• 28
    bokunun çıkarılmaması gereken transfer türü.

    sen sattığın kadar al kuralı ile beraber elinin altındaki iyi kötü fark etmez mücevher değerinde olan, kulübün sermayesi olan oyuncuları satarken yerlerine yine bu döngüyü sağlayabileceğin bonservisli oyuncular koymak zorundasın. koymalısın değil zorundasın. yoksa ileride yeni oyuncu almak için paran olsa da kullanamayacaksın bu kuraldan kurtulana kadar.
  • 49
    fifa, 22 yaş ve üstü oyuncuların kiralık transferine sınır getirdi.
    2020'nin haziran ayıyla birlikte geçilecek yeni sistemde, 22 yaş ve üstü kiralamada gelen ve giden oyuncu dahil en fazla 8 oyuncuya izni verilecek. 2022/23 sezonu sonunda ise bu rakam 6'ya düşürülecek. 2022/23 ile birlikte iki kulüp arasında ise kiralamada 3'er oyuncuya izin hakkı verilecek.
    geniş kapsamda bakıldığında senede neredeyse 25 oyuncu kiraya gönderen ingiltere takımları için kötü haber.
    bizi ilgilendiren kısmı ise ffp'nin etrafında gezinme anlamında sık kullandığımız bir yöntemdi. avrupa'da başarı için bize iyi oyuncular lazım ve kiralama yöntemi en olası yol. yerel lige bakıldığında 23. şampiyonluğumuzu da alırsak fb ve bjk ile mesafeyi iyice açarız. ffp'den dolayı onlar daha sıkıntılı ve tek çıkar yolları kiralık oyuncu. şampiyonlar liginde olmadıkları için de iyi oyuncu getirmeleri zaten güç. 2020-2021 yaz transfer döneminde arabistan'a satabildiğimiz kadar oyuncu satmalı ve bu yeni kurala en uygun şekilde adapte olmalıyız. yaz transfer döneminde suudi arabistan epey yatırım yapacakmış ve bizde o coğrafyaya uygun epey isim var, hadi hayırlısı.
  • 41
    fernando reges bizde 2 sene oynadı ve 3. sene oynasa yine aynı verimi alabilir miydik soru işareti. sen genç potansiyelli oyuncuyu 2 senelik kiralayıp düzenle oynatırsan kiralık oyuncu bir problem olmaz üstelik ffp'yi en iyi şekilde atlatma yöntemi olur. aynı bölgeye 2 tane 2 senelik oyuncu alırsan 4 senelik ffp'yi sıkıntısız atlatırsın. ama bizde ne oyuncu izleme planlı ne ffp süreci planlı ne de kadro mühendisliği. o yüzden kimi alabiliyorsak alalım diyip içinde iyi çıkanlarla yola devam etmeye çalışıyor.

    problem kiralık oyuncu olayı değil. problem kiralanan oyuncu. kiralayıp kiralık diye kötü dediğin adam bonservisini aldıktan sonra daha kötü oynayabilir.
  • 78
    lütfen artık almayalım. bulup, getirip, oynatıyoruz. lige alıştırıyoruz. bir güzel form durumunu yükseltiyoruz. ertesi yıl pazarlıkla fiyatını düşürüp, rakiplerimize kaptırıyoruz. onlar da bedava scoutluğu kaçırmayıp hemen atlıyorlar zaten üstüne. normalde önünden geçmek akıllarına gelmeyecek, rüyalarında göremeyecekleri adamları sayemizde takımlarında oynatıyorlar. ben artık kiralık oyuncu falan istemiyorum.
  • 33
    2019-2020 sezonu için çok akıllıca kullandığımızı düşünüyorum.

    transfer sezonu başında elimizde kontratlı oyuncumuz fernando dışında kimse yoktu. ffp yüzünden de yanına kiralık birisini bulmaya çalışacaktık. yani 2020 yazında kiralık oyuncu ve sözleşmesi sona eren fernando gideceği için, yine her halükarda boş kalacaktı orta sahamız. ayrıca yine bu yaz luyindama'nın bonservisini aldığımız için "kimi satsak" diye yaz boyu kara kara düşünecektik.

    şimdiyse yine gelecek yaz orta sahamız boşalacak. yani fernando varken, sadece ndiaye gibi bir oyuncu kiralamış olsak yaşanaca k durum neyse yine aynısı olacak. ama avantajlarımız;

    - luyindama'nın bonservisini aldık
    - nzonzi için 500 bin euro gibi çerez parası ile uzatma opsiyonu koyduk
    - orta sahanın toplam değeri 70 milyon oldu.

    kiralık oyuncu mantığını çok akıllıca kullandık bu dönemde. tutar tutmaz orasını bilemem ama büyük oynadık.
  • 40
    2019-2020 futbol sezonunda resmen orta sahamızı emanet ettiğimiz futbolcu türü.

    piyasa değeri 150 milyon euro olan adamı yok paraya kiraladık diye çılgın atacağımıza bu futbolcu neden kendi takımından gönderilmek istiyor diye düşünmemiz gerekiyor.

    ffp'den kiralık oyuncu tercihi ile güzel şekilde kaçabiliyoruz lakin bu oyuncuların kadrodaki fazlalığı oyun düzenimizi etkiliyor. daha makul bonservis ücreti olan genç oyunculara adım atmalıyız. yoksa her sene aynı sonlar ile karşılaşacağız.
  • 38
    gönderilen versiyonu için en hayırlısı yurtdışına göndermek olan futbolcu tipi.

    hatır gönül için ülkemizin ikinci-üçüncü liglerine oyuncu kiralamaktansa; hollanda, belçika, danimarka, romanya, sırbistan vs gibi ülkelere göndermenin faydaları yazmakla bitmez.

    ergün penbe istedi diye ali yavuz’u tarsus’a kiralamaktansa; recep’i westerlo’ya kiralamayı tercih ederim.

    en en en ama ennnnn basitinden, 17-20 yaş aralığındaki gençleri (bakın futbolcu olmaları önemli değil, gençleri) farklı bir ülke, farklı bir kültüre yollayarak ufuklarının genişlemesini sağlıyorsunuz.

    eğer ki mevzu elimizdeki değerlerin gelişimiyse futbolcuları öğrenci olarak görmek lazım. bir mühendislik öğrencisinin, bir maliye öğrencisinin, bir hukuk öğrencisinin sırasıyla ülkemizin sanayisinde, müşavirlik bürosunda ve hukuk bürosunda mı staj yapmasını tercih edersiniz yoksa bunların yurtdışı versiyonunda mı?

    futbol olarak bakarsak da, futbolcularımızı ülkemizdeki köhne zihniyetlerdense farklı dil konuşan, farklı şeyler arayan hocaların eline emanet etmek çok daha mantıklı geliyor.
  • 36
    genelde verim alınamadığı için eleştirilen futbolcu grubu.

    halbuki en yakın örneği geçen sene (bkz: henry onyekuru). kendini ispat etmek isteyen futbolcu kiralarsan mantıklı ancak isim yapmış, başarıya doymuş futbolcuyu kiralarsan şu an bizim düştüğümüz duruma düşersin.

    2002-2003 sezonunda (bkz: gustavo andres victoria rave) (bkz: andres jose fleurquin) (bkz: sebastien perez) (bkz: radu niculescu) bu kiralık futbolcularla şampiyon olmuş, barca' yı, liverpool' u, roma' yı bizden hakemler kurtarmıştır. yeter ki kadro mühendisliği doğru olsun.
  • 82
    2005 yılında galatasaray'ın ankaraspor'a kiraladığı ümit karan ve malatyaspor'a kiraladığı alioum saidou'dan sonra bu "galatasaray'a karşı oynamalı mı, oynamamalı mı?" konusu çok konuşulmuştu. özellikle de ergün gürsoy kiralık gönderilen futbolcuların, bonservislerine sahip futbol kulüplerine karşı müsabakaya çıkmamaları gerektiği yönünde çok bastırmıştı. ama bu olmadı. ümit de, saidou da bize karşı oynadı. sonraki yıllarda da federasyon "şu maçta oynayamaz" tarzı bir maddenin sözleşmeye eklenmesini kısıtlayıcı bir hüküm olarak değerlendirdi ve yasakladı. çok uzun yıllardır yasak bu türkiye'de. yerli futbolcu, yabancı futbolcu fark etmeksizin bu konu türkiye'de uygulanmıyor, kiralama sözleşmelerine böyle bir madde konulamıyor.
    lütfen artık kiralık gönderdiğimiz futbolcularla ilgili bu yönde talepleri entry olarak yazmayalım. bunu yaptırabilecek bir yönetim yok; bu yönetimsel bir zayıflık vey güçlülük göstergesi de değil. kazımcan, halil, dubois vs. "galatasaray'a karşı oynatılamaz" tarzı bir maddeyi sözleşmeye eklemenin mümkünatı yok, çünkü yasak.
  • 45
    bu oyuncular hakkında öyle bir algı var ki sanki kiralık olduğu için futbolcular takımı takmıyormuş,bonservisli olsa farklı olacakmış gibi. bunun karşıt örneklerini çok kez görmemize rağmen bu nasıl söyleniyor hayret ediyorum.melo,denayer,onyekuru,nagatomo...oyuncular takımdan önce kendileri için oynarlar, bu seviyede futbol oynamak ve para kazanmak için başka şansları yok.
  • 43
    oyunculardan nasıl verim alındığına bağlı olarak etkili-etkisiz olabilecek transfer şekli. hep kötü örnekler yazılsa da daha önce felipe melo gibi, onyekuru gibi, talisca gibi, ljajic gibi güzel örnekleri mevcut. kimisi takımda kalmaya ikna edildi, bonservisi alındı, kimisi de fayda sağlayıp döndü. kaldı ki bonservis sorunu olan takımlar için en makul seçenek kiralamadır. mevzu kiralık oyuncudan verim alabilmek, onu takımın parçası yapmakla alakalı. bu sezon (19/20) maddi gerçekler nedeniyle kiralık oyuncu fazlalığımızı normal karşılamak lazım. normal olmayan kiralık olsun olmasın tüm oyuncuların mevcut potansiyellerinin altında kalmasıdır. örneğin sözleşmeleri devam eden mariano ve nagatomo, soso ve belhanda hatta son haftalarda toparlayan marcao gibi isimler de gayet yetersiz performanslar göstermiştir. bu sene mesele oyuncunun kiralık veya kiralık olmaması değil, hiçbir oyuncudan faydalanılamaması ve takım olgusunun yaratılamamasıdır.
  • 69
    2022 yazında kadromuza katılmasını istemediğim oyuncu tipi. (zorunlu satın alma maddesi olanlar hariç)

    talisca'ya yıllık ücretinin yarısını, ndombele'nin maaşını derken 10 m euro gibi değerlerin 1 sene sonra kadromda olmayacak oyunculara verilmesini istemiyorum.

    artık 30 m euro alınan ucl gelirleri yok. bana maddi dönüşü olmayan tek sezonluk riskler istemiyorum artık.

    bir tık düşük kalite olsun, genç olsun ama benim olsun. zaten sistemi ve scout'ı doğru yapmışsanız oyuncu elinizde patlamaz.

    5 oyuncunun 1'i patlar ya da.(doğru scout diyorum, saçma örnekler hariç)
App Store'dan indirin Google Play'den alın