• 5530
    süper lig'de 2012-2013 sezonunda şampiyonluğun 1 numaralı adayı ve açık ara favorisidir.

    sezonu şampiyon kapattığımız için söylemiyorum bunu. takımdan ayrılanlar da takıma katılanlar da olacaktır. yani takımın çehresi değişecektir şüphesiz ama rakiplerin ve ligin durumuna baktığımızda gelecek sezon için kağıt üstünde işler bu sezondan daha kolay gözüküyor.

    1) trabzonspor içerideki ilk 3 maçını, fener ise ilk 5 maçını* seyircisiz oynayacak. ayrıca bu iki takım uefa'dan karar bekliyor. uefa'nın vereceği olası men cezalarıyla avrupa kupalarına daha başlamadan havlu atılacak. yabancı transferi de çok zora girecek. gelecek oyuncular en fazla glowacki, ziegler, bienvenu kalitesinde olacak.

    2) trabzon'da burak, fener'de emre yolcu. ikisi de takımlarının en önemli isimlerinden.

    3) beşiktaş mali krizin kucağında. muhtemelen bütün yıldızları kaybedecekler. hatta büyük fedakarlıklar bekledikleri egemen gibi oyuncuları da ellerinde tutamayabilirler. zira senelik alacağı 2.2 milyon euro'yu 0.8 milyon euro'ya indirmeye kolay kolay hiçbir oyuncu yanaşmaz. hele ki kariyerinin son dönemlerindeyse.

    4) bursaspor kadrosunun önemli bir kısmını değiştirecek. kupa finalinde acınası bir görüntü sergilediler. ciddi bir revizyona gitmeleri gerekiyor. bu sezon şampiyonluk yarışını çok fazla götüreceklerini düşünmüyorum.

    5) kayseri, antep, ordu, sivas gibi takımlardan en az birinden ciddi bir atak bekliyorum bu takımların yerine. en azından ilk 4 için.

    6) rakipleri bize yaklaştırmak için planlanan süper dandik playoff da muhtemelen bu sezon kaldırılacak.

    tüm bunlar göz önüne alındığında şampiyon olmuş, başında fatih terim gibi tecrübeli ve ligi yalayıp yutmuş bir hoca bulunan ve muhtemelen bu sezon yapılacak transferler neticesinde güç kazanacak takımımızın önü açık. şahsen ligde üst üste 2. şampiyonluk umurumda bile değil. onun yerine şampiyonlar ligi'nde grupları geçersek çok daha mutlu olurum. pek çok taraftarımız da eminim benim gibi düşünüyordur. umuyorum ki hedefimiz avrupa olur ve ona göre bir takım kurarız. çok uzun bir aradan sonra sezonu erken açmayacak olmak, saçma sapan ön eleme maçlarından kurtulmak da bizim için avantaj bu sezonda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın