• 241
    yakınında basında aziz yıldırım'ın "iki takımı da alkışlıyorum" açıklaması, ali yıldırım ve hakan şükür'ün "iki takım da şampiyonluğu hak etti" demeçleri dillendirilen maç. çok da üzerine gidilmiyor gerçi tansiyon düşmesin diye. ama bu iki takım da hak etti cümleleri az bir çevre tarafından da sarf edilmiyor.

    şampiyonluğu tek takım hak etti: galatasaray. fenerbahçe kendince bir mücadele verdi. yer yer şansıyla yer yer hakem yardımıyla bu noktaya geldi. hadi bu dediklerimi ekarte edelim çünkü iki tarafın taraftarlarına sorduğumuzda farklı görüşler ortaya çıkacaktır. ama ortada tek bir gerçek var ki: galatasaray'ın 9 puan önde bitirdiği normal sezon sonunda bu fark 4,5'tan 5'e düşürülmüş. üzerine yukarı yuvarlamadan dolayı süper final sonu fener'le aynı puanda olmamız neticesinde şampiyonluğun fener'e verileceği ihtimali doğduruldu. allah'tan son maça 3 puan önde çıkmıyoruz da olası bir ters sonuçta akacak kanın * miktarı katlanmayacak. budüşünceleri aynı zamanda şiddetle es geçiyorum çünkü aklıma şampiyonluktan başka ihtimal getirmiyorum. hiçbir galatasaray taraftarı da getirmesin. futbol bu her şey olabiliyor. hatta manipülasyonla bu "her şeyin olabilme ihtimali" güçlendiriliyor. kafamızda tek bir motivasyonla kadıköy'e gitmeliyiz: her şeye rağmen o şampiyonluğu kazanacağız. çünkü hak ettik. play-off'un sezon başı söylenmesi buna yeterince tepki verilmemesi vs. bunlar konu dışı. tek gerçek süper finale girerken 9 puanlık farkın biçilmesi. bu da hakkımızın yenmesidir.

    süper final reklamlarında devamlı fenerbahçe'ninkilere denk geldim. fenerbahçe'nin zirve yürüyüşü, bütün sene mücadele ettiler temalı bir reklam. sanırsın ki fener geriden gelmiş, normal sezonda açılan 9 puanlık farkı süper finalde kapamış. bu mücadeleden dolayı da hakan şükür, ali yıldırım gibi adamlar her iki takım da şampiyonluğu hak etti diyor. galatasaray taraftarı bu oyuna düşmesin. evet son maça bıraktık işi. ama bu 9 puan farkı koruyamadığımızdan değil. 4,5 puanlık farkı koruyamadığımızdan. o da zaten fener'e arena'da nasıl kaybettiğimizi hepimizin bildiği maç sonrası kapanan fark. kimse yelkenlerini indirmesin. son bir maç kaldı. tek maçta aynı sezonda ikinci kez şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz, inşallah.

    allah futbolcularımızın yardımcısı olsun!
App Store'dan indirin Google Play'den alın