• 402
    zamanında sıkıntılar yaşadığım bazı bazı tartışma içine girdiğim insanların bulunduğu ufak bir topluluk. evet burası önemli, kalabalık bir grup değil bu ve gerçekten zaman harcıyorlar buraya. diyeceksin ki eee adamların ekmek kapısı bu değil mi? hayır değil. 5 kuruş kazanmadığın vaktinin önemli bir kısmını alabilecek bir işle uğraşmak için gönüllülük gerekiyor. çok da zevkli bir iş olmasa gerek. yani bilmem kaç gün önceki entryleri okuyup edip yaptırım uygulama aşamasından bahsediyorum. biraz anlayışlı olmakta yarar var.

    işin adalet kısmına gelince, burada biraz görüş farklılıkları devreye girebiliyor burası doğru. ekşi sözlükteki gibi nispeten daha rahat, tanıma uyunca pek çok şekilde gerekirse trollük bile yapabileceğin bir ortam söz konusu değil. haliyle daha sıkı olmak gerekiyor, olası hakaretler ya da takımın 'değerleri' konusundaki eleştirilerde yorum farkı devreye girebiliyor. burada sağlanması gereken tek şey karşılıklı anlayış ve hoşgörü. aslında olay bu kadar basit. entrysi silinen yahut o veya bu sebepten ceza alan yazar karşısındakine çıkışmadan önce bir de o kişinin penceresinden bakarak ya da silerken orada gerekçe gösterdiği husustaki kuralları tekrar okuyarak işi kolaylaştırabilir. tabi bir de söz konusu ekipteki üyelerin gönüllü olarak yaptıkları bu işi karşılıklı bir hesaplaşma gibi düşünmemesi gönüllülüğün gereği olarak her zaman daha ılımlı taraf olabilmesi gerekiyor. ki gözlemlediğim kadarıyla bu mevcut. özellikle nispeten daha tecrübeli mod/admin tayfasında.

    ceza alma konusunu tam olarak bilmemekle beraber, ceza alan kişinin mutlaka sözlüğe giriş yapıp en azından moderasyonla direk iletişime geçebilmesi gerektiğini düşünüyorum. olası bir yanlış anlaşmada bu konu ciddi sorun olabilir. gereksiz bir gerginlik de yaratabilir. bir de niteliksiz entry kavramı var ki apayrı bir tartışma konusu. o konuda sınırlar biraz daha net çizilebilse yaşanan sıkıntılar azalacak. ama dediğim gibi karşılıklı hoşgörü olayı sağlanabilirse zaten tartışma konusu olmayacaktır bu tarz şeyler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın