• 9
    tüm genellemeler yanlış olsa da sinirlenince kendimizi kaybediyoruz adeta. normaldir elbet ama ilk yarı olmuş bitmiş. bir haksız kırmızı kart pozisyonu yüzünden tüm maç hakeme konsantre olmak (konsantre olunmayacak gibi değildi gerçi), güzelim tezahuratlarımızı bırakıp sürekli küfretmek nedir? hele arada bazen çatlak sesler çıkıyor, tüm futbolcularımıza olur olmadık laflar sarfediliyor, bir tane, evet evet tek bir tane cümle küfürsüz kurulamıyor oyuncularımız için bazıları tarafından, onları saymıyorum bile. zaten onlar galatasaray taraftarı ise ben değilim!
    (bkz: 7 subat 2009 galatasaray kayserispor maci)
  • 10469
    spor dünyasının benzeri olmayan en nankör, en tatminsiz ve takımına karşı en düşmanca tavrı takınan taraftar topluluğudur. azami çoğunluğu galibiyet taraftarıdır. nedeni fatih terim ve uefa ve süper kupaları kazanan galatasaray takımıdır. bugün sahip olduğumuz taraftar topluluğunun azami çoğunluğu o rüzgarın getirdiği kişilerden oluşmuştur, aidiyetleri takıma değil galibiyetedir.
  • 6150
    11 mart 2018 galatasaray konyaspor maçı'nda oldukça iyi perfotmans göstermiştir.

    doğu tribünü 111.bloktaydım. herkes ayakta izledi maçı. hakem ve konyalı oyuncular inanılmaz baskı altına alındı.

    buradaki beğenmeyen arkadaşların yorumları açıkcası şaşırttı. belki de atmosfer televizyona yansımamış olabilir. gördüğüm en iyi taraftar performanslarından biriydi çünkü.
  • 10575
    bir şeyin değişmeyeceğini anlamış taraftardır. galatasaray yönetimi ve kulübün hukukçuları, galatasaray’a yapılan haksızlıkları engelleyemiyor, hukuki yollara başvuramıyor ve sonunda fenerbahçe ne istiyorsa yapabiliyorsa, o zaman daha önce de dediğimiz gibi, emir büyük yerden geliyor demektir. birileri, galatasaray’ın şampiyonluğunu hırsızlara peşkeş çekmiştir.

    spor bakanı nerede? her türlü pisliğin döndüğü federasyonda, türk futbolunun bu duruma sessiz kalması ve buna göz yumması sizce tesadüf mü? bunu bilen yönetim de bu yüzden sesini çıkaramıyor. korkuyorlar. madem öyle, bırakın gitsinler. sonuçta ortaya çıkan tablo bu. ne demek ya, kafasına göre var kaydını açıklamak, kafasına göre şaibeli rakibin istediği hakemi atamak, cezalar vermek? kurallara aykırı davranan federasyonu kim denetliyor? denetlemesi gerekenler neden izliyor? sonuçta ne çıkmasını bekliyorsunuz?

    birbirimizi kandırmayalım. maç, beklentilerin altında kalır, sönük geçer. hakem, uyduruk bir karar verir, fenerbahçe lehine olur, onlar istediklerini alır ve yoluna devam eder. bizimkiler de maç sonunda olayı kınar ve her şey biter. inşallah yanılırım ve takımımız fenerin içinden geçer hakemde ancak bakar.
  • 10169
    https://x.com/...kU8oqwsOEBw&s=19

    kendi takımı içerisinde kavga, küslük, adam kayırmaca olduğunu iddia ettiği ve ortalığı karıştırdığı sürece her şekilde kabağın kendisine patlayacağı topluluk.

    görüldüğü üzere yunusla barış arasında bir şey yok fakat taraftar küs olduklarını, barış'ın dışlandığını, barış'ın bir taraflarının kalktığını iddia ediyordu.

    taraftar, yönetemiyle sabote ediyor takımını. başkası değil.
  • 1419
    türk telekom arena'da çok güzel bir şekilde kimlik oturtmuştur. pegasusta ultraslan maçla alakasız da olsa şarkılı türkülü tezahüratını yapıyor, arada diğer tribünlerle karşılıklı cim bom bom'um benim giriyorlar güzel oluyor. diğer tribünler de olması gerektiği gibi yerinde ıslıklar ve tepkilerle hakemi ve rakibi baskı altına alırken doğru işler yapan oyuncuları alkışlayarakta takımını ateşliyor.

    bence bu düzen güzel. sürekli bağırmak isteyenler pegasus'a, yok ben arada bağırayım, yanımdakiyle kritik yapayım ve maçı da rahat izleyeyim diyenler için de cüzdanlarına göre diğer tribünler gayet uygun.
  • 2689
    her takım taraftarları arasında nasıl mal bi grup varsa galatasaray taraftarı arasında da vardır. yıllar once milan takımına 85. dakkadan sonra 2 gol atan galatasaray takımının ligde gucsuz bir takımla oynadıgı ve maglup goturdugu macın 85. dakikasında rerererarara marsını soyleyeceklerine basarılar gelir gecer marsını soyleyen bi topluluktur. bi de bunların skora taraftarı olanları vardır. bunlar maglup olunan her mactan sonra mutlulukla piyasaya cıkıp galatasaray degelreine sallarlar hadi konusun amk falan derler ! boledir bunlar..

    ligde hala lideriz sampiyonlar liginde de ikinciyiz amk !!!
  • 8177
    gözlemlediğim kadarıyla iki farklı gruba bölünmüş taraftardır.

    bir grup "iyi yoldayız sabretmemiz gerek" düşüncesiyle hareket ederken, diğer grup "artık kötü futboldan yıldık ne olursa olsun rakiplere üstünlük sağlamamız gerek" düşüncesiyle hareket ediyor.

    sonuç olarak iki önemli yol beliriyor. ya birinci grup baskın gelip diğerlerine sabretmeyi öğretecek. ya da ikinci grup baskın gelip türk toplumuna yakışır bir biçimde anlık hevesler/nefretler uğruna yapılan yeni planlamanın sonunu beklemeden bir çuval inciri berbat edecek. ortası yok gibi görünüyor şu an. hayırlısı...
  • 7805
    takımın ihtiyaç duyduğu grup stadyumdaki taraftar grubudur, hani şu yerden yere vurulan ultraslan ve türevlerinden bahsediyorum. lamı cimi yok. son 2 şampiyonluğumuzun en büyük mimarı ve hocamızın güç alma noktası kendileridir. şükranlarımı sunuyorum burdan kendilerine. yokluklarını derinden hissediyoruz. kaçak yayınla maç izleyen, sosyal medyada önüne gelene hakaret eden, her defasında gitmesini bilmiş ve tarihinin en büyük başarılarını yaşatmış hocasına sosyal medyada kapının önüne koyan taraftara ihtiyaç var mı, hiç sanmıyorum.
  • 6786
    eskiden futboldan biraz olsun anlayan bir taraftardı. şimdi iyice 30 yaş ortalamasında, geç ergenlik yaşayan bir taraftar grubuna evrildi. şımarıklık, çok bilmişlik, sabırsızlık, anlayışsızlık ne ararsanız var.

    genç futbolcu ister, alınır, o futbolcu hata yapar. hurraaa gömer.
    kariyerli futbolcu ister, alınır. o futbolcu hata yapar. hurraa ne anasını kalır ne bacısı.
    altyapı oyuncusu ister, sahaya çıkartılır. o futbolcu hata yapar hemen sanki futbol uleması gibi "bundan bişey olmaz" diye kötüler.

    daha neler neler var da saymayalım şimdi. ama iş takımı ateşlemeye, rakibi sindirmeye geldi mi eline telefonunu alır, şovunu yapar. o kadar. iş store'den alışveriş yapmaya geldi mi "kalitesiz, bedenime uymuyor, rengi bilmem ne" diye mazeret uydurur.

    yeni türkiye'nin yeni galatasaray taraftarıdır işte. ne eksik ne fazla.
  • 10041
    kendim de dahil olmak üzere çok kolay sinen taraftardır.

    neden böyle olduğunu cidden anlamıyorum ama gerek maç* içerisinde gerek maçtan sonra yenilginin verdiği üzüntüyle, suçu hep önce kendinde veya kendi takımında bulan, herkesten önce kendini döven, sorunu sürekli kendinde arayan ve kendini cezalandıran bir ekip olduk iyice.

    tamam güzel baskılı oynamadık, kazanacak futbolu da ortaya koyamadık ama maç içerisinde bir sürü kartlık pozisyon es geçildi, oyunu provoke etmeye çalışan adama hakem bozuntusu kart göstermedi diye coştukça coştu, taraftarı çileden çıkarmaya çalıştı.

    onu geçtim maç bitiminde oosterwolde denen şeref haysiyet yoksunu taraftara dalgasını avuçladı, yöneticimizi sahanın ortasında karşı teknik direktörün oğlu yumrukladı ama biz o ara ergenler gibi yenilmenin şokunu atlatamayıp ortalığı yangın yerine çevirmemiz gerekirken es geçtik. çünkü yine kendimizi herkesten önce dövüyorduk. yok icardiye sallıyorduk, okan hocaya ona buna herkese sallıyorduk galatasaraya dair.

    bu bi de sadece fenere karşı olan maç özelinde de değil ha. hep böyle gidiyor. taraftar profili olarak daha eğitimli daha aklıselim olabiliriz evet ama bu kafamıza vurup ekmeğimizi alacakları anlamına gelmemeli. objektif bi şekilde ve doğru olanı yapma içgüdüsüyle hep nezaket veya alttan alıyoruz ama iş artık çığrından çıktı. evet eksiklerimizi görüp tabiki bunları düzeltmek için uğraşacağız ama bunu ulu orta yaparken adamlar medeniyetten bi haber oldukları için bunu zayıflık olarak görüp her hakkı kendilerinde görebiliyolar.

    sonra işte stadını açtırıp içinde kutlama yapmaya da çalışıyorlar, sahanın ortasında yöneticini dövme cüreti gösteriyorlar falan filan.

    hala ortalığı yangın yerine çeviremedik ki tutuklanmadı bile suçlular. adam trabzon maçında taraftarın kafasına tekme attı üstüne geldi bizim maçta taraftara dalgasını salladı. bu yavşağın hollandadan gelip ekmek yediği ülkenin vatandaşına yaptığa hareketlere bak. omurgasız takımı da sahip çıkıyor buna. icardi olmayan eylemden ceza aldı. arda turanın 2 maç ceza aldığı tezahürat olayının daha fecisini kendileri yaptı ama ortalık sus pus. adam takımımızın yöneticisini dövdü hala ses yok.

    hani kusura bakmayın da biz eşek olursak semer vuran çok olur!
  • 8809
    uzun bir maç özleminin ardından bu akşamki futbol ve skorun illa ki moralimizi bozduğu ancak daha hiçbir şeyin bitmediğini ve bunun da farkında olması gereken içinde bulunduğum büyük aile. bugünkü kadro seçimi hataydı, hayat ta böyle değil mi zaten hatalarımızdan ders çıkararak bazı şeyleri tecrübe ediyoruz ki; bu akşam izlediğimiz maç bize neleri yapmamamız gerektiğini sert bir şekilde yüzümüze vurdu. ben hocadan da takımdan da umutluyum bu kadar kolay vazgeçmemeliyiz doğruyu bulacağız ve bulduğumuzda da çok farklı şeyleri konuşuyor olacağız burada. (bkz: 15 ekim 2022 kayserispor galatasaray maçı)
  • 7024
    ülkemizdeki insanlar ne yazık ki ortalama açısından hep az bilir-çok konuşur şeklinde nitelendirilebilecek seviyedelerdi. bunda, geleneksel bakış açısı, büyüğe aşırı saygının getirdiği gereksiz özgüven gibi kavramlar olsa da konu galatasaray olunca hep daha iyi bir taraftar profili çiziyorduk çünkü daima kendimizi uygarlığa açılan pencere olarak görerek bunu misyon edindik ( ayrıca lise ve üniversite' nin getirdiği galatasaray eğitim ocağı etkisi de vardı).
    2000 kuşağı ile birlikte artık bilgisizlik, temelsiz cümlelere yatkınlık, emeksiz yaşam, rahatlık ve " google search " bilgileri iyice arttı. bu çürümüşlük maalesef toplumun her noktasına nüfuz ettiğü gibi, galatasaray taraftarlarına nüfuz ediyor.
    genç arkadaşlara ayıp olmuyor mu diyen olabilir ama olmuyor tabi ki, yanlış ve kötü daima eleştirilmelidir, hoşgörülen her hata pişmanlığa neden olur.
    toplumsal çözülmeden futbol da etkileniyor ve bakalım nereye gidecek sonu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın