• 4926
    mbaye diagne'yi 12 milyon euro ve üstünde satarlarsa yapılan hatayı kurtarmayı başarmış olacaklar. devre arasında forvet transferini son günlere bırakmak büyük hataydı. ne yapıldı 13 milyon euro'ya diagne alındı. diagne ne yaptı? öyle ya da böyle yarım sezonda 10 gol atıp şampiyonluğa katkı sağladı. 12 milyon euro'ya sattığımızı düşünelim. ne olacak? hem devre arası harcayamasaydık, hiç harcayamayacağımız parayı yaz transfer dönemine aktarmış olacaklar, hem de 1 milyon euro'ya şampiyonluk yolunda 10 gol satın almış olacaklar. bence güzel ticaret, yeter ki diagne 12 veya üzerine satılsın.
  • 4928
    ocak ayında yaptigimiz harcamayı ffp gereği başa bas kapatmak zorundaydık. sırf o sebeple lyunduma'nin bonservisi yaz sezonuna aktarıldı. son güne kadar bekleyip diagne'ye para bayilmamizin sebebi ozan kabak'in getirdiği paraninda geç gelmesinden kaynaklandı. terim acikladi zamanında, paramız yokken zamanımız vardı, paramiz varken de zamanımız yoktu diye. kasaya satıştan 10 milyon girmeden önce yapmaya çalıştığımız herşey şimdi kiralayalim yaza mecbur alalimdi, çogu kulüp kabul etmedi. ozan sayılmasa belhanda kesin satılırdı. forvet kaynağı için. yaz sezonunda yapılan alımların hesabı da ocak ayında kapanacagi için bu sefer risk alarak oyuncu alıp, ocak ayinda satış yaparak başabaş noktaya gelmeye çalışacaklardır. transferde elimiz ve ayagimizin dolanma sebebi çok net bir şekilde ffp anlaşması. bence geldiklerinden beri forvetsi geçen ilk dönem harici gayet güzel transfer hareketi yapıyorlar.
  • 4929
    “ocak ayında yaptığımız harcamayı yapmak zorundaydık çünkü ffp..” argümanı ile savunulamayacak yönetimdir; kimse kusura bakmasın.

    diagne, eğer afrika kupası sonrası bir badou basamak transferi değil ise, bu transfer maddiyatından scoutingine kadar faciadır. nedeni basit:

    sezona forvetsiz başlamışsın, forvet olarak devre arasında komşu ilçeden 10 m euro verip forvet alıyorsun.

    10 m verilmesi sorun değil, 10 m bütçe içerisinde diagne’den daha doğru ve işe yarayacak onlarca forvet bakabilecekken bakmamak ve ffp yüzünden harcamazsak üstüne soğuk su içeceğimiz 10 milyonu diagne’ye harcamak hata.

    benim scout ekibimin, yönetimimin, ağustos ayı faxiası sonrasında 10 m euro bonservis ile alabileceği 50 tane adam bulması lazımdı o dönemde.
  • 4930
    liseliler darbesi olayında sonuna kadar arkasında durduğumuz yönetim. ancak bu, hata yaptıkları zaman eleştirmeyeceğiz anlamına gelmiyor. daha 2 ay var diyerek işi ağırdan almaya devam ederlerse ben de merak ederim; acaba bu sefer hangi mevkiden mahrum edecekler bizi diye.

    transfer piyasasının olayı bellidir. ne kadar geç kalırsan maliyetler o kadar artar. haziranda 5 lira olan adam temmuzda 8, ağustosta 10 lira olur. hatta ağustosunda sonunda 12 lira olur. transfer sürecinde kurban stratejisi gütmeye kalkarsan işin sonunda kurban sen olursun.
  • 4931
    yaptıkları diagne transferi sebebiyle eleştirilen yönetim. * diagne transferi sonrası galatasaray’ın hücum gücü belirgin bir şekilde arttı. bunda futbolcunun bitiriciliği değil yaratabileceği tehlike sebebiyle rakibin kendisine karşı almış olduğu önlemler yüzünden onyekuru ve feghouli’nin boş olanlar bulması etkili oldu. bu da 2018-2019 sezonunun ikinci yarısındaki galatasaray’ın performansın ortaya çıkarttı. kaldıki etrafta bir dünya boş forvet yoktu ve normal transfer sezonu değil devre arası transfer sezonuydu. sezon başı hesaplı bir forvet bulabilmek için ve diagne gibilerine 12 milyon euro vermemek için transferin son gününe kadar direndiler diye bütün taraftar mecralarında linç edilen de bu yönetimdi.

    kendileri dört üçlük bir yönetimdir. dört dörtlük bir yönetim gören varsa bunları itin götüne sokabilir.
  • 4932
    göreve geldiği günden beri eleştirdiğim yönetimdir. ancak yaptıkları doğruları söylemezsek yaptığımız eleştirilerin samimiyeti olmaz.

    diagne transferi konusunda son dakikaya bırakılmasını sonuna kadar eleştiririm ama transferi o günün şartlarına göre son derece doğru stratejik bir hamleydi. mantalite olarak sorunlu, vereceği futbol katkısı şüpheliydi ama ona verilen paranın bu transfer sezonuna aktarılması açısından çok doğru hamleydi.

    vedat muriqi transferinde ise çekilmek istenilen uzağa düşmemeleri çok doğruydu. açıkçası pek sayın albayrak'ın gaza gelip bu sene sözleşmesi sona erecek futbolcu için "bas bas paraları vedat'a" nakaratını tutturacağına neredeyse adım gibi emindim. birileri belli ki frenlemiş kendisini (fatih hoca olduğunu düşünüyorum). vereceğimiz teklifi yapıp üzerine çıkılmamasını eleştirmek kendilerine haksızlık olur.
  • 4933
    şimdi öncelikle derin bir nefes alalım ve klavyeleri elimizden bırakalım. yönetimi bende eleştiriyorum evet ancak daha zaman var beyler. diagne konusunda rakibin matrak geçmesi vs. sizi kızdırmasın. çünkü onlar diagne'nin neden ve ne şartlarda alındığını bilmezler. şimdi anlatsan anlamaz, ya he he derler. hatırlayın o 30-31 ocak tarihini. takımda santrfor yok. kime teklif yapsan reddediyorlar. doğal olarak ocak ayında kimse iyi santrforunu satmak istemiyor. ayrıca en önemli konu şu ki o dönemde elimizde 10 milyon euro bir para var ve bu parayı harcamazsak eğer, yeni sezonda yani bu 2019-2020 sezonunda bu parayı kullanma durumumuz sıfırlanacak. yönetim ne yaptı? biz bu parayı diagne'ye verelim ki sezon sonunda satıp o parayı sıcak paraya döndürebiliriz dedi. ayrıca şöyle de bir durum var. diagne alınmasa belki de şampiyon olamayacaktık çünkü elimizde santrfor yoktu. yani demem o ki diagne'ye verilen o 10 milyon euro o anki şartlarda mecburiydi. bunu şimdiki rakipler anlamaz. siz diagne'ye 10 verdiniz falan. kardeşim o adamı almasak şampiyon olamayacaktık belki ve şimdi diagne'ye satma durumunda elimize yine sıcak para geçecek transfer için, bundan da olacaktık. ama gel bunu anlat işte. neyse demem o ki her yönetim gibi hataları var. hatta transfer döneminde çok pasif kalmalarını da eleştiriyorum ama samimiyetlerinden de şüphem yok. tek ricam şu olur, transfer döneminde daha aktif bir yönetim istiyorum kendi adıma. özellikle yabancı transferlerinde.
  • 4936
    kendilerini liseliler karşısında sürekli savunan biri olarak diagne konusunda ffp üzerinden aklanmalarını çok da anlayamıyorum.

    diagne’ye ffp yüzünden 10 milyon euro vermek zorunda değildi yönetim.
    yazın verilecek 5 milyon euro’luk luyindama ücreti devre arasında ödenirdi ve 5 milyon euro’ya başka bir forvet de alınabilirdi.
    daha ağustos ayından forvete ihtiyacımız olduğu kesinken, 6 ay boyunca alan ve tetteh peşinde koşuldu anlamsız bir şekilde.

    ha, diagne her türlü faydalı oldu şampiyonluk yolunda. ancak nasıl amrabat 8m euro’luk kanat oyuncusu değildiyse ve giderken ancak 3-4m euro alabildiysek diagne’nin de 10m euroluk forvet olmadığı kesin. ezcümle, mali yönden başarılı olsalar da transfer konusunda elleri ayakları birbirine çok dolaşıyor.
  • 4937
    forvet transferindeki plansızlık ve beceriksizlikleri yüzünden eleştirilmelerini anlamakla birlikte diagne ilk geldiğinde sözlüğün de büyük çoğunluğu dahil olmak üzere herkes havalara uçuyordu. sadece 3 5 yazar eleştirdi bu transferi, diagne'nin iyi bir forvet olmadığını söyledi. siz nasıl ki diagne'yi süper zannediyorsanız o dönem, yönetim de aynı şekilde süper zannetmiş olabilir o halde.
  • 4941
    bugün fikret orman adlı şahıs, açık açık sahada galatasaray’ı doğramazsanız ve galatasaray maçlarını kazanırsa sizi bekleyen akıbet belli, alt kümedir. hakemlik hayatlarınızı bitiririz diye hakem camiasını tehditvari konuşurken neden bir açıklama veya bildiri yayınlamıyorlar çok merak ediyorum.

    sonuç olarak bakarsak,

    tff başbakanı nihat özdemir fenerbahçe taraftarı, mhk başkanı zekeriya alp'de beşiktaş taraftarıdır.
  • 4943
    mustafa cengiz ve abdürrahim albayrak önderliğinde, futbol şubesini son yıllarda mali açıdan kâra geçiren ve kupalara ambargo koyan yönetim. tabii her zümre gibi kendi içinde muhalif sesleri de barındırdığı gibi, ibrasızlığa kadar varacak fikir ayrılıkları ve uyuşmazlıklar mevcut yönetimde. normalde böyle bir durumda yönetim başarıya odaklanamayacağı gibi, mali açıdan da pozitif bir ivme yakalayamaz. ancak yönetimdeki isimler mustafa cengiz abdurrahim albayrak idarecilik konusunda tecrübeli olup yapıcı bir karaktere sahip olduğundan, başarı da elde edilebilmiştir. elbette, bu yönetimin doğru işler yaptığına inanan taraftar ve fatih terim'in desteği de es geçilemez bu başarılarda. şimdilerde transfer için bir orta saha ve forvet olmak üzere iki ilk 11 oyuncusu peşindeler ve kadroyu avrupa arenası için sağlam kurmak istiyorlar. doğru yolda olduklarından ve doğru adım attıklarından bütün taraftarlar emin.
  • 4944
    yine takılıp kaldılar tek adamın transferine. modeste, alan, pato derken ne kadromuzu doğru düzgün şekillendirdik ne de oyun sistemimizi.biraz şans, birazda rakiplerimizin formsuz olması şampiyonluk getirse de, transferdeki saçmalama dönemi tüm hızla devam ediyor. iyi hoş yönetimimiz kar açıklıyor ancak son 2 sezondur ihtiyacımız olan transferler bırakın kampı sezona bile yetiştirilemedi. geçtiğimiz seneden ders almaya pek niyetleri de yok gözüküyor. şampiyonlar liginden boş yere kaçan milyon eurolar ders olmamış malesef. düşünün ki bir yönetimi icraatleri değil, başında bulundukları kulübün teknik direktörü ayakta tutuyor. sezon başlamadan, kafasındaki kadro planlamasını yüzlerce kez değiştirip şapkadan tavşan çıkarmaya çalışacak fatih terim' e de buradan sevgilerimi sunuyorum. allah yardımcısı olsun.
  • 4945
    mustafa cengiz yönetimini ekonomik açıdan takdir etmek gerekli. önemli oyuncu satışları, gelenlerin ucuz ve etkili olması, sportif aş'nin kar açıklaması bunlar çok önemli. ancak hala daha amatör görünüyorlar ve güven vermiyorlar. sebebini ben de anlayamıyorum ancak derhal çözülmesi gereken bir iletişim problemleri var. yeni bir ekip mi oluşturulur, çeki düzen mi verilir kendileri bilirler. şu an için bulundukları çizgide gitmeleri yeterli ancak ileride şampiyonlar ligi hayal ediyorsak yönetimimiz de avrupai olmalı, anadolu kafasından çıkmalı. galatasaray'ımızın tek kuruşunu dahi sokağa atmadıkları için teşekkür ediyorum ve entrymi daha profesyonel daha etkili olmaları konusunda naçizane tavsiyemle bitiriyorum.
  • 4947
    çok amatörce hareket eden yönetimdir. daha önce buna benzer transfer süreçlerini defalarca yaşayıp hala nasıl aynı hataları yapıyor gerçekten merak konusu. falcao gelmedi vay efendim yönetim yandı gibi bir yaklaşımla konuya bakmıyorum hatta bunun gayet yanlış olduğunu düşünüyorum ama bu kadarda amatörce hareket edilmez be kardeşim.

    denizli maçından sonra abdürrahim bey öyle açıklamalar yaptı ki şaşırdım açıkçası.

    yok petrovla inanılmaz şeyler konuştuk, inanılmaz fotoğraflarımız var, yok efendim onlar artık futbolcu alıp verirken kardeş kulübümüz, falcao yüzde 99 bitti falan deyince merak edip kim ulan bu petrov deyip baktım internetten.

    sonuç olarak allah affetsin aklıma direk bu adam bizim başkanı bi güzel uyutup, kandırıp yollamıştır diye geldi. sonuç olarak az önce petrovun basın toplantısındaki açıklamalarını gördüm .d

    adam falcaoyu bırakmak istemiyoruz, o da sözleşmesine saygı duymalı falan diyor. ya kardeşim ne denir ki şimdi. söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil.

    ya falcao bu saatten sonra gelse bile senin tabirinle "kanki" olduğunuz, sarmaş dolaş fotoğraflar çektirdiğiniz adam, falcaonun gelmesi bugün yarın diye haberler çıkarken nasıl çıkıp böyle bir açıklama yapıyor. adamlar fabrika gibi futbolcu satışı yapıyor avrupa piyasasına, gidip birkaç gün içinde 40 milyon euro verip transfer falan yapıyor. hiç öyle galatasaraydan 2 milyon euro koparayım diye böyle toplara girdiklerini zannetmiyorum. ciddi ciddi niyetleri falcaoyu takımda tutmak.

    e bu durumda adama sorarlar. ayakta mı uyuyorsun be başkan. seni olmayacak bir şeye ikna edip yollamak bu kadar basit mi yani. 10 gün önce anlaştığın, sarmaş dolaş fotoğraflar çekildiğin adam çıkıp nasıl böyle açıklama yapıyor ?

    edit: evet çok güzel işler yapıyorlar. lâkin güzel işler yapmaları, yaptıkları amatörce hamleleri eleştirilmez kılmıyor. nasıl ünal aysal muslera, eboue, elmander, sneijder, drogba, borçlarda kuru sabitleme gibi konularda övülürken, bülent tulun, burdisso, hajrovic, cris, jpk gibi mevzularda yerden yere vuruluyorsa kendileri de yaptıkları amatörce hamlelerden dolayı eleştirilebilir.

    bu arada nzonzi'yi övdüm de geldim* : (bkz: #2731878) tekrar kendilerini tebrik ederim.
  • 4949
    2019-20 transfer döneminde eleştirenleri ofsaytta bırakan yönetim. seri ismi çıktığında "yedirmezler, bu yönetim alamaz" denildi. birkaç gün sonra seri transferi geldi. "forvetle uğraşırken 6 numara bakmıyorlar" diye çemkirilirken çat diye nzonzi alındı, hala herkes şokunda alınma şartlarıyla birlikte. falcao meselesi var son olarak. bu adamı aldılar görünen o. ancak ufak detaylarda parayı savurmak istemiyorlar belli ki. falcao işi yatsa bile yerine tatmin edebilecek birini alırlarsa kızmam şahsen. biraz daha sabırlı olmak lazım. gereksiz baskı yapmaya gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın