• 5
    bokstan anlamam. bokstan nefret ederim. ama bu arkadaş yenilmesine rağmen niye böyle saçma açıklamalar yapıyor? ulan o kadar iyiysen mayweather'ı yenseydin ya lan. ağzını burnunu kırsaydın ya lan. bu adamın ağlamaları, 0-0 biten süper final sonrası fenerlilerin ağlamasına benziyor. neymiş beraberliğe seviniyormuşuz. bu adamınki de aynı olay işte.

    "birisi pacman'a söylemeli, game over insert the coin koçum"
  • 6
    mayweather arkadaş chelsea ise pacquiao guardioladan önceki bayern münihtir.

    bayern münihin başkasının oyununu oynamasına gerek yoktur. kendi oyunu kendi coini vardır. ve biz seyirciler bayern münihi tercih ederiz.

    son olarak ;

    http://www.billionairesnewswire.com/.../01/after-facing.jpg

    mayweather o kadar iyiydin neden pacquiaonun gözü bile şişmedi he ? :(
  • 7
    son bir dövüşe çıkıp kariyerini sonlandıracağını açıklayan filipinli boksör.
    terence crawford, adrien broner ve amir kahn gibi adaylar var.

    bana sorarsanız, pacman eğer bu "son dövüş" olarak nitelendirdiği mücadeleyi kazanırsa floyd mayweather ile rövanş maçına çıkacak. floyd emekli oldu, ancak onu emekliliğinden döndürecek parayı (!) sadece manny sağlayabilir. düşünsenize, efsane olarak nitelendirilen iki boksör de son maçlarına çıkacak ve bu rövanş niteliğinde olacak. bu dövüş için dönecek paranın haddi hesabı yok.
  • 9
    bir homofobik olarak yazıyorum, "hayvanlarda eşcinsellik gördünüz mü? onlar bile bu farkı görebiliyor." cümlesi komik olmuş.

    --- vikipedi ---
    hayvanlarda eşcinsel davranışlar, insan türü dışındaki hayvanlarda gözlemlenen ve belgelenmiş eşcinsel, biseksüel ve transeksüel davranışlardır. bu davranışlar cinsellik, kur yapma, etkilenme, duygusal bağ kurma, eş olma ve ebeveynliği içerir. bruce bagemihl'in 1999 yılına ait makalesinde, içlerinde primatlardan bağırsak solucanlarına kadar birçok canlının yer aldığı 500'ü belgelenmiş, yaklaşık 1500 türden bahsedilmektedir.

    kabaca bir hesapla siyah kuğu çiftlerinin dörtte biri eşcinsel çiftlerdir ve, ya yuva çalarlar ya da daha sonra yumurtayı çalış dişiyi yuvadan uzaklaştırmak üzere geçici bir üçlü aile kurarlar. büyük olasılıkla, ebeveynleri daha geniş bir yaşam alanını savunabildikleri için, eşcinsel çiftlerin yavrularının daha fazlası, farklı cinsten ebeveynleri olanlara oranla yetişkinliğe ulaşmaktadır. aynı mantık erkek flamingo çiftlerinin yavrularında da yürümektedir.

    martı
    araştırmalar dişi batı martılarının %10 ila 15inin doğada eşcinsel davranış sergilediklerini göstermektedir.

    yaban ördeği
    iki erkek yaban ördeği, anas platyrhynchos
    erkek-dişi yaban ördeği çiftleri sadece dişi yumurtlayana kadar oluşur, daha sonra erkek, dişiyi terkeder. yaban ördeklerindeki erkek eşcinselliği, kuşların geneline oranla daha fazladır. bu oran bazı durumlarda tüm nüfusun %19'u kadardır.

    penguenler
    new york timesın 2005 şubat başında yaptığı bir habere göre new york central park hayvanat bahçesinde bir erkek miğfer pengueni çifti kuluçkaya yatıp, yumurtadan çıkarttıkları bir dişi pengueni evlat edinmişlerdir
    --- `https://tr.wikipedia.org/...vran%C4%B1%C5%9Flar` ---

    kafaya yiye yiye tabii artık nöronlar uçmuş.
  • 11
    sonuna kadar haklı şeyler söylemiş boksör.
    erkek penguenlerin ölü dişi penguenlerle farkında olmadıkları için seks yaptıkları görüntülenmiştir. bu durumda nekrofili normal mi?

    http://www.iflscience.com/...aved-little-perverts

    so far, no problems by modern standards. but wait. on his antarctic expedition, levick also observed instances of adélie penguins engaging in rape, gang rape, sexual and physical abuse of chicks, as well as necrophilia with penguins, some of which had died the previous year.

    şu silme hızında bir de geri alma yapsanız. gerçekler zorunuza gitmesin.
  • 12
    homofobi nedir, ne değildir bir araştırayım istedim...

    tanım olarak şöyle:'' eşcinsellere karşı duyulan nefret, korku, hoşnutsuzluk veya ayrımcılık.''

    homofobinin kökenleri psikolojik olabilir. örneğin kendisinin eşcinsel olduğundan şüphelenen ve bu durumdan endişelenen birey, bu korkusunu homofobi olarak dışa vurabilir.

    çaresi olmayan bir hastalık değil homofobi. psikiyatriste gidilerek çözüm bulunabilir. önemli olan homofobik bireyin tedaviye karşı çıkmak istememesidir. şimdi buraya kadar belli bir konu üzerinde yoğunlaşmıştım şimdi başka bir yöne geçelim:

    dünya üzerinde yaklaşık 70 ülkede eşcinsellik cezalandırılıyor. suç kapsamına giriyor. hindistan, kuzey kore, jamaika, malezya, papua yeni gine, guyana, bazı orta asya devletleri ve afrika'da eşcinsel davranışa hapis cezası veriliyor. suudi arabistan, birleşik arap emirlikleri, iran, afganistan, moritanya, nijerya'nın kuzeyindeki bazı eyaletleri, somali, sudan, katar ve yemen'de ise eşcinseller idam cezasına çarptırılıyor.

    adam öldürsen idam yemezsin, bomba patlatsan yemezsin, bölücülük yapsan yemezsin, hırsızlık yapsan hiç yemezsin...

    bu insanların suçu ne? köhnemiş ve geri kalmış orta doğu, gerici-islam kültürü yüzünden bu bireyler niçin ötekileştiriliyor.

    uluslararası örgütlerin araştırmalarına göre her 48 saatte bir, eşcinsel bir kişinin, homofobiyle bağlantılı şiddete maruz kalarak öldürüldüğü tahmin edilmekte. bazı insandışı varlıklar yüzünden özgür insanlar şiddet görüyor ve öldürülüyor. ayrıca geri kalmış ülkelerdeki eşcinsellerin bir çoğu intihar ederek, yaşamları boyunca maruz kaldıkları ötekileştirmeye son veriyor.

    sen kimsin ki bir tercih uğruna insanların canını yakasın? sana ne? bu insanların sana zararı ne?

    kaldı ki avrupa, britanya, kanada, avustralya başta olmak üzere artık normal karşılanan ve zaten normal de olan bir tutum bu.

    saygı...

    bir kere de sizden olmayanı benimseyin, saygı duyun.

    manny pacquiao ise işine odaklanmalı. onun görevi yumruk sallamak, kafasından başka şeyler sallamak değil. 14 bine de iner 2 bine de. bu saygısız her varlık için geçerlidir. kendinden başkalarına saygı göstermeyen bir pitbull mu daha çok sevilir, her canlıya karşı genelde uysal olan panda mı?

    sırf insan değil mesele. çok geniş bir yelpaze bu. ama bizler için asıl mesele insan olmak.

    toplum olarak bir fikir devrimi yapmamız gerek. atatürk olsaydı böyle mi olurdu?

    millet olarak son dönemde o kadar aşağılandık ki ne yazık ki... artık insanımız da açık yakaladığı zaman aşağılamaya bakıyor. bunu tabii bir davranış haline getirdi bazı kesimler. hani muhafazakar bir kesim var ya bu ülkede. türbanlı bir bireye yanlış yapıldı mı ortalığı ayağa kaldırırlar sürekli. saygı gösterin derler de kendileri açık gezenlere bin bir küfür eder, saygısızlık yapar. aynı hesap.

    önce fikren devrim daha sonra da davranış devrimi yapmalıyız. daha iyi birer insan olmak için tümü. her şeyden önce insan olmak için...
  • 16
    aptal.
    faşizm gibi homofobi de bir hastalıktır.
    tedavisi bulunduğunu sanmıyorum.
    umarım toplumdan da uzaklaştırılır.
    bu tarz insanların toplum içinde bulundurulmaması gerekir.
    nasıl ki nazizm yasak. bu tarz eylemler yasak. böyle insanların da uzaklaştırılması izole edilmesi gerekir.
    belli ki bir ruh hastası ile karşı karşıyayız.
    ve bu adam boksör.
    kesinlikle gözetim altında tutulmalı.
  • 17
    eşcinsellerden hazzetmiyor olabilir, pekala buna hakkı var fakat "hayvanlar bile hangilerinin erkek, hangilerinin dişi olduğunu ayırt edebilirken erkek-erkek ya da kadın-kadın ilişkisi kuran insanlar hayvandan bile beterdir" ifadesi bilimsel açıdan yanlış olduğu gibi nefret söylemine de girmektedir. bu kadar ağır bir üsluba gerek olmadığı gibi durup durup eşcinsellik ile ilgili fikir beyan etme ihtiyacı hissetmesi de apayrı bir saçmalık.

    kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı ve diplomatik bir üslup kesinlikle zorunluluk. hele ki göz önündeki insanların daha dikkatli olmaları lazım. beyefendi gelen tepkiler sonrası tekzip minvalinde demiş ki: "ben sadece incil'deki doğruları dile getirdim".

    yahu be adam, sen papa mısın? din görevlisi misin? "bin sıdici incili :(((" hay senin doğrucu davut tribini...

    mal mıdır nedir ya, herhalde biliyoruz amk din ile eşcinsellik arasındaki ilişkiyi, veteran boksörden öğrenecek değiliz. kimseye zarar vermeden kendi cinsel güdüleri doğrultusunda yaşayan bu insanların varlığı sevelim ya da sevmeyelim bir gerçek, durup durup böyle dangıl dungul bir laf etmeye ve kalp kırmaya ne gerek var? başını salla geç, neyin eksilir? söyledin de başın göğe mi erdi, eşcinsellik birden yok mu oldu?
  • 20
    insanların gri olduğunun göstergesi eski boksör.

    bildiğim kadarıyla oldukça önemli hayır işleri yaptı kazandığı paralarla.

    ama bir yandan da eşcinsellerle ilgili cahil cahil açıklamalar yapabilecek kadar sığ bir insan. ayrıca sana ne amk. herkes kendi yaşantısından sorumlu, herkes kendisine verilen hayat hakkını kullanıyor. bundan sana ne? o insanların hayatlarını zorlaştırmanın sana faydası ne?

    öyle düşünebilir. kanunları çiğnemediği sürece öyle yaşayabilir de. hakkıdır. irrite oluyordur, uzak durur. hatta yakın çevresiyle de bunu paylaşır. sorun yok. fakat sevenleri olan başarılı bir sporcunun kamuya bu tarz açıklamalar yapmak son derece çirkin.
  • 21
    açık konuşuyorum eşcinsel gördüğüm zaman tiksinme duygusu hisseden bi insanım* ama kendisi saçmalamıştır, zira hayvanlarda da eşcinsellik vakalarına rastlanabilmektedir.

    https://tr.wikipedia.org/...avran%C4%B1%C5%9Flar
    https://www.youtube.com/watch?v=2g5NzJZTgZM

    daha bunlar gibi birçok örneğe rastlayabiliriz. uzun lafın kısası desteksiz sallamış, mesleğinin dışında yorum yaparak mentalitesinin bir emre çolak, bir sabri sarıoğlu seviyesinde olduğunu göstermiştir.
  • 22
    kendi düşüncelerini ifade etmiş boksördür. madem başlığı bu konunun tarşıldığı bir foruma dönüşmüş ve bunda moderasyona göre sakınca yoktur ben de yazayım.
    tanrı ve din inancı olan insalar için zaten eşcinsellik kabul görmemektedir. olmayan için de bilimsel olarak cinselliğin en temel amacı olan çoğalmaya aykırı bir durum olduğu ortadadır. yani asli amaca aykırı olması sebebiyle anormaldir.
    fakat eşcinsel olmak insan doğasındaki normal olmayan durumlardan kaynaklı iç güdüsel bir durum olduğu için olan kişiyi suçlamak anlamlı değildir. tercihine senin alanına girmediği sürece saygı duymak zorunluluktur.
    aynı şekilde eşcinselliği normal görmeyen ve hoşlanmayan insanlarda kendi alanında kaldığı sürece bu fikirlerini ifade etmekte özgürdür ve haklıdır. eşcinsellik ne kadar hastalık ise homofobiklik de o kadar hastalıktır.
  • 23
    kendisi gibi homofobik düşüncelere sahip insanlar hakkında ben tek cümle kullanıyorum.
    sana ne la?

    bu kadar. kişi kendini dilerse geliştirebilir. internette tonlarca pdf, makale var, bilmemkaç yüz tane kütüphane kuracak parası var, canı isterse geliştirir kendini. ben buralardan eeey manny demem. başkasına da demem. gerek yok. canı isteyen geliştirir kendini. üç kuruş kyk ile geçinirken bir yandan çalışıp, bir yandan okuyan, üreten insanlar tanıyorum. eminim sizler de tanıyorsunuzdur. ki 1300 lira falan asgari ücret. 400 dolar falan ediyor. 400 dolar para ile kendini geliştiren insanlar var bu ülkede. biliyorsunuz.

    boş konuşuyor manny. ben eşcinsel değilim, kürt değilim, dindar değilim, ateist değilim, x değilim y değilim. insanlara zarar vermeden istediğiniz şeyi anlatın, istediğiniz şeyi paylaşın. böyle kendinize "sana ne la?" falan da dedirtmeyin.

    çocuğunuzun bile eşcinsel olsa, onu engelleyebilir misiniz bunun tartışıldığı yıllardayız. yabancı forumları falan araştırın, avrupa hukukunu falan takip eden, inceleyen, gerçekten hukuk okuyan arkadaşlarınıza falan bir sorun bunları.

    kendinize sana ne la? dedirtmeyin.
  • 24
    ''hayvanlarda eşcinsellik gördünüz mü'' cümlesinde çok da sıkıntı yok. kendisi eşcinselliği yanlış bulabilir. eşcinselliğin yanlış olduğunu da kendince bu cümleyle kanıtlamaya çalışabilir, yani doğaya aykırı olduğunu iddia edebilir. bir erkeğin bir erkekle veya bir kadının bir kadınla öpüşmesi kendisine iğrenç gelebilir. yalnız cümlenin devamında ''onlar bile bu farkı görebiliyor'' diyerek siz bir hayvan kadar olamıyorsunuza getirmiş konuyu ve eşcinsel insanları aleni şekilde aşağılamış. homofobi tam da bu noktada ortaya çıkıyor.

    dolayısıyla söylemi, ''kendi fikrini söylemiş, ne var bunda'' ile mazur gösterilemez.
  • 25
    floyd mayweather jr ile karşılaştıktan sonra boksu bıraktığını açıklamıştı ancak 1 yıl aradan sonra tekrar ringlere dönüp daha önce 2 kez karşılaştığı timothy bradley jr ile dövüştü ve 12 raund sonunda maçı kazanan isim oldu. sıradaki rakibi 27 yaşındaki amerikalı jessie vargas ile wbo welterweight şampiyonluğu için ringe çıkacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın