resim
Mbaye Diagne
Takım:NEOM SC
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 3951
    kendisine yapılan yatırımın haddinden çok çok fazla olduğu ve forvet transferinin son güne bırakılmasının bizi bu noktaya getirdiği konusunda sanırım hepimiz hemfikiriz.

    ancak yapılan 13 milyon euroluk bu yatırımı biraz da dönemin koşullarına göre değerlendirmekte fayda var.

    gidenler: ozan muhammed kabak (11 milyon euro), garry mendes rodrigues (9 milyon euro), maicon pereira roque (kiralık - 1.7 milyon euro)

    gelenler: christian luyindama nekadio (kiralık - 3 milyon euro), marcos do nascimento teixeira marcao (4 milyon euro)

    kalan para: 14,7 milyon euro.

    2018-2019 ara transfer sezonunda bu 14,7 milyon euroyu kullanmamamız durumunda ffp gereği ileriki transfer dönemlerine yansıtamayacak durumdaydık.

    yönetim ise hatayı geç kalarak yaptı. 13-14 milyon euroluk çok daha verimli bir yatırım yapılabilirdi ancak para boşa gitmesin (!) diye bir panik transferi yapıldı.

    en nihayetinde mbaye diagne'den zararımız şu an 9,65 milyon euro. umarım bir mucize olur ve gelecekteki satış veya kiralamalar ile bu parayı çıkartırız.
  • 3953
    zararımız an itibariyle 9,65 milyon euro. bu fiyat, ligde leblebi gibi gol atan bir oyuncu için bence normaldi. tarzımız olan bir oyuncu değil. hatta alınmamalıydı. ama o dönemi düşününce cidden hücum hattı için iyi olabilecek biri gibiydi. hemen karalar bağlamayın. sezon sonunda ufak bir zararla satılacağını düşünüyorum. o paraya da onyekuru'yu alırız.
  • 3954
    sizden ricam transferini eleştirmeden önce başlığına girip bize geldiği akşam hakkında yazılanları okumanız. açık konuşalım ki geldiği gece hepimiz memnunduk. transferin sonu günü yarım devrede 20 gol atmış, ligimizi kasıp kavuran adamı 10 milyonu şak diye verip almıştık real ya da bayern misali.

    tamam sonrasında belki işler istediğimiz gibi gitmedi ancak geldiği dönemi düşünürsek o an için transferinin doğru olduğunu düşünüyorum. hepimiz gelsin atttığı kadar atsın yaza zaten en az 15'e bi yerlere okuturuz diyorduk. ozan'dan gelen parayla yarım dönemlik bir forvet alıp onu yaz ayında satarak o parayı yaz ayında da kullanmış olacaktık. lan düşününce yine hoşuma gitti kazan kazan resmen :d

    tabi ardından gelişen süreçte biraz da taraftarımızın karalama kampanyası ve cagne'nin rahatsız bir arkadaş olması nedeniyle elimizde kaldı ve son gün brugge'e kiraladık. arkadaş orda da rahat durmadı ve 1 senesini komple çöpe atmış oldu.

    bu arada transferi o dönem için doğruydu derken 'son gün' den bahsediyorum. yoksa 4 aydır forvetsiz oynayan takımın yönetimi transferin başladığı gün açıklamalıydı yeni forveti. bir şekilde olmadı ve son gün bu arkadaşı aldık.

    bir de onyekuru meselesine gelelim. o dönem onu alacağımıza henry'i alsaydık diyenleri görüyorum. thierry olanından bahsediyorsanız yaşlı falan ama yine de tamam derim ama bizim oğlandan bahsediyorsanız tekrar bi itirafta bulunma vakti gelmiştir beyler. sözlükte o dönemde sorsak kimse onyekuru'nun 13 milyona alınmasını istemezdi. gidip cagne'yi alalım diyenler bile olurdu :d ağır şekilde eleştiriliyordu da zaten onyekuru. ardından derbilerde attığı goller, ligin son haftalarındaki etkili oyunu ve takımı sahiplenmesiyle gönlümüze girip minik kelebeğimiz oldu.

    uzun lafın kısası olan oldu renktaşlar. bir şey denedik olmadı, tutmadı. şimdi burdan nasıl en az zararla çıkarız ona bakmak lazım. bu eşek bu seneyi oynamadan geçirecek o belli oldu. gelecek sene bunu oynayacağı bir yere kiraya verip tekrar parlatmak lazım. ya da kadroda tutup rotasyona sokucaz. şansımız yaver giderse de sene sonu satarız. yoksa elde kalmış olur yapacak bir şey yok.
  • 3958
    (bkz: mbaye diagne/#2569356)

    aldigimiz adam aha bu yukarida yazan adam. panikten bunu alan yonetim cok buyuk hata etmistir evet, alicaktin bi tane afrikali cocuk ucuza, denesin sansini. penalti almayi bilse yetiyor zaten sampiyon , diagne’den gordugumuz uzere.

    haa ama yonetimi bu panikte yalniz birakmayan, diagne’nin ise yarar herhangi bir yonunu bir sekilde goren ve oven taraftara da bi laf etmeden argumani birakirsaniz, kusra bakmayin, hatasini kabul edemeyen insanlara tahammulum yok.

    elimizden ciksa cok guzel olacak topcudur diagne, fazlasi degil.
  • 3960
    o an alinmasi gerekiyordu alindi. alinmasaydi sampiyon olamayacagimizi hepimiz biliyoruz. sampiyonlar ligine gidemeyecektik. ayak basti parasi alinamayacakti. kendisinin problemi kisiligi ile ilgili. duzeltilemez. kissadan hisse bir an once 3-5 demeden elden cikartilmasi lazim. hatanin neresinden donersek kardir. bu sezon sonunda satilmazda seneye sezonun ortasinda parasini cebimizden verip yollamak zorunda kalicaz gibi duruyor.
  • 3961
    mustafa cengiz, arda turan transferi dışında ekonomik şartlar konusu hariç hiç bir transfere karışmaz. o konuda çok önemli ve de çok haklıydı. fatih terim'in olduğu yerde futbolcuyu %100 fatih terim seçer. daha bunun farkında olmayan bilmeyen adamın bu konularda fikir sahibi olması çok komik. bilgi sahibi olamadan ahkam kesip fikir sahibi olmak daha komik.

    gelelim, mbaye diagne'ye. galatasaray iyi günler geçiriyor diye bu adamı sabah akşam karalamak çok komik. eğer bugün forvetler iş yapmasaydı, ya işte ''diagne'yi çabuk harcadık, keşke biraz daha şans verseydik'' diyeceklerinden eminim. bugün adem büyük dışında beklentiyi karşılayan bir forvet yok. çünkü çok beklenti yoktu ve hesaplı bir oyuncu. radamel falcao'dan beklenilen bu diyen var mı? dünya kadar dakika süre alan florin andone'nin sivaspor dışında başka maçta golü var mı? evet mabye diagne laubali evet satdda bir çok maçını izledim kötüydü, evet şımarık evet evet evet... iyi de bu adam kasımpaşa ve galatasaray ile çıktığı 53 maçta 43 gol attı. bu istatistiki yapan bir futbolcu kötü olsa olsa ne kadar kötü olabilir ki. hani burak yılmaz'ı sırf istatiklerinden dolayı öven bir ekip vardı sözlükte yıllarca. o burak her topu rakipe hücum faulü, ofsayt ya da kötü top kontrolü ile iade ediyordu. yani berbat bir oyuncu iyi bir golcü idi. bu diagne ise top kontrolü filan hiç fena değildi. onun döneminde feghouli ve onyekuru hayatında atmadığı kadar gol attı. üstelik diagne'nin üzerinden yavaş yavaş o şımarıklık gitmişti.

    diagne galatasarayı seviyor. sen tarık çamdal'a vermişsin maaşı ile beraber 10 milyon eurodan fazla gelmişsin öyle ya da böyle şampiyon olduğun diagne'yi yatıp kalkıp eleştiriyorsun. donk da geldiği ilk yıllarda bir şey yapamadı, popescu ilk geldiği sezon berbattı, riera ilk sezon sonunda ayrılsın diye herkes bekledi, ömer bayram bu sen başında gitmeyince hepimiz üzgündün. neler neler. bana göre bu adam dönerse galatasaray'da kesin iş yapar. üstelik kendisinin stadda en az yirmi maçını izlediğim ve beğenmediğim halde. bugün club brugge kv tarafından kadro dışı kalmasının sebebi, aklının galatasarayda olması ve brugge takımını sahiplenmesinden dolayı. bu durumdan rahatsız oldu kulüp ve cezalandırdı kendisini. çünkü eğer 26 kasım 2019 galatasaray club brugge maçı'nın son dakikalarında gol yemeseydik, kendisinin 6 kasım 2019 psg club brugge maçı'nda kaçırdığı penaltı yüzünden clup brugge grupta sonuncu olabilirdi. o penaltının öfkesi belçika kulübü hiç affetmedi. bugün diagne'nin piyasa değeri çok düştü, satmaya kalksak eline geçen para ile bir diagne bile alamazsın. beni gelecek sezon geniş kadroda ve kulübede olmasını isterim. eski beşiktaşlı yeni sosyal medya fenomenini ryan babel'den daha fazla dönmeyi oynamayı hak ediyor. pasta dağıtmaktan başka bir şey yapmayan selçuk inan'dan daha çok işimize de yarar.biraz laubali biraz beyinsiz ama potansiyeli halen var.

    maalesef galatasaray'ın en büyük düşmanları rakipleri değil, her zaman ki gibi futboldan anlamaz taraftarı ve sadece kendi menfaatlerini düşünen egoist kulüp üyeleri.
  • 3962
    rakip defanslarla boğuşurken belhanda ve feghouli'yi rahat ettiren topçumuzdu. diagne geldikten sonra belhanda uzaktan gol atmaya başlamıştı ki önü bomboş kalıyordu.

    tamam, o kadar para verilecek bir topçu değildi ancak ilk yarı 20 gol atmış adamı devre arasında ucuza alamazsın. kaldı ki şampiyon olmakla 2. olmak arasında uçurum var, biz şampiyon olduk, iyi kötü pay sahibi diagne. bonservisine verilen her kuruş zararmış gibi konuşmanın anlamı yok.

    rize maçının da mı hatrı yok?
  • 3963
    kendisi 11 mayıs 2019 çaykur rizespor galatasaray maçında 90. dakikasına yenik girdiğimizde, birisi penaltıdan olmak üzere 2. gol atarak şampiyonluk yolunu açmış çok ciddi bir gelir sağlanmasında kulübe yardımcı olmuştur. alınacak bir riskti. azımsanmayacak bir performans sergilemiştir (gol yönünden) yine de iyi bir bonservis alınacağını düşünüyorum yaz transfer döneminde.
  • 3965
    kendisiyle ilgili yapılan bonservis hesapları baştan aşağı yanlıştır. bakın kiralamayla ilgili kap açıklamasını aşağıya bırakıyorum. adamı güya 3.350.000 euro karşılığında kiraladık ama maaşını biz ödüyoruz. verdiğimiz maaşı düşünce kiralamadan elde ettiğimiz gelir 1.235.000 euro. kağıt üzerinde elde ettiğimiz gelir sadece ffp de transfer bütçesi açmak için yapılan muhasebe hilesi, reel durum 1.235.000 euro.

    satılırken kap a yapılan açıklamada 10.000.000 euro ama 3.000.000 euro da şampiyonluk primi var. kasımpaşa bu primi almak için bizimle oynayacağı maça asılmadı dedikoduları olmasın diye bu bonus kap bildirimine yazılmadı. 13.000.000 euro ödendiği defaatle başkan tarafından teyit edildi. merak edenler ufak bir youtube aramasıyla bulabilirler. 3 milyon ucuza aldık diye kendimizi kandırmanın anlamı yok. şu anki durumda net zarar 11.765.000 euro. ben kasım ayından beri kadro dışı kalsa da maç yapmasa da oyuncunun 4, 5 milyon euro zararla elden çıkarılabileceğini düşünüyorum.

    tabi gomis’i satıp yazın forvet transferi yapamayanlar yüzünden tarihin en kolay cl ligi grubundan çıkamadık, oradan da ciddi miktarda görünmeyen zararımız oldu. devre arası transfer döneminin ilk günü forvetler imza atar artık o kadar da sorumsuz olamazlar derken 2. fiyaskoyu yaşadık. son gün bu arkadaşı güzelce itelediler bize. e bu kadar beceriksizliğin üzerine 4, 5 milyon euro zararla kurtulursak ne mutlu bize.

    yönetimi genel olarak beğensem de 1 yıl boyunca forvet arayıp, kiralık ya da bonservisi elinde kimseyi bulamayıp son gün bu kazığı yemek çok net yönetime eksi olarak yazılır, savunulacak bi tarafı da yoktur. arap ve katarlı dostlarımızı iş bu kazığı çıkarmak üzere göreve çağırıyorum.

    profesyonel futbolcumuz mbaye diagne'nin geçici transferi konusunda club brugge nv kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. yapılan anlaşmaya göre club brugge nv kulübü şirketimize net 3.350.000 euro geçici transfer (kiralama) bedeli ödeyecektir. oyuncunun 2019-2020 sezonu için kalan net 2.115.000 euro sabit transfer ücreti şirketimiz tarafından ödenecektir. buna ek olarak club brugge nv kulübü 30 haziran 2020 tarihine kadar oyuncuyu net 13.000.000 euro bedel ile satın alma opsiyonuna sahiptir.
  • 3966
    sanırım anlaşılmayan bir nokta var. herkes hemfikir zaten, biz o transfer döneminde 10 milyonu harcamak zorundaydık ve forvet almak zorundaydık. bu iki cümle varsayım bile olamaz, kanun, teori. burası tamam.

    itirazım buna değil zaten. o transfer dönemine girerken elinde 2 forvet vardır, şartlar öyle gerektirmiş ikisini de satmışsındır, yani hazırlıksız yakalanırsın, vaktin yoktur falan alırsın gözünün önündeki diagne’yi, böyle olsa buna da tamam.

    ama eylül’den ocak’ın sonuna kadar, 5 ay boyunca o transfer döneminde forvet alacağın belli iken, transferin son günlerinde gidip diagne’yi alıyorsan, bunun savunulacak bir tarafı kalmaz. iddia ediyorum o paranın daha altına haland’ı alırdık o dönemde, ve sözlükte yığınla insan haland yazıyordu.

    bu şekilde yaptıysan transferi, bu şu demek, ben 5 ay yattım, hem de yapmam gereken şey belli iken yattım, sonra gittim gözümün önündeki forveti aldım.

    bir de şampiyon olamazdık yorumları falan var. forvetimiz olmasaydı şampiyon olamazdık evet. ama o forvetin adı diagne olmak zorunda değil. 10 13 neyse o kadar paraya çok daha kaliteli 1 değil 2 forvet bile alabilir, eze eze de şampiyon olabilirdik mesela.

    mustafa başkan’ı çok seviyorum, fakat bu konuda “ama canım şu da şöyle” diyecek tek bir tez bile yok ortada. üzgünüm.
  • 3968
    kendisine yapılan eleştirileri acımasız buluyorum.

    evet karakter olarak biraz sorunlu biri. zaten futbolcuların çoğu cahil, parayı da bulunca tüm defoları ortaya çıkıyor. ama idare edilmeyecek adam değildi diagne.

    geçen sezon oynadığımız oyun, 19/20 sezonunun ilk yarısında oynadığımız oyun değil diagne'ye, dünyadaki hiç bir santrafora uygun değildi. nitekim andone, falcao, babel ve adem ligin ilk yarısında etkisiz kaldılar. bakın bu 4 forvet de kaliteli. 4'ü de farklı özelliklere sahip. ama biz rakip yarı sahaya geçemiyorduk. geçersek de rakip izin verdiği için geçiyorduk. çok yavaş top oynayıp rakibi bozamıyorduk. bu oyun içerisinde hiç bir forvet oyuncusu üretken olamaz.

    bana göre ligin ikinci yarısındaki oyun kurgumuz içerisinde diagne kendisinden beklenen golleri atardı. dolayısıyla benfica kariyeri her ne kadar skandal olsa da üzerini çizebileceğimiz bir oyuncu değil.

    ülke kültüründe değişmesi gereken çok şey var. buna paralel taraftar kültüründe de değişmesi gereken çok şey var. biz herkesin üzerini çok rahatça çiziyoruz. bu tamamen tüketim toplumunun şımarıklığı. sen bu adama 13 milyon eu yatırım yaptıysan etinden, sütünden ve hatta yağından faydalanmak için elinden geleni yapmaya mecbursun. sonra sen elindeki verimli tarım arazilerini kullanamıyorken hollanda tüm avrupa'yı besleyebiliyor. sen elinde akarsu potansiyeli varken iran ve suriye kadar hayvancılık yapamıyorsun.

    diagne, babel, belhanda, mariano... liste uzar gider. hepsini göndermek istiyoruz. evet bu oyuncuları paraya çevirebilirsek şahane olur. yerlerine marcao ve luyindama gibi sorunsuz adamlar bulursak daha da iyi olur.

    ama belirli kalitesi olan her futbolcu doğru sistemin içinde verimli olur. bu adamların hiç biri çöp falan değil. hepsi bir takımın yıldızı olacak potansiyelde olan isimler. geçen sene onyekuru, bu sene seri... ilk yarı yanlış kurguda oynadılar, ikinci yarı doğru kurguda oynadılar. her iki oyuncunun performans farkı ortada.

    taraftar olarak yatırımlarımızın kıymetini bilip, düşse bile oyuncumuzu elinden tutup kaldırmalıyız. nerede durduğumuzu unutmayalım. kiralık oyuncuyu tekrar kiralayarak bütçe oluşturan bir takımız. kimseyi harcayacak lüksümüz yok. oyunculara yönelik nefretle karışık saldırganlığımızı komple yok etmeliyiz.
  • 3969
    bir forvet olarak beklediğimiz katkıyı vermiş, şampiyonluk yolunda ciddi katkı sağlamıştır. oyun olarak olmasa da psikolojik olarak, rakip ceza sahasında bir tehdit unsuru olarak bence istediğimiz aldık ondan. ne var ki karakter olarak çok sıkıntılı bir arkadaş kendisi ve geldiğimiz noktada da bize fayda sağlaması zor gibi görülüyor.

    geliş şeklini düşündüğümüzde ise ben karşıydım. türkiye liginde anadolu'daki hiçbir oyuncu o paraları etmezdi. ama işte sen 6 ay transfer yapamazsan son gün mecbur kalırsın o parayı ödemeye. dilerim az zararla elimizden çıkartabiliriz.
  • 3970
    malum rize maçında bir çok pozisyon harcayıp, penaltı kacırmasaydı zaten son dakikalara kalmayacaktı maç veya emre akbaba'nın ayağı da belki kırılmayacaktı. verdiği katkı attığı penaltılardır, he belki biraz da hava topu indirmesi. adem büyük zaten veriyor o katkıyı, tabi adem'in ona göre artısı akıl sağlığının yerinde olması. diğer arkadaş işe, work rate'i zayıf, daha düz yolda koşamayan bir adam görüntüsü verdi bizim maçlarda. sonradan brugge'e gidip haaland'ın içtiği sihirli iksirlerden içmeye başladıysa bilemem tabi.
  • 3971
    sahsi fikrim, takimin su anki performansi kendisini de ust noktaya cekebilir. kalsa penaltili penaltisiz 15 golu bulurdu bu haftaya kadar.

    ha gelsin mi ? mecbur gelecek. ama ne zaman kurtulsak kar, kurtulamazsak eger mecburen falcaoya elveda diyebiliriz istemesek bile.(u: cunku adi sani, piyasasi olan ve bonservisi bizde olan tek forvetimiz kendisi malesef)

    asil anlatmak istedigim, bir sekilde takim oyununu ve kadroyu koruyabilirsek* eger, kendisinin 1 kisilik gamsiz az defans yapan halini tolere edebiliriz. ki o haliyle bile kadro korunursa ligde rahat 25 golu bulacagini dusunuyorum.* hatta gol atip takima mac kazandirmaya baslarsa, gamsizligi yerini hirsa da birakabilir.

    tabi gonul ister ki, esleriyle beraber arabistanda gununu gun etsin.
  • 3972
    kendisi ile alakalı sürekli bizi şampiyon yaptığı ve para boşa gitmesin diye transfer edildiği ve bu argümanlarla transferinin doğru olduğu söylenen futbolcu.

    öncelikle transferine gelelim. zaten transferini eleştiren hiç kimse transfer yapmasaydık demiyor. 6 ay sinan gümüşle oynamış ve transfer bütçesi olan takıma nasıl başka kimse alınamaz, bulunamaz diye eleştiriyor.

    ikincisi ise kendisinin bizi kritik maçlarda attığı gollerle şampiyon yaptığı yanılgısı. kendisi 2018-2019 sezonunun ikinci yarısında sadece 6 maçta skora etki etti. skora etki ettiği gollerin çoğu da penaltı. tabi ki sadece skor ile eleştirmek yanlış olur fakat, kendisi skora etki edemediği zaman da çok kötüydü. tabi ki ceza sahası içerisinde sinan gümüş olmasından iyidir fakat, yarım sezon boyunca ne top indirdi, ne top tuttu ne de topla hareketlendi. şuan formsuz, kronik sakat ve güçsüz denilen falcao, diagne'nin yapamadığı bütün işleri yapıyor. üstelik ileride alan kapatarak pres de yapıyor. yani kendisi bizi şampiyon yapmamıştır. diagne değil de takımda jahovic ayarında bir forvet bile o kadar gol sayısına ulaşırdı. zaten aynı sezonun ilk yarısında eren derdiyok ligde ve şampiyonlar liginde toplam 9 gol attı. aynı eren derdiyok göztepe'de forma yüzü göremedi.

    yani transferi, hem alınış açısından hem performans açısından hem de pazarlama açısından felaket derecesinde kötüdür. bizim gibi ffp ile uğraşan kulüpler için daha da kötüdür. umarım kendisini en az zararla satarız da bütün yaz boyunca bu adamın instagram hikayelerine maruz kalmayız.
  • 3973
    yonetimin acemi doneminde aldigi bir riskti ve hata olarak dondu. kendisi club bruggeda kadro disi kalarak tuy dikti. bakmayin eger 10a alip 6 ay sonra 3,35e kiralayip orada da bi gol kralligi yarisinda olsaydi(kotu degildi aslinda kadro disi kalana kadar) sene sonu araplara falan 12-13e itelerdik. keske baskasini alsaydik bence de ama yapacak bir sey yok.

    yonetimin hatasi olsa da bu yonetime artik transfer icin beceriksiz demek komik. acemiydiler ogrendiler ve efsane gidiyorlar. takimda seri lemina sarachi onyekuru falcao gibi canavar oyuncular var babeli nzonziyi teneke baglayip gondermisiz transfer beceriksizligi soz konusu bile degil.
  • 3974
    “ingiliz basınında çıkan haberlere göre; nottingham forest, diagne için sarı-kırmızılılara 10 milyon euro civarında bir teklif sunacak. 28 yaşındaki futbolcu yeni sezon planlamasında düşünülmediği için yönetimin gidişine izin vermesi bekleniyor.
    [aspor]“

    https://twitter.com/...277656353685504?s=20

    güzel haber ama kaynak biraz sıkıntılı, inşallah doğrudur. böyle bir olaya ihtiyacımız var. gözden çıkardığımız bir adamdan 10m € bütçe gelmesi muhteşem olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın