. onlara da olamaz diye düşünüyorum. peki kime bu afra tafra. ne zaman oldun da gol atınca sevinmemezlik yapıyorsun? kimsin hayırdır? gideceksen kapı orada. sanırım bu taraftar bu yüzden yerli futbolcuya tahammül edemiyor. bu konuda geniş müsamaha sınırları olan birisiyim ama ben de bazen çileden çıkıyorum. son olarak eğer mutsuzsa ve gitmek istiyorsa sonraki satıştan yüzde 25 30 kar ile 3-4 arasında bi bedel ile satılabilir. sesim çıkmaz.
  • 4739
    sahada gevşek gevşek sırıtmaları aklıma geliyor bu çocuğun. taraftar bunu el üstünde tutarken, sırf bir kaç gol attı diye her tarafı ayrı oynuyordu. şimdi eminim tıpkı arda turan gibi, o günlere geri dönmek için her şeyini verirdi. değer miydi? galatasaray'ın kendini beğenmişleri, şımarıkları sevmediğini öğrendiğiniz gün, gerçek galatasaray'lı olursunuz.
  • 120
    yeni umudumuz. herkesin yüzünü güldüren genç yeteneğimiz. bi halt olmayacak futbolumuzda şansını deneyecek sinan. daha bu sene bulunduğumuz şl grubunda, anderlecht'in bebesi evimizde sallamamış mıydı golü? aynı adamlar arsenal'e kendi evinde 17'lik, 18'lik gençlerle hem de 4-5 tanesiyle kök söktürüp 3-3'le sahadan ayrılmadı mı?

    biz hala 20 yaşına gelmiş sinan'ı zor bela ziraat kupası maçında balçova'ya karşı -o da sonradan- oyuna sokabiliyoruz. hakan'lar, hamit'ler ağabey ayağına, form tutmak, kaybetmemek adına sahaya sürülüyor. büyükler bi şekilde yoldan çekilirse, menajerler bi şekilde önüne başka işe yaramaz adamları doldurtmazsa, yöneticiler kısa vadeler için planlar yapmazsa belki şansı olacak.

    bahtın açık olsun sinan! uzun ve kapkaranlık bir yoldasın. çok çalış, kimseden kolaylık bekleme, haksızlıklara şaşırma, kendi kararlarını kendin ver, aklını kullan, ve yine çok çalış! gerisi allah'tan, ne diyelim.
  • 4716
    bir zamanlar galatasaray sözlükte almanya milli takımını seçmesi yönünde akıl verilen, eleştirenin yada abartıyorsunuz diyenin linç edildiği oyuncuydu. sinan sanki golleri 2. lig takımı keçiören’e değil de bana atmış gibi entry giren aşırı vizyonlu yazarlar bile vardı aramızda. zaman gerçekten çok çabuk geçiyor.

    sinan’a gelirsek ali koç’un müthiş vizyonu devreye girmezse 1 seneye kalmaz kasımpaşa yada alanya gibi takımlarda izleriz.
  • 4879
    kendisi hakkında yazdıklarım hala burada. ilk günden bugüne çok acayip, birbirinden zıt entryler var. kulüp olarak keşke hiç tanışmasaydık diyebileceğimiz sevimsiz bir hikayemiz oldu kendisiyle.

    eğer taraftara hakaret etmeseydi takımda kalsın, lazım olur derdim. performansı geniş kadroda kalmasına yetecek seviyedeydi. ancak o günden sonra kendisini kabullenmem mümkün değildi. zaten o hareketi ve samimi olmayan özrü ile birlikte layık olduğu yerin bjk camiası olduğu anlaşılmıştı zaten.

    bize fetöcü dediklerinde sinirleniyorum ama utanmıyorum. çünkü iftira atıyorlar. doğruluk payı yok. suriyeli diye dalga geçtiklerinde sinirleniyor ve utanıyordum. çünkü futbol camiasında suriyeli olmanın utanılacak bir şeymiş gibi görülmesine sebep olan bir jargon oluştu ve maalesef bu jargon bizim futbolcumuz sebebiyle oluşmuştu. artık utanmamıza gerek yok çünkü tilki kürkçü dükkanına ulaştı artık.

    ırkçı birinin ırkçı bir camiaya katılması kadar münasip bir şey olamaz. çubuklu tosun'un imza transferi budur.
  • 1766
    4. yıldızı taktığımız sezonda 1 tane bile resmi maç oynamadı. a2 de gol kralı oldu. geçen sene sezon başı bir hazırlık maçından sonra taraftar tribüne çağırıp bu taraftar seninle gurur duyuyor diye bağırdı.*

    kupa maçında 2. lig takımına hat trick yaptı yere göğe sığdırılamadı.*

    ardından sakatlandı sezonun ciddi bir bölümünde oynamadı. sakatlıktan döndü kupa maçında sonradan girip estirdi yeniden yere göğe sığdırılamadı.

    85. dakikada oyuna girdi, 89 dakikadır mücadele eden douglao'yu geniş alanda yakalayınca peşine taktı. birinin 4 dakikadır diğerinin 89 dakikadır oynadığı gerçeği unutuldu douglao'yu sırtına aldı çok güçlü dendi.

    kayserispor'un 1 hafta önce ligde kalmayı garantileyip sezonu kafasında bitirdiğinden hiç ama hiç umursamadığı maçta hat trick yaptı ve yine yere göğe sığdırılamadı.(u: kayseri'nin ciddiyetsizliğini geçtim kalede ahamada olsa yine kesinlikle hat trick yapamazdı)

    ardından milli takıma alınmadı diye kıyamet koptu. bu adam 3 aydır sakat 90 dk oynayacak kondisyonu yok. sezonu totelde 1200 dk oynayarak geçirmiş ki çoğu kupa maçı. ama gazozuna maçlarda hat trick yapan sinan milli takıma nasıl alınmaz dendi. git almanya milli takımını seç kurtar kendini sinan dendi.*

    sonuç olarak sinan ben oldum tribine girmiş. bi tarafları fazla kalkmış. çünkü hiç bişey yapmadı ama taraftar ona tapıyor. çok şeyler yapmış başarmış gibi davranıyor. beyler itin götüne soktuğumuz yasin bile bu takımı şampiyon yaptı yarım sezonlukparlamasıyla. sinan ne yaptı da götünü böyle kaldırdık allah aşkına açıklasın biri?

    adam şımarmış. adam ben oldum tribine girmiş. hazırlık maçlarında falan dikkat ediyorum acayip ciddiyetsiz. az çalışıyor. sanki kendisini ispat etmeye ihtiyacı yokmuş gibi. özel hayatı ile ilgili de sağdan soldan hayatını kız düşürmeye adadığına dair duyumlar geliyor. herşeyi geçtim şuan türkiye'de saçlarını gümüş rengine boyatan 2 futbolcu var. biri sercan yıldırım diğeri sinan gümüş.bu bile sinan'ın nereye kaydığını az biraz gösteriyor bence.

    kendisine acil çeki düzen vermeli, sadece futbol hayatı için değil özel hayatı için de bir mentor bulmalı. yoksa diğer yerli futbolculardan hiç bir farkı olmaz mental olarak.

    edit: kimse şimdi 1 maç kötü oynadı hemen eleştirdi muhabbeti yapmasın. taraftarın sinan konusundaki tavrınının yanlış olduğunu, sinan'ı çok fazla abarttığını ve bu durumun sinana zarar verdiğini neredeyse sözlüğe ilk yazar olduğum günden beri söylüyorum. gelinen nokta da ortada. henüz 24 yaşında olmasına rağmen sahada ben herşeyi başardım, bütün başarıları tattım, kendimi ıspatladım havasında gezinen bir kanat oyuncusu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın