• 2
    başkanlık zor iş aynı bu raporda yazdığı gibi.
    büyük başkan olmak kolay, olmayan para ile oyuncu alırsan omuzlarda taşınırsın yönetim süren bitene kadar. herkes arkandan büyük başkan diye bağırır adın yıllarca unutulmaz.
    ama kulübün geleceğini düşünüp kılı kırk yararsan kötü başkan olursun.
    açıkçası ben de bilmiyorum artık. yönetim için olumlu bir şeyler yazarsam eksi manyağı olacağım. ama bizim millet aşık olmuştur cellatlarına her zaman. aynı ülke yönetimi gibi.
    olmayan para ile hava atan halk gibi.
    diyecek çok söz var ama şu transfer dönemi bir bitsin ak kara eleştiririz. ama parasal anlamda iyi şeyler yaptıkları ortada.
  • 3
    ilgili rapora göre 253 milyon euro olan borç alacak farkımız 200 milyon euro'ya inmiş. muhakkak ki süper bir haberdir. yani %20 civarında bir azalma olmuş. aynı zamanda da işletme gelirleriniz de %20 civarında artmış. o zaman benzer raporları az-çok okumuş biri otomatikman ilk olarak şuna benzer bir soru sorar; borç hiç azalmış mı yoksa sadece alacaklarımız mı artmış. sonra da daha detaylı türev sorularla devam eder.
  • 4
    https://www.footballbenchmark.com/...hampions_report_2019
    linki değiştirdim.

    ilgili rapora ulaşmak isteyenler, buradan ulaşabilir. valla çok inceleme fırsatım olmadı ama raporda borcun 250 küsür milyondan 200 milyona düştüğüne dair bir ibare göremedim. şampiyonluk ve şampiyonlar ligi ile stada gelen sayısı artmış, e doğal olarak şampiyonlar ligi yayın geliri ve katılım payı falan operasyonel işlemlerde artış olmuş.
  • 7
    rapor 2017/2018 bilancosunu incelemektedir, oncelikle burayi acikliga kavusturmak lazim. 2017/2018 sezonundaki gelir artisi, sportif basariyla ve 2017'de baslayan yeni yayin anlasmasiyla* artan yayin gelirleri, sampiyonluk primi ve ek olarak stadyum dolulugundan kaynaklanan gelir seklinde. bunlarin onemli bir kismini dursun ozbek'e de yazmak gerekir. diger yandan bu rapordaki gelir artisi, 2018'de yasadigimiz doviz kriziyle dususe ugramis bir artis degildir. 31 mayis 2017'den 31 mayis 2018'e euro kuru 4 lira seviyesinden 5.20'ye cikmistir, tabi bu da radikal bir artistir ama agustos ayindaki 7.50 seviyesindeki kur bu sezonun bilancosunu etkileyecek, gectigimiz sezonun degil.

    yanlis anlamadiysam kpmg raporunda transfer gelirlerini dikkate almamis, bu sebeple gelirlerimiz icinde ndiaye'nin satisindan kaynaklanan artis yok.

    2018/2019 sezonunda daha da radikal bir gelir artisi yasayacagiz diye tahmin ediyorum. bunun en buyuk sebebi de elbette sampiyonlar ligine katilim gostermemiz olacak. cl gelirleri galatasaray'in toplam gelirlerinin ucte birine yaklasiyor. cl gelirleri var oldugu surece bilancomuzu birkac sene icinde cok daha saglikli bir hale getirebiliriz. diger yandan mevcut herkesi sat kimseyi alma politikasiyla 2019/2020 sezonunda sampiyonlar liginde yer almamiz da biraz mucizevi gibi gorunuyor.
  • 8
    ilgili arastirmasina gore birinci olmusuz.

    para harcamazsan olursun sonucta buyuk kulupsun gelirlerin var. peki bu sene sampiyon olamazsak lig gelirlerinden ne kadar kaybederiz ? sampiyonlar ligine katilamazsak ne kadar kaybederiz ? yildiz oyuncumuz olmadigi icin urun satimi ve izlenebilirlik konusunda da her gecen gun dustugumuze gore ne kadar kaybederiz ?

    benim evime ayda bin kagit giriyor ve ben yeme icmeden kesilip borc oduyorum. evet azalir da ayni oranda azalacak.

    beyler sampiyon olmak zorundayiz, şampiyonlar ligine katilmak zorundayiz. seksi bir kulup olmak zorundayiz. alt yapidan adam uretmek zorundayiz.

    yok oyle forvet satip oyuncu almayip borc azaltmak. uretmeden olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın