20651
doğum gününü en içten dileklerimle kutladığım, iki gündür antrenmanlara çıkmamasıyla da beni endişelendiren hocamız.
20652
96 yazıydı...
sıradan bir adana gününde top koşturuyorduk mahalle arasında. hava da sıcak mı sıcak... apartmandan bir çocuk var hasta fenerli, ben de tabi hasta cimbomlu... sarı, orjinal olmayan, istanbul'dan dayımın gönderdiği, "show tv" reklamlı formamla dolaşıyorum.
o zamanlar tabi perreira rüzgarı mevcut, uche högh tandemi falan... jay jay okochalar...
milli takım da fırtına gibi estikten sonra ilk defa avrupa şampiyonasına gitmiş, inanılmaz bir olay, çıkaran teknik direktörün ismi epey konuşuluyor. geleceği parlak...
hiç unutmuyorum, aylardan mayıs... akşam saat 7-8 civarı idi. etrafta fener bayrakları, arabalar kornalar gırla... öyle mutlular, öyle mutlular... arkadaş da beni kızdırmaya çalışıyor. yine kapışıyoruz her zaman olduğu gibi... o aralar da manşete galatasaray’ın fatih terim’le anlaştığı haberi düşmüş. demiştim ki “ artık biz en güçlüyüz, biz fatih terimle anlaşmışız, bize yeter ” arkadaşımın cevabı ise “ bir teknik direktör ne kadar etki edebilir ki, o mu çıkıp oynayacak? en büyük biziz ” demişti. bu diyaloğu asla ömrüm boyunca unutmam, geçtiği yeri, saatini, akşam üstü havanın kararışını, arkadaşımın beni hangi cümlelerde beni ti’ye aldığını... en çok da neyi unutmam biliyor musunuz, arkadaşıma o sözü söylerken hissettiğim o güveni, o sıcaklığı, o kendinden emin duruşumu hiç unutmam. 11 yaşında bir insan babasına ne kadar güveniyorsa işte “fatih terim’e ” de o kadar güveniyordu.
doğum günün kutlu olsun imparator...
20653
varlığına her gün şükrettiğimiz hocamız. lakin doğum günü pastasını sanırım yine selçuk inan kesti ki taylan antalyalı yerine kendisini uefa’ya bildirdi.
20654
doğum günün kutlu olsun mutlu ol senelerce dediğim hocamız.
birlikte nice başarılarla dolu yıllara hocam.
20655
allah sağlıklı sıhhatli uzun ve hayırlı bir ömür nasip etsin.
sağlığın el verdiği sürece galatasarayın başında (ama teknik direktör ama başkan olarak) ol inşşalah.
20657
kendisi öncelikle neredeyse hiçbir zaman üçlü bir defans hattı ile oyuna başlamamış teknik direktörümüzdür. evet takımın başına geldiği ilk yıl belki ilk yarının sonuna kadar kullandık, ancak terim o dönem herkes öyle oynuyor, galatasaray'da kendisinin oynadığı hatta avrupa'da yarı final görünen yılda dahi sarkık ön liberolu 3-5-2 oynandığı için öyle oynamıştı. hatırlanır, bülent kaptan tandemde çok zorlanmış ancak hoca onu kaybetmek uğruna dörtlü savunmadan geçmemiştir. bu kendisinin bence önemli taktik görüşünden biridir. zira ofsayt taktiği bu halini aldıktan sonra bekletin hücum katkısı bir nevi o fizikte adamlara ihtiyaç duyurmuştur. eski ingiliz ikili forvetin de sahada gezen sayısını artırdığı için berbat 4-2-3-1 stilini popüler kılmış ancak terim onu da pek kullanmamıştır. hatta en yakın kullandığı kanatsız dörtlü orta sahadır ancak onda da yarımdan çift forvet görmek mümkündür, şükür ve elmander gibi. ciğerli bir santrafor ile golcü gezen bir on numarayı da hep kullanmıştır.
şu an elinde yine hemen hemen aynı stil bir kadro var. hoca başarının nasıl geleceğini zaten artık çözdü. fırsat ve gerekli iyi santrofor transferi ile de bu işi bir tık öne götürebilirmek derdinde. suaerez, agüero ile 4-3-3 dönen, klas bitiricili bir diziliş bekliyorum. defans geçişi de herhalde 4-1-4-1 gibi bir diziliş olur diye bekliyorum.
edit
20658
felaket tellallığı yapmak istemem ama hocanın birlik olalım derken imza töreninde olmaması, bir video bile gelmemesi, transferlerde emeği olan hocanın has adamı şükrü hanedar’ın sahneye çağırılmaması biraz can sıktı. hoca 2 gündür idmanlarda da yok, umarım tatildedir ama yine de bir video bile olmaması çok ilginç ve korkutucu.
20660
allah sağlıklı sıhhatli uzun ve hayırlı bir ömür nasip etsin. mutlu yaşlar hocam.
20661
galatasaray ile dolu 66 yıl... doğum günün kutlu olsun hocam. allah uzun ömür versin. birlikte nice başarılı, kupalı ve galatasaraylı yıllara!
20662
iki gündür idmanlarda olmayan hocamız. bunu anlıyorum, ameliyat sonrası dinlenemedi. milli ara boyunca dinlenebilse keşke. aklıma takılan şey ise ümit ve hasan hocaların da idmanlarda olmaması. bugün hocadan bir video bekliyordum gelmedi, tweet atar doğum günü tebriklerine cevap verir dedim atmadı, geçen seneki gibi instagram'dan teşekkür eder dedim etmedi. bu durum beni korkutuyor açıkcası.
20663
öncelikle canım hocamın doğum gününü kutlarım. 2 gündür idmanlarda olmayan, bugün imza törenine katılmayan hocam biraz beni telaşlandırdı. umarım kendisiyle bir sorun yaşamıyoruzdur...
20664
kendisini son 10 yılın en alternatifli kadrosu teslim edilmiş olan hocamız. transferlerin 1 tanesi bile kendi rızası olmadan yapılmadı. neye tavır yapacak? muhtemelen dinleniyordur. adam ameliyatlı haliyle stresli bir maça çıktı.
20665
doğum gününü en içten sevgilerimle kutladığım canım hocamız. 2 gündür idmanlarda göremediğim için çok kaygılıyım. umarım söylendiği gibi dinleniyordur. şahsi fikrime göre takımın en önemlisi.
20666
kendisini sevmek ve kendisine guvenmekle beraber kendisinin selçuk inan sevdasından nefret ediyorum.
20667
çok hakkını yemişimdir. ünal aysal zamanı bize bırakıp gittiğini, para için sattığını düşündüm hep. bunları düşündüğümde 19 yaşındaydım.
sonradan zamanla ne kadar nankör bir davranış sergilediğimi farkettim.çünkü 'para için bile gitse' - ki gitmedi- yaşadığı onca şampiyonluk ve kupadan sonra kendisine saygılı olmam gerekiğini farkettim.
4.dönemine gelmeden 1 sene önce her maçtan sonra hocamı andım,özür diledim. sonra dedim ki ''sen bunu hak ettin.'' hiç gelmeyeceğini düşündüm,boştayken bile yazın ona teklif götürmememize rağmen gelmediğini düşündüm.
bitti dedim bu kadar. ta ki o akşama kadar. o sıralar tudor kovulmuştu,ben de her gün twitler atıyorum hocaya ,nolur gel diye.o twit,twit diyip geçmeyelim, beni son 4 yılda en çok mutlu eden olaylardan biridir.
minimal şeylerden efsane çıkartmaya çalışmıyorum ama hoca denince aklıma hep o mutlu olduğum an gelir.
kendisini çok seviyorum. ne baba olarak,ne hoca olarak,ne başka bir şey. değişik bir sevgi bu. çocuğuma gelecekte ondan gözüm parlayarak bahsediciğim günleri görüyorum. bazı şeyler anlatılmaz yaşanır. ne söylsem eksik kalacak. yaşın yettiği kadar bizimle olman dileğiyle hocam.
edit:imla
20670
4 maç ceza alan hocamız. 6222 çocukları yine şaşırtmadı.
edit: cezanın bu haliyle imparator 6. haftadaki fenerbahçe derbisinde takımın başında olamayacak.
20671
pfdk tarafından 4 maç men cezası almış hocamız.
yok artık. anlaşılan geçen seneden hiç ders almamış federasyon. siz bilirsiniz, bekleyin o zaman.
kayserispor başkanı erol bedir ne ceza almış onu merak ettim şimdi.
edit: erol bedir'e de 60 gün hak mahrumiyeti ve 40.000 tl cezası vermişler.
edit 2: bu durumda fatih terim fb derbisinde yok maalesef.
20674
ortada bir sey yapsa da ceza versek diye bekleyen bir tff varken yayinci kurulusa “organize ve amator kotuluk var diyordum, bu sene biraz profesyonellesmisler” diyerek gereksiz yere ceza aldi.
20675
pfdk’nın 4 maç ceza verdiği imparatorumuz. topunuz gelin ulan topunuz gelin!