• 164
    yıldırım demirören gibi tutarsız adamların elinde olan federasyonun galatasaray'ın önünü kesmek için yaptığı sınırlamadır. kendisinin başkan olduğu beşiktaş'ta 12 yabancı oyuncu vardı. üç ay sonra hangi amaçla alındığı anlaşılmayan bir kararla 2 sene içinde yabancı sayısı 5 yapılmak isteniyor. sahada 5 veya 6 yabancı olması türk futboluna ne kazandıracağı kamuoyu ile paylaşılmalıydı. iç piyasada iki maç parlamış yerli isimlere 5m euro istenmesi dışında kazandırdığı bir şey göremiyorum.
    rekabetçi ortam olmadıkça ülke futbolunun ileriye gitmesi mümkün olmadığı anlamamız için daha kaç yıl kaybetmemiz gerekiyor. ispanya sınırlama olmayan bir ülke ancak ülke futbolunun önde gelen isimleri takımlarında banko oynuyor. oralarda böyle bir sınırlama yokken başarı yakalanabiliyor. almanya'da durum hemen aynı seyirde devam ediyor. yabancı sayısı ile değil niteliği ile ilgili düzenlemeler yapılması gerekiyordu.
    başkanlığını yaptığı ve batırdığı beşiktaş'ın iyi yabancı transferi yapmasının mümkün olmadığını düşünerek ve fırsatçı anadolu takımlarının desteğini alarak birden kısıtlamalar ile ilgili karar alındı. fenerbahçemiz diye dillendirdiği takımın başkanı içeriden çıkarsa seneye bu kararı uygulatmaz. kendisi avrupa'da başarı için sınırsız yabancı istiyor ve en azından avrupa için bunu sağlayacak kararların alınmasını sağlayacaktır. ülke futbolu bu adamların elinde oyuncak oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın