olsun biz beklemeyi, senin bize gelebilme ihtimalini sevdik zaten.
4677
kendisiyle ilgili son günlerde sessizlik olmasını hayra yoruyorum çünkü biz ne kadar istekli olsak piyasası yükseliyor. sessizce bir anda bitirmeliyiz.
4678
kendisi yonetim icin bir acidan transfer can simidi olmustur. godot'u bekler gibi icardi bekliyoruz. takima gelmesi gereken ikinci forvet bile icardiyi bekliyor. takimin diger eksiklerini sorunca ama icardi transferi ile ugrasiliyor deniyor. ısin sonunda icardi gelmezse zaten kimse sasirmaz ugrastik olmadi olacak. artik zaman da kalmadi diyip isin icinden cikilacak. ıcardiyi de erden timur'u da cok seven biri olmama ragmen, koca galatasaray'in avrupada boy gostermeye calistigi bir sezonda tum transfer planinin tum yazi yatarak geciren bir oyuncuya bagli olmasini kabullenemiyorum. ıcardi candir, gelirse gelir, gelmezse de tum planlari cokmus bir galatasaray olmamali. ısin sonunda da su piyasada gelecegini sanmiyorum.
4679
umarım taraftar gazına gelip 3-4 yıl kontratla 10 milyon gibi rakamlar verilmez. sponsorlu dahi olsa çılgınlık olur. 5 milyon maaş verip bir icardi olmasa da şampiyonlar ligini de ligi de götürecek santrafor rahatlıkla bulunur. hepimiz çok istiyoruz ama gözü karartmanın da bir anlamı yok.
30 yaşında, psg'den aldığı yıllık ücret 6.75 milyon euro, bu kendisinin en klas dönemde aldığı para. şimdi bu yaşta kendisine o paraları bizden başka kimsenin vereceğini sanmıyorum ama geçen seneki performansı gösterecekse de verin gitsin diyesi geliyor insanın.*
bir sezonda peri masalı yazan, galatasaray tarihine geçen futbolcu.
kendisine hastayım. kamu personeli olmasam saçları kestirip sarıya boyatırdım bu 30'lu yaşlarda, o derece... swh
lakin, son yıllardaki şampiyon olup şampiyonlar ligi'ne gidiyoruz ayağına g*tü başı dağıtan takımlardan olmayalım lütfen artık. o falcao'lar, pepe'ler gibi maliyetli transferler yapmayalım.
icardi için ödenebilecek maksimum 5 milyon euro yıllık + başarı bonuslarıdır. (lig şampiyonluğu, kupa şampiyonluğu, şampiyonlar ligi çeyrek finali/uefa ya da konferans ligi kupası şampiyonluğu, 25 gol bonusu vb.) adam bu bonuslara da ulaşıyorsa zaten maaşını 7-7,5'a tamamlasın bir zahmet, kimse sesini çıkaramaz, hak etmiştir.)
4684
sponsorlarin destegi ile bizden alacagi maksimum maas 5-6 milyon euro’dur. bundan fazlasini tek kazanacagi yer arabistan’dir. dolayisiyla fazlasini istiyorsa en dogal hakkidir fakat gelmemesi klubun yararinadir. yonetime bu konuda baski yapilmamasi taraftariyim. merak etmeyin ıcardi’yi 750 euroya getirme vizyonuna sahip olanlar, o ayarda baskasini da bulup getirirler. hic endiseli degilim.
4685
bir şekilde kadroda tutacağımızı düşündüğüm futbolcu. ancak beni meraklandıran ve endişelendiren şey bu adam ne zaman antrenman yapacak? ne zaman yükleme yapılacak? kampta olmayacaksa nasıl olacak sezona hazırlık? bir futbolcu için bence en önemli dönem olan sezon hazırlık kampı yapmadan nasıl olacak işler? tamam tatilini yapsın da çok abartmasa mı acaba tatili?
4686
icardi galatasaray’da kalır mı şeklinde hala şüphe eden renktaşlarımıza birkaç kelam etmek istediğim futbolcu. icardi galatasaray’a gelecek, geldi bile. antrenman yapmıyor sadece, arjantin’de ağustos’a kadar takılacak. icardi’nin galatasaray’da “oynamama” ihtimali yüzde 15 falandır.
arabistan dışında arabistan’a yakın bir maaş alacağı, sonsuz sevgi ve ilgi göreceği başka bir ülke var mı? sakın psg’deki maaşını alacak denmesin. o 4-5 sene öncenin icardi’siydi. bugün oyuncu 30 yaşında. avrupa’da bizim verdiğimiz maaşın yarısını verecek kulüp zor bulunur.
çok yazıp çizdim. bir taraftar olarak sorumlu hissetmiyorum kendimi. sponsor olayına da zerre inanmıyorum. o sponsorlar olası yönetim değişikliği sonrasında çil yavrusu gibi dağılırlar. veya olası başarısızlıkta kimseye zorla icardi’nin maaşını ver diyemezsin. mesut özil’de de mesut ol falan yapmışlardı. parayı çatır çatır fenerbahçe ödedi. ha orada araya başakşehir’i soktular malum nedenlerle. (mesut ile icardi’yi eşdeğer tutmuyorum başka bir şey anlatmaya çalışıyorum.) herneyse icardi’nin gelişi ibretlik bir meseleye dönmez inşallah. çok yazıp çizdik ama nafile. muhasebeciler mi yoksa parası neyse verinciler mi haklı çıkacak zaman gösterecek. kim haklı çıkarsa çıksın ama galatasaray zarar görmesin.
4687
bahsi geçen sayıları bizim vereceğimizi sanmıyorum. sonuçta bu adamı biz geçen sezon 750 bin euroya oynattık. resmi belgede eşşek kadar bu miktar yazıyordu. icardi'ye maksimum 4 milyon euro maaş vereceğimizi düşünüyorum. bonusları olur mu olmaz mı bilmem. erden başkan bir şekilde kelepire getirmiştir aşk adamını. gerçi adamın daha geleceği bile belli değil fiyatının üzerinden yorum yapıyoruz. olmamış olaylar hakkında olmuş gibi davranmak yanlış bana kalırsa.
4688
artık yavaştan netleşmesi gereken isim. biliyorum zor, biliyorum psg sezonu bile açmadı, biliyorum icardi tatilini uzatmak istiyor vs. ben icardi gelsin, yarın kampa çıksın da demiyorum. ona o rahatlığı da verelim ancak önümüzü görmemiz lazım yavaştan. önemli olan yarın kampa katılacak olması değil, yarın bizim olacak mı?
icardi transferinin şu an birçok şeyi belirlediği belli. öncelikle maddiyat konusu. ciddi bir para teklif ediliyor kendisine. gelip gelmeyeceğine bağlı olarak bu para alternatif transferlerde de kullanılabilir. daha önemlisi planlama konusu. icardi'nin transferi şu an direkt olarak yapılması gereken diğer santrfor transferini de etkiliyor. 2. forvet olabilecek bir adam mı gelecek yoksa gerçekten kaliteli, üst düzey bir yedek santrfor mu mesela? bu santrforun seviyesini de icardi belirleyecek.
bu işin yavaştan netleşmesi lazım. bu konuda somut bir ilerleme lazım artık. ''icardi'ye teklif ilettik, kararını bekliyoruz.'' gibi bir planlaması olamaz galatasaray'ın. evet biz icardi transferin son günü de gelse havaya uçarız ancak ''durun bakalım arabistan'dan teklif gelecek mi?'' diye beklememeliyiz.
galatasaray'ın icardi'yi alamaması bir hata değildir, anormal bir durum da değildir. tam tersi 29-30 yaşındaki icardi'nin galatasaray'da oynaması bir piyangodur. rasyonel düşünebilen herkes de bunun farkında. ayrıca geçen yıl çok iyi iş çıkarmış yönetimin ve hocanın olduğu bir ortamda birisi çıkıp ''icardi için sınırları zorladık ancak ortak noktada buluşamadık.'' dese 3-5 aptal hariç kimse bir şey demez. asıl sıkıntı icardi'de oyalanıp terste kalmak. işte o zaman büyük sıkıntı başlar taraftarda. kısa vadeli sıkıntı ise mevcut durum devam ederken ucl elemelerinde veya süper kupa'da yaşayacağımız sıkıntı olur. bir anda yangın ormanlarının içinde bulur camia kendini.
son olarak yanlış anlaşılmasın. bu yazı bir eleştiri yazısı değildir. taraftar veya yönetici gözünden de yazılmamıştır. tamamen dışardan bakmaya çalışarak yazdım. ben yönetimin de hocanın da taraftarın da icardi'yi ne kadar istediğini biliyorum. çabalarını da biliyor ve takdir ediyorum ancak günün sonunda icardi'nin platonik aşk şekli bizi yiyip bitirme durumu var. dolayısıyla burada şeffaf bilgilendirmeler lazım. ''icardi ihtimali %50'' deniyor resmi ağızdan, başka ağızdan ''çok çok zor'' deniyor. ''arabistan'dan teklif var'' deniyor, resmi kaynakların birçoğunda böyle bir bilgi yok. ''icardi arabistan üzerinden maaş yükseltmeye çalışıyor'' diyen de var, ''yönetim arabistan'ı kalkan olarak kullanıyor.'' diyen de. herkes bir şey sıkıyor, ortalık çok karışık. galatasaray taraftarı şu an aşırı sabırlı bir yaz geçiriyor çünkü geçen seneden kazanılan kredi var. erden timur ve okan buruk kredisi de var ancak hiçbir kredi sonsuz değil. ön elemede bilmemnerenin takımıyla oynanan ilk maç 0-0 bitse bile bir anda ateş püskürmeye başlar herkes çünkü herkes de içine bir şeyler atıyor şu ana kadar.
hayırlısı olsun diyeceğim de hayırlısı arapların olsun, icardi bizim olsun. inşallah.
4689
bizim yönetim öyle 9-10 milyon euro'lar asla vermez ne bonservisine ne kendisine. bize yine -vay anasını bu paralara nasıl getirdik?" dedirtecek şekilde yapacaklardır bu transferi. o masada erden timur olduğu sürece kafam rahat benim.
4690
gitse zaten çoktan arabistan’a giderdi. siz gördünüz mü o lige transfer olan bir oyuncunun transfer sürecinin uzadığını? zaten adamlar 1’e 5 verip çatır çatır imzalatıyorlar kontratları futbolculara. hiç uğraşacaklarını sanmıyorum bu tür gelgitlerle.
icardi’ye bizim verdiğimiz paraları verebilecek bir avrupa kulübü çıkmaz. premier league’deki takımlar nedense kendisine gitmiyor, transfer dedikodusu bile çıkmadı. gerizekalı manu bile kendisine gitmiyor. ulan geçen yıl weghorst’a kadar düşmüşsün zaten aq, icardi aklına bile gelmiyor, cidden şaşılacak şey aq.
demem o ki şu an masadaki en güçlü aday biziz bence. bu sürecin uzaması da direkt olarak bizim işimize yarar. acele etmemizi gerektirecek bir şey yok. litvanya köy takımını icardi olmadan yenemeyeceksek o zaman şampiyonlar liginde bizim işimiz ne.
felipe reyiz de tüm yaz tatilini yapar, ağustos sonu eylül başı juventus'tan gelir, bir ay sonra da form tutardı.
4692
çoğu avrupa'nın büyük kulübün kendisine uğramamasının asıl sebebi yaşı değil, yaşadıklarıdır. şu an avrupada en nefret edilen ilk 5 oyuncudan birisidir kendisi. wanda nara bundan 4 yıl önce icardi 26'sındayken inter yönetimine icardi en çok maaş alacak oyuncu olmazsa real madrid ile görüşürüm diyor. daha sonra inter parayı veremiyor(burada icardinin kendi otobiyografi kitabında inter holiganlarına söylediği sözde kritik) ve takımdan gönderilmek zorunda kalıyor. yani anlayacağınız bu adam hep yüksek seviyeydi. zaten böyle olaylar yaşamasa hem milli takımda oynar piyasasını arttırır, hemde asla buralara düşmezdi. cidden kader bu adamla birleşmemizi istiyormuş...
4693
gomis - icardi arası karanlık dönemi yeniden deneyimlemek isteyen taraftarın kanalize olduğu oyuncu.
sizene kaç para olduğundan keyfini çıkarın.
4694
cidden sevdigim bi oyuncu ama uzayan transfer sureclerinden nefret eden birisiyim, bi oyuncu bi takimi isterse o is aninda olur, icardinin simarikligina maruz kaliyoruz bence suan.
mauro icardi | arabistan’dan gelen bütün teklifleri reddeden futbolcu , galatasaray’ın teklifini biraz daha iyileştirmesini bekliyor. galatasaray cephesiyse artık transferin bitmesine kesin gözüyle bakıyor.
3-5 milyon fazla para vermemek için bu adamı kaçırırsak yazık olur. sonra da yerine saçma isimlere çok uçuk ve gereksiz paralar harcayıp yerini dolduramayız. bence adamın gönlü kesinlikle bizde. yoksa şimdiye kadar çoktan arabistan'a gitmişti bile. yönetimin ilk başta bahsettiğim gibi bir amatörlük yapacağını sanmıyorum ama artık bir hareketlenme olmalı. sabır kalmadı, günler geçiyor, zaman daralıyor.
4698
galatasaray' a transferi gerçekleştiği takdirde 9 yaşındaki yeğenimi maça götüreceğime soz vermiştim. 22-23 sezonu boyunca icardi' nin oyundan çıktığı dakikalarda maçı izlemeyi bırakmıştı sezon boyunca. kız çocukları hep mi böyle yoksa bizimkinin icardi' ye özel bir hayranlığı mı var bilmiyorum. ancak mauro' nun varlığı galatasaray ile bağlarını güçlendiriyor bizimkinin.
4699
futbolculara fazla ücret verilmemesi gerektiğini düşünen biri olarak icardi'nin bu kapsam dışına çıkarılması gerektiği düşünüyorum. bizden önceki nesiller metin oktay ve prekaziyle metin kurtla galatasaraylı oldular. kendi adıma konuşmam gerekirse doğma büyüme trabzonlu neredeyse tüm akrabaları ve tüm arkadaşları trabzonsporlu olduğu bir ortamda hagi sayesinde galatasaraylı oldum. onu izlerken büyülenmiştim adeta. benden sonraki nesil drogba ve sneijderle galatasaraylı oldular. nacizane görüşüm bu neslinde hagi'si icardi olacak. onun önderliğinde avrupa kupası kazanacağız. her golde şarkısı çalacak. sokakta top oynayan her çocuk gol atınca ellerini kulaklarına götürüp gol sevincini yapacak. belki 20 sene belki 30 sene belki de 50 sene sonra bu ülkeyi ve bu kulübü onlar yönetecek. bunun değeri çok büyük.
4700
kendisi muhasebe üstü bir oyuncudur. bu ülkeye fenomen bir topçu ancak 10 senede bir geliyor. icardi'den önce iç savaş durduran bir drogba gelmişti bu ülkeye fenomen olarak. o da kariyerinin bittiği zamanlarda bize geldiği için icardi kadar saha içi etkisi olmamıştı. drogba'dan önce de böyle bir fenomen olarak hagi vardı. bu oyuncuların hepsi sahanın içinde muazzam işler yapan adamlardı ancak her şey saha içi değil. bu adamlar saha dışında birer yaşayan fenomenler. 4 5 sene evvel hit olmuş sıradan bir pop şarkısını milyonlarca kişiye ezberleten, kundaktaki çocuğun bile ismini bildiği, aylarca ülke gündemini ana haber bültenlerini sadece bir futbolcu olarak işgal eden, tek bir çağrısı ile iç savaş durduran ya da hiç alakası olmayan bir ülkede 4 senede futbolun kaderini baştan aşağı değiştiren adamlar bunlar. bu adamlara sadece futbolcu alıyoruz ve gol atacak gözüyle bakmamak lazım. inanın ki o en kolay iş.
galatasaray'ın karakterine yakışan winner aşk adamı. kendisinin sırf yaydığı enerjiye verilir o paralar.