• 1
    fenerbahce holigani, ugur dundar cephesinin "kadikoy'de fenerbahceli belediye baskani istiyoruz" kampanyasina sessiz kalmayan chp'nin aday olarak ortaya koyduğu sağlam galatasaray düşmanı şahıs.

    ekte apar topar sildiği tweetleri birakacagim. eminim sozlugumuzde kadikoy'de ikamet eden bir cok galatasarayli bulunuyor. bu yuzsuzler koskoca kadikoy ilçesinde yasayan herkesi fenerli zannediyor sanirim. sandikta bu galatasaray dusmani, fb holiganina gereken muameleyi yapmanizi ve bu yuzsuz siyaset mafyalarina karsi sessiz kalmamanizi rica ediyorum...

    galatasaray tribununun buyuk bir cogunlugu kadikoy'de ikamet eder. bağdat caddesinin kumdan kale oldugunu nasil gosterdiysek zamaninda, ayni sekilde bu ahlâk yoksunu olusuma da mudahale etmemiz gerekiyor. ekmek gibi, su gibi bir ihtiyactir bu. galatasarayimiz siyaset ustudur. uc bes tane capulcunun fb holiganligi yapacagi yerler koskoca bir ilçenin belediye baskanligi koltuğu değildir.

    https://twitter.com/...yy2Q5XBomMg&s=19

    https://twitter.com/...3oxL6JO2ChQ&s=19

    https://twitter.com/...hnxtAE0y-eA&s=19
  • 2
    kadıköy ilçesinde ikamet eden bir galatasaraylı olarak adaylığını aralık ayında ilan edip sağa sola “kadıköy mesut olacak” diye ilanlar astığından beri tahmin ediyordum sürpriz olmadı.

    asıl anlayamadığım, ister fenerbahçeli olsun, ister galatasaraylı olsun, alt tarafı ilçe belediye başkanı olacak bir insanın tuttuğu takımın ne önemi var anlayamadım cidden.

    hani müteahhit olur, rantsal dönüşüm yapacak diye söylenirsiniz anlarım, siyasal ideolojisini beğenmez oy vermeyeceğim dersiniz onu da anlarım, kendisini eskiden tanıyıp kişiliğini sevmiyorsunuzdur o yüzden oy vermeyeceğim dersiniz onu da anlarım da cidden fenerbahçeli ya da galatasaraylı olmasının ne önemi var?

    tff’ye ya da galatasaray’a başkan seçmiyoruz ki.

    beni kadıköy için çok da tatmin etmemiş bir adaydır.
  • 4
    kendisini aday gösteren partinin de aslında ne kadar halktan ve toplumdan uzak olduğunu, kalesi diye tabir edilen kadıköydeki sosyalajik gerçeklerden bi haber olduğunun kanıtı belediye başkan adayıdır.

    kadıköydeki seçmeni, fenerbahçe maçlarının olduğu gün kadıköy'e gelen insanlardan oluştuğunu sanacak kadar komik bir düşünce yapısına sahip bu zihniyete umarım tüm kadıköylü galatasaraylılar olarak bir ders veririz diyeceğim de pek umudum yok açıkçası.
  • 6
    bu aday çocukluğundan beri cumhuriyet halk partisi kadıköy ilçesinde ve il örgütünde görev almıştır. 2000 yılında gençlik kollarından başlamak üzere kadıköy ilçe örgütünde aktif olarak görev almıştır. yani örgütten gelen, birebir örgütün desteklediği bir adaydır. kadıköy'ün bütün sokaklarını karış karış bilir. kadıköylüyü tanır.

    neymiş fenerbahçeliymiş. bir belediye başkan adaylığı ile tutulan takımın ne alakası olabilir ya. kesinlikle ama kesinlikle eğitimsiz kalan toplumun sonuçları bunlar.

    kalkıp bana deseniz ki,
    "şöyle yolsuzlukları var" eyvallah!
    "kadına şiddet uygulamış" eyvallah!
    "hayvanlara şiddet uygulamış" eyvallah!
    "kaçak yapılar inşa etmiş, rant sağlamış" eyvallah! hemen gidip başka adaya oy verelim amaaaa neymiş fenerbahçeliymiş...
    boşversenize! böyle saçma bir bakış açısı olabilir mi?
  • 8
    uğur dündar'ın chp'ye bi' nevi santajıyla aday gösterilmiş bi' isimdir. sorun fb'li olması değil sorun galatasaray düşmanı olmasıdır. bunu twitter'daki paylaşım ve beğenilerinden görebilirsiniz. yoksa fbli olup rakibine saygılı siyasetçi çok var. bu ve benzerleri bi' şekilde elinde güç barındırdı mı bunu galatasaray aleyhine kullanmaktan çekinmeyecek yapıdadırlar.
  • 9
    bu adami ugur dundar cetesinin yani ali koc cephesinin, sirf fenerbahceli diye kadikoy'e aday yaptirdigini soyluyoruz.

    kadikoy'de yasayip, ya burasi da yobazlasirsa korkusu yasayan ikametgahlar sanirim bunu israrla yanlis anlamakta israr ediyor ki olayi akpliler boyle soyletiyora kadar getirmisler panikle :)

    bence ara sira kadikoy'den cikilip hayatin kendisiyle yuzlesilebilir. bu kadar korkulacak bir durum yok.

    bir ilceyi tek bir partinin gudumune baglayip, bunun adina memleket meselesi falan diyenler, disaridan nasil gozuktuklerini gorebilseler keske. siyasiler somurur, halk somurulur. ama bu kadar bile isteye somurulmek ve sorgulama noktasini asla ama asla dusunmemek buyuk is. benim oturdugum semt yillarca akp'deydi. calistik cabaladik ve akp'den aldik. bir parti olarak almadik, halk olarak aldik. birey olarak sorguladik.
    neyse gormemeye devam edin bakalim. ya huzurunuz bozulursa degil mi :)
  • 10
    sorun fenerbahçeli olması değil holigan derecesinde fenerbahçeli olması. yahu adam 12 numara.org ile ilgili twitler atmış. bu kafadaki bir adamın iyi bir yöneticilik yapacağını düşünmek doğru değil. 12 numara.org ya hani öyle böyle değişik bir durum. mesela, kendisini aday gösteren uğur dündar da fanatik fenerbahçeli. seçilirse ne yapacaklar kadıköy'deki galatasaraylıları başka semtlere mi taşıyacaklar? ne bu düşmanlık?

    bir aday sırf fenerbahçeli diye aday gösteriliyorsa galatasaray taraftarı da sırf galatasaraylı olduğu için kendisine oy vermemelidir. olay çok basit bence.
  • 11
    spor kulübü taraftarlığı başka bir konu, kişinin benimsediği siyasi ideoloji başka bir konu. kadıköy'de yaşayan galatasaray taraftarlarının galatasaraylılıklarını referans alarak değil, siyasi duruşlarını temel alarak kendisine oy verip vermemeye karar vermeleri gerekir. galatasaraylılık, fenerbahçelilik, beşiktaşlılık veya başka takımlılık bir siyasi ideoloji değildir. dolayısıyla sandığa gidildiğinde pusulada ismi yazan adaylar arasında tercih yaparken, adayın spor kulübü yönelimi tercih kriterleri arasında olmamalıdır. şahsın mensubu olduğu siyasi parti ile fikirleri/ideolojisi örtüşen, şahsın kadıköy ilçesi için vaad ettiklerini dikkat çekici bulan herkes bu adaya oy verebilir. spor kulübü taraftarlığı ve türk siyasi yelpazesi arasında bir neden-sonuç ilişikisi yoktur. bir korelasyon var'mış gibi hareket etmekten de vazgeçmek gerekir.
  • 12
    ülkede hala fb'li olması zaten akla mantığa vicdana aykırıyken akp'yi koruma ve yaşatma derneği olarak çalışan chp'nin de hala desteklenebiliyor olması bana çok garip geliyor. akp kazanacağına chp kazansın diye oy vermek başka sırf galatasaraylı diye birisini aday yapmayıp fanatik fb'liyi aday yapan chp'yi galatasaray sözlükte aklamaya çalışmak ayrı bir olay.

    sözlükte aday olmasını normal bulanların olduğu ve galatasaraylı olmadığı için aday olabilen kadıköy belediye başkan adayı.
  • 13
    konuyu hiç bilmeyen veya uzak ilçelerde yaşayan bazı renkdaşlar konuyu siyasi hassasiyetlerle çarpıtıyorlar, bir açıklama getirmek gerekiyor.

    kadıköy'de gelecek dönem için diğer güçlü aday adaylarından ali güvenç kiraz da doğma büyüme caddeli, kadıköylüdür. mesut kösedağı, ali güvenç kiraz'a uğur dündar ve taraftar grupları desteği ile "kadıköyde galatasaraylı başkan olmaz" diye anti propaganda örgütledi ve linç ettirdi; tüm sorun burada başlıyor. yoksa mevcut başkan şerdil odabaşı da fenerli, her fener maçına gider, kimse kendisine bir şey demedi/demiyor. bir önceki başkan selami öztürk de fenerbahçeliydi. daha eskilerde ilçemizin efsane başkanı cengiz özyalçın ise galatasaraylıydı.
  • 14
    kimdir, necidir bilmem. eski paylaşımlarından anladığımız kadarıyla galatasaray ile uğraşan birisi.

    mesele hangi takımı tuttuğu değil asla. ama bu kişinin kadıköy ilçesinde aday gösterilmesinin arkasında uğur dündar'ın olduğunu bilmek için 5 iq yeterlidir. onlara göre kendilerinden olsun yeter, hiçbir vasfı olmasına gerek yok. aday olmasının tek sebebi fenerbahçeli olmasıyken bu tercihi sorgulayanlara cahil diye ithamlarda bulunmak saçma.

    sanki oy kullanırken tuttuğu takıma bakıyoruz. hepimiz illaki bjk ya da fenerbahçeli birine oy vermişizdir; bilerek ya da bilmeyerek. geçen yıl galatasaraylı aday mı vardı da oy verdik? kadıköy fenerbahçe'nindir, kadıköy'e fenerbahçeli başkan yakışır diyen bir kişinin tensipini de bırakın eleştirelim.

    vay efendim dünya görüşüymüş, vay efendim futbolu siyaset önüne mi koyacakmışız... karşındaki koyarsa biz de koyacağız tabii! siyaset dediğin toplumsal bir temeldir. kadıköy fenerbahçe'nin yeridir diyen birisi ayrım yapmış olmuyor mu? futbolu siyasetin üstüne koymuyor mu?

    herifler ellerinden gelse tutulan takım fenerbahçe değilse orada ikamet etmeni istemeyecekler biz hâlâ bla bla...

    mümkün değil ama inşallah seçilemez. kadıköy'de ikamet eden bir vatandaş olsam ve 1 milyon oy hakkım olsa birini bile bu fanatiğe vermem.
  • 16
    açık öğretim mezunu, fanatik fenerli chp kadıköy belediye baskan adayıdır. şimdi fenerli olması ile aday gösterilmesi arasinda bağlantı yok diye düşünenlere uğur dündar'in ortada fol yok yumurta iken açıklama yazdırıp partiye nota vermesini nasıl açıklayacaklar merak ediyorum. kendisi liyakat sahibi değildir ki ali bey kentsel dönüşüm uzmanı dürüst bir insandı. kadıköy'de yaşasaydım oyum kominist başkana olurdu. hadsiz uğur dündar ektiğini bicmeli! eğer diyeti bir dönem kaybetmekse de o doyet verilmeli ki kimse kişisel çıkarlarını partilerin içine sokmasın!
  • 18
    madem siyasete gireceksin, niye böyle apır sapır konuşursun. girmesen bile koca adamsın, bu nasıl seviye.

    hatırlanırsa, uğur dündar ekrem imamoğlu'nu tehdit etmişti. trabzonspor'u nasıl tebrik edersin, sen istanbul belediye başkanısın, seni koltuktan almasını da bilir istanbullular diye tehdit etmişti. siyasetten nefret ediyorum.

    bu fb kafası çok tehlikeli bi şey.
  • 19
    tuttuğu takım yüzünden herhangi bir problemim olmayan şahıs. benim bu şahısla ilgili problemim ancak, tuttuğu takım kimliğini vicdanın, etik anlayışın, ahlakın, toplum faydasının önünde tutması olabilir. kaldı ki geçmiş dönemde yaptığı payaşımlar bunu açıkça yapabilecek bir profil olduğunu gözler önüne seriyor. bu şahsın aday olmasının/oldurulmasının bir diğer sakıncalı hali de; "bu bir mevkiye gelirse kulübümüze fayda sağlar" fikriyle yapılmış olması. yakın geçmişten bu durum çok tanıdık geliyor değil mi? belli mevkideki insanların kulübe üye yapılması filan.

    ne enteresan işler.
  • 22
    taraftarı olduğu kulüp nedeniyle kadıköy belediye başkanlığına aday gösterilen kişi. donanımlı birine de benzemiyor okuduklarım kadarıyla. kendisinde bir suç yok, asıl suç günümüz chp'sinde. atatürk hayatta olsaydı ilk işi mevcut genel başkanı nefessiz bırakmak olurdu.

    bunların yaptığı, yapacağı hiçbir işte akıl mantık aramayın. bunlar özünden iyice uzaklaşmış, bilinçli olarak partiyi değersizleştirmeye çalışan kimseler.
  • 25
    adaylığı ile ilgili başta twitterda olmak üzere gerekli aksiyonlar alınmalıdır. başka mecralarda da, akla gelecek her yerde her türlü ajitasyon ve propaganda yapılmalıdır. çünkü bu aday yapılma şekli bunu dibine kadar hak ediyor.

    yok ben chp'liyim, yok ben solcuyum, yok ben demokratım vs. diye bundan imtina edersen yarın kadıköyde galatasaray formalı genç linç edildi haberi karşısında bu günleri hatırlarsın. zira ben ortada zatı namuhterem aday beyefendinin dediği gibi bir solcu, sosyal demokrat, özgürlükçü hava göremiyorum. sadece fenerbahçeli olduğu için, galatasaraylı adayın tercih edilmemesi için faşist ve despot bir kafanın ürünü olan kampanyayla aday yapıldı.

    siz münih'de dortmund'lu aday olamaz diyen bir alman sosyal demokrat gördünüz mü mesela.

    ek not; chp'nin 1973-80 arası gerçekten solda olduğunu, bu sayede %42 gibi muhteşem bir halk desteğini aldığını da hatırlatırım. gelinen nokta ne; kadıköyde galatasaraylı başkan olamaz. niye, çünkü ilçede sadece fenerliler yaşıyor dimi? yapın bir referandum da alın boyunuzun ölçüsünü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın