resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 1635
    hani bariz bir şekilde tekin olmayan insanlar vardır ya, her türlü pisliğe bulaştığını bildiğiniz fakat ispatlayamadığınız... işte o adamlardan biridir aziz yıldırım.

    işte 9 aydır süren şike goygoyu da bu adamı artık içeri alabilmek için ortaya atılmadıysa ben de birşey bilmiyorum.
    yıllardır türkiye'de var olan bir tezahurat değil miydi "para, şike, işte fener işte!" ? öyleydi. adamlar her türlü şike, teşvik vs olayına girişmiştiler yıllardır. keza aynı şekilde trabzon, beşiktaş ve büyük ihtimalle biz de...
    ama kimse bir yerine takmıyordu, sonuçta insanlar futbol izlemeyi seviyordu. maçlardan sonra 1-2 gün hakemiydi yatışıydı filan tartışılıyor, geçiliyordu.
    o dönemlerde kimse çıkıp da "hocam şike var" demedi de geçen sene ne oldu merak etmiyor değil insan...

    30.07.2011'den 30.04.2012'ye kadar olan süreçten benim anladığım aziz yıldırım'ın şike yapmış filan ayağına içeri alınacağı, fenerbahçe'nin de kısa sürede toparlanabileceği bir ceza ile yoluna devam edeceği, şike mike olaylarının üstünün hemen kapatılıp aziz yıldırım'ın asıl kirli işlerinin ortaya döküleceği planlanmıştı.
    hatırlarsanız bu olayların taa başında ilk gündeme gelen konu "şahısların eylemleri kulüplere mâl edilmeli midir?" olmuştu. amaç: fenerbahçe futbol takımını zararsız şekilde yoluna devam ettirip kabağı aziz'in kafasında patlatmaktı. tutmadı... çoğu fenerlinin bir anda azizsporlu olacağı kimsenin aklına gelmemişti*.

    ilk plan tutmayınca küme düşme cezasının kaldırılması gündeme geldi. amaç: aziz yıldırım içeride tutulmaya devam edilecek çünkü şike yapmış, bu yüzden fenerbahçe de ceza alacak ama küme düşürülmeyecek. böylece lig tv'ye ve ligdeki diğer demirören, cavcav gibi padişahlara da girmemiş olacak. bu kez de galatasaray yönetimi, trabzonluları da yanına alarak, son derece haklı bir şekilde ayağa kalktı. bu plan da tutmadı...

    olaylar olaylar oldu... fener avrupa'ya yollanmadı, gözaltına alınanlar tek tek tahliye oldu. aziz yıldırım içeride yatmaya devam etti. fenerbahçe kulübünün zarar almasını engellemek için getirilen tff başkanı istifa etti, yerine yıldırım demirören geldi.*

    rte olaya el attı ve ben "tamam" dedim. kesinlikle şike olayı ile bir alakası yok bunun. adam gitti platini ile konuştu. artık ne dediyse, platini "ne skimsonik ülkeniz varmış lan..." falan diyip bıraktı heralde olayın peşini. "tff ne yaparsa yapsın destekleyecez" dedi.

    bugün, 30 nisan 2012, yıldırım demirören çıkıp "şike sahaya yansımadı" gibi sürreal bir açıklama yaptı ve olayı kapattı. bundan sonraki tahminim aziz yıldırım'ın tahliye edileceği ve bir daha fenerbahçe kulübünden içeri sokulmayacağı.

    tüm bu operasyonun şike ile ilgili olmadığını şu sorulara cevap arayarak anlayabilirsiniz:
    madem şike yoktu neden aziz yıldırım 9 aydır içeride yatıyor,
    neden fenerbahçe şampiyonlar ligi'ne gitmedi,
    neden küme düşme cezası kaldırılsın diye taklalar atıldı?

    not: "ya neden aziz yıldırım için bu kadar olay dönsün ki?" diyorsanız (bkz: cem uzan)
App Store'dan indirin Google Play'den alın