• 360
    --- alıntı --- *

    ankara’nın en önemli maç izleme mekanlarından sakarya caddesi’ne bugünlerde yeni bir spor dalını keşfetmenin tatlı telaşı hakim. yoğun bir biçimde futbola maruz kalınan süper final dönemi sonrasında bir anda sudan çıkmış balığa dönen sakarya caddesi mudavimleri, euro 2012 öncesi bir süre dev ekranda digiturk akvaryumu izledikten sonra mecburen roland garros tenis turnuvasını takip etmeye başladılar. kısa sürede federerciler ve nadalcılar olarak ikiye bölünen mudavimler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşanırken, ortalama 2.5 saatten aşağı sürmeyen tenis maçları, mekan sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

    caddenin sevilen simalarından muhlis sarıturan (44) “valla o kadar futboldan sonra bir anda her şey kesilince biz de ne yapacağımızı şaşırdık. alışkanlıktan ilk birkaç gün gelip arkadaşlarla gelip her zamanki yerimizde dev ekranda digitürk’ün akvaryumunu seyrettik. sonra nasıl olduysa birisi bu tenis maçlarını açmayı akıl etti. iyi de etti, yoksa balıklara isim vermeye başlamıştık biz. sonumuz hiç iyi değildi…” dedi.

    tie break nedir, backhand nedir bilmiyoruz

    sakarya caddesi’nin ünlü mekanlarından birinin işletmecisi barış çağlarinan (32) ise, meyhanede bir gün tesadüfen canlı tenis maçının olduğu kanalın açık kaldığını belirterek, o günden beri tenis sevdasının çığ gibi büyüdüğünü söyledi. bu sevdanın henüz bilgiye, beyne dayalı değil, yalnızca kalpten gelen bir sevda olduğunun altını çizen çağlarinan, şöyle devam etti:
    “daha backhand nedir, ace nedir bilmiyoruz ama futbol lugatimizden alışkın olduğumuz biçimde ‘oooo nasıl koydu’, ‘vay allahına kurban o servisin’, ‘hoca buz gibi sayı o hoca!’ gibi bizim de kendimizce geliştirdiğimiz bir tenis dili oluştu bile. kuralları da zamanla öğreniriz diyicem ama bu sene pek ümidim yok, euro 2012’ye bir şey kalmadı şurada. neyse o da başka zaman artık…”

    federercilerle nadalcılar arasında istenmeyen gerginlik

    yeni yeni filizlenmekte olan bu tenis sevdası, kimi yeni rekabetleri ve istenmeyen olayları da beraberinde getirdi. dün akşam oynanan ve 3-0 rafael nadal’ın galibiyetiyle sonuçlanan nadal – almaqro maçı sonrası aynı mekanda bulunan bir grup federer taraftarının başlattığı “parayla şampiyonluk ne kadar kolay, şerefsizsin rafael nadal” şeklinde tezahurata, nadal taraftarlarının “portakal soyulur mu, tadina doyulur mu, federer sana bir koysam, wimbledon’dan duyulur mu” tezahuratıyla karşılık vermesi üzerine başlayan gerginlik kısa sürede yumruklaşmaya dönüştü. sopalar ve tenis raketleriyle birbirlerine giren grubu polis güçlük ayırırken, mekanda da önemli maddi hasar meydana geldi .
    genç federerciler grubu lideri onur evelek (27), olayları nadal taraftarı bazı polislerin kışkırttığını ileri sürerken, valilik bundan böyle federerciler ve nadalcılar’ın aynı mekanda maç izlememeleri konusunda işletme sahiplerini uyardı.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın