• 5537
    hem sahadaki diziliş hem de ilk 11 anlamında son halini sezon öncesi hazırlık maçlarından sonra alacağını düşündüğüm takım. o zamana kadarki tahminlerim;

    - iyi bir yabancı forvet alınacak. takımın bankolarından biri ve en önemli gol silahımız olacak. elmander ve bu oyuncu birlikte denenecek. baros giderse yerine yerli bir golcü alınabilir. necati de kulübedeki kozlarımızdan biri olacak.

    - 2 kanat transferi bekliyorum. teklif gelirse riera gider. yiğit belki alt yapıdan mertan belki başka bir oyuncu kadro derinliğini oluşturacak. ozan ipek çok iyi transfer olur. çolak ve engin bu mevkinin oyuncuları değil.

    - melo ya da yeni bir oyuncu. kanımca en önemli kararımız bu olacak. selçuk'un yeri de tartışılmaz. yekta'dan da patlama bekliyorum bu sezon için.

    - geri dörtlünün değişeceğini zannetmiyorum. bir takımın başarılı olmasının anahtarlarından biri savunmadaki istikrarıdır. kalesi de emin ellere emanet. burada bir sorun yok. ama buraya transfer gerekmediği anlamına gelmiyor elbette. servet gidince yerine genç bir stoper artı bir de sol bek o çok üstünde durulan kadro derinliğini yakalamamızı sağlayacaktır.

    - herkes isimli yabancılardan, 10 küsür milyon eurolardan konuşuyor haliyle ama işin bir de altyapı boyutu var. uzun vadedeki altyapıdan bahsetmiyorum. 1-2 sezon önce sadece isim olarak bildiğimiz emre çolak ve semih kaya nasıl 11'e girip takımın bankolarından oldularsa bu sezon neden 1 oyuncu daha çıkartıp değerlendirmeyelim? avrupa maçları eyvallah, ama bunun ligi var gereksiz kupa maçları var. örneğin avrupa dönüşü içerideki mersin idman yurdu maçında bu tip oyunculardan yararlanabiliriz. onlara da kendilerini göstermek için fırsat olur. gerisi zaten bir şekilde gelir. bu konuda terim'e güveniyorum.

    sonuç olarak önümüzdeki sezon bu takımın 4-4-2 dizilişiyle sahada olacağını düşünüyorum. diziliş günümüz futbolunda çok önemli değil belki ama sistemin temel unsurlarından biri. sezonu bu dizilişle, aslında kanatsız bitirdik. elmander'in eline baktığımız maçlar oldu. ama takım savunmasını çok iyi kurduğumuz için yenilmez bir takım görünümündeydik. yine de duran toplar ve elmander'in bireysel katkıları dışında kapanan oyunları açabilecek, oynanan oyunun hızını zaman zaman arttırabilecek yaratıcı, çabuk ve top tekniği yüksek oyunculara ihtiyacımız var. özellikle avrupa'daki maçlar için iddialı bir takım kurmak istiyorsak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın