• 166
    maçın ilk yarısını izleyemediğim için ilk yarı yorumu yapamayacağım fakat ikinci yarı ve bazı konular için söyleyeceklerim var ;

    fatih terim galatasaray'a gelmeden önce ve geldikten sonra çok eleştirdim. fakat kimsenin sözünden dönmesine , "ben demiştim" diye kolpalamasına gerek yok. fatih terim bu sezon bu takıma çok güzel futbol oynattı. elbette bu belli süreçler içinde oldu zira kadro yeterliliği belli. takımın sol kanadı sezon başından belli içler acısı , fatih terim giti oraya emre'yi monte etti. geçen sezon en çok şikayet ettiğimiz bölgelerden birisi olan stoper mevkiisine ujfalusi'nin yanına semih'i koyarak sadece günü kurtarmak amacından olmadığını kanıtladı. neticede 9 puan farkı fatih terim'in çalıştırdığı takım yaptı , o yüzden fatih terim'e kızmak için yüreğe değil akıla sahip olup olmamak konusu gündeme gelebilir en fazla.

    hafta arasında sivasspor'la oynanan maçı izleyenler yedek kulübesinin halinin de görmüştür. bu durumu 25 mart 2012 galatasaray trabzonspor maçında daha acınası bir biçimde gördük. bundan 3-4 hafta önce aydın'ın oyuna girmesine üzülürken şimdi mehmet batdal'ı sahada görüyoruz. peki bu fatih terim'in suçu mudur ? hayır. neticede takımın rotasyon tablasını yönetim belirler , hiçbir teknik direktör cebinde yedek futbolcu taşımıyor.

    maça dönecek olursak , dediğim gibi ilk yarıyı izlemedim o yüzden bütünü konuşamıyorum fakat ikinci yarı izlediğim galatasaray beni çok mutsuz etmedi. neticede galatasaray topu ayağında tutamayan ya da atak geliştiremeyen bir takım değil , zaten bu maçta en büyük problem bireysel hatalar oldu. baktığınız zaman eboue'nin yaptığı bir bindirme var mesela , son topu auta atıyor. yahut engin baytar'ın meşhur içeri girişleri var , ara pası bıraksa en azından tehlike olacak ama onun yerine topu en ölü noktaya taşıyor.
    bütün bunların yanında rakibiniz iddiasız ya da güçsüz bir takım değil , play-off hedefi olan trabzonspor. ikinciyarı trabzonspor'un doğru düzgün bir tane atağı ya da pozisyonu yok. sadece volkan şen'in şut atmak yerine pas vermeyi tercih ettiği ve semih kaya'nın kesstiği bir pozisyon var. benim gördüğüm kadarıyla topu kullanan taraf da trabzonspor değildi , galatasaray oyuna şekil veren takım oldu.

    işte bütün bunların yanında galatasaray'ın puan kaybetmesine kadar gidecek hadise elmander'in yokluğuydu. sizin için ne ifade eder bilmiyorum ama benim için eksikiği hissedilen futbolcu illa gol atan ya da asist yapan oyuncu değildir. elmander'in varlığı yanında oynayan oyuncuya alan yarattığı gibi ön libero bölgesinde oynayan oyuncuya kadar müthiş bir rahatlık sağlıyor. bu sayede yeri gelince felipe melo da ileri çıkabiliyor , selçuk inan da daha rahat pas dağıtabiliyor.

    son olarak mehmet batdal için bir şeyler söylemek istiyorum ; bu kadar beceriksiz bir futbolcunun değil galatasaray , süper lig sınırlarında olması bile skandal. gol yapamadığı pozisyon zaten evlere şenlik oraya kadar gelmiycem ama böyle bir fiziği bu kadar elverişsiz kullanmasına gerçekten mucize denir. dikkkat ettim hiçbir topu olumlu kullanamadı , atamadığı golü geç.
    kimi duayenler "adamın maç eksiği var" diye savundular. arkadaşım , adamı 90 dakika oynatmadı kime altı üstü boş kaleye top vuracak ! üstte sevgili captano ise "sizi o sahaya koysak seramonide sıçarsınız" demiş. zaten o yüzden biz sözlükte yazıyoruz o adamlar orada top oynuyor. eğer böyle bahanelere sığınacaklarsa okuyup mühendis olabilirler , kimseyi silah zoruyla futbolcu yapmıyorlar.

    ha maç 1-1 bitmiş , çok mu önemli ? varsayalım melo o penaltıyı kaçırdı , diyelim volkan şen o pozisyonu gol yaptı. benim için skor değil oyun önemli , böyle kazaların olması da gayet normal. galatasaray taraftarının endişe edeceği bir durum yok , bu takım gider play-off maçlarından 3/6 yapar o bile yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın