• 53
    başıma bir şey gelmeyecekse desteklemediğim, en azından eşit üyeliği desteklemediğim kampanyadır.

    örneğin, barcelona kulübünün 137 bin üyesi var yanlış hatırlamıyorsam, fakat bunların yalnızca 15 bin tanesi oy verme hakkına sahip. (edit: öyle değilmiş)

    benim de beklentim ve önerim minvalde bir yapı oluşturulması. galatasaray'ın şu an çok şikayet ettiğiniz lise kültürü galatasaray'ı her daim "işgal"den korumuştur. önüne gelenin içine dalabildiği bir yapı türkiye şartlarında türk günümüzdeki insanının genel kültürü ve vizyonu göz önüne alındığında hiç iç açıcı sonuçlar doğurmayacaktır.

    üyelik referans sistemli olmalı, her üye yalnızca 2 kişiye referans olabilmeli ve bir üyenin üyeliği için en az 3 kişiden referans alabilmesi gerekmeli, veya benzeri bir referans' değerli kılan önerme sistemi.

    üyeler belirli bir süre veya belirli şartlar sağlandıktan sonra oy verme hakkını kazanmalı "atıyorum 5 yıl". bu hem camianın dinamiklerini içeriden tanıması için gereken süre, hem de kısa süreli "üye yapıp oy kazanma" planlarından korunmak için gerekli. ayrıca kulüpte dışarıdan üye olan ve oy verme hakkına sahip üye sayısı belirli bir yüzdeyi geçmemeli, bu yüzdelik dilim de kongrelere katılanlar arasından belirlenmeli. örneğin; oy verme hakkına sahip üyelerin %70'i oy kullanabilecek, bu %70 de kongrelere/maçlara en çok katılım sağlayanlar olacak. üye olup kulübe uğramayanlar oy veremeyecek. ayrıca oy verecek kadın/erkek oranı %30'dan aşağı düşmemeli. bu bir şart olmalı, sağlanması için ekstra çaba harcanmalı.

    ehliyet sınavında 2016 yılında olduğunu duyduğum gibi, iq testi olmalı. ciddiyim.

    üniversite mezuniyeti ve belirli bir not ortalaması şartı olmalı, lisede arka sırada batak oynayıp kızlara silgi atan ve üniversitede kantinde/kafede eli cebinde "karı kız kovalayan"* kitlenin galatasaray'ın geleceğinde söz sahibi olmasını istemiyorum.

    üye olmak isteyen kişi geçmişte en az 3 veya 5 yıl kombine sahibi olmuş olmalı.

    üyelik bedeli en az yıllık 2000 lira olmalı ve en az 5 yıl ödemeyi taahhüt etmeli.

    ben bu şartlar dışında kulübe üyeliğin açılmasına, kulübün halka açılmasına olumsuz bakıyorum.

    bu şartlar sayesinde, "oy vermek için üye olan" kişiler peydah olamayacak, hayatında tribünde galatasarayı desteklemeye dahi gelmemiş saçma sapan kitle ve rakip taraftarları kulüpte bulunamayacak, zeka ve kültür seviyesi belirli bir seviyenin üstünde olacak, çürük elmalar günümüzdeki liseli tayfadakinden çok daha az, kaliteli bir kitle olacak.

    bu veya benzeri şartlar sağlanırsa, projeyi canı gönülden desteklerim. ama derdiniz "şartsız şurtsuz direk zötenk diye üyelik" ise yarınlarımızda başımıza belalar açarsınız dostlar. çok ararsınız liseli dedeleri...

    editli not: anlamayanlar olmuş, ya da ben ifade edememişim. söylemek istediğim; liseliler iyidir güzeldir değil. onlarda da tabi ki gördüğümüz üzere salaklıkta zirve yapmış, kültürsüz cahiller var. istediğim şu: üyelik verdiğin adamdan üyeliği geri almak zordur, verilen hak öyle şıp diye geri alınmaz. ama illa da yeni üye alacağım diyorsan, bu şekilde ince eleyip sık dokuman şart. yoksa aldığın üyelerin %50'si "istemediğin" tipte insan olur. yarın öbürgün de bugün nefret ettiğin liselilerden ettiğin gibi nefret edersin o cahil güruhtan.

    laf çakmak yerine yapıcı olalım, aksini düşünüyosanız belirtin de bi faydanız dokunsun selçuk inan'a nefret kusmak dışında şu sözlüğe.
  • 54
    --- alıntı ---

    1953 yılında 27 bin, 1978'de 53 bin üye ile seçime giden barcelona, 1997'de başkan nunez'i son kez koltuğa oturttuğunda sandıktan çıkan toplam oy sayısı 91 bin 587 idi. 2010 yılındaki son seçimde ise 118 bin 665 üye oy kullandı barcelona kulübünde...

    --- alıntı ---

    oy için sadece 18 yaş üstü olmanız ve sadece 1 yıllık üye olmanız kafidir. şu anda üye sayısı barcelona'nın 180.000 civarındadır. 18 yaş altı üye sayısı da 50.000 civarındadır.

    http://www.sabah.com.tr/...im_sandigindan_otesi
  • 59
    bazı arkadaşlar üyelik referansla olsun diyor da bu dedeler seni beni referans gösterecek değiller herhalde, yine kendileri gibi monşerlere referans olacaklardır. bu da durumu değiştirmeyecek sadece monşer sayısını arttıracaktır. benim ya da sizin gibi, galatasaray'ı çocukluktan beri tutan, kaybedince üzülen, kazanınca sevinen, gelirinin bir kısmını store da harcayan, takıma üye olarak para kazandırmak isteyen ve en önemlisi galatasaray'ı menfaatsiz seven onlarca insanı, şu monşerlerden biri referans olmadı diye kulübe üye yapmayacaksak, kimi yapacağız ya da niye mücadele ediyoruz o zaman?

    evet herkese açılmasın, belirli kriterler koyulsun ama bunlar "sade" galatasaraylı taraftarın da karşılayabileceği objektif kriterler olmalı diye düşünüyorum.
  • 60
    desteklediğim kampanyadır. hatta bilenler bilir galatasaray a.ş'nin yabancı adamlara satılması taraftarıyım. çünkü yaşadığımız topraklarda millet yolunu götürme derdinde. orada oturan divan kurulunun amacı galatasaray'ı ileri taşımak değil, statülerini sürdürmek. hepsi zengin, hepsinin şirketi var. sor bakayım onların şirketinde gelip dedeler otursa sabah akşam goy goy yapsa hoşlarına gider mi ?
  • 61
    beni sözlüğe döndürüp tekrar yazmaya başlamama neden olan gelmiş geçmiş en gerekli ve akılcı kampanyadır.tabi ki ilk gördüğümde change.org aracılığıyla çorbada tuzumu eksik etmedim ve bastım imzamı fatih terimin uefa finalinde soyunma odasında söylediği gibi ''düşünmeksizin''. umarım galatasarayı düzlüğe çıkaracağına emin olduğum bu uygulama hayata geçer ve gerçek galatasaray sevdalıları kulübün yönünü belirleyebilir.
  • 66
    ne transfer, ne gidecekler, ne kalacaklar. hepsinden önemlisi, dursun ve benzeri adamların elinden kurtuluşun tek çaresi bu kampanyaya sonuna kadar sahip çıkmaktır. sistem devam ettikçe dursun'u göndersek bile bir şekilde yeni dursunlar gelecek.

    o sebeple bu başlığın gündemde kalmasını önemli buluyorum. unutulmamalı, daha güçlü bir sesle haykırılmalı.
  • 72
    apartman aidatından daha az para ödeyen ve galatasaray aşığından daha çok kendi çıkarını düşünen galatasarayı umursamayan bir genel kuruldansa, makul düzeyde aidatı, elit galatasaray taraftarını içeren (sabıka kaydı olmayan, eğitim düzeyi ya da mevki makam sahibi aidat ödeyebilecek durumda olan) bir genel kurul hepimizin hayali olsa gerek. gerçekleşir mi? galatasarayın hiç malı mülkü kalmazsa belki bir ihtimal. olsun hayallerdir insanı yaşama bağlayan.
  • 73
    sahiplik gibi zırvalardan ziyade dillendirilmesi elzem olan slogan budur. sahiplik çok riskli bir durumdur. gözümüzün önünde bir dönem muazzam parlayıp sonra yere çakılan, futbolcusuna su alacak parası kalmayan sürüyle örnek kulüp var. temel itiraz noktası oligarşik yapılara karşı olmalı. "galatasaray lisenin tekelinden çıksın şirketin tekeline girsin" demek mantıklı değil. o yüzden sahiplik konusu tartışmaya bile kapalı olmalı.

    yapılması gereken basittir: galatasaray'ın lise'nin tekelinden taraftarlarca kurtarılıp halka devredilmesi. milyonların ortak sevdası olan galatasaray spor kulübü inan kıraç gibi, hayri kozak, dursun özbek gibi vizyonsuz, tekelci kişilerin etkin olduğu kurullarca yönetilemez. senelerce özhan canaydın'ı başkan seçen bu tipler galatasaray'a herhangi bir şey kazandıramazlar.

    peki bunun için biz ne yapabiliriz?

    • afiş, pankart hazırlayıp maçlarda tribüne asabiliriz
    • lise statükosunu yeren yapışkan kağıtları gs lisesi'nin duvarlarına yapıştırabiliriz
    • "cimbombom halkındır lise'nin değil" mottosunu kulaklara ezberletebiliriz
    • iyice insanları bu konuya ısıttıktan sonra da mali genel kurulun veya başkanlık seçiminin yapılacağı salonların önlerine gidip bu taleplerimizi gür sesle dile getirerek sonuç alabiliriz.

    yalnız bu dediklerim bugünden yarına olacak şeyler değil. milenyum çocukları gibi emek vermeden kazanım elde etme hayaline kapılmayın. milyon euro'luk bir gücü elinde bulunduran oligarşi tabii ki kolay kolay koltuğunu terketmeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın