• 1
    kripto para ve fan token üreticisi socios'un galatasaray'a, trabzonspor'a, baakşehir'e ve birçok spor kulübüne sponsor olması, o kulüplerin token'ını üretmesi ile birlikte kripto para, coin, token vb kavramlar da sporun işine girdi. yalnızca futbol değil. f1, nfl gibi sporlara da

    (bkz: socios.com)

    (bkz: galatasaray fan token)

    (bkz: chiliz)

    film, dizi, sanat, yabancı dil gibi kulüplerin olduğu yerde yatırım tavsiyesi olmadan fikirlerin konuşulmasının da bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. üstelik bu kez olay sporla direkt bağlantılı.

    bu başlık altında da galatasaray sözlük yazarlarının bilgi ve fikirlerini paylaşılabileceğini düşünüyorum.
  • 2
    uzun zaman takip ettigim ve tren kacti dedigim bir zamanda, yaklasik 15 gun once girdigim olaydir.

    gs token alacaktim, aman bosver deyip gs esya cekilisine katildim. ama bosvermedim, takibe devam ettim.
    sahsen 15 gun gibi bir sure icinde guzel kar yaptim. (ytd)

    kimseye yatirim tavsiyesi veremem. kimse kimseye vermez de burda zaten.

    fakat chiliz ve fan token konusunda ciddi kazanc saglayanlar cikacaktir diye dusunuyorum. daha bircok altcoin var da, dedigim gibi, tavsiye yok.

    ytd demis miydim?
  • 6
    buradan bir arkadaşımızın ısrarla chz coin temalı entrylerinden sonra benim de sektöre giriş yaptığım kulüp. sağolsun kısa sürede güzel kara da geçtim. sonrasında kendi araştırmalarımla başka yatırımlar da yaptım. sözlük bünyesinde bunları konuşmak uygun bulunmayabilir, modlar ne der bilmiyorum ama eğer sözlük formatı gereği burda yazmamız doğru bulunmuyorsa bir telegram grubu güzel olabilir. kimse kimseye net bir yatırım tavsiyesi vermez tabii ki ama gündemde olan, araştırdıkları coinler hakkında paylaşım yapılan bir platform olabilir. bu tarz bir yapı kurulursa katılmak isterim.
  • 8
    daha sonra bunu galatasaray sözlük amme hizmeti başlığında verecektim fakat madem böyle bir aksiyon alındı o halde ben de -halen biraz ham bir girişim olsa da- twitter'da takip ettiğim ve listelediğim kripto borsacılarının listesini vererek bu kulübe katkıda bulunmak istiyorum. isteyenler bu listeyi tümden takibe alıp genel olarak kripto borsasından haberdar olabilir ve teknik analizi öğrenebilir.

    https://twitter.com/i/lists/1371484271324581893

    not: siz siz olun one (harmony) denilen ocak söndüren koinden uzak durun. x50 bile yapsa uzak durun.

    not 2: yukarıda bir arkadaş bahsetmiş. genellikle böyle girişimler lafta kalır. bundan dolayı topa girip whats app grubu oluşturdum. katılmak isteyenler şu linkten katılabilir: https://chat.whatsapp.com/Ic6EKegOMOsCNzf2U5zDkF
  • 9
    man. city ile anlasilmasinin chiliz'e olumlu yansimasinin beklenmesine ragmen hala etki goremedik. tabi bunda farkli etkenler de var.

    ayni sekilde dovus sporlarinda da bir takim yenilikler vardi, suan ne durumda bilmiyorum.
    devaminin gelecegini vadediyorlardi.

    bu ay yani 2021 nisan ayi sonunda farkli spor dallarindan haberler bekleniyordu. belki formula 1, belki nba. bunlar cok guzel olur.

    chilizin spor dunyasinda gelip gecici bir heves olmadigi soyleniyor, gorecegiz.
    fakat uzun zamandir 0.43-0.55 dolar arasinda sikismis kalmis gorunuyor.
    0.45 civari aslinda iyi bir alim firsati, parca parca girilebilir. fakat uc gun sonra 1 dolar olacak gozuyle de bakmamak lazim. ytd.
    kesinlikle ytd.
  • 11
    holo,fun,win,chz,theta gibi coinlerden bir daha dünyaya gelsem kazanamayacağım paraları bana kazandırdılar, hala daha katlamaya devam ediyorlar.

    chz ufak bir aralığa sıkıştı sene sonuna kadar 1 doları tekrar yakalayacağını düşünüyorum, eğer holo fun win gibi hype yapan coinlere yüklü girenler varsa, karlarını almayı ihmal etmesinler bu coinlerin hype ı geçince dipleri tekrar görebilirler.

    tabi bu yazdıklarım ytd kendi düşüncelerimdir kimsenin düşüncesini birebir uygulamayın, okuyun tartın kendi düşüncelerinize uyanları yapın.
  • 12
    dun oglen itibari ile barcelona da dahil olmustur. bir anda 400 tl'ye yukseldi, 300'lerde dengelendi derken 650 yapti. suan 380 civarinda.

    bu kripto dunyasi ile ilgili iki kelam edeyim. liseli bebeler bile bu ise girmis durumda. giremez demiyorum, ama bu dunya oyle "1 koy 3 al, 3unu de 5le" gibi gorulmesin. evet, bunun fazlasini bile yapabilirsiniz ama nasil? hissi kable'l-vuku ile mi?

    bu fiyatlardaki dalgalanmalari herkes olumlu gorebilir, "ohoo, 300 iken su kadar alsam, 600 olunca satsam" falan...

    arkadaslar nacizane onerim, gordugum kadariyla, herkes 1 koyup 5 almak istiyor, dikkatli olun.
    600 iken alip 300e de dusebilirsiniz.
    o zaman beklemeyi de bilin.

    siz nesiniz?
    trader iseniz, olayi yalayip yutmaniz lazim. yok cebimde bin iki bin liram var diyorsaniz, ona gore pozisyon alacaksiniz.
    yatirim yapacaksaniz da bekleyin ya. yatirim yapip da aldiginiz arsayi/arabayi iki gunde panikle satiyor muaunuz? diyelim is kurdunuz, ilk bir hafta/bir ay isler acilmadi diye dukkani kapatip gidiyor musunuz?

    alim firsati veren bir coin ya da token alip, az daha dusunce, "allaaahh, yandim anam" demeyin. bekleyin.

    alim yaparken onerim, kademeli alim yapin, paranizin hepsini bir kerede tek bir yere gommeyin. (eger vahiy gelmiyorsa tabi, eger geliyorsa bize de soyleyin :)

    paranizi yayabilirsiniz. nakit de tutun hesabinizda. tek bir yere baglanmayin. sonra butun paranizi bir coine baglayip da, "hadi olum, kop da gel yavrum" diye dort nala beklemeyin.
    atiyorum, on liraniz varsa, 5ini yayarak yatirin, esit miktarda olmayabilir, kalan 5 ile de alim seviyelerine gore hareket edin. bunun icin guzel analizler yapan kanallar var. mesela btc'nin gelebilecegi seviye yakin bir zaman icin uc asagi bes yukari bellidir. eger bir yeri kirarsa ne olur, az cok bellidir.

    ama buna aldanip kimsenin onerisine gore yatirim yapmayin, kendiniz olcup bicin.

    duracaginiz yeri bilin.
    her cikisin bir inisi vardir. 1 lira iken aldiginiz coin 5 lira olunca, sanmayin ki surekli boyle gidecek. bir yerde duracak ve duzeltme yapacak. ona gore satacaginiz yeri bilin. sonra tekrar 2 olunca "eyvah demeyin.
    ama her inisin de bir cikisi vardir, bekleyin.

    belli basli coin ve token'larin disina pek cikmanizi onermem. ama bir tane bulursunuz ve cok guvenirsiniz, insallah yanilmazsiniz.

    "yaa bi tane coin var abi, en az 30 kat artacak" diyenleri dinlemeyin. ama tutup da size, istatistik sunuyorsa, fibonacci, rsi veriyorsa, yukselis trendine girmesi gerektigine sizi ikna ederse amenna.

    edit: proje olayina deginmeyi unutmusum. bu coinler token'lar birer proje ustune kurulu arkadaslar. yani alacaginiz coin ne, ne gibi bir projesi var, bilmenizde fayda var. bununla ilgili ozgur demirtas'in bir bilgilendirme videosu vardi, onu izlemenizi de oneririm.
    ilgili video: https://youtu.be/6WtvWzroZt4
    2. kismi: https://youtu.be/do60sNXiygA

    kripto dunyasi kumar degil. ama guzel firsatlar sundugu da gercek.
    riski bilin.

    "kazanacaksınız. kazanmak için uğraşacaksınız. ama netice ne olursa olsun, siz benim gönlümde hep kazandınız, hep şampiyonsunuz ve öyle kalacaksınız. allah yardımcınız olsun."
  • 13
    öğrenmeden, bilgi edinmeden, kaybetseniz de üzülmeyeceğiniz miktarda olmadan girmeyin arkadaşlar.
    çok dengesiz ve sebebini daha anlamadan cüzdanın üzerine toprak atabilecek bir piyasadan bahsediyoruz.

    özellikle kaldıraçlı işlemler tarzı olaylar var aman diyeyim dikkat edin aksi takdirde aşağıdaki adamın hali gerçekleşiyor.
    https://www.youtube.com/..._channel=chancey1979
  • 14
    gecenin bir vakti merkez bankasının yayınladığı bildiri ile türkiyede alışveriş için kullanılması yasaklanmış emtia. ayrıca elektronik para kuruluşlarının kripto para borsalarına para transferi yapması da yasaklandı.

    yani nereden başlasam bilemiyorum.

    sen dolar karşısında sürekli savaş veren, yerel paranı enflasyona karşı koruyamayan bir ülke olarak bu kripto para piyasasından nasıl yararlanırım demek yerine bu piyasaya karşı savaşın ilk adımlarını atıyorsun.

    ülkede bu kadar döviz rezervi sıkıntısının olduğu bir dönemde güncel olarak değeri 2.3 trilyon dolara dayanmış bir piyasada kendine nasıl yer bulacağını, nasıl atılım yapabileceğini düşünmek yerine hattatlar işsiz kalmasın diye matbaayı yasaklayan zihniyet gibi eninde sonunda geleceğin noktayı öteliyorsun.

    pandemi dönemi dışında normalde ülkene her sene 10 milyonlarca turist geliyor. pandemiden önce 2019 yılında 45 milyon gelmiş, pandemiden sonra belki 2022 de 60 milyon gelecek. kripto paralar ile ödemenin önünü açarak hatta teşvik ederek bu turistlerden ülkeye girecek dövizi eksponansiyel olarak arttırabilirsin. senin gibi gelişmekte olan ülkelerden önce bu adımı atarak 3-4 adım öne geçebilirsin.

    eğer dış devletler bu işten yüksek vergi alıyorsa sen düşük vergi alabilirsin. türkiyede ki bir genç kripto paralarımı nasıl yurt dışı üzerinden nakite dönüştürürüm diye düşünmesin, yurt dışındaki genç bak türkiyede bu iş için vergi yokmuş deyip parasını senin ülkende, senin bankaların üzerinden nakite dönüştürsün. hatta bu işi kolaylaştıracak, hızlandıracak bir teknoloji ağı geliştirip onun kripto parasını da senin merkez bankan çıkarsın.

    bugün tek başına ethereum'un piyasa değeri 300 milyar dolar. senin beş büyük şirketinin toplam değeri 30 milyar dolar etmiyor. demek ki bugüne kadar yanlış yaptığın bir şey var değil mi ?kaçırdığın bir şey var. bunu kabul edip ona göre adım atmak yerine yel değirmenleriyle savaşan donkişot gibiyiz.

    ben deprem mühendisiyim, ekonomi ve finansla da tek alakam yatırımcılık düzeyinde. ben oturup yarım saat düşününce aklıma bunlar geliyorsa eminim oturup bu işin ehli, bilimden gelen insanlarla konuşulsa ne fikirler ne projeler çıkar bu sektörden yararlanabilmek adına. en azından "aaa burada para kazanan insanlar var ve biz bundan vergi alamıyoruz!! hadi önce para alışverişini bankalara yığalım oradan da hacme göre bizim kasaya 3-5 bişeler alalım." tarzında sığ ve çağdışı bir yaklaşım olmaz. aynı araba üretemeyip ama koyduğu vergilerle vatandaştan 1 araba için 3 araba parası alarak sürdürülebilir bir sistem kurduğunu zannetmek gibi. halbuki ülkenin rezervlerine ve dış borcuna bakıldığında daha çok vergi alarak daha çok sürdürülebilirlik olmayacağının şimdiye kadar anlaşılması lazımdı.

    neyse çok uzun oldu. sonuca geleyim bu yayınlanan bildirgede kripto para için menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi olarak diye bir tanım yapılıyor. yani bu iş için gelecek vergi öyle kambiyo vergisi tadında %2 falan olmayacak. benim buradan çıkardığım sonuç bu yakın zamanda kripto paralara %18-35 arasında fahiş bir vergi geleceği yönünde.

    yani ülkemi çok seviyorum, burada kalıp hizmet etmeyi, faydalı olmayı da çok istiyorum ama kendimi siyaset ve gündemden uzaklaştırmaya yönelik ne yapsam mütemadiyen birileri gelip karabasan gibi üstüne çöküyor.
  • 16
    btc nin düşme ihtimalinin olduğu belliydi aslında, bununla ilgili dün gece bazı arkadaş gruplarında arkadaşlarımı uyarıp zorla stop loss koydurmuş, ve hatta eger şu desteği kırarsa sabaha %30 düşer diye uyardım, kanıtlarım var* elimdeki tüm coinlerde stop loss ayarlayarak uyudum, sabaha sermayemın sadece %10 u gitmişti. zarardan nefis bir kar elde ettim.

    ben sözlükten bir arkadaşın tavsiyesi ile chz ile girdim bu işe ancak kısa süre sonra soru işaretlerim başladı. çünkü yatırım yapıyorsanız bunu twitterda ki arkadaşların söylemesi ile yapmamalısınız. şu coini şurdan aldım diye yazıyor adamlar, neden ordan aldık, nerede satıcaz, satıcağımız yeri nasıl tahmin ediyoruz, nasıl yükseleceğini yada düşeceğini bilebiliriz gibi sorularla araştırmaya başladım. youtube, makaleler, bist üzerinden analizler, formasyonlar derken inanılmaz keyif aldığımı farkettim. günde 10 saatimi bunu öğrenmeye keyif alarak harcıyorum. bunun sonucunda şu an sadece kendi yorumum olarak, eger btc düşerse 52100-51200 de 2 tane destek ve trend çizgisinden birine dokunup tekrar çıkması ile yeni coin alınabilir. eger btc şu andan itibaren yükselişe geçerse 62500 e kadar yine alım yapmam, her an yine düşebilir diye düşünüyorum. borsa da kısa sürede öğrendiğim şey asla ne olacağını %100 bilemezsiniz, ama her senaryoya hazırlıklı olup şuradan satıcam, şuraya gelirse alım yaparım dediğiniz an kazanmama ihtimaliniz çok az. söylediklerim tamamen benim düşüncelerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir. hiçbir renktaşımın burada para kaybedip üzülmesini istemem, zaten 2 senedir pek iyi geçmiyor bahar ayları umarım kazanmaya devam edersiniz.
  • 19
    socios'un fan tokenlarından olan barselona fan token'ı tarihi bir gün geçiriyor. dün 250'leri gören token bugün 650'ye kadar çıktı.

    inanılmaz.

    yalnız bu fiyatlardan alınmaz haberiniz olsun.

    dün 300'ün altına indiğinde alacaktınız :(

    edit:

    kahvede mac izleyen cocuk: "hocam fan token bnb de lıstelendıgı ıcın tarıhı bır gun gecırıyor, gal tokende bnb de lıstelense 3x yapar mesela."

    şeklinde edit koymamı istedi. haklı.
  • 20
    bu kripto paralar rezil de eder, vezir de.

    2 gün önce kendime birkaç coin aldım ve alır almaz coin fiyatlarında azalma oldu. neyse yattım kalktım ve bir baktım 120 dolar kâr gelmiş. üff dedim tamam abi bu böyle gider. sayfayı yeniliyorum, 101 oluyor, 106 oluyor, 110 oluyor, 120 oluyor... bu kâr, 200 küsür dolarlara kadar çıktı. 2 günde 200 küsür dolar kâr, günde 100 dolar oluyor ve bu da 820 lira yapar. üçüncü günde de bu yükseliş sürerse çeker giderim rahatlarım dedim kendi kendime. demez olaydım...

    ayaklarımı uzattım ve netflix'te bir diziye başladım. tabi üzerimde de röpteşambır var. gülüşüm bile değişmiş hani daha bir kibar gülüyorum, sonuçta 2 günde 200 dolardan fazla kâr elde etmişim abi hakkımdır bu. neyse önümdeki koladan bir yudum alırken (henüz daha şarap vizyonuna ulaşamadım) aklıma bu coinler geldi ve telefonu elime alarak ne kadar daha kâr gelmiş diye bir bakayım dedim. bakar bakmaz telefonu fırlattım ve pc'ye geçtim. mail, şifre, google doğrulaması falan filan derken baya oyalandım ve kâr gittikçe düştü. satış emri vermek istiyorum ama yükseleceğine dair umutlarım hep diri kaldığı için bir türlü veremiyorum. en sonunda o emri verdim ve soğuk bir su içtim. röpteşambır giymiştim ya... hah işte o benden alındı ve sadece donla kaldım. 2 saat öncesine kadar calvin klein olan bu don, kısa bir süre içerisinde seher yıldızı donlarına döndü. yalnızım, titriyorum, kendimi kirlenmiş hissediyorum ve en önemlisi de, beni pe***enklerin elinden alacak bir ibrahim tatlısesim yok.

    üşüyorum sözlük, üşüyorum...

    edit: kazanmaya da alışığım, kaybetmeye daha bir alışığım. ah be abi. 1-2 dakika mizah yapalım dedik hemen inceden laf atmaya başladınız* büyük bir hayal kırıklığı yaşasam, gelip burada mizahını mı yaparım? ki 3-4 yıl önce falan piyasalar allak bullak olurken, ben çok daha kötü bir duruma düşmüştüm. yalnız şaka maka son 3-4 yılın şeceresine baktığımda ben ne çok kaybetmişim yav*
  • 23
    1990 lirayla binanceye girmiştim. 1 ay önce yatırdığım parayı çekip, kalan kârı bırakmıştım. kâr 1200 doları görmüştü ama şuan 600-650 arasında gidip geliyor. elimdeki coinsleri bozmayı düşünmüyorum yine. sonuçta hepsi kâr.

    100 lirada paribu sitesine atmıştım sabah 450 lira olarak geri çektim. türk sitelerine güven olmuyor malumunuz.

    kesinlikle çöpe atacak, gözden çıkarabileceğiniz parayla girin. aman ha borç, kredi olayıyla heveslenip girmeyin.
  • 24
    son yaşananların etkilediği alan , düşüş trendini thedox vurgunu da biraz alevlendirdi.
    içeride gözden çıkardığım bir tutarla duruyorum ve iş gereği de inceliyorum.

    altcoinlerin neredeyse tamamı zırvalık. bir pump & dump ile milleti heyecanlandırıp sonra dımdızlak ortada bırakıyorlar. iş icabı denemek istediğim içinde aldım.
    btc eth ve birkaçı hariç gerisi tam bir bahis.

    gerçi btc ve eth gibi coinler ne kadar tutarlı orası da ayrı. 1 ocak ta 16.000 $ ı görüp 65.000$ a çıkan varlık mı olur? ($45.000 e dogru gitse de artis inanilmaz)

    sözün özü burayı yan hesap gibi düşünün kendi işinize bakın renktaşlarım

    ekleme: btc gibi buyuklerde iyi vuracaklar , imkaniniza gore pozisyon alin

    ekleme 2: yatirim ihtiyaciniz olmayan tutarla yapilir. kriptolar genel yatiriminizin %25 ini gecmemelidir.
  • 25
    sabırsızların ayıklanması açısından geçtiğimiz 4-5 gündeki ve özellikle bu geceki düşüşün gayet sağlıklı bir ortam yarattığı temaya konu olan kulüptür. niye? önüne gelen trend olmuş hot, dent, one gibi overvalued koinlere girerek çok kısa sürelerde 2-3x ve hatta biraz erken davrandılarsa 10x yaptı. bunun hep böyle gitmeyeceği açıktı ve boğa sezonunun ortasında büyük sayılabilecek bir düzeltme ile btc'yi sert bir şekilde düşürdüler. tabi bunun majör sebebi joe biden'ın dünkü vergi açıklamalarıydı ama işin biraz da bahanesi o. öyle ya da böyle ama bugün, ama yarın ayıklamalar yapılacaktı.

    bu kripto borsalarına olan ilgiyi bir miktar azaltacaktır. akıllı olanlar sabırla bekleyecektir. panik olanlar veya kendisi için birincil öncelik olan parayı bu işe yatıranlar zarar ile parasını çekmek zorunda kalacaktır. tabi bu süreçte balinaların sürekli alttan topladıklarını söylemek lazım. özellikle hacmi geçtiğimiz haftalara göre ciddi derecede düşmüş olan koinlerde bunu söylemek gayet mümkün. çünkü dün geceki düşüş ile birçok koin mart ayı başındaki seviyesine gerilemiş durumda ve nakdi olanlar için fantastik bir fırsat mevcut. mega boğa henüz gelmedi ve gerçekten bazı koinler halen x10-15 potansiyelinde.

    son sözlerimi de borsa hareketlerini sürekli 2 taraflı olarak yorumlayan, bunlara bel bağlayan, zırt pırt orası destek, burası direnç diye gezinen, 'koin' denilen unsurun aslında bir şirketin ürünü/hizmeti olduğundan sanıyorum habersiz olan kişilere. bakıyorsunuz bu kişiler ufacık bir aralığa 4 tane destek, 5 tane direnç çizmiş. zaten onların birinden döneceği neredeyse garanti çünkü aralık çok dar. ayrıca destek-direnç dediğin şeyler insanların birer ilüzyonu. istatistik biliminde karşılığı olmayan bir unsur. 0,50-1-1,5 vb. gibi sayılar insanlarda birer psikolojik eşiktir fakat şu anda fiyatı 1,34 dolar olan bir koinin 1,43'te direnç vardır demek kendini kurtarmaktan başka bir şey değildir. nitekim piyasa destek ve direnç demeden ortadan bir noktadan dönen koinlerle dolu. bununla ilgili 100'lerce örnek gösterebilirim. bir de işin şu boyutu var. destekten dönmedi mi olsun fibonacci 0.618'i hedef gösteririz. o da mı olmadı. o zaman fibonacci 0.738 hedefimiz olur. o da mı kaçtı. bize farketmez bizde bahane çok. bolinger bandının alt sınırını hedef gösteririz. o bile mi olmadı. bahane hazır: ma (25)'i takip ediyor. hiçbiri mi olmadı. burası borsa kardeşim hiçbir zaman her şeyi tam olarak bilemezsiniz diyerek işin içinden çıkın. örnekler uzatılabilir. ben neler neler gördüm. işin kötüsü bu insanlar kendilerini takip eden 10 binleri etkiledikleri gibi kendilerini de kandırıyorlar. kısacası destek-direnç ilüzyonuna kapılmayın. bakacağınız bir parametre olsun istiyorsanız trend önceliğiniz olsun çünkü onun istatistikte bir karşılığı vardır ve gözünüz üstünde olabilir. onu da milletin yaptığı gibi fitillerin ucuna dokunduracak şekilde inanılmaz nizami şekilde çizmenize gerek yok. genel olarak trendin ne yönde olduğuna bakmak ve ona göre hareket etmek yeterlidir. piyasadakilere bakın: "trend çizgisini kırdı artık yönü aşağı olacak" derler. olmadığı zaman "re-test yapıyor. bakalım tekrar trend çizgisine oturacak mı?" diye eklerler. gördüğünüz gibi çift taraflı çalışıyorlar ve bahaneler gırla. fakat benim asıl tavsiyem projelere uzun dönemli yatırım yapmaktır. durum böyle olunca %30 dahi düşse "ben bunun yıl sonunda hangi seviyelere gelebileceğini kestirebiliyorum. bu yüzden kafam rahat diyebilin." ancak bunun için gerçekten ilgili şirketleri çok iyi araştırmak ve %99 emin olmak gerekiyor. açıkta kalan %1 ise sizin riskinizdir. risk olmadan kazanç olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın