resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kocaelispor
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 5428
    maalesef sadece bizde değil milli takımda da kötü oynayan futbolcumuz. kendisi 4-3-3 sisteminde 3 eylül 2014 danimarka türkiye maçında önde oynadı. yani topal-oğuzhan biraz geride selçuk önde başladı. ama hiçbir değişiklik olmadı orta saha mücadelesinden çok uzak kendisi. pas akışı zaten sağlayamıyor. birde oyunu çok ağırlaştırıyor. ben düzelir diye bakıyordum belki sevdiği terim onun kulağını çeker diye ancak hiçbir değişiklik olmamış. bu futbolla ben olsam milli takım teknik direktörü kesinlikle almam kadroya kendisini.
  • 5430
    performans düşüklüğünün nedenleri hala başka futbolcuların performanslarına bağlanan bir dönemin meastrosu. selçuk trabzon'da çıkışa geçtiği dönemde de burak ile oynuyordu beyler. artık yok yanındaki kötü yok önündeki kötü yok sistem yüzünden demeyi bırakın lütfen. yukarda da arkadaşların yazdığı gibi 2011-2012 sezonunda 50 60 metrelik pasları gözü kapalı atabilen adam artık 3 metre yana pas veremiyor zaman zaman. he efendim saçma sapan pas hataları yapacak, ayağındaki topu ondan beklenmeyecek biçimde verecek, sonra ama sebebi buraak ühühühü. sorun kimsede değil beyler, sorun pekala selçuk inan'ın kendisinde. form düşüklüğü yaşarken ıslıklanmanın etkisi midir, yoksa başka sorunları mı vardır bilemem. ama sorun kesinlikle kendisinde aranmalıdır, çıkışa geçerken de birlikte oynadığı burak yılmaz'da falan değil. hani aman pas yerine ulaşmaz da ıslıklanır diye artık yaratıcı özelliklerini kullanmaktan çekiniyor olabilir ama artık basit oynamaya çalışırken bile akıl almaz top kayıpları yapıyor. umarım toparlanır diyeceğim de bunu umarken bu sezon da şampiyonluk gidecek diye korkuyorum.
  • 5431
    duygusal bir futbolcu olduğu her halinden belli olan kaptanımız.

    hakan şükür gibi bir gol makinesinin düşük performansının ardından ardı ardına düşük performanslar sergilediği, uzun süre gol atamadığı seriler yaşadığı hepimizce malumunuz.

    selçuk zamanında bir hata yaptı, taraftar tarafından büyük bir eleştiriye maruz kaldı. o günden bu yana sahada casper gibi, sevimli hayalet modunda dolaşıyor selçuk.

    yaptığının doğru olduğunu söylemiyorum, yanlış diye de diretmiyorum, ama selçuk'un formdan düşmesinin aşağı yukarı o maça ve o maçta taraftarla yaşadığı diyalogla aynı zamana geldiğini unutmamak lazım galiba.

    selçuk duygusal bir çöküşe girmiş olabilir, taraftarla arasının bozuk olduğu kanısına varmış olabilir, eskiden aldığı desteği alamamanın etkisiyle motivasyonu düşmüş olabilir, dahası taraftardan kendi adına ümidi kesmiş olabilir.

    ben eminim ki,

    yarın bir maç başlangıcında tüm taraftar tek ağızdan "kaptan" diye seslenip tribüne çağırsa, maç içinde bizzat ona tezahürat edip desteğini belli etse, selçuk en kötü 2 maç içinde kendini toparlayıp eski haline dönebilir.

    ha, belki ilk sezon verdiği istatistiki katkıyı sağlayamaz ama, oyun içindeki selçuk keskin bir fark yaratabilir.
    acaba...

    destek vermeyecek kadar çok mu kızgınız kaptana?
    büyük galatasaray taraftarı eski yıldızını tekrar parlatamaz mı?
    çok mu iyimserim?
  • 5434
    bak selçuk abi bu sene 4. yıldız senesi, 2010-2011 sezonunda senin şampiyonluğunu çalanlar bu sene tekrar aç kurtlar gibi senin takım arkadaşına saldırıyor. futbol konuşacak ortam yok şuan ülkede. taraflı bir federasyon, taraflı bir hukuk, taraflı bir hükümet var. senin de yapman gereken saha içinde, dışında sessiz kalmamak abi. allah aşkına susmayalım artık, allah aşkına.
  • 5436
    kendisini son dönemdeki formsuzluğundan dolayı eleştirmek istemedim ancak gylfi sigurdsson karşısında an itibariyle tel tel dökülüyor.eğer şu anki düşük tempolu yana oyna geriye oyna futboluyla devam ederse ligde melo ve cemailinin performansıyla az çok idare edebilir ancak,şampiyonlar ligindeki rakiplerimizde mkhitaryan ve wilshere (ramsey) gibi sigurdsson'un birkaç gömlek üstünde,tek başına oyunu değiştirebilecek kalibrede göbek-forvet arkası oyuncuları var.umarım bir an önce toparlar,aksi takdirde avrupada bir adım sonrasını kelam etmek hayalcilikten öte birşey olamaz.

    edit:imla
  • 5443
    bazı insanlar papağan gibidir. yeni bir şey öğrenmesi zordur. öğrendiğini de kolay kolay unutmaz, devamlı tekrarlar. ne yazık ki bu insanların çoğunluğu türkiye toprakları üzerinde yaşıyor.

    mesela geçen sene şu sözlükteki azınlık bir kesim olarak selçuk inan 2 senedir kötü futbol oynuyor dediğimizde ''yedirmeyiz'' kıvamında eleştiriler almıştık. şimdi hep bir ağızdan ''selçuk 2 senedir çok formsuz'' diyoruz.

    9 eylül 2014 izlanda türkiye maçını bir ingiliz, ispanyol, fildişili vs. futbolsever izlediyse emre belözoğlu ile kendisini türkiye a milli futbol takımının en iyi iki oyuncusu olarak görmüştür. hatta orta sahayı tutan bu ikilinin kırmızı karttan sonra tekliye dönüşmesini hayretler içinde izlemiştir. çünkü o esnada günümüz futbolunu orta düzey bilen bir teknik direktör selçuk'u çıkarmazdı, arda'yı oyundan alırdı. mevcut futbol dinamiklerini ilerleyen zamanlarda anlayacak ve kafasına oturtacak papağanlar geri dönüp bu maçı izlediklerinde hayretler içinde kalacaklar.

    ne dediğimi anlayamayan ve merak edenlere de şöyle cevap vereyim; ömer toprak atıldıktan sonra ersan adem gülüm'ü oyundan almak ne kadar mantıksız? hah işte o esnada selçuk'u oyundan almak da o kadar mantıksız.

    papağanlar imparatoru da kendisine yakışanı yaptı ve futbol dünyasını 5-6 yıl geriden takip ettiğini gösterdi. maça da komik bir şekilde 2 orta sahayla başlamıştı zaten. televizyondaki papağanlar da ''izlanda nası yendi anlamadık abi yıaa'' diye yorum yapıyor saatlerdir gülmekten ağrılar girdi.

    neyse uzun lafın kısası; sevgili papağanlar, selçuk dün iyi oynadı. dilerim ki bu tek maçlık bir şey olmaz da üstüne koyarak devam eder.

    repeat after me;

    selçuk fena değildi.

    selçuk iyi oynadı.

    iyiydi selçuk.

    selçuk

    sel..

    ..
  • 5447
    her geçen gün şaşırılacak şekilde performansı düşen futbolcumuz. kendisi için kırılma noktaları vardır. bunları sıralayacak olursak
    1- abdullah avcı tarafından yedek bırakılmak
    2- burak yılmaz'ın galatasay'a gelişiyle birlikte kendisinin burak yılmaz'ı golle buluşturmak zorunda hissetmesi
    3- galatasaray'da şampiyonluklar ve şampiyonlar liginde çeyrek final oynayip başarıya doymuşluk hissi
    4- 2014 yılında imzalamış olduğu iyileştirilmiş sözleşme

    maddeleri artırmak illaki mümkün. fakat büyük kırılganlıkları benim gözlemlediğim kadarıyla bunlar.

    selçuk şu anda doymuşluk ve zorundalık hissiyatı ikileminde, oynamak istediği futbolla oynadığı futbolun farklı olduğunu anlayamıyor durumda. buna bir de taraftarın beklentisi eklenince çuvallamamak elde değil. umarım prandelli'nin selçuk için hazırlayacağı bir reçete vardır. çünkü selçuk halen gözümde kısa sürede kaybedilecek ve gözden çıkarılacak bir futbolcu değil.
  • 5449
    hala kendisinini kötü performansı için bahaneler üretilen adam. adam biz atak yaparken sahada geziniyor, boşa kaçıp top isteyeceksin selçuk, yan pas yapacaksan pastan sonra yine boşa kaçacaksın, hareketli olup uygun pozisyonda top alırsan ileriye oyun kuracaksın. fakat senin yaptığın yan yada geri pas yapıp hafif koşu ile rakibin hücumcularının yada orta sahasının ortasında dikilmek ve arkadaşlar ne yapacak diye bakmak. defans yada orta saha sen orada dikilirken seni arayıp bulmak zorunda. kıçını kaldırıp boşa kaçsan, daha hareketli olsan olmuyor.
    pazartesi akşamı dzemaili oynadığından ayrıca güzel olur diye isviçre maçını izledim, adamların orta sahası arı gibi sürekli hareketli, orta saha oyuncuları sürekli boşa çıkıp top istiyor. son 20 dakikada dzemaili oyuna girdi ve adam sürekli topu alabileceği boş bölgelere koştu. maçı selçuk gibi yürür vaziyette izlemedi. (onlarda yenildiler ama cidden bizden fersah fersah iyi oynadılar)
    hadi ofansif katkın kötü ya defansif katkın. çok koşuyon ama boş koşuyon. ikili mücadelede rakibi nizami olarak bozup top çalma yok, rakibi yıldırma yok. sağa koş sonra sola koş istatistik olsun. millet selçuk çok koşuyor ondan ileri iyi oynayamıyor desin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın