• 5165
    başıma bir şey gelmeyecekse eğer birkaç görüş bildirmek istiyorum.

    bugün * şaka maka ikinci yarıya 4-5-1 dizilişiyle başladık ve şaka maka gördük ki bu diziliş bize göre değil.

    neden mi?

    şundan:

    türk futbolunun genel yapısı malesef ''uyuşuklanarak hücuma çıkma'' taktiği üzerine kurulu. bu bizim takımımızda diğer takımlara oranla daha az ama yine de var. topu kazandığımız zaman sağdan soldan bi anda kopan, yardıran diye tabir ettiğimiz oyuncular olmadığı için, uyuşuktan da öte hücuma yavaş çıkıyoruz. zaten hücuma yavaş geliyosun, bir de önünde pas atabileceğin tek adam var. tek forvet. dolayısıyla hemen rakibin 2 stoperi üstüne biniyor ve pas opsiyonun bir anda yok oluyor. dolayısıyla top kaybı yapıyorsun yada yanına veriyorsun ya da geriye dönüyorsun.

    şimdi ben 22 yaşında adamım ve bu sistemin en büyük arızalarından sade ve sadece 1 tanesi olan bunu düşündüm de başta grande olmak üzere büyüklerim düşünmedi mi? tabi ki herkesin bildiği ve düşünebileceği bir şey bu dediğim.

    öyleyse seneye filan bu dizilişte ısrar etmenin de manası yok.

    madem büyük takımız madem avrupada ses getirmek istiyoruz, nasıl top ayağımızdayken set oyununa başladığımızda herkes sorumluluk alıyorsa aynı şekilde rakipten topukazandığımız zaman da çok çok hızlı bir şekilde takım ya da bireysel olarak hücuma çıkmamız gerekiyor. bunu yapamıyoruz şimdilik. ama bu yapamayacağımız anlamına gelmiyor.

    transfer politikamız sanırım buna yönelik olacak. aslında grande ipucunu xherdan shaqiri gibi kopan, yardıran gerektiğinde ise set oyununda topu gezdiren ve arkadaşlarına pas opsiyonu yaratan bi adamı isteyerek gösterdi zaten. sanırım bu tipte başka bi adamla söz keseceğiz önümüzdeki yıl.
App Store'dan indirin Google Play'den alın