• 233
    maça dair her iki takımın final maçları performanslarını karşılaştırmak gerekirse fenerbahçe bu konuda bizden daha iyi durumda.

    fenerbahçe son yıllarda çok sayıda final maçı ve çok kritik maçlar oynadı. bunların bazılarında istediklerini elde edemedi, bazılarında ise elde etti. bu maçların nasıl oynayacağını artık öğrendi sayılır. süper finalde 2 çok kritik maç oynadı ve kazandı. bunlardan ilki arenaki galatasaray maçı. evet o maçta çok kötü oynadılar, ceza sahasından çıkamadılar ama yendiler. final maçlarından nasıl oynadığın değil sonuç önemlidir. bu yüzden fenerbahçe kötü oynadı demek pek birşey ifade etmiyor. o maçı kaybetseler süper final onlar için formalite olacaktı fakat kazandılar ve iddialarını sürdürdüler.
    ikincisi ise trabzon deplasmanı. çok sakin oynayıp, tahriklere kapılmayıp galip geldiler. yine bu maçı kaybetselerdi şampiyon biz olacaktık fakat kaybetmediler.

    final maçlarını nasıl oynamaları gerektiğini öğrendiler.

    bize gelecek olursak son yıllarda neredeyse final maçı vey çok kritik maç oynamadık. bu sezon takım tamamen değişti ve takımımız bu sezon hiç kritik maç yapmadı. hep önde olduğumuzdan hep rahattık. kaybetsek bile ikinci şansımız hep oldu. süper finalde ise oynadığımız kritik maçlarda istediğimizi elde edemedik. arenadaki fenerbahçe maçında yenildik, yine arenadaki trabzonspor maçında berabere kaldık.

    biz final maçlarının nasıl oynanacağını bilmiyoruz dolayısıyla nasıl kazanacağımızı da bilmiyoruz.

    tarih bu maçın sonucunu yazacak, nasıl oynandığını değil. mourinho barça ile 2 final maçı oynadı ve kazandı fakat o maçlarda takımı iyi futbol oynamamıştı. tarih o maçların sonucunu yazacak.

    bu yönden baktığımızda takım olarak fenerbahçe bizden 1 adım önde. fakat olaya bireysel olarak bakarsak bizim futbolcularımız çok sayıda final maçları oynamıştır. başta fatih terim. bu konuda ondan daha tecrübelisi yok. bu bireysel tecrübeyi takım olarak sahaya yansıymalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın