• 858
    ikinci etik kurulu raporunda şikenin üstü örtülmüş, teşebbüse çevrilmişti. federasyon dediğimiz garip oluşum da hemen teşebbüsün cezasını küme düşmekten puan silmeye çevirmişti. pfdk denen fenerli oluşum da ne gerek var bu işlere ben zaten ceza vermeyecektim diyerek olaya yeni bir boyut kazandırdı. daha bu işin bir de tahkimi var. yine fenerli olan bu oluşum da büyük ihtimalle, bir insan kendi kendine şike yapamaz lan gerizekalılar diyip başta ibrahim akın ve diğer hak mahrumiyeti alan insanların cezasını ya tamamiyle kaldıracaktır ya da yeni 105'e göre cezaları 5 yıl erteleyecektir.

    içerde futbolu yönetenler bu işi buşekilde çözmeye çalışa dursun işin muhatabı olan 3 kurum daha var.

    bunlardan ilki çağlayanda görülen mahkemedir. açıkcası türkiyedeki adalet kavramı güvenilirliğini yitrmiş olsa bile ben bu davada adı geçen şüphelilerin başta aziz olmak üzere şike ve teşvik yüzünden az çok hüküm giyeceği kanaatindeyim. bir şekilde 1 yıldır azizi içerde tutmaları da bu düşüncemi destekliyor.

    ikinci muhattap uefa ise her seferinde son sözümüzü türkiyedeki cezalar açıklandıktan sonra vereceğiz dedi. şimdi cezalar açıklandı. ben bu aşamada, etik kurulu raporunda teşebbüs varken, disiplin kurulunun ceza vermemesi durumunu uefa'nın skandal olarak yorumlayacağı kanaati taşıyorum. bu konu tüm avrupa ülkelerini yakından ilgilendiren bir durum. türkiyede yaşanan şike sürecinde uefa gerekli yaptırımı uygulamazsa paydaşları olan başta futbolun büyük bir pazar olduğu* ülkeler ayağa kalkar ve uefa'nın düzenlediği organizsayonların güvenirliliğini sorgulamaya başlarlar. bu sebeple uefa bu riski göze alamaz ve adı geçen kuluplere ağır bir ceza verecektir.

    üçüncü ve son muhattap fifa'dır. fifa'yı da bir nevi uefa'nın tahkim kurulu gibi değerlendirebiliriz. olurda uefa da bir akıl tutulması yaşayıp bu yaptırımları uygulamazsa fifa bunların hepsini siker atar.

    bu sebeple iş tayyip'in işaret ettiği 5 yıl avrupaya gitmezsek ne olur söylemine doğru gidiyor. allah sonumuzu hayretsin de bu nokta da bu işten en çok mağdur olan galatasaray'ın buna bir çözüm üretmesi lazım. türkiyedeki şampiyonluğu falan geçtim, ancak yönetim avrupa kupalarından men edilmemizin önüne bir şekilde geçmenin çalışmalarını umarım yapıyordur. eğer bu süreçte biz de ceza alırsak ne yönetim kalır ne hoca.

    fedarasyonun olayı bu şekilde kapatması fener'in kurtulacağı anlamına gelmiyor. açıkcası türkiyedeki adelet duygusu zedelenmiş olsa bile uefa'nın fenere vereceği cezalar bile beni tatmin eder. bu sebeple benim için önemli olan galatasarayımızın avrupadan ceza almadan bu süreci atlatmasıdır. esas tehlike bizim için buradadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın