• 5516
    gelecek sezon nasıl bir kadroya sahip olacağını gerçekten merak ettiğim takımım.

    öncelikle kanatlarda engin, emre ve sezonun 2. yarısında aydın götürdüler bir şekilde ama yeterli olmadıklarında hemfikirdir sanırım çoğunluk. engin'i geldiği günden beri ilk zamanlarda herkes giydirirken bile savundum her zaman kendimce en azından arkasında oldum, şampiyonluk kutlamasında hasan şaş ile yumruklaşması ile beni benden aldı tamam ama 4 4 2 oynayan takım için kanat olarak yeterli değildir özellikle şampiyonlar ligi için. aynı şekilde emre de altyapıdan çıkmış olmanın verdiği bir avantaja sahip, çokta iyi niyetli, sürekli koşuyor çabalıyor, bir şey yapamasa bile istiyor 2 saniye yerinde durmuyor ama kanat meziyetleri bence sıfıra yakın maalesef. daha çok bana orta saha işte herkesin dediği şekilde iniesta gibi oynasa daha faydalı olur gibi gelmekte. bu 3lü içerisinde aydın bence kanat olarak en ideal oyuncu ve bu sezon ne kadar üstüne koyduğu ortada ama o da yeterli değil tabii ki şampiyonlar ligi için. bu isimlere katabileceğimiz yekta var ki ben o'nu da acayip severim, geçen sene transfer edildiğinde de çok sevinmiştim ve sakatlandığı maçta filan da çok iyi oyun ortaya koymuştu ama o da yeterli değil bence maalesef. yiğit'ten de beklentim yüksek benim hatta önümüzdeki sene fatih terim'le beraber walcott vari bir oyuncu beklemekteyim acayip atletik kendisi ama o da bu isimlerin arkasında kalmakta. yani kanatlarda standartın üstünde lig için gayet yeterli olan ama şampiyonlar ligi için, istenilen seviyede ki kadro için yeterli olmayan pek çok oyuncu var. bence en kaliteli isim riera ama o da bende hayal kırıklığına sebep oldu maalesef eski günlerinden eser yok şimdi.

    defansta ise tek korkum semih kaya'dan yana. bu sene mükemmel bir çıkış yakaladı, artık hepimize güven vermekte, idareten öyle genç oyuncu olarak takımda değil artık 11in değişmez ismi ve bunu da kesinlikle hak ediyor bence ama şampiyonlar liginde fizik gücü yüksek oyunculara karşı sıkıntı yaşayacağını düşünmekteyim ben. yanlış anlaşılmasın ben gitsin, kötü adam, yerine birini alalım demiyorum tam tersi o zamanlar özellikle ilk şampiyonlar ligi maçlarında karşısında drogba, robin van persie, ronaldo, pato, ibrahimoviç, rooney gibi isimler olduğunda destek olalım sabredelim diyorum. çünkü bence gerçekten zayıf kalacaktır bu isimlere karşı normal olarak. kendisinden gerçekten çok ümitliyiz hepimiz, bütün taraftarlar ben kendi adıma cidden çok çok büyük bir defans olacağını düşünüyorum ama umarım gelecek sene yaşamasını beklediğim ufak tefek hatalarda oyuncunun arkasında oluruz ve olası bir özgüven kaybı karşısında hep destek oluruz. ujfa reis yaşlanıyor maalesef ama 1-2 sene daha üst seviyede performans verecektir, avrupa tecrübesiyle beraber en sağlam yerlerimizden bence. eboue hakkında konuşmaya gerek yok sanırsam adam lige zaten 4-5 boy büyük şampiyonlar ligi için dahi pek çok takıma göre burada üstünlüğümüz var bence. hakan balta iste yerli olmanın da getirdiği avantajla takımda olması gerekenlerden bence. belki zaman zaman eleştirdik ben en azından eleştirdim ağır olmasını filan ama özellikle deplasmanda ki büyük maçlarda soğuk kanlılığı, tecrübesi filan bana eğer adamın arkasında kovalamıyor önünde bekliyorsa her zaman güven verir. hücuma çıkmıyor konusu ise önünde daha ideal bir kanatla unutulacaktır bence. gökhan zan, sabri yedek olarak kalacaklardır bence ama sola ve göbeğe bir yedek daha lazım sanırsam. serdar aziz veya ömer toprak alınabilirse eğer ujfa reis'e bile yol verilebilir bence ya da yedek kalabilir. semih'in yanına bu iki isimden birisi monte edilebilirse 10 sene stoperde sıkıntı çekmeyiz bence efsane 2li olurlar her hangisi gelse de. yerli olmalarından dolayı bu iki isimden birisi alınabilir umarım.

    orta sahanın ortasında ise selçuk zaten garanti. bunun yanına melo umarım kalır bu iki isim hakkında da konuşmaya gerek yok. ama bu mevkide de yedek sıkıntısı acayip var. direnç gösterebilecek güçlü bir defansif oyuncu yok yedeklerimizde ceyhun var elde sadece o da yedek için bile yeterli görünmemekte. her şey iyi hoş gitti bu sene 2 oyuncumuza da bir şey olmadı ama bu iki isimden birisine bir şey olsa her şey tepe taklak olur. nuri şahin bu takıma gelirse eğer bu sene selçuk ne kadar büyük katkı verdiyse o da o kadar katkı verecektir bence.

    forvette baroş artık şampiyonlukta yaşadı, geçen güzel günlerin hatrına umarım zorlanmaz daha ve güzelce yol verilir. necati yedekte olsa bu takımda bulunmalı, sercan konusu ise her ne kadar bu sene ışık vermese de imparator ile beraber önümüzdeki sene kendisinden ümitliyim daha kaç yaşında ki zaten, otursun hocasını dinlesin iyice bi topçu olsun. elmander böyle giderse daha 1o sene oynar zaten ama yanına bitirici gerekirse sorumluluk alabilecek, adam geçebilecek, yırtıcı, zımba gibi şutları olan bir partner lazım. belki bu kriterlere uymuyor ama bence en mantıklı isim burak yılmaz'dır. hem o da yerli.

    şimdi her yere yerli yerli yazdık ya oralardan kalan yabancı kontenjanı kesinlikle kanatlara harcanmalı bence zaten yerli kanat topçusu yok yardırabilecek diyelim. belki gökhan töre ama ondan başka ben göremiyorum. umarım kanatlara gerçekten takımı idare etmekten ziyade yukarı taşıyacak isimler alınabilir.

    kalede zaten sıkıntı yok muslera kalsın 40 yaşına kadar. ufuk'ta bu sene kupa maçlarında bana güven verdi, taffarel varken o da yedekte yeterlidir sanırım.

    bu arada kiralıklar ne olacak acaba? pino, stancu, culio, kazım filan aslında sorun etmeyeceklerse yedekte olabilecek isimler gibi özellikle culio.

    haa bunlar benim düşüncelerim zaten sanırsam 1 kişi bile tamamını okumaz ama yazmazsam içimde kalırdı öyle bir yazayım dedim. fatih terim bu takımın başındayken sadece merak ediyorum ne olacak ne bitecek ama nolsa da iyi olacak umarım. sen başımızdan eksik olma hocam o başarı bizimdir zaten..
App Store'dan indirin Google Play'den alın