• 236
    "türk futbol tarihinde ilk defa iki takım sezonun son maçında şampiyonluk maçına çıkıyor" sözleriyle lansmanı yapılan müsabaka. bunu söyleyenlere cevabım; çok mu sürpriz oldu, işin başından beri tasarlanan bu değil miydi ? ligin statüsünü play-off olarak değiştirdiler sonra bu "gayri meşru çocuğa" "süper final" adını koydular, fikstürünü bile hesaplarla ayarladılar. tamam, kabul ediyorum ayarlandı diye gerçekleşecek değil, işimizi son maça bırakmamak için avantajımız vardı fırsatlar da yakaladık ama söylemek istediğim bu işi yönetenlerin böyle bir ihtimali kurgulamış ve gerçekleşmesi durumunda bunun üzerinden prim yapacaklarını öngörmesidir. sonunda işte istediklerine eriştiler tıpkı koydukları isim gibi "süper final". bu ismi vermeden önce sokakta insanlara bu size ne anımsatıyor diye sorsalar birçok kişi "galatasaray fenerbahçe derbileri" yanıtını verebilir, çünkü iki takımın aralarında oynadıkları maçlar tarafların iddiası bile olmasa manevi açıdan bir final maçı gibi görülür.

    gelgelim maça bu sezon derbi izlemekten midem bulandığından mı bilemedim ama sanki cumartesi günü fenerle değilde herhangi bir takımla sezonu kapatmak için oynayacağız bir türlü havaya giremedim, halbuki şampiyonluk maçımız. sadece ben mi böyleyim bilmiyorum ama soğuk kanlı kalmış olmamız iyi olur. karşı tarafın "aklanmak için şampiyon olalım", "son maçta yine şampiyonluk kaçmasın", "ezeli rakibimiz bizi kendi evimizde yenerek şampiyonluk yaşamasın" düşünceleriyle kafalarını doldurduklarını bilmek güzel, böyle düşünceler maç içinde duygusal hareketlere yöneltir, büyük olasılıkla ters teper. biz soğuk kanlı ve mantık sınırları içinde 90 dakikayı en kötü ihtimalle yenilmemek koşuluyla oynayıp lider gittiğimiz papazın çayırından lider ayrılalım.

    90 dakika içinde gerçekleşmesini beklediğim ve dilediklerim; ilk golü biz yemeyelim, kazanmak uğruna saldırırken açık vermeyelim, öne geçtiğimizde ya da geri düştüğümüzde oyun disiplinini bozmayalım, fenerbahçe balı bu maçlığına "sahaya yansımasın", davranışlarımızı abartmayalım (itiraz, gol sevinci), topumuzu oynayalım koyup gelelim.

    bu benim maçla ilgili yapacağım tek yorum 90 dakikanın sonuna kadar sessizliğimi koruyacağım sonra inşallah hep beraber yıkacağız buraları.

    içimde biz zaten şampiyonuz hissi var, "siz benim gönlümüzde hep kazandınız hep şampiyonsunuz ve öyle de kalacaksınız. allah yardımcınız olsun."
App Store'dan indirin Google Play'den alın