• 2
    türk milleti tarafından steroid sanılan henüz dünya üzerinde kalbi büyüttüğüne dair bi araştırması bulunmayan besin ''takviyesi''.

    edit: konu hakkında ''zararlı'' diyen doktorlar ne diyor diye google'a protein tozlarının zararları yazdım ve karşıma direk osman müftüoğlu'nun şu http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22583889.asp yazısı çıktı. bakalım amcam ne diyor diye okudum ve anladığım tek şey protein tozu zararlı ve protein tozunun faydasının olmadığı. zaten bunu 6-7 kere tekrarlamış ama 2-3 kere okumama rağmen ben neden protein tozunun zararlı olduğunu veya hangi araştırmaya, hangi bilgiye dayanarak faydasının olmadığını söylediğini anlamadım. zaten kendiniz de araştırdığınızda görürsünüz ki tüm uyarılar yüksek doz kullanımı durumunda ortaya sorunlar çıkabileceğini söylüyor ki bu tüm her şey için geçerlidir.

    edit2: mehmet öz programlarında birçok kez protein tozu kullandığını ve önerdiğini söylemiştir.

    edit3: memleketim protein tozu yerine kolayla, cipsle, hamburgerle bu kadar savaşsaydı ortalıkta obezitelik olmazdı. bırakalım gençleri yanlış bilgilendirmeyi, bırakalım ki zamanlarını spor için harcasınlar. eminim ki çok daha faydalı olur hepimiz için.
  • 3
    her şeyin olduğu gibi fazlası zararlıdır. sürekli kullanılması da zararlıdır.

    1. kemiklerin zayıflaması
    osteoporoz (kemik erimesi) da yüksek protein tüketiminin bir sonucudur. çünkü protein tozlarındaki yüksek miktardaki protein kanın daha da asidik hale gelmesine neden olur. kandaki ph düzeyini nötralize etmek için vücut kalsiyumu kemiklerden atmaya çalışır. kalsiyumun kemiklerden alınmasıyla kemikler zayıflar ve kemiklerde kırılma ve sakatlıklar görülür. osteoporoz şikayeti olan insanlar kırılmalar ve sırt ağrılarını da içeren birçok sorunla karşı karşıyadır.

    2. keton birikimi
    protein tozlarında bulunan yüksek orandaki proteinleri tüketirken özellikle düşük karbonhidratlı bir diyetiniz varsa keton birikimiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. çünkü, çok fazla miktarda proteinle beraber az miktarda karbonhidrat alınırsa vücut depo yağlarını enerji üretmek için kullanmaya başlar. bu, karaciğer ve böbrek gibi hayati organların üzerinde inanılmaz bir baskı oluşturur. bu aynı zamanda vücudun enerji metabolizmasıyla oynamak ve bozmak anlamına gelir.

    3. kalori artışı
    protein tozları kullanırken en yaygın yan etkilerden biri de aşırı kilo alımıdır. protein tozları yaygın bir şekilde kas kütlesini artırmak için kullanılır halbuki bu yağ miktarının artışına da neden olur. protein tozları vücut tarafından yakılmazsa, istenmeyen kilo alımına neden olabilecek yüksek miktarda kalori içermektedir.

    4. kalp hastalıkları
    birçok araştırma yüksek proteinli diyetlerin bazen kalp rahatsızlıklarıyla sonuçlanabileceğini göstermiştir. birçok protein katkı maddesi kardiyovasküler hastalık riskini artıran tam yağlı süt ürünleri kullanır. bu nedenle, protein tozları kullanırken meyve, sebze, baklagiller, balık, tam buğdaylı gıdalar ve zengin omega-3 kaynağı olan zeytin yağı gibi yiyecekleri de tüketmek çok önemlidir. protein tozlarının olumsuz etkisinden kaçınmak için, diğer besin maddelerinden mahrum kalmayın.

    5. sindirim problemleri
    en yaygın protein tozu kaynakları peynir altı suyu, kazein ve soya proteinidir. bunlar sık sık ağrı, bulantı, sindirememe ve mide ekşimesi gibi sindirim düzensizliklerine neden olabilir. peynir altı suyu ve kazein proteini gibi ürünler süt kaynaklıdır ve bu yüzden laktoz hazımsızlığı olanlar bunlardan tamamen kaçınmalıdır.

    yüksek miktarlı proteini düşük lif içeren bir diyetle tüketmek kabızlığa neden olabilir. protein tozlarının neden olduğu bu kronik kabızlık uzun süre devam ederse kolon kanserine neden olabilir.

    protein tozlarından dolayı kronik kabız şikayetiniz varsa başka bir protein tozu tavsiye etmesi için başvurmak doktora başvurmak gerekir.

    6. karaciğer tahribatı
    aşırı miktarda tüketildiğinde protein tozları sık sık karaciğere negatif etki yapabilir. protein metabolizmasında önemli rol oynadığı için karaciğere verilen zarar hayati derecede önemlidir.

    midenin üst sağ tarafında ağrı, kil renkli dışkı ve aynı zamanda sarımsı renkli göz ve cilt gibi çok sayıda belirti görülebilir. karaciğer hasarıyla bağlantılı bu belirtilerle karşılaşırsanız doktorunuza başvurmalı ve protein tozu kullanmayı bırakmalısınız.

    7. böbrek yetmezliği ve böbrek taşları
    aşırı miktarda protein tozu tüketmek böbrek hasarlarına da neden olabilmektedir. bunun neden,, böbreğin protein miktarını düzenleme göreviyle ilgilidir. protein tüketimi çok fazla olduğunda böbreğe proteini metabolize etmek için çok fazla yük biner ve bu sonuçta böbrek yetmezliğine neden olur.

    üre içeren kan, bulantı, kusma, ürenin geçiş frekansında değişiklikler gibi pekçok semptom böbrek yetmezliğine işarettir. böbrek taşları da aşırı miktarda protein tüketiminin bir sonucudur.

    böbrek taşları böbrekteki bileşiklerin kristalleşmesi sonucu oluşur. bu taşların ayrıca böbrekteki distal tübülleri ve üreyi böbreklerden idrar torbasına taşımakla görevli üreteri bloke ettikleri bilinmektedir.

    üreteri bloke eden taşlar şiddetli ağrılara neden olur ve zararlıdır. bu yüzden bu zararlı yan etkiden kaçınmak için protein tozu kullanımının çok sınırlı olması gereklidir.

    8. ilaçların etkisini azaltma
    protein tozları kullanılan tıbbi ilaçlarla da etkileşime girebilmektedir. ilaçların emilimini azaltarak etkilerini azaltırlar. kazein proteini gibi kan basıncını düzenleyici ilaçlarla tüketildiğinde yan etkileri olan protein tozlarını kullanmadan önce doktora danışmak önemlidir. çünkü bu etkileşim kan basıncını çok fazla düşürebilir.

    9. zararlı metaller içerme
    birçok protein tozu üzerinde yapılan araştırmalar, her birinin minimum bir tane cıva, kadmiyum veya arsenik gibi zararlı bir madde içerdiğini göstermiştir.

    bütün vücut ve organlar bu toksik maddelerden etkilenir. çünkü kadmiyum gibi metaller böbrekleri tahrip eder ve vücuttan atılamaz.

    dolayısıyla doktorunuzdan tavsiye almak ve kas geliştirmek için vücut için gerekli bütün besinlerden faydalanmak gereklidir.

    http://multiyasam.com/protein-tozu-zararlari/
  • 4
    türkiye gibi proteinin pahalı olduğu ülkelerde ağırlık çalışan ve belli hedefleri olan(baklava da isteyebilirsiniz 200 kg deadlift yapmak da)kullanilmasi mantikli. nasil derseniz;
    amacı bu olan insanlarin minimum kg* 1.2 ,ki bu bile yeterli degil,civari protein almasi lazim.kaynak;https://examine.com/...protein-do-you-need/

    bu demekki 100kg bir insan minimum 120gr protein almali. türkiye'de tavuk değil piliç satıldığını göze alirsak, 20gr desek günde 600 gr tavuk yemek lazim. ki baya zor bir durum özellikle ofiste/fabrikada çalışan insanlar için. bu sebepten çok sevmesem de (en iyisi bile bir yerden sonra bayiyor), yeterli protein alamadığım gün içiyorum ki benim günlük protein alımım 170gr civarı.

    neyse, kullanmak çok lazım bir şey değil ama protein alımınizdan emin degilseniz ve bu kadar çok yemek istemiyorsanız günlük protein alımını desteklemek için oldukça yararli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın