• 36
    olimpiyatlarda yer almadığı için pek fazla umursanmayan bir sıklette kazandığı puanlarla olimpiyatlara gitmeye çalışıp gidemeyince terbiyesizlk yapan sporcu. kenan sofuoğlu'nu örnek almış olmalı. 18 yaşındaki bebelerin yarıştığı yarışlarda birinci olup moto gp şampiyonu olmuş gibi caka satardı kenan sofuoğlu da. hatice kübra ilgün kendisini son 3 maçta iki kez yenmiş ve kendisinin de katıldığı bir şampiyonada altın almıştır. hazımsızlığa soda iyi gelir irem abla.
  • 33
    olimpiyatlarda tekvando dalında, irem yaman’ın yarıştığı 62 kg siklet yok ama 57 ya da 67 kg var. bu nedenle olimpiyatlara katılıp başarılı olmayı hedefleyen ciddi sporcuların, diğer turnuvalarda da bu sikletlerde yarışmayı tercih ettiklerini, dolayısıyla 62 kg'daki rakiplerin pek de üst seviye olmadığını söyleyebiliriz. örneğin hatice kübra ilgün 57 kg, nur tatar 67 kg siklette yarışıyor. irem tekvandoya 67 kg siklette başlamış, hatta bu siklette 2014 yılında küçükler avrupa şampiyonu olmuş. o sıralarda 67 kg siklette, 2012 yılında ülkemizi olimpiyatlarda gümüş madalya kazandırmış olan nur tatar da yarışıyor. irem yaman, kariyerinin başında turnuvalara 62 kg sikletten katılmaya başlıyor ve tüm altın madalyaları topluyor, hatta o siklette 2015 dünya şampiyonu oluyor. dışarıdan takip eden herkes için gurur verici sonuçlar.

    tekvandonun en prestijli yarışması olan grand prixler, dünya tekvando federasyonu’nun olimpiyatlara katılım için standart olarak başlattığı, olimpiyatlara prova gibi görülen turnuvalar ve tahmin edeceğiniz üzere, olimpiyatlarda olduğu gibi bu turnuvalarda da 62 kg siklet bulunmuyor. bu nedenle 62 kg siklette dünyanın en iyisi olan irem yaman, grand prixlere katılacağı zaman, olimpiyatlarda olduğu gibi, 57 kg ya da 67 kg siklette yarışmak zorunda. 2015-2017 yıllarında nur tatar ile 67 kg siklette beraber yarıştığı 6 grand prix var, hiçbirinde nur tatar’ı geçememiş ve yalnızca 2 bronz madalya kazanabilmiş. 2016 olimpiyatlarına doğal olarak nur tatar gidiyor ve ülkemize bronz madalya kazandırıyor.

    67 kg siklette nur tatar’ın gölgesinde kalan irem yaman, birçok sponsorlarla anlaştığı 2017-2018 senelerinde, belki de 2020 olimpiyatları hayaliyle grand prix turnuvalarında 57 kg siklete iniyor ancak diğer turnuvalarda yine daha kolay olan 62 kgdan katılıp madalya ve puanları toplamayı tercih ediyor, çünkü olimpiyatlara o puanlarla gidecek. bu yıllarda hatice kübra ilgün de grand prix turnuvalarına 57 kg siklette katılmaya başlıyor. artık irem’in 2020 olimpiyatları önündeki tek rakip, hatice kübra ilgün.

    2018 grand prix finalinde 57 kgda hatice kübra ile irem karşı karşıya geliyor, hatice kübra 38-18 kazanıyor.
    2019 dünya şampiyonasında irem yaman 62 kgda şampiyon oluyor.
    daha sonra irem yaman sakatlanıyor.
    2019 yılının ilk grand prixde irem yaman yok, hatice kübra gümüş madalya kazanıyor.
    ikinci grand prixde irem yaman yok, hatice kübra altın madalya kazanıyor.
    üçüncü grand prixde irem son 16’da eleniyor, hatice kübra ise bronz madalya kazanıyor.

    bu noktada hatice kübra yerine irem'in olimpiyatlar için hiçbir şansı olmaması gerektiği zaten çok açık. sıralamadaki puanların bir çoğunu olimpik olmayan sikletten kazanmış, olimpik olan siklette puan durumu hatice kübra'nın gerisinde, bir önceki sene o siklette hatice kübra'ya ağır yenilmiş, rakibi 2019 yılında muhteşem formdayken kendisi sakatlanıp yarışmamış. buna rağmen federasyon, puan durumu nedeniyle irem yaman’a büyük bir şans vermiş, grand prix finalinde hatice’yi geçebilirsen olimpiyatlara katılırsın demiş. grand prix finalinde hatice ile eşleşmiş ve 13-10 yenilip elenmiş, hatice ise turnuvayı gümüş madalyayla tamamlamış.

    örneğin bir başka milli sporcumuz olan 19 yaşındaki ikra kayır var, o da irem yaman gibi 62 kg siklette mücadele ediyor ve henüz grand prix’lerde yarışmamış. bundan bir ay önce helsingborg’daki bir turnuvanın finalinde irem yaman’ı 9-0 yenerek altın madalyayı kaptı. buradan hem 62 kg sikletin seviyesini hem de irem yaman’ın form durumunu görebiliyoruz. aynı turnuvanın 57 kg sikletinde de hatice kübra ilgün altın madalya kazandı, finalde yendiği rakibi ise dünya tekvando sıralamasında 1. olan, son iki olimpiyatta altın madalya almış, bu seneki olimpiyatın da favorisi olan jade jones’tu (ek: jones'u dört ay önce irem de yenmiş). irem, son yaptığı açıklamada önceden bilseydim olimpiyatlar için son yıllarda 57 ya da 67 kg da yarışarak puan toplardım demiş ama o sikletlerde başarı elde etmenin daha zor olduğunu söylemiyor nedense. eğer onun yıllardır planladığı gibi sistemin açığını kullanarak genel puan sıralamasından olimpiyatlara seçilseydi, hatice kübra da bilseydim daha kolay olan 62 kg siklette turnuvalara katılıp puan toplardım diyebilirdi.

    eğer olimpiyatlara irem yaman seçilseydi, asıl o zaman büyük hayal kırıklığına uğrardım. medyatik, popüler, güzel olmasının ve bunların getirdiği sponsor gücünün bir haksızlık yarattığını düşünürdüm. şu anda bile kendisine gösterilen ilgiyi ve verilen desteği hatice kübra ilgün, nur tatar ya da diğer adı bile bilinmeyen milli sporcular ile karşılaştırınca canım sıkılıyor. irem yaman’ın yaptığı çıkışa söyleyecek bir lafım yok, hayal kırıklığına uğramış olması çok doğal, ancak bunu yaşama şekli kişiliğini ortaya çıkarttı. söylenecek ağır sözleri, genç ve önemsiz bir sporcu yerine kolayca kandırılabilen ve bilmediği her konuda fikir beyan eden gereksiz yığınlara saklıyorum.
  • 15
    yaptığı basın toplantısı ile 2020 tokyo olimpiyatları katılımı konusunda hakkının yendiğini söyleyen sporcu.

    iddialarına göre aynı sıklette hatice kübra ilgün de olimpiyat barajını geçmiş. ancak aynı sıklette tek bir sporcu katılabiliyormuş. dünya sıralamasında irem 3, hatice 5. sıradaymış. kuvvetle muhtemel bir süredir sakatlığı olduğu için hatice kübra ilgün'ün tercih edilmesi gündeme gelmiştir.

    kendisinin iddiaları olayın biraz daha farklı bir yönü olduğuna dair...
  • 27
    genc, basarili ama gunumuz gencliginin sorunu olan sosyal medya ilgisini her seyin uzerine cikarabilecek toylukta bir sporcu. olimpiyatlara katilim konusunda vatandasi ve rakibi olan hatice kübra ilgün'un ismini de ortaya atarak sosyal medyada bir linc durumuna imza atmis. bu arkadaslar spor ahlakini ogrenemeden sosyal medyada bir ilgi yumagina teslim olup tum dunya etrafinda donuyor saniyor. bunlar basarilari/basarisizliklari, hakliligi/haksizligi, guzelligi/cirkinligi goz onunde bulundurulmadan yazmak istediklerim. suan ki durumu olimpiyatlarda kimin basari getirecegi degil kimin sosyal medyada daha cok sevilecegi uzerine bir rekabet olmus durumda. hakkini resmi ortamda ararsin, sporunu turnuvada gosterirsin. seni begenen, takip eden, saygi duyan kisilere baska insanlari hedef gostermek, onlar uzerinden magduriyet yaratmak sadece basarisizliklara gebedir. benzer bir sosyal medya ilgisini hayatinin gobegine sokan ornek: tutya yılmaz isimli baska bir olimpik sporcu aklima geldi ve suan sporu birakmis durumda. bu arkadasta sosyal medyada bana kasli dediler diye gereksiz bir magduriyet yaratip bununla gundem olmustu. biraz basari ile kendisini sosyal medyada takip eden kitleyle hasir nesir olan tum sporcularda ilgi budaliligi basliyor.

    isinizi yapin arkadaslar. genc sporcu kardeslerim, unutmayin ki sizleri bir iki gun sonra degersiz kilacak olan da o sosyal medya hesaplariniz. hatirlatirim bu ulkenin aslı çakır alptekin, süreyya ayhan kop, şule şahbaz, nevin yanıt gibi sporcu kimligiyle beraber kadin kimligiyle de basarilara kosmus sporculari oldu ve hepsi daha sonra skandallarla unutuldu gitti. kimi doping yuzunden, kimisi antrenoruyle ask yasayip gundeme oturdu. temsil ettiginiz kadin, sporcu, turk, musluman ya da artik her ne ile gundeme gelmek istiyorsaniz kimliklerinizi dusunmeden bir ilgi yumagiyla konusmalarinizda, hareketlerinizde ahlakinizi zedelemeyin. bu girdi burada duracak ve yillar sonra burada saydigim isimlerle beraber sizleri de anacagim acaba su an hangi basarilara kosuyorsunuz ya da hangi rezaletlere imza atiyorsunuz diyerek.
  • 37
    kendisi yerine olimpiyatlara katılan kişinin madalya kazanması yüzünden çıldırdığına, hatta duvarları falan yumrukladığına eminim.

    şimdi benim anlamadığım her şey kuralına göre yapılmadı mı? yani neden kendisinin tokyo'da olması gerektiğini düşünüyor, hakkı mı yendi gerçekten? ben zannetmiyorum böyle olduğunu.

    ayrıca yaptığı açıklama da baştan aşağı samimiyetsiz ve kibir dolu. ben olsaydım altın madalya kazanırdım falana getirmiş. popülerliği sebebiyle kendisine destek bulabileceğini düşünüyor. bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bundan sonra irem yaman'ın milli takımımızı temsil etmesini istemiyorum.
  • 39
    yaptığı son şey tamamen spor ahlakından yoksun olduğunu gözler önüne sermiştir. başlıkta yazılan 10-15 önceki entrylere bakılırsa zaten olimpiyatlara katılmak için olimpiyatlarda olmayan 62 kg sıkletinde yarışıp puan toplama çabalarını 67 kg da nur tatar 57 kg da ise bugün 2020 tokyo olimpiyatlarında bronz madalya kazanan hatice kübra ilgün tarafından nasıl tokatlandığını okursunuz.

    olimpiyat katılım kadrosu açıklandığından beri yaptığı yüzsüzlükler aymazlıklar artık iyice suyunu çıkardı. akıl hocaları ve sponsorlarının ayak oyunlarına uyacağına hakkı ile olimpik sıkletlerde yarışsın.

    azıcık da eda erdem'in bugün çin'i yendiğimiz voleybol maçı sonrası verdiği röportajı izlesin, izlesin ki sporcu - olimpik sporcu nasıl olunur öğrenir belki.

    yüzü güzel kalbi çirkin bayan tekvandocu.
  • 32
    insanları böylesine manipüle etmesine inanamadığım sporcu. ortada bilinmeyecek ve anlaşılmayacak bir şey yok. kendisi hep rekabetin az olduğu 62 kg'da sahaya çıkıp rakibi rekabetin fazla olduğu 57 kg'da sahaya çıktı. kendisinin topladığı puanlar 62 kg'da ve bunun 57'de sayılmaması çok normal. futboldan örnek vermek gerekirse siz uefa ve şl'yi bir mi tutuyorsunuz ?

    o kadar iyi olup kendisine güvenseydi 57 kiloya düşer ve orada yarışırdı.
  • 38
    eli yüzü düzgün, tatlı bir kadın. güzellik tarih boyunca hep önemliydi ama hiçbir zaman günümüzdeki kadar önemli ve getirileri fazla olmadı.

    best'in olduğu iddia edilen bir söz vardır; ''eğer biraz çirkin olsam pele'nin esamesi okunmazdı.''

    hanımefendi gerçekten güzel ve seksi bir kadın ve yaptığı terbiyesizlik bu sebeple birazcık mazur görülüyor aslında. irem hanımın 95 bin instagram takipçisi ve kendine ait bir internet sitesi var. olsun tabii, kendini, işini pazarlamasına, ismini bir marka haline getirme arzusuna ya da getirmesine saygım var, hatta takdir de ederim ama seçtiği yöntem çok çirkin ne yazık ki. fakat işler böyle yürüyor. çekiciliğini bütün spor firmaları gördü, takipçisi de hayli fazla. örneğin bugün bize olimpiyatta bronz madalya getiren ve irem hanımın tepkilerine mahzar olan hatice hanım sadece 13 bin takipçiye sahip sosyal medyada.

    dediklerime katılmayanlar olabilir ama ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum. uzun yıllardır arkadaşlarımla üzerine çok düşündüğüm, konuştuğum, okuduğum bir konu bu güzellik mevzusu. güzel biri için hayat, bir bilgisayar oyununu kolay modda oynamak gibidir. o kadar güzel değilseniz oyunda yine ilerleyebilirsiniz ama bu kolay moda kıyasla daha çok tekrar, özveri ve dikkat gerektirir.

    irem güzel bir kadın, ama yaptıklarıyla çirkinleşmeye başladı artık.
  • 19
    irem yaman haklı mı haksız mı çözemedim henüz. bakın ben anlayamadığımı, bilgisiz olduğumu belirtiyorum zor bir şey değil.
    şu konuda ahkam kesenlerin %99'u en fazla benim kadar bilgili eminim.

    diğer sporcumuzun şu anki psikolojisini düşünen yok. hatice kübra ilgün'ün suçu medyatik olmamak mı? varsa bir şaibe zaten çıksın ortaya, kim haklıysa o gitsin.
  • 41
    yazdıkları ve iddiaları ile birlikte bugun yapmis oldugu* paylasımla karakterini ve kafa yapısını açık bir sekilde ortaya koymus sporcumsu!

    https://www.instagram.com/...utm_medium=copy_link

    olayları ve yaşananları bu arkadasa yanlış aksettiren biri yoksa gerçekten bu şahıstan "zeki, çevik ve ahlaklı bir sporcu" olması mümkün değil. zira cok yakin bir cevreden aldigim bilgiye göre bu arkadaşın magduriyeti söz konusu değil.

    edit: ekleme yapayim hatice kübra ilgün bu hanimefendiyi benim tabirimle 2 kere tokatlamış yani 2 kere yenmistir yaptiklari musabakada.
  • 22
    daha önceden ilan edilmiş kurallara göre alınan karara çemkirerek sempatisini oldukça kaybetmiş sporcumuz.

    federasyon demişki “dünya klasmanında olimpik sıralamada ilk 5te olan sporcu olümpiyata katılır, birden fazla sporcumuz ilk 5’te ise rusya’da(aralık 2019) yapılacak turnuvada kim başarılı olursa o katılır.”
    bunu dedikten sonra rusya’da kübra irem’i tokatlamış, ee sorun nerede şimdi tam olarak?
  • 8
    nur tatar'ın açtığı yolda ilerleyen sporcu. 2020 tokyo olimpiyatları'nda altın madalya almaya aday isimlerden birisi. altın alırsa tekvandoda altın kazanan ilk kadın sporcu olacak. aslında nur tatar'dan daha iyi bir kariyer yapma olasılığı mevcut. güzel olduğu için medyada daha fazla yer buluyor olabilir, bu da gayet doğal. sporda güzel veya yakışıklı olmak daha kolay pazarlanmanızı sağlar, markalar da bu yönde tercihler yapar. nike boşuna bu kız ile çalışmıyor mesela.
  • 6
    türkiye'ye üst üste 8 tane altın madalya getirdikten sonra dünya tekvando federasyonu tarafından ''yılın en iyi kadın sporcusu'' seçilmiştir.

    klasik geyik olarak: "futbol dışındaki sporlara epey az önemin verildiği ülkemizde gerçekten böyle bir başarı elde etmesi muazzam." demekle kalmayıp işi biraz daha derinleştirmek istiyorum:

    kendisi ilk entryde bahsedildiği gibi 2015'te daha 18'indeyken dünya şampiyonu olmuştu. şöyle bir twitter: https://twitter.com/iremyamany ve şöyle bir instagram: https://www.instagram.com/iremyamany/ sayfası var ki; abukluklardan ve dışavurumculuktan uzak minimal bir sporcu kimliği olduğunu gösteriyor irem'in. aynı zamanda hacettepe üniversite'si beden eğitimi bölümünde okuyor(du). ayrıca söylemlerine bakıldığında diksiyonu gayet düzgün ve yazım kurallarına dikkat eden kimliği de ortaya çıkıyor. yani, aslında bir sporcuda ne ararsınız ki. tamam tekvando, karete, bilardo vb. gibi ülkemizde gerçekten hiç önem verilmeyen sporlarda daha önce belki adını duymadığımız sporcularımız büyük başarılar getirdi. hepsini bir kenara koyalım ama insanın karakteri ve bu karakterini ortaya koyuş ya da diğer bir söylemle dışa vuruş biçimi önemlidir kanımca.

    not: socrates dergisinin sanırım temmuz ayında kendisiyle ilgili bir yazı vardı. tavsiye ederim.

    not 2: burayı okuyan kadın arkadaşlarımız vardır veya okuyan yoksa bile ilham alabilme potansiyeli olanlar vardır. bu arada sadece kadınlar da değil hepimiz ilham almalıyız. yani burada bir ayrımcılık gözetmiyorum fakat özellikle "feminizm, femi-nazi, kadınlar eziliyor muhabbetleri vb." muhabbetler ile yalnızca siz kendinizi eziyorsunuz kadınlar! siz işinizi iyi yapın emin olun bizden daha üstün olabilme potansiyeliniz fazlasıyla var. bu üstünlüğün ölçüsü nedir veya böyle bir üstünlüğün söz konusu olması kime ne katacaktır konusu ayrı fakat artık kabak tabı veren laflar bırakılıp yerini icraatlar almalıdır.
  • 28
    azıcık spor ahlakı olsaydı, son yaptığı aciklamalarla hatice kübra ilgünü kurtlarin onune yem diye atmazdi.

    ikisini de tanimam. taekwandodan da anlamam. ama ahlaktan azıcık da olsa anlarım.

    gecmiste yarisip da doping yaptigi ortaya cikan ablalarina benzemezse sevinirim. bundan 20 yil sonra esamen bile okunmayacak. unutulup gideceksin. akillara geldiginde bu sekilde hatirlanmak cok aci olacak kendisi icin.
  • 18
    https://twitter.com/.../1236983633405251584

    irem yaman bu twite cevap vermiş ve twitin sahibi mert aydın hala sessiz. irem yaman bu twitteki sıralamanın mart 2020 ayına ait olduğunu ve 2024 olimpiyatları için geçerli olduğunu, 2020 yılı olimpiyatları için 2020 yılının ocak ayında puanlamanın son bulduğunu ve kendisinin önde olduğunu iddia ediyor.

    ya cevap verin ya da çocuğun hakkını verin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın