*

resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:63
Uyruk:Hollanda
  • 2075
    kendisine yönetimden gelen dört uyarıdan bir buçuk tanesine katılmıyorum.
    1) "4,5 m € bonservis bedeli ödediğimiz serdar aziz'i neden oynatmıyorsun" sorusuna soruyla ben cevap vermek istiyorum: oynatılmayacak adamı neden 4,5 m € bonservis bedeli ödeyerek alıyorsunuz?
    1,5) oyuna müdahale geç yapılıyor evet, buna katılıyorum ama "doğru müdaheleler değil" cümlesine kesinlikle katılmıyorum.
    maçı izlerken "bu oyuncu çıkıp, bu oyuncu girmeli" dediğimde (sürekli değil), sağolsun hiçbir zaman yanıltmıyor riekerink beyimiz.
    ve eğer ki yanlış tercihler yapılıyor diyor iseniz buyrun siz teknik direktörlük yapın kulübümüze.
    fakat diğer iki uyarıda hak veriyorum:
    -eren derdiyok'a gollük pozisyonlar üretilmeli.
    -takımın fizik gücü yetersiz.
  • 1080
    bana göre 16/17 sezonunda elindeki kadrodan daha kaliteli ve ayrıca daha oturmuş bir kadroya sahip beşiktaş ile yarışacak.
    ikinci olursa da arkasında durulmalı diye düşünüyorum. çünkü bu adamdan alacağımız esas fayda uzun vadede olacaktır. iyi kötü, ucuz pahalı başarılı olması mümkün bir iskelet kuruldu. şimdi bu iskeleti genç ve gelişime açık futbolcularla takviye etme zamanı.

    ne zaman böyle yaparız işte o zaman riekerink bey gerçek yeteneğini bu camiaya gösterir. kadro maliyetimiz düşer, kalitemiz artar.
    satmaya ve almaya cesaret eder hale geliriz.
  • 3156
    an itibariyle, hatta mağlubiyet alınsa dahi, yollanıp yerine hasan şaş ve raşit çetiner'in getirilmesi saçmalığın daniskasıdır. bu camiaya yapılacak en büyük hainliktir.

    riekerink yetersiz, başarısız, otoritesiz hatta cibilliyetsiz bile olabilir ancak öyle veya böyle şampiyonluk yarışı içerisindeyiz. muhtemel kayseri galibiyeti sonrasında çok farklı bir hal alacak bu yarış. peki bu yarışta kime ihtiyacımız var? selçuk'lu yerli tayfasına mı? sneijder ve podolski'li yabancılara mı? kim şampiyon yapacak bizi?

    olacağı söyleyeyim; şaş ve çetiner, riekerink'in yerine geldiği anda podolski japonya'ya gider, sneijder lig sonu çeker gider, muslera ve bruma ingiltere yolcusu olur.

    şu anda yapılması gerek tek şey şansımız devam ettiği sürece rikerink'e dünyanın en iyi teknik direktörü muamelesi yapmak, takım barcelona gibi oynuyormuşcasına tribünlerde yer almaktır. bu sene şampiyon olacaksak bu şekilde olur ancak. "yaaaa zaten olacağımız yok" diyip heryerde sallayıp durmakla olamayacağımız kesin.
  • 2327
    skorlardan bağımsız olarak sezona girerken takıma belli bir şablon oturtması için kendisinden geleceğe dair oldukça umutluydum. kendisiyle ilgili mesajlarımda bu yöndeydi. ne olduysa bugüne dek yaptığı tüm doğruları son 1-1.5 ayda yaptığı yanlışlarla tam ters yönde çevirmeyi başardı.

    selçuk inan yedeğe çektin 1 hafta sonra çark ettin, yasin öztekin kadro dışı bıraktın 1 hafta sonra çark ettin. dünkü çocuk sinan gümüş bile trip atıyor sana.

    hani meşhur bir yossi kohen geyiği varya son 1-1.5 ay resmen bu geyik gerçeğe döndü. gerçek jor 1-2 ay önce ortadan kaldırıldı yerine israilli yossi kohen geçti galiba.
  • 1984
    hemen gitmeli anında kovalım amk cihat aslanı getirelim hatta olmadı van gaali getiririz.
    lan olum siz malmısınız amk?bu takım 2015-16 sezonunu 6. bitirdi 6.
    sene başında bizim hangi bölgelerde eksiklerimiz vardı?

    defansın göbeğinde sıkıntı vardı sürekli gol yiyorduk.bu sorun giderildimi hayır.serdar aziz kazığını yedin oturdun aşağıya.

    ortasahada melonun eksikliğini ve çift yönlü box to box oynayacak adam eksikliğimiz vardı.melonun eksikliğini tolga bir nebze doldurdu ama yan pas selçuk yine değişilmezimiz.alabildinmi diarrayı hayır.

    forvette eksikliğimiz vardı umuttan sonra kim gelse nistelrooy etkisi yaratacaktı eren geldi bir hava estirdi ama sürekliliği yok.kaliteli yabancı golcü eksikliğimiz devam ediyor.

    yani anlatmak istediğim geçen seneden pek farkı yok takımın.sağ bekte sabri vardı yine sabri var.göbekte chedjou,semih,balta vardı yine onlar var,orta sahada yan pas selçuk vardı yine selçuk var vs.

    geçen sene 6 olduk bu takımla 3. oluruz en fazla.çünkü malzeme bu.gereksiz adamlara gereksiz paralar verirsen,zekice planlı hareket etmezsen şampiyon olamazsın.riekerink suçlu değil beyler suçlu bu yönetimdir.ne zaman uyanacaksınız bilmiyorum umarım çok geç kalmazsınız.
  • 2605
    takımı defans yapamıyor, set hücumu oynayamıyor, hızlı çıkamıyor, geri dönemiyor, oyunu soğutup skoru elinde tutamıyor. kadro seçimleri desen *şaibeli. e sen ne diye ordasın jor efendi? kimse demiyor ki elindekilerden taş gibi takım çıkar ama el insaf. ne ofansı biliyor bu takım ne defansı. en azından birini becerse takım bu kadar sinirlenmez kimse. resmen futbol adına hiç bir şey yok ortada. galatasaray'ın adının yüzü suyu hürmetine* bu haftaya kadar geldi bu takım. yarından tezi yok istifanı ver jor hocam, zirveden çok uzaklaşmadan hala şansımız varken git.
  • 2829
    28 aralık 2016 tuzlaspor galatasaray maçı ile ilgili yaptığı açıklamayı taktir ettiğim teknik direktörümüz. oyuncuları uyarmasına rağmen oyuncular kendisini dinlememiş. kırmızı kart pozisyonlarındaki insanlık dışı faullerden utandığını açık açık söylemesi bir ''galatasaraylılık duruşu'' örneğidir. bu açıklamasıyla chedjou ve yasin'in ihanetlerinin galatasaray'a yapışması engellemiştir. geriye bu adamlara tekmeyi basmak kaldı. şimdi bu utancı icraate dökme zamanı, bu oyunculara gerekli yaptırımları uygulama zamanı.

    hocam, seni teknik, taktik konuda eleştirmek için önce hak edene formayı vermen lazım. artık vur elini masaya, yetersizleri açık açık at taraftarın önüne, yönetime resti çek. yoksa olan sana olacak. böyle devam edemez, sen gideceğine onlar gitsin hocam.
  • 1380
    öncelikle şunu söyleyim; oyuncu değişikliklerinde geç kaldığını kendisi de biliyor. derbi gibi temposu yüksek maçlarda 70 dakikayı oyuncu değiştirmeden geçiremezsiniz. kaldı ki maç 2-2 olduktan sonra 79. dakikada ilk değişiklikler oldu. 79 dakikayı başta selçuk, sneijder ve kanat oyuncuları çoğu maçta kaldıramaz. bunlar eleştiri değil, göreceksiniz zaman geçtikçe jor hoca oyuna erken müdahale etmeye başlayacaktır. kendisine güveniyoruz...
  • 2344
    linnes konusunda beni hayal kırıklığına uğratan beyimiz. biz riekerink'i, takımdaki çöpleri temizlediği ve adaletli olduğu için destekledik. hiçbir üst seviye tecrübesi olmamasına rağmen, bu konulardaki tutumu nedeniyle hocamız olsun dedik. ama formda adamı, üstelik takımın yıllardır en büyük kangreni haline gelmiş 55 numaralı oyuncunun mevkisindeki formda adamı oynatmaması akıl alır gibi değil. sabri asist yapsa ne olur, kırk yılın başı ters kademeye girse ne olur riekerink hocam? biz bu adam yüzünden ne maçlar, ne derbiler kaybettik, bir nesil bu konuda travma sahibi oldu. hollandalısın, aklın ve bilimin önemli olduğu yerden geliyorsun, aynı şeyleri tekrarlayarak farklı sonuç alma beklentisi neden hocam?linnes, sabri'nin yaptığı neyi daha kötü yapabilir? biz sabri yüzünden kaybetmekten sıkıldık, linnes'le kazanabileceklerimizin hayalini kurmak istiyoruz. kaybedeceksek de linnes'le kaybetmek istiyoruz. umarım kasımpaşa maçı, bu konudaki adaletsizliğinin son halkası olur.

    edit:düzeltme
  • 3157
    ben kendisinin gönderilmesi gerektiğini düşünenlerdenim ama şu an değil.. çünkü biz hala yarışın içindeyiz. hasan şaş'ın gelmesi motivasyon dışında birşey katmaz bize, çünkü bizim takımın oyunu bu oyuncu yapısı ile bugünden yarına değişmez. he olurda ligden koparsak o zaman yeni hoca ile anlaşırız. o da kalan haftalarda takımı tanır. ve bence bu isim kesinlikle bielsa olmalı.
  • 2853
    levent nazifoğlu'nun bugün (sağ altta tarih ve saat var) yaptığı açıklamalara istinaden istifa etmesi gerektiği söylenen teknik direktörümüz. arkadaşlar durumun vahametinin farkında değiller sanırım. jan olde riekerink'in şu an galatasaray teknik direktörü olmasının nedeni budur zaten. dünya üzerinde hiç bir orta karar teknik direktöre transfer sezonu boyunca futbolcu dayatamazsın. aldığın oyuncular batırınca da " biz farkındaydık ama hoca istedi" diyemezsin. beceremediğin her transfer için "hoca veto etti" dedirtemezsin. "şu oyuncuyu kadro dışı bıraktım, hooop geri aldım, hooop bi daha kadro dışı, hooop bi daha geriye" yaptıramazsın. kafana göre futbolcu sattıramazsın.

    jan olde riekerink tüm bunları kabul ettiği için burada zaten. gerektiğinde istifa da edecektir. ama etmesi istendiğinde.

    adamın cv'sinde galatasaray ile 2 kupa var. bir yerde illa ki iş bulur. sözleşmesindeki parayı almasa ne olur?
  • 1761
    22 ekim trabzonspor maçı için kendi adıma getirebileceğim tek eleştiri futbolcuları iyi çalıştırmama ihtimalidir. çünkü takımın yarısı geberik, 60. dakikadan sonra taç atamıyor. açtıkları ortaların yüzde 90'ı ceza sahası yan çizgisinin 1. metresinde kalıyor. futboldan anladığım kadarıyla konuşuyorum, dizilişler doğru, oyuncular arasındaki mesafe, topun arkasına geçme, başka her türlü bok yerli yerinde. ama teknik direktörün de yapabileceği iş bir yere kadar. o amına koduğumun defansından top çıkarırken topu 5 metre ileri götürmek için 50 pas yapan, takım arkadaşları debelenirken götü açılmış gibi yerinde donakalan, 1-0 giden maçta 87. dakikada kazanılan taç atışını yarım dakikada kullanan, soğukkanlı kalacaz diye ruhsuzluğun amına koyan futbolcularındır asıl suç. bu maçta hayvan gibi kapanan takıma karşı bir sürü pozisyona girdik, fırsatlar teptik. sneijder, selçuk geberikse, herkesin oynasın diye yırtındığı cavanda kazmaysa, sonradan oyuna girenler neye geldik biz amk dercesine sağa sola bakarsa bu hoca ne yapsın arkadaş? her zaman söylüyorum bu adamdan ne bekliyorsunuz? şampiyonluk mu? o zaman jor kötü hoca. iyi futbol oynamaya doğru gitmeyi mi umuyorsun? o zaman jor bence doğru hoca. ama bu bekler ve sneijder-selçukla olmaz.
  • 268
    bu adamın gelecek sene başımızda olmaması lazım. getirilme sebebi neyse, ona dönmesi lazım. bu yapılan plan, kendisi ve kulüp için daha doğru bana göre.

    1) kendisi şu anda takımın teknik direktörü değil. antrenörü. yani antrene ediyor, olabildiğince gördüğü ayrıntıları düzeltmeye çalışıyor ama bir teknik direktörlük yapmıyor. nasıl bir teknik direktör olduğunu bilmememizin yanı sıra adamı bu uygunsuz ortama atmak doğru gelmiyor.

    2) bir proje için seçilmiş birisi. o proje (keşke gerçekten etraflıca düşünülmüş bir proje olduğuna inanabilsem) çöpe atılmaması gereken, ikide bir sil baştan yapılamayacak kadar ciddi bir proje olmak zorunda.

    3) bir önerim var. olduğu sürece iyi antrenörlük yaptı bu adam. kanımız uyuştu, sempatik bir beyefendiye benziyor. bir pilot takım alıp, o takımın başına koymak bana daha mantıklı geliyor.alt yapıdan seçtiği oyuncular ve bazı transferler ile kadrolar grup gruplar halinde galatasaray'ı besleyecek bir üst proje de yapabiliriz. bence bu konuda seçilebilecek önemli bir aday olduğunu gösterdi.

    edit: bu adam üzülmesin yahu. çok sempatik ve düzgün bir adama benziyor. her cümlesinde içim ısınıyor. biraz da bu yüzden bu şartlar altında hoca olmasını istemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın