• 12
    dun oglen itibari ile barcelona da dahil olmustur. bir anda 400 tl'ye yukseldi, 300'lerde dengelendi derken 650 yapti. suan 380 civarinda.

    bu kripto dunyasi ile ilgili iki kelam edeyim. liseli bebeler bile bu ise girmis durumda. giremez demiyorum, ama bu dunya oyle "1 koy 3 al, 3unu de 5le" gibi gorulmesin. evet, bunun fazlasini bile yapabilirsiniz ama nasil? hissi kable'l-vuku ile mi?

    bu fiyatlardaki dalgalanmalari herkes olumlu gorebilir, "ohoo, 300 iken su kadar alsam, 600 olunca satsam" falan...

    arkadaslar nacizane onerim, gordugum kadariyla, herkes 1 koyup 5 almak istiyor, dikkatli olun.
    600 iken alip 300e de dusebilirsiniz.
    o zaman beklemeyi de bilin.

    siz nesiniz?
    trader iseniz, olayi yalayip yutmaniz lazim. yok cebimde bin iki bin liram var diyorsaniz, ona gore pozisyon alacaksiniz.
    yatirim yapacaksaniz da bekleyin ya. yatirim yapip da aldiginiz arsayi/arabayi iki gunde panikle satiyor muaunuz? diyelim is kurdunuz, ilk bir hafta/bir ay isler acilmadi diye dukkani kapatip gidiyor musunuz?

    alim firsati veren bir coin ya da token alip, az daha dusunce, "allaaahh, yandim anam" demeyin. bekleyin.

    alim yaparken onerim, kademeli alim yapin, paranizin hepsini bir kerede tek bir yere gommeyin. (eger vahiy gelmiyorsa tabi, eger geliyorsa bize de soyleyin :)

    paranizi yayabilirsiniz. nakit de tutun hesabinizda. tek bir yere baglanmayin. sonra butun paranizi bir coine baglayip da, "hadi olum, kop da gel yavrum" diye dort nala beklemeyin.
    atiyorum, on liraniz varsa, 5ini yayarak yatirin, esit miktarda olmayabilir, kalan 5 ile de alim seviyelerine gore hareket edin. bunun icin guzel analizler yapan kanallar var. mesela btc'nin gelebilecegi seviye yakin bir zaman icin uc asagi bes yukari bellidir. eger bir yeri kirarsa ne olur, az cok bellidir.

    ama buna aldanip kimsenin onerisine gore yatirim yapmayin, kendiniz olcup bicin.

    duracaginiz yeri bilin.
    her cikisin bir inisi vardir. 1 lira iken aldiginiz coin 5 lira olunca, sanmayin ki surekli boyle gidecek. bir yerde duracak ve duzeltme yapacak. ona gore satacaginiz yeri bilin. sonra tekrar 2 olunca "eyvah demeyin.
    ama her inisin de bir cikisi vardir, bekleyin.

    belli basli coin ve token'larin disina pek cikmanizi onermem. ama bir tane bulursunuz ve cok guvenirsiniz, insallah yanilmazsiniz.

    "yaa bi tane coin var abi, en az 30 kat artacak" diyenleri dinlemeyin. ama tutup da size, istatistik sunuyorsa, fibonacci, rsi veriyorsa, yukselis trendine girmesi gerektigine sizi ikna ederse amenna.

    edit: proje olayina deginmeyi unutmusum. bu coinler token'lar birer proje ustune kurulu arkadaslar. yani alacaginiz coin ne, ne gibi bir projesi var, bilmenizde fayda var. bununla ilgili ozgur demirtas'in bir bilgilendirme videosu vardi, onu izlemenizi de oneririm.
    ilgili video: https://youtu.be/6WtvWzroZt4
    2. kismi: https://youtu.be/do60sNXiygA

    kripto dunyasi kumar degil. ama guzel firsatlar sundugu da gercek.
    riski bilin.

    "kazanacaksınız. kazanmak için uğraşacaksınız. ama netice ne olursa olsun, siz benim gönlümde hep kazandınız, hep şampiyonsunuz ve öyle kalacaksınız. allah yardımcınız olsun."
App Store'dan indirin Google Play'den alın