• 107
    çağın sistemi olduğu söyleniyor. türk takımları hep bu "çağın sistemleri'ne" birkaç sene geriden gelip, çileli süreçler eşliğinde dönüşümünü tamamlıyor. 3-5-2'den 4-4-2 ye geçiş sürecini hatırlayın. hayat boyu libero oynamış adamlar doğal olarak çift stoper oynayınca, uzun süre kademeyi becerememiş, arkaya adam kaçırmışlardı. takımlarımızın tandem oynamayı öğrenmesi yaklaşık iki yıl sürdü. sonra yunanistan'ın defans başarısı, 4-5-1 i getirdi. orta sahadaki o bir fazla adamı ne yapacağımızı bilemedik. on numaraların devri doldu dedik, ama onlarsız hücum edemedik. ön libero denen yeni icat nedir, çözmek 2-3 yılımızı aldı. tek forvetle çıkmayı gurur meselesi yaptık. bir ara, bir 4-6-0 ortaya atıldı, ama allahtan rağbet görmedi. yoksa futbol dünyamız tamamen tepetaklak olacaktı. şimdi çağın sistemi 4-3-3. bakalım ali ece bu sistem hakkında ne diyor..

    --- alıntı ---
    4-3-3 'geometrik tabiatı' dolayısıyla edilgen oyun tarzına uymaz.
    4-3-3 dizilişinde ancak rakibe ileride basarak, hücumu bitirdiğin an ve yerde savunmaya, savunmayı bitirdiğin an ve yerde hücuma başlayarak etkili olunabilir.
    eğer bunları yapabilecek kalibrede oyuncular yoksa, 4-3-3 oynamak zorunda değilsiniz.
    orta sahanın ortasında 3 oyuncuyla oynayıp aynı mevkide 2 oyuncuyla oynayan takımlara karşı yenik duruma düşüyorsanız 4-3-3'te ısrar etmemek lehinize olacaktır.
    --- alıntı ---
    kaynak: http://www.ligtv.com.tr/...-4-4-2-zorlama-4-3-3

    tanıdık geldi mi? şu kadroya bakın, şıp diye çözeceksiniz 4-3-3 ü.
    http://en.wikipedia.org/...-17052000-lineup.png
App Store'dan indirin Google Play'den alın