resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 359
    klasik, ''zaten o futbolcu her türlü oynar, ben başkalarını deneyeyim'' mantığı taşıyan hoca. selçuk inan'ı oynatmama sebebi de bu. selçuk her türlü oynar çünkü. etrafındaki futbolcularla oynama alışkanlığı kazanması hiç önemli değil!

    neyin kafasıdır bu? diğer büyük milli takımlara bakıyorsun, en büyük yıldızlarına kadar, en ufak hazırlık maçında dahi tam kadro sahadalar. ispanya milli takımı'nın ortalığı kasıp kavurmasındaki, 2002'de türkiye milli takımı'nın başarılı olmasındaki en önemli sebep, ''birlikte oynamaya alışık'' oyunculardan kurulu olmaları değil miydi?

    milli takımlar, yeni futbolcuların denenip görüleceği yerler değil ki. ülkenin en elit, en iyi oyuncularının toplandığı yer. senin onları göreceğin yer, kendi kulüpleri. orada iyi işler yapıyorsa, alır oynatırsın milli takımda. takımın bir iskeleti olur, yenileri ufak ufak monte edersin.

    ama yok! her gelen teknik direktörde ''dostlar alışverişte görsün'' kafası. ''aa bak, falanca hoca yeni yetenekler deniyor. selçuk zaten cepte. önemli maçta koyarsın oynar o!'' bilgisayara ekran kartı takıyorsun sanki. selçuk'un, mevkisi itibariyle, en iyi performansını gösterebilmesi için etrafında oynayan her oyuncunun özelliklerini tanıması, onlarla oynama alışkanlığı kazanması lazım.

    yahu oluşturun artık şu takımı, kadronuzu belirleyin, kim nerde oynayacak bir görelim. ''uzun vade uzun vade'' diye diye uzun vadelerdir hiçbir önemli turnuvada yokuz. çünkü ortada bir ''takım'' yok!
App Store'dan indirin Google Play'den alın