resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 362
    "selçuk inan zaten oynar ben başkalarını deneyeyim" dediği düşünülen milli takım teknik direktörü

    selçuk'tan emin olduğu ama emin olamadığı için denediği adamlar mehmet topal, emre belözoğlu ve arda turan :)) yani buna kadir inanır diyeceğim o bile havada kalacak.

    hazırlık maçı oynuyorsun e tabii ki doğru 11'ini koyacaksın aksayan yerlere de yavaş yavaş rötuşlar yapacaksın. bu ülkede milli takım maçlarında en çok oynayan oyuncular emre mi? selçuk nuri mi? o bölgede hangisini denemesi öncelik taşır? kaldı ki maç boyunca orta sahadaki tüm ikili mücadeleleri portekiz kazandı arda ve emre bölgesinden delindik. topal iyicene stoperlerin arasına girdi defansı 5'ledik (stoperlerin arasına girdiğinden stoperlerin dengesini de bozdu sık sık) o zaman o bölgeye çok çabuk selçuk ve/veya nuri hamlesi yapılması gerekmiyor mu? arda bir şeyler ispatlama derdinde anlıyorum ama defansın içine girip top çıkarması mı lazım yoksa defans topu ileri vurduğunda topu ileride tutup takımın ileri doğru gelmesini mi sağlaması lazım? resmen duvar tenisi oynandı maç boyunca.

    böyle oyun oynarsan, defansın defolarını da göremezsin. futboldan anlayan herkes bilir, böyle çakılı defans oynarsan, her defans oyuncusu iyi gözükür. çünkü arkasına veya bek stoper arasına top atılamayacağından adam kaçırma sorunu çekmez. zaten dikkat edin maçtaki en iyi oyuncuları sayın desek herkes en az 2 defans oyuncusu sayar. türkiye gruplarda hollanda maçı dışında böyle oynamak zorunda kalmayacak. ileri açılacak ve rakipler de o sırada bize saldıracak. o zamanlar defansın ne yapacağı hakkında fikrimiz var mı? buyrun finlandiya gibi bir takım, açık oynadığımız için kaç pozisyon buldu. 3 de gol attı.

    abdullah hocanın, çalıştırdığı takımın ibb gibi orta sıra takımı değil, oynadığı gruplarda ilk ikiye girme zorunluluğu olan bir takım olduğunun farkına varması lazım. yoksa türk milli takımını kim çalıştırsa grupta 3. veya 4. olur zaten. skor üzerinden giden arkadaşlar maçtan memnundur. kaleyi bulan ve bulmayan toplam 4 şutumuz olmuş 3 golümüz var. bu her zaman olacak bir durum değil. selçuk oynasın oynamasın o umurumda değil. ben selçuk'un ailesi veya menajeri değilim. mevzu, milli takım. ve milli takımın orta sahası her ikili mücadeleyi kaybediyorsa rakip osmanlı akıncıları gibi sağlı sollu saldırıyorsa benim hocam orada hamleyi yapabilmeli. gidelim -portekiz'de rakibe saldıralım- demiyorum ama sisteminde çöken noktalar-defolar belliyse ona hemen müdahale edeceksin. ha emre'yi ilk defa gördü onu izlemek denemek için bunu yaptım demez sanırım.

    2014'e ülke milli takımını hazırlamak için yola çıkmışken 32 yaşındaki emre belözoğlu üzerinden takım kuruyorsan bana zaten -geleceğin takımını kuruyorum gençler bıık bık bık- demeyeceksin. ki tekrar belirtmekte fayda var emre'nin yaptıkları yüzünden kamuoyunda milli takıma karşı oluşan bakışı kastetmiyorum bile.

    sonuç oalrak abdullah avcı böyle kör göze parmak sokmaya devam eder skor hocası olmaya çalışırsa, skorun ilk kötü olduğu maçta da başına geleceklerin zeminini hazırlar. şu an düşündüğüm veya düşünmek istediğim, "eylül'den itibaren emre'yi milli takıma almayacağım ama yavaş yavaş yok ediyorum onu milli takımdan" gibi bir düşün. milli takımımızın ve onun şansı inşallah hep yanında olur bu maçtaki gibi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın